Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Souhlasím s odklízečem, já bych tam vrznul taky PRIM kalibr, asi 66, měl bych ho i po renovaci, ale pak bych za oněch 15000 Kč musel dostat ještě do pytlíčku tu ETU, nehledě na to, že za ty 3tis raději něco zrenovuju.

Tu limited edition beru jako uživatelské trošku se odlišující spolhlivé hodinky, ale aby se odlišovaly pouze nápisem na to jsou dost drahé. Souhlasím, že by měla vyjít základní verze (strojek Eta, ostatní ať si dopřejou podle libosti), konkrétní barva ciferníku, ručiček atd. Tuto sérii by už PRIM v budoucnu nikdy nevyráběl, proto je to snad L.E.

• Odpovědi 1,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Vsechny vaše názory (cena, faktická neexklusivita série z důvodu pozdější sériové výroby,...) způsobily mé odstoupení. Nyní váhám mezi upravenými Spartaky, Orlíky nebo hodinkami Omega Railmaster nebo Aqua Terra.

Odesláno

Tak to zase pozor, tady nikdo o neexkluzivitě nepíše. Pouze bych chtěl tu to L.E. opravdu odlišit od případné pozdější sériové výroby. Ty Omegy Railmaster zní dobře....ale je třeba si uvědomit, jakou volnost a spolupráci nám zde pan Prokop nabízí. Nemyslím si, že by se z něho stal milionář díky 20 L.E., ale je třeba si vyjasnit ceny.

Odesláno

Ano, ja jsem to taky pochopil, ze ty 3000 jsou na upravu pouzdra. Ale je mi lito, to je proste moc. Jednak si nejsem jisty, jestli se tyhle veci, jako pouziti mensiho strojku ve vetsim pouzdre obvykle neresi "jednoduchou" vlozkou, ale i za fyzickou upravu pouzdra a dejme tomu renovaci strojku je to dost, specialne s prihlednutim k faktu, ze cena puvodniho eta strojku se nikde neodecetla. Takze jak tomu rozumim ja, je to + dalsi 2-3 tisice? Dohromady tedy 5-6 tisic za exkluzivni upravu pouzdra a renovaci strojku? To zrejme zustanu u standartniho eta srdce.

Je mi lito, pokud jsem svymi negativnimi postoji k nekterym vecem v dizkusi ohledne l.e. veci zpusobil neci odkon od planovane koupe, ale proste jsem realista. Vim co za sve penize chci a muzu dostat i jinde. Klidne bych mohl koupit tuhle edici za plnou cenu a jeste si nechat udelat spoustu uprav, ale to mne momentalne nelaka. Libi se mi idea spolecne edice, vznikle na tomto foru, stejne tak i myslenka po letech skutecne ceskych hodinek, za ktere se nebudu stydet ani na zahranicnich forech. Ale uz drive jsem v jinych diskuzich vyjadril svuj kriticky postoj k soucasne hodnote znacky PRIM v mych ocich. A obavam se, ze i pres skvely pristup pana Prokopa k cele veci a ke vsem dotazum a narazkam na tomto foru, cena znacky PRIM v mych ocich zatim nestoupla az tak, abych prestal uvazovat racionalne. Vsechno je to otazka casu, ale za dva-tri mesice tezko prehodnotim svuj postoj k otazkam cen hodinek PRIM. Urcite kompromisy jsou mozne, ale takrikajic jen "odcamcad..pocamcad ;)

Odesláno

Je mi lito, ale do l.e. taky nepujdu.. jak jsem jiz psal panu Prokopovi - jsem rozhodnuty v podstate pro variantu ktera se bude dale seriove vyrabet a jedine jeji odliseni by byl napis na dynku, coz pro mne neni tak dulezite; hodinky si poridim v pro mne vhodnejsi cas. Omlouvam se vsem, kterym me odstoupeni nejak zamicha s poradim apod. ale verim ze vsichni zucastneni budete mit z hodinek radost, vzdyt diskuze na tomhle foru jim dala vzniknout :) rock on

Odesláno

Já bych šel klidně do té varianty se stříbrným číselníkem + datumovka, zlaté popř. modré ručičky a kalibr 73. Ty by podle mě do série jít nemusely, ale zatím jsem pro černou trojku.

Vyčkal bych na návrat pana Prokopa, uvidíme co nabídne. Já si myslím, že pokud bude série stát 12tis, tak naše možnost individualizace byla dost dobrá.

Odesláno
Jinak si představuju, že seriová obyčejná eta s prostou datumkou vyráběná po tisících a nakupovaná ve velkém přijde na pár grošů, takže velkou slevu za ni nečekejte. Jde spíše o to, že čím víc bude těch upravených pouzder tím se logicky snižuje cena za jejich úpravu, přesněji za projekční a technologickou přípravu té úpravy (program obráběcích strojů a pod.).

