Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ta asociace 40 je asi největší argumnet pro. Pokud se nějaký kus dá použít i ke zviditelnění této edice, tak proč ne.

Jen bych nerad, aby tu "slovo" neznamenalo nic.

• Odpovědi 1,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Prověřit 10 a 14, zjistit zájem na obsazení 40 ks z fóra, pak držet termín dodání závazných objednávek do 15.1. , vyhodnotit a rozhodnout 30 nebo 40 podle výsledku 16.1. a hlavně začít vyrábět! Pro mě osobně bylo rozhodující, že se jedná o CHRONOMAG l.e., bude-li rozšíření v kontexu, jsem pro.

Návštěvník peter
Odesláno

to old black: vcelku zaujímavé a predovšetkým veľmi konštruktívne :)

žene už ani nehovorím, kam táto diskusia dospela, to by som asi nerozchodil :)

Odesláno

Hlasování o 40ks variantě hodinek Linea 40mm - Chronomag Limited Edition s kalibrem 66, který má 40 výročí!

1 odklizec - nesouhlasí s rozšířením

2 Dali

3 zdenda

4 ondraj

5 Mnovace - souhlasí s rozšířením na 40ks a rád by jeden přiobjednal

6 Chronomag - soudím, že souhlasit s rozšířením na 40ks bude neb objednal 2 kusy a do 30ks série se vejde jen jeden.

7 Kamil - souhlasí s rozšířením na 40ks

8 Viktor - souhlasí s rozšířením na 40ks

9 Lukáš

10 Magnus

11 cigi - souhlasí s rozšířením na 40ks

12 cigi - souhlasí s rozšířením na 40ks

13 cigi - souhlasí s rozšířením na 40ks

14 JJ

15 Kalimero

16 Dusen

17 Dali II

18 Pachollini - nesouhlasí s rozšířením

19 Honza49

20 Peca

21 Kamil II. - souhlasí s rozšířením na 40ks

22 Peter - souhlasí s rozšířením na 40ks

23 Honza - souhlasí s rozšířením na 40ks

24 tomas - souhlasí s rozšířením na 40ks

25 tomlin - souhlasí s rozšířením na 40ks

26 Lom

27 MB - souhlasí s rozšířením na 40ks

28 Prokop - souhlasí s rozšířením na 40ks

29 old black - souhlasí s rozšířením na 40ks

30 (poslední kus) vyhrazen pro firemní muzeum

PS: Stav hlasování je 15/2 (počty kusů) respektive 12/2 (počty hlasujících)

Odesláno

Výroba je v plném proudu. Základní materiál je v podstatě vyroben. Zbývá zrepasovat kalibry a připravit číselníky. Ten kdo nechtěl 3D reliéf už může chystat peníze na doplatek.:)

Chci říci, že nic se kvůli nikomu nezdržuje a největší zdržení způsobí čekání na zprovoznění 3D popisovacího stroje.

To Chronomag: přijmete nabídku Lukáše na kalibr 66? S kalibrem 73 můžeme udělat ten sériový kus! Chronomag L.E. by měla zůstat na 66 výhradně a stane se zároveň i výroční sérií.

Odesláno

Co já vím tak Mnovace a Chronomag již poslali objednávku! Zbývá tedy 8 kusů. Možná bych i našel cestu jak podpořit Gorodka, aby se mohl stát plnohodnotným členem.:)

Já bych možná také odebral ještě jeden kousek.

Pak by zbývalo již jen 6 kusů.

Odesláno
Protože se přeci jen jedná o rozdílné kusy strojků, nebude možné u hodinek garantovat jednotné toleranční pásmo. Hodinky ale budou vybaveny výsledky z měření. To znamená, že se dozvíte rezervu chodu a přesnost v expedičních testech.

Dobre, ale stejne bych chtel slyset nejake ujisteni typu "garantujeme max. +20s/den a alespon 30h rezervu chodu"... pro muj dobry spanek.

Pouzdro s fazetkami je výsadně určené pro model Spartak. Je to jeho hlavní poznávací znak.

Chapu, proto jsem psal "pouze hypoteticky". Ja nemel v umyslu menit jeste nyni vzhled pouzdra pro tuto edici :). Spise ze zvedavosti treba pro nektere budouci solitery :)

Jinak co se tyka zvyseni poctu na 40, nemam namitek.

