Standis Odesláno 8. června 2010 Nahlásit Odesláno 8. června 2010 V 8. 6. 2010 v 10:40, 'Pavel K.' napsal: Záleží, jak se k tomu celnice postaví. Já měl ze Singapuru na krabičce vždy napsáno gift (dar) a cena 20 $. Celnicí to prošlo zatím vždy bez povšimnutí Je ale pravda, že to nikdy nebyly hodinky nějaké vyžší hodnoty, ale stejně v porovnání s tuzemskými cenami to bylo už přes limit. asi záleží na jakýho celníka balíček narazí. ono je jedno jestli je na zásilce nějaká ta dodejka s cenou 20$ nebo 150$ oni se do balíčku buď podívají nebo ho pustí dál, jak píše Pavel, záleží to čistě na celníkovi jak se rozhodne. Těch balíčků mu za den projde rukama určitě několik desítek a kdyby se měl do každýho dívat, měl by asi s přesčasama vystaráno proto to dělají namátkově. možná podle váhy balíčku, možná podle obchodu z jakého je to posíláno(co já vím dle čeho se skutečně rozhodují)-oni už to mají zmáklé za tu dobu, co jsme se naučili si nechat zboží zasílat z amerických a asijských zemí
SaKaL Odesláno 8. června 2010 Nahlásit Odesláno 8. června 2010 No když jsme u té celnice - mám teď trochu "bobky" , protože mi má přijít od Pokemonya balíček se třema kouskama:Cena hodinek: 152,50 USDCena počtovného: 49,-- USDCelkem: 201,50 USD Někde jsem četl, že pokud se to posílá nějakou placenou poštou (DHL, FedEx), že se do ceny počítá i poštovný.Akorát nevim, od koho to přijde k nám od Pokemonya...
zdeno77 Odesláno 8. června 2010 Autor Nahlásit Odesláno 8. června 2010 volal jsem na celnici a pan mi to řikal přesne podle tabulek do 150e- cena hodinek bez postovneho se dph neplati clo traky ne ,stejně to clo je jen 0,8e pausalove za 1kus hodinek.+19% dph ale jen u hodinek ktere jsou nad 150e to se pak dani cena hodinek i s postovnim.
Standis Odesláno 8. června 2010 Nahlásit Odesláno 8. června 2010 (upraveno) V 8. 6. 2010 v 18:54, 'SaKaL' napsal: No když jsme u té celnice - mám teď trochu "bobky" , protože mi má přijít od Pokemonya balíček se třema kouskama: Cena hodinek: 152,50 USD Cena počtovného: 49,-- USD Celkem: 201,50 USD Někde jsem četl, že pokud se to posílá nějakou placenou poštou (DHL, FedEx), že se do ceny počítá i poštovný. Akorát nevim, od koho to přijde k nám od Pokemonya... můžeš být v klidu, dle mého se do té hranice se vším vejdeš, s tou poštou to tak ní. A jinak DPH je 20%, to CLO je zanedbatelné, pokud bys z hodinek za 5tis. měl platit DPHčko, tak to už je znát, to si pak přičti 1tis Kč které ještě doplatíš celníkům. Pokud ale kupuješ hodinky vědomě nad 150?, tak s tím doplatkem CLA a DPH už určitě počítáš a čekáš jen na pošťačku abys jí to při předání doplatil Upraveno 8. června 2010 uživatelem Standis
SaKaL Odesláno 8. června 2010 Nahlásit Odesláno 8. června 2010 Díky pánové za trochu klidu...Z logiky věci by to tak být mělo, ale člověk nikdy neví dokud to nebude mít doma...
klaucz Odesláno 9. června 2010 Nahlásit Odesláno 9. června 2010 V 8. 6. 2010 v 23:34, 'SaKaL' napsal: Díky pánové za trochu klidu... Z logiky věci by to tak být mělo, ale člověk nikdy neví dokud to nebude mít doma... Pokud budou hodinky poslané prostřednictvím DHL, Fedexu nebo jako EMS, počítá se cena i s dopravou. U levnější dopravy, která se neproclívá je zase problém s náhradou, pokud ti balíček někdo po cestě vykrade. Tyhle balíčky jsou posílané jako doporučená zásilka a jsou pojištěné na max. cenu cca 800,- Kč.
zdeno77 Odesláno 10. června 2010 Autor Nahlásit Odesláno 10. června 2010 Pokud budou hodinky poslané prostřednictvím DHL, Fedexu nebo jako EMS, počítá se cena i s dopravou. ale jen u přesahle hodnoty hodinek nad 150euro opet jsem volal na celnici.Ja už jsem dodražil a čekam na baliček ze Singapuru.
SaKaL Odesláno 10. června 2010 Nahlásit Odesláno 10. června 2010 Mno je to stále zajímavější... Věřím Ti Zdeno77, každopádně u mé zásilky má Pokemonyu už asi třetí den, že "Seller ships within 1 days." Maj tam v tom Singapuru snad nějaký jiný čas nebo že by u nich den měl třeba 72 hodin?
