sect Odesláno 22. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2010 <!--quoteo(post=432537:date=19.5.2010 - 16:17:name=filo-boxer)--><div class='quotetop'>QUOTE(filo-boxer @ 19.5.2010 - 16:17) 432537[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->Někde tu proběhla informace, že Elton dodává mechanické nástupce PSII pro OKD. Cena kolem 4k. Nebude to ono?<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Nevím, nechce se jí do toho, zdá se jí to na manuály trochu moc. Ale nakonec po chvilce mého vyzvídání řekla, že asi jedny odebere, aby viděla, co to vlastně je. Můžeš se jí prosím Tě zeptat kde a kdo si ty hodinky může koupit? Bavil jsem se s několika lidma kteří tam pracují a nikdo o takové nabídce neví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 22. května 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2010 Můžeš se jí prosím Tě zeptat kde a kdo si ty hodinky může koupit? Bavil jsem se s několika lidma kteří tam pracují a nikdo o takové nabídce neví. Ve středu tam jdu, tak zkusím vyzvědět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 22. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2010 Já se jen zeptám, zda je skutečně pravda, že horníci museli mít mechanické hodinky? Tady se to traduje, ale je to vážně pravda? Otec dělal 20 let střelmistra v Uranových dolech Dolní Rožínka, nosil quartzky (případně nic) a když jsem mu říkal, o čem se na fóru bavíme, tak jen kroutil hlavou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 22. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2010 Já se jen zeptám, zda je skutečně pravda, že horníci museli mít mechanické hodinky? Tady se to traduje, ale je to vážně pravda? Otec dělal 20 let střelmistra v Uranových dolech Dolní Rožínka, nosil quartzky (případně nic) a když jsem mu říkal, o čem se na fóru bavíme, tak jen kroutil hlavou. Děda dělal hafo let v Karviné na dole a poudal,že nesměli mít baterkové hodinky. Kvůli případnému výskytu metanu v dole. Ale je to už dlouho a už nežije,takže se ho na to znovu optat nemůžu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 22. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2010 Děda dělal hafo let v Karviné na dole a poudal,že nesměli mít baterkové hodinky. Kvůli případnému výskytu metanu v dole. Ale je to už dlouho a už nežije,takže se ho na to znovu optat nemůžu. Je vůbec technicky možné, aby baterka uzavřená v hodinkách způsobila výbuch směsi metan / vzduch? Jasně, plamen či elektrická jiskra může při úniku metanu výbuch způsobit, ale baterka je přeci v zavřená hodinkách. Na internetu jsem právě našel, že "minimální iniciační energie potřebná pro explozi je 0,28 mJ", ale z toho moudrej moc nejsem. Už jsem dlouho ze školy P.S.: Byla by to prdel, kdyby se zjistilo, že horníci můžu nosit quartzky. To by přišlo Parexo a hlavní cílovou skupinu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 22. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2010 Nigu,netuším......prodávám,jak jsem nakoupil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sla.petr Odesláno 22. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2010 Můj švagr ělal na šachtě jako důlní elektrikář, ty PS II fasoval každou šichtu a proti podpisu je taky vracel, tvrdí, že jakékoliv jiné hodinky museli nechávat na povrchu, ty PS II byly dávány pravidelně 1x za půl roku na udržbu. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 23. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2010 Můj švagr ělal na šachtě jako důlní elektrikář, ty PS II fasoval každou šichtu a proti podpisu je taky vracel, tvrdí, že jakékoliv jiné hodinky museli nechávat na povrchu, ty PS II byly dávány pravidelně 1x za půl roku na udržbu. Dík. Nevzpomene si ještě, jaký model PS2 to byl? Humberto? Svítící indexy? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 23. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2010 Ptal jsem se táty jak to bylo u nich. Pracoval jako horník od roku 1965 do roku 1991 v Ostravě na dole Jan Šverma. Jako obyčejný horník hodinky nefasoval. Až jako střelmistr. Při výkonu práce potřeboval přesně měřit časové intervaly (např. odvětrávání po odstřelu). Fasoval jedny PSII na 4 roky. Po šichtě je neodevzdával, měl je i pro soukromé použití. Za to byl zodpovědný za jejich funkčnost, v případě poruchy je musel nechat opravit na vlastní náklady a po tu dobu si obstarat náhradu - mechanické hodinky. Na baterku nebyly povolené. Povídal taky, že podle toho, kde se zrovna pohyboval, nosil hodinky buď na ruce, nebo v igelitovém pytlíku a plechové krabičce v kapse. Jako řadový horník při ražbě a těžbě hodinky nenosil. Říkal, že by neměly šanci přežít jedinou šichtu (zbíječka, nárazy...). Celkově nafasoval dvoje, ty první byly 2.1 - černý cifr s bílými indexy a druhé 2.3 (?) bez luminiscence: 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sla.petr Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 Dík. Nevzpomene si ještě, jaký model PS2 to byl? Humberto? Svítící indexy? Byly to přesně jako ty moje ( aspoň když je na mně viděl tak tvrdil že byly naprosto stejné ) Humberta. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 28. května 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2010 Můžeš se jí prosím Tě zeptat kde a kdo si ty hodinky může koupit? Bavil jsem se s několika lidma kteří tam pracují a nikdo o takové nabídce neví. Tak jsem tam ve středu byl. Nabídka je skutečně z Eltonu. Žádal jsem o zkušební kousek(už jsem na něj sehnal kupce, takže si je prohlídnu a nafotím a teprve potom mu řeknu, aby si pro ně došel) a nějaké fotky - ale kontaktní osoba je mimo republiku do příštího týdne, tak to zase vyzkouším příští týden. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Odesláno 28. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2010 Cože, z ELTONu?!? No to mě podrž ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 28. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2010 No jo! Jak má jít o nějaké konkrétní informace, jako fotografie a cenu, tak jsem hnedle všichni pryč a neozývají se... to je jako když člověk shání nějaké díly na hodinky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sla.petr Odesláno 29. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2010 Tak to jsem zvědavý co to bude až to bude... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 9. června 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2010 Dnes jsem byl u paní hodinářky a nové PS2 v nerezu bude mít na pultě začátkem července(protože do konce měsíce má dovolenou). Tak potom doufám budou i fotky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sla.petr Odesláno 10. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2010 Tak to jsem fakt zvědavý co to bude a jaká bude cena ?? To neříkala ?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 10. června 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2010 Tak to jsem fakt zvědavý co to bude a jaká bude cena ?? To neříkala ?? Cena si myslím bude lehce přes 4K. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peter Velky Odesláno 15. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2010 Byl jsem dnes u hodinářky a dozvěděl jsem se, že má z Eltonu v nabídce nerezové PS2 s manuálním nátahem. Její nákupka něco do 4K. Nevíte o tom někdo něco? A neví někdo jaký kalibr by měl být vevnitř? Že by konečně kal.94? Mohol by si prosim este prezradit u akej hodinarky to bolo? Napis rovno adresu tej predajne, rad sa tam zajdem pozriet :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 15. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2010 Dnes jsem byl u paní hodinářky a nové PS2 v nerezu bude mít na pultě začátkem července(protože do konce měsíce má dovolenou). Tak potom doufám budou i fotky. Elton hodinářská, a.s. žádné nové Prim Sport II. za 4000,- Kč nenabízí ani nepřipravuje. Pravděpodobně se bude jednat o hodinky z nabídky MPM. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 15. června 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2010 (upraveno) Elton hodinářská, a.s. žádné nové Prim Sport II. za 4000,- Kč nenabízí ani nepřipravuje. Pravděpodobně se bude jednat o hodinky z nabídky MPM. Prodávám jak jsem kupoval. Její nákupka má být necelé 4K a na přímý dotaz mi bylo odpovězeno, že to jsou dvojky v nerezu, v manuálním nátahu a z produkce Eltonu. Za zhruba tři týdny by je měla mít na pultě, tak je obhlídnu a nafotím a případně přidám další postřehy. Edit: upřesnění Upraveno 15. června 2010 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se