Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 8. 6. 2010 v 10:40, 'Pavel K.' napsal:

Záleží, jak se k tomu celnice postaví. Já měl ze Singapuru na krabičce vždy napsáno gift (dar) a cena 20 $. Celnicí to prošlo zatím vždy bez povšimnutí :) Je ale pravda, že to nikdy nebyly hodinky nějaké vyžší hodnoty, ale stejně v porovnání s tuzemskými cenami to bylo už přes limit. asi záleží na jakýho celníka balíček narazí.

ono je jedno jestli je na zásilce nějaká ta dodejka s cenou 20$ nebo 150$ oni se do balíčku buď podívají nebo ho pustí dál,

jak píše Pavel, záleží to čistě na celníkovi jak se rozhodne. Těch balíčků mu za den projde rukama určitě několik desítek a

kdyby se měl do každýho dívat, měl by asi s přesčasama vystaráno :smile_anim: proto to dělají namátkově. možná podle váhy balíčku, možná podle obchodu z jakého je to posíláno(co já vím dle čeho se skutečně rozhodují)-oni už to mají zmáklé za tu dobu, co jsme se naučili si nechat zboží zasílat z amerických a asijských zemí :D

Odesláno

No když jsme u té celnice - mám teď trochu "bobky" :crying_anim02: , protože mi má přijít od Pokemonya balíček se třema kouskama:

Cena hodinek: 152,50 USD

Cena počtovného: 49,-- USD

Celkem: 201,50 USD

Někde jsem četl, že pokud se to posílá nějakou placenou poštou (DHL, FedEx), že se do ceny počítá i poštovný.

Akorát nevim, od koho to přijde k nám od Pokemonya...

Odesláno

volal jsem na celnici a pan mi to řikal přesne podle tabulek do 150e- cena hodinek bez postovneho se dph neplati clo traky ne :clap: ,stejně to clo je jen 0,8e pausalove za 1kus hodinek.+19% dph ale jen u hodinek ktere jsou nad 150e to se pak dani cena hodinek i s postovnim.

Odesláno (upraveno)
  V 8. 6. 2010 v 18:54, 'SaKaL' napsal:

No když jsme u té celnice - mám teď trochu "bobky" :crying_anim02: , protože mi má přijít od Pokemonya balíček se třema kouskama:

Cena hodinek: 152,50 USD

Cena počtovného: 49,-- USD

Celkem: 201,50 USD

Někde jsem četl, že pokud se to posílá nějakou placenou poštou (DHL, FedEx), že se do ceny počítá i poštovný.

Akorát nevim, od koho to přijde k nám od Pokemonya...

můžeš být v klidu, dle mého se do té hranice se vším vejdeš, s tou poštou to tak ní. A jinak DPH je 20%, to CLO

je zanedbatelné, pokud bys z hodinek za 5tis. měl platit DPHčko, tak to už je znát, to si pak přičti 1tis Kč které ještě doplatíš celníkům. Pokud ale kupuješ hodinky vědomě nad 150?, tak s tím doplatkem CLA a DPH už určitě počítáš a čekáš jen na pošťačku abys jí to při předání doplatil :smile_anim:

Upraveno uživatelem Standis
Odesláno

Díky pánové za trochu klidu...

Z logiky věci by to tak být mělo, ale člověk nikdy neví dokud to nebude mít doma... :flex:

Odesláno
  V 8. 6. 2010 v 23:34, 'SaKaL' napsal:

Díky pánové za trochu klidu...

Z logiky věci by to tak být mělo, ale člověk nikdy neví dokud to nebude mít doma... :flex:

Pokud budou hodinky poslané prostřednictvím DHL, Fedexu nebo jako EMS, počítá se cena i s dopravou. U levnější dopravy, která se neproclívá je zase problém s náhradou, pokud ti balíček někdo po cestě vykrade. Tyhle balíčky jsou posílané jako doporučená zásilka a jsou pojištěné na max. cenu cca 800,- Kč.

Odesláno

Pokud budou hodinky poslané prostřednictvím DHL, Fedexu nebo jako EMS, počítá se cena i s dopravou. ale jen u přesahle hodnoty hodinek nad 150euro opet jsem volal na celnici.Ja už jsem dodražil a čekam na baliček ze Singapuru.

Odesláno

Mno je to stále zajímavější...