I kdyz se mozna tyhle ety vyrabeji po tisicich, udrzujou si urcitou cenu, ktera neni prave nejnizsi. Jiste, pri nakupu vetsiho poctu kusu jsou urcite slevy, ale urcite ne za par grosu jak rikas. A ruku na srdce, vzhledem k tomu, ze se znacka PRIM snazi po dlouhe dobe postavit na nohy neverim, ze si drzi velky sklad ETA strojku. To by bylo prinejmensim neekonomicke a tim padem asi dela i mensi objednavky = mensi sleva ;) Momentalne napriklad na ebay bezi aukce na standartni, tedy nedekorovany strojek eta 2824-2 (jedna se o uplne novy, nepouzity strojek). Aukce konci za 4 dny a soucasna cena je $90 (12 prihozeni, zacatek $1). Pocitam, ze pod $110 tahle aukce neskonci. Takze asi tolik k cene ETA strojku ;) Ja chapu, ze uprava pouzdra pro jednoho muze byt nakladnejsi (porad ale myslim na upravu vlozkou?), ale pokud vim, zajemcu je vic. Strucne receno, cena za prestiz mit v hodinkach nekolik let stary seriove vyrabeny strojek se mi zda az prilis vysoka. Rad bych ho tam mel, aby to byly temer kompletne ceske hodinky, ale obavam se, ze ne za soucasnych podminek :(

No nic, uvidime kolik lidi tuhle celou akci vzalo opravdu vazne a poslalo panu Prokopovi svou objednavku (ja uz minuly tyden a co vy?). Od toho se zrejme bude odvijet dalsi postup a cenova kalkulace. Takze vy ostatni nevahejte a objednavejte, protoze to se skutecne vyplati Bobe! :D

Odesláno

Ja bych si objednal s ceskym strojkem, dokonce i strojek v dobrem stavu mam, ale jak jsem uz drive podotknul, mam momentalne nekde zarazenou znacku PRIM, co se tyka cenove hladiny. Castka, kterou jsem ochoten v soucasnosti dat za PRIM hodinky max. 12tisic (OK + max. dalsich 1000 za frezovani ;) ). A jelikoz se snazim byt zasadovy + 3000 za integraci starsiho PRIM strojku, ktery si navic i dodam, proste nedam. Ne proto, ze bych si to nemohl dovolit, ale proste proto, ze jsem si stanovil max. hranici, kde PRIMky momentalne vidim. Casem se to urcite zmeni, ale to chce zmineny cas a technologicke inovace ze strany firmy PRIM.

Odesláno

to cigi mám staré diplomaty u prima na renovaci, jsem sám zvědavý jak to dopadne

Jinak objednávku už jsem poslal, teď ještě opradvu mažu zjistit ten strojek, včera jsem provedl neumělecký pokus o foto hodinek, ale mám dilema zda si je nenechám zrenovovat a neseženu jiný stroj:cool:

Odesláno

Hoši vy mě snad přemluvíte na 66, ale souhlasím s odklízečem. Já mám taky svůj limit, ne až tak finanční, ale pocitově se mi zdají ty hodinky dost drahý. Nehlědě na to, že já budu mít strojek kompletně po repasi. Eta tam nebude, úprava pouzdra (snad vložka) a cena by měla být snad nižší, nebo se snad pletu?

Jinak jak bych si je představoval já......... 66 + modré šroubky (možná, ale opravdu možná by je sehnal můj hodinář), světle béžový ciferník + zase modré ručičky a hnědý kožený řemen.....krásnej sen.

Zatím objednám černou trojku a dál uvidím, třeba si splním svůj malý sen příští rok.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Mám takový dojem, že jsem objednávku posílal jako jeden z prvních. Spíš bych se znovu pozastavil nad cenou. Pokud mám připlácet tři tisíce za vlastní kalibr nad deklarovaných dvanáct s ETA strojkem, chci ten ETA strojek dostat extra (když si ho stejně zaplatím) a prodám ho přes Ebay :P

Odesláno

S tim prodejem na ebay bych to tak ruzove nevidel, pokud uz nejsi zavedeny prodejce/kupujici? Ale moznost to urcite je. Ovsem ja treba strojek zvlast nechci. Proc se mam jeste starat o pripadny prodej? ;)

Odesláno

Za bezovou barvu ciferniku a modre rucky pro nejaky dalsi projekt se taktez primlouvam. Je to super kombinace. A uplne super by byl emailovy cifernik, co je celkem pekna zalezitost a v kombinavi s dekorovnaym unitas strojkem nadhera!

Odesláno

K ceně ETA 2824: tady ho jde koupit za 49 tojro http://cgi.ebay.de/ETA-2824-2-NEUES-WERK-K...0QQcmdZViewItem

Cena od výrobce by u standardního provedení, tuším grade 2, by mohla být okolo 40 EUR, možná i míň.

K ceně LE: chtěl bych původní kalibr 66 seřídit, vyleštit, srazit hrany a popsat, plus modrý šroubky. To asi bude stát víc než 2824 z pásu, doufám ale, že když nás na to bude hodně, dočkáme se od PRIMA příjemného překvapení.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...