SaKaL Odesláno 11. června 2010 Nahlásit Odesláno 11. června 2010 Tak hurááá...Balíček dnes dorazil, nějak tam Pokémoňák nedává (do ebaye) údaje o odeslání...A clo nebo DPH či celnice? Neee, nic takovýho se nekonalo... A od zaplacení, což bylo 4.6 to přišlo 11.6. - prostě kalendářní týden, nebo respektive, než to zabalili a došli s tim na tu jejich poštu tak si myslim, že to na cestě mohlo být nějakých 5 dní...Já jsem spokojen a Pokemonyu můžu jen doporučit...A tady jsou mé nové přírůstky:
jartop Odesláno 12. června 2010 Nahlásit Odesláno 12. června 2010 (upraveno) Byly by, prosím, další fota těch chronografů? Díky J. Upraveno 12. června 2010 uživatelem jartop
Standis Odesláno 12. června 2010 Nahlásit Odesláno 12. června 2010 V 12. 6. 2010 v 7:05, 'kibi' napsal: to jsou nejake SNN ? - mel jsem je v zelene, nekdy se mi po nich styska... jsou to SNN...... s dovolením přidám pár foto více druhů
SaKaL Odesláno 13. června 2010 Nahlásit Odesláno 13. června 2010 Tak já přidám pár obrázků z vlastní dílny...
zdeno77 Odesláno 21. června 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2010 (upraveno) Tak dnes mi přišli vydražene hodinky seiko atlas 5 spors,už Japan,z ebay.vše vořadku ručičky stejne .ale prodejce poslal hodinky bez orig.krabičky.Mam ale otazku ta střibrna kartička s napisem SEIKO co je nani ten čarkovy kod,tak ten kod ma byt stejni jako mam na vyčku hodinek? Upraveno 21. června 2010 uživatelem zdeno77
zdeno77 Odesláno 21. června 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2010 V 21. 6. 2010 v 13:30, 'zdeno77' napsal: Tak dnes mi přišli vydražene hodinky seiko atlas 5 spors,už Japan,z ebay.vše vořadku ručičky stejne .ale prodejce poslal hodinky bez orig.krabičky.Mam ale otazku ta střibrna kartička s napisem SEIKO co je nani ten čarkovy kod,tak ten kod ma byt stejni jako mam na vyčku hodinek? Tak jsem se zas dlouho neradoval kur.. minutova ručička se mezi 30-45minutou zvedne a fteřinovka se oni opčas zastavy. no mam ja to štesti? to mam zas posilat do Singapuru zas spatky hlavne za 38usd? To snat už neni ani možne jakou ja mam smulu.
SaKaL Odesláno 6. července 2010 Nahlásit Odesláno 6. července 2010 V 21. 6. 2010 v 23:02, 'zdeno77' napsal: Tak jsem se zas dlouho neradoval kur.. minutova ručička se mezi 30-45minutou zvedne a fteřinovka se oni opčas zastavy. no mam ja to štesti? to mam zas posilat do Singapuru zas spatky hlavne za 38usd? To snat už neni ani možne jakou ja mam smulu. Hmm :-( A od koho si je kupoval? Mně zase dorazily Seiko SNZF45 od Premierworld a sklíčko je zevnitř tak nějak jakoby zamlžený nebo orosený nebo já nevim co... Ještě tady na to založim asi sólo vlákno, jestli mi někdo poradí... Mno každopádně za tu cenu co by stála pošta tam a zpátky se to tedy opravdu nevyplatí...
norbu Odesláno 7. července 2010 Nahlásit Odesláno 7. července 2010 (upraveno) V 6. 6. 2010 v 13:40, 'zdeno77' napsal: tak pokus to vyfotit To rozhodne neni spravne...vratil bych je, lezlo by mi to na nervy kazdy dalsi den To je pech Upraveno 7. července 2010 uživatelem norbu
zdeno77 Odesláno 8. července 2010 Autor Nahlásit Odesláno 8. července 2010 Taky u Premierworld ale zašel jsem do spravky a za 250kč je to ok ale tesnost jen do 100m ale co nepotapim se.
SaKaL Odesláno 8. července 2010 Nahlásit Odesláno 8. července 2010 Mmm, Premierworld za to asi přímo nemůže, ale každopádně je to trochu zvláštní...:-(
lub Odesláno 11. července 2010 Nahlásit Odesláno 11. července 2010 V 6. 7. 2010 v 21:35, 'SaKaL' napsal: Mně zase dorazily Seiko SNZF45 od Premierworld a sklíčko je zevnitř tak nějak jakoby zamlžený nebo orosený nebo já nevim co... takhle mi taky dorazily jedny seiko5. tak jsem prodejci (pokemonyu) poslal tyhle fotky, hodinky vrátil, a přišly mi jiný v pořádku. komunikace emailem byla bezproblémová. v podstatě vše v pořádku, ale trochu zamrzí, že ani nezkontrolují, co strkají do balíčku.
SaKaL Odesláno 11. července 2010 Nahlásit Odesláno 11. července 2010 Mmm,vracet se mi je moc nechce, když si sečtu náklady, tak se to ani trochu nevyplatí...Větší kontrola by neškodila...Napsal jsem mu, tak uvidíme jaká bude odpověď...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se