Odesláno
Protože se přeci jen jedná o rozdílné kusy strojků, nebude možné u hodinek garantovat jednotné toleranční pásmo. Hodinky ale budou vybaveny výsledky z měření. To znamená, že se dozvíte rezervu chodu a přesnost v expedičních testech.

Dobre, ale stejne bych chtel slyset nejake ujisteni typu "garantujeme max. +20s/den a alespon 30h rezervu chodu"... pro muj dobry spanek.

Muzu te ujistit, ze tech 30hodin mi v pohode udela polovina funcknich strojku, co mam. A to jsou vsechno strojky, ktere prezily drsne zachazeni a nepodstoupily zaden servis. Ted zkousim presnost. Jeden se predchazi dost brutalne (za 3 hodiny zhruba 20 minut ;) ) a ostatni tak v rozmezi +- autobus. Ale nektere treba jen +-1 minutu za den, co povazuju u takhle zdevastovanych hodinek za zazrak. Verim, ze po repasi to budou spickove presne strojky.

Odesláno

Tolerance, se kterou byly hodinky prodávány byla +60/-20s. Snažíme se hodinky zregulovat tak, abychom do certifikátu mohli napsat toleranci +40/-20s. Stejně ale nezabráníme tomu, že každý strojek si bude žít svým vlastním životem. Některé mohou mít parametry na úrovni současných strojků, některé budou horší. V praxi by to ale neměly být hodinky, které byste museli deně seřizovat.:)

Odesláno

Kalibr 73 pro LE je už out, nebo si jej někdo objednal ?

Pokud by rozšíření LE bylo možné s kalibrem 73, tak jsem zájemce pro další kus.

Přiznám se, že jsem ještě přeci jen u p. Prokopa zkoušel ještě modifikaci s kalibrem 50 v rámci LE, ale

neuspěl jsem, musím uznat, že je to správně. Tím výročím, které se ale vymyslelo k závěru diskuse se

použití jiných kalibrů dosti zamotalo.

Návštěvník peter
Odesláno

to honza49:

keby mal byť už prvý pokus o ukončenie série záväzným, tak ten padol tuším ešte niekedy v novembri. Ja som síce už bol medzi eventuálnymi záujemcami, ale mnohí, ktorí sa prihlásili ďaleko po mne, este neboli. Našťastie, séria ešte vtedy nebola uzavretá, a mnohí ďalší sa ešte mohli prihlásiť. Významu tejto myšlienky urobiť hodinky na základe diskusie určite pridá na hodnote, ak bude o takéto hodinky, pokiaľ možno čo najväčší záujem. Diskusiou sa táto myšlienka ďalej rozvíja. Stačí si spomenúť, že kedysi dávno mal o kal. 66 záujem len cigi, dnes sme dospeli k vzácnej zhode, že celá séria bude zal. na kal. 66. Asi o tom to celé je.

Napriek tomu, že dnes sa už 66 nevyrába 40 ks má svoj význam. Do múzea 40/40, pretože múzeum si zaslúži pamätať, že v čase, kedy uplynulo 40 rokov od začatia výroby tohto kalibru, sa našlo dostatok ľudí, ktorí stále chceli hodinky s týmto kalibrom. Som si istý, že skôr alebo neskôr bude týchto ľudí 40.

Odesláno
Tolerance, se kterou byly hodinky prodávány byla +60/-20s. Snažíme se hodinky zregulovat tak, abychom do certifikátu mohli napsat toleranci +40/-20s.

Nejsem sice zadny odbornik v teto oblasti, ale neni to i tak trochu dost?

Odesláno

to peter: Lépe bych to nenapsal (a to ani česky :) ), mám stejný názor, souhlasím s rozšířením na 40ks.

to mb: chronometr to není, ale budou krásné.

Návštěvník peter
Odesláno
Tolerance, se kterou byly hodinky prodávány byla +60/-20s. Snažíme se hodinky zregulovat tak, abychom do certifikátu mohli napsat toleranci +40/-20s.

Nejsem sice zadny odbornik v teto oblasti, ale neni to i tak trochu dost?

mám Vostok Europe, viem že tolerancia je tam jeden z týchto dvoch údajov, nabehnú denne asi 6 sekúnd

čo už, ruské hodinky boli vždy najrýchlejšie na svete :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...