Věřím Ti Zdeno77, každopádně u mé zásilky má Pokemonyu už asi třetí den, že "Seller ships within 1 days." Maj tam v tom Singapuru snad nějaký jiný čas nebo že by u nich den měl třeba 72 hodin?

Odesláno

Tak hurááá...

Balíček dnes dorazil, nějak tam Pokémoňák nedává (do ebaye) údaje o odeslání...

A clo nebo DPH či celnice? Neee, nic takovýho se nekonalo... :thumbsup_anim:

A od zaplacení, což bylo 4.6 to přišlo 11.6. - prostě kalendářní týden, nebo respektive, než to zabalili a došli s tim na tu jejich poštu tak si myslim, že to na cestě mohlo být nějakých 5 dní...

Já jsem spokojen a Pokemonyu můžu jen doporučit...

A tady jsou mé nové přírůstky:

post-11776-1276299454,51.jpg

post-11776-1276299463,73.jpg

Odesláno (upraveno)

Tak dnes mi přišli vydražene hodinky seiko atlas 5 spors,už Japan,z ebay.vše vořadku ručičky stejne :notworthy:.ale prodejce poslal hodinky bez orig.krabičky.Mam ale otazku ta střibrna kartička s napisem SEIKO co je nani ten čarkovy kod,tak ten kod ma byt stejni jako mam na vyčku hodinek?

Upraveno uživatelem zdeno77
Odesláno
  V 21. 6. 2010 v 13:30, 'zdeno77' napsal:

Tak dnes mi přišli vydražene hodinky seiko atlas 5 spors,už Japan,z ebay.vše vořadku ručičky stejne :notworthy:.ale prodejce poslal hodinky bez orig.krabičky.Mam ale otazku ta střibrna kartička s napisem SEIKO co je nani ten čarkovy kod,tak ten kod ma byt stejni jako mam na vyčku hodinek?

Tak jsem se zas dlouho neradoval kur.. minutova ručička se mezi 30-45minutou zvedne a fteřinovka se oni opčas zastavy. no mam ja to štesti? to mam zas posilat do Singapuru zas spatky hlavne za 38usd? To snat už neni ani možne jakou ja mam smulu.
  • po 2 týdnech...
Odesláno
  V 21. 6. 2010 v 23:02, 'zdeno77' napsal:

Tak jsem se zas dlouho neradoval kur.. minutova ručička se mezi 30-45minutou zvedne a fteřinovka se oni opčas zastavy. no mam ja to štesti? to mam zas posilat do Singapuru zas spatky hlavne za 38usd? To snat už neni ani možne jakou ja mam smulu.

Hmm :-(

A od koho si je kupoval?

Mně zase dorazily Seiko SNZF45 od Premierworld a sklíčko je zevnitř tak nějak jakoby zamlžený nebo orosený nebo já nevim co...

Ještě tady na to založim asi sólo vlákno, jestli mi někdo poradí...

Mno každopádně za tu cenu co by stála pošta tam a zpátky se to tedy opravdu nevyplatí...

post-11776-1278452054,93.jpg

post-11776-1278452085,09.jpg

Odesláno (upraveno)
  V 6. 6. 2010 v 13:40, 'zdeno77' napsal:

tak pokus to vyfotit

To rozhodne neni spravne...vratil bych je, lezlo by  mi to na nervy kazdy dalsi den   :sad01_anim:

To je pech

Upraveno uživatelem norbu
Odesláno

Mmm, Premierworld za to asi přímo nemůže, ale každopádně je to trochu zvláštní...

:-(

Odesláno
  V 6. 7. 2010 v 21:35, 'SaKaL' napsal:

Mně zase dorazily Seiko SNZF45 od Premierworld a sklíčko je zevnitř tak nějak jakoby zamlžený nebo orosený nebo já nevim co...

takhle mi taky dorazily jedny seiko5. tak jsem prodejci (pokemonyu) poslal tyhle fotky, hodinky vrátil, a přišly mi jiný v pořádku. komunikace emailem byla bezproblémová. v podstatě vše v pořádku, ale trochu zamrzí, že ani nezkontrolují, co strkají do balíčku.

post-5667-1278864335,17.jpg

post-5667-1278864342,67.jpg

Odesláno

Mmm,

vracet se mi je moc nechce, když si sečtu náklady, tak se to ani trochu nevyplatí...

Větší kontrola by neškodila...

Napsal jsem mu, tak uvidíme jaká bude odpověď...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...