America´s Cup Odesláno 18. června 2010 Nahlásit Odesláno 18. června 2010 DObrý den, chtěl bych se zeptat zda nevíte o velkoobchodě hodinek kde se dá nakupovat pro kamennou prodejnu nebo e-shop? Děkuji
marosh Odesláno 18. června 2010 Nahlásit Odesláno 18. června 2010 (upraveno) DObrý den, chtěl bych se zeptat zda nevíte o velkoobchodě hodinek kde se dá nakupovat pro kamennou prodejnu nebo e-shop? Děkuji Já sice s hodinkama neobchoduju, to je tady na foru, jeden machr, co do toho dělá... Ale myslím, že se pro podnikání dají hodinky dají sehnat přes oficiální dovozce daných značek, popř. u českých výrobců a montoven hodinek jako jsou Elton v Novém Městě nad Metují příp. MPM v Místku-Frýdku. Upraveno 18. června 2010 uživatelem marosh
WDW Odesláno 18. června 2010 Nahlásit Odesláno 18. června 2010 No já si myslím, nebo spíše vím, že takových velkoobchodů jsou u nás desítky, chce se to jen trochu porozhlédnout a vědět co chci, tedy jaké značky.Většinou vždy na stránkách výrobců jsou uvedena jednotlivá oficiální zastoupení ve všech zemích, tedy i ČR. Goldtime - Citizen, Police, TelstarAltro - Seiko, Pulsar, LorusFast - Casio, Len.nox, Atlantic, Doxa a další..Finsub - Suunto..atd........................
Patrik Odesláno 19. června 2010 Nahlásit Odesláno 19. června 2010 Záleží na druhu hodinek. U některých značek si výrobce/dovozce hlídá i v jakém prostředí se budou prodávat (těžko dovolí prodávat třeba Rolexy, Patky nebo Cartier někde v trafice) a neprodá je tak úplně každému a jsou značky, které si může koupit doslova každý z ulice a otázka jednání je jen o výši slevy z maloobchodní ceny v návaznosti na odebraném množství (většinou není nějaká pevná velkoobchodní cena).Některé značky si vozí sami maloobchodníci (aby měli dvojí marži) a ty se pak většinou neprodávají mimo jejich sítě (typicky Klenoty, Praxis (Klenotnictví Présence), Fast (Planeo), Primossa a další). Dále jsou značky, které nemají na českém trhu žádné zastoupení a buď se zde neprodávají (tady je šance zastoupení získat) nebo si tuzemský trh obsluhuje firma ze sousedního státu (např. Breitling z Rakouska). Aktuálně jsem slyšel, že snad Hibernia by měla mít zájem prodávat zastoupení některých svých značek (převážně jde o Swatch group). No a pak jsou čistě české velkoobchody bez vlastní maloobchodní sítě (např. můj bývalý zaměstnavatel - NEST, značky Maurice Lacroix, Fortis, Nina Ricci, Cimier, Caterpillar, Betty Barclay, Carucci, Haribo). Dle druhu hodinek je nebo není dovoleno prodávat je na Internetu. Co ale nemají dovozci rádi, pokud někdo nabízí zboží, které nemá - tedy představa, že si dáš na Internet 100 modelů hodinek a v momentě, kdy si je někdo objedná je začneš shánět u dodavatele je dost lichá.
kubson Odesláno 19. června 2010 Nahlásit Odesláno 19. června 2010 Aktuálně jsem slyšel, že snad Hibernia by měla mít zájem prodávat zastoupení některých svých značek (převážně jde o Swatch group). hehe, no nevím jak v insolvenci budou něco takového prodávat - obecně "prodat zastoupení" to si příliš nedokážu představit, imho by jim to výrobce vzal ještě dřív, než by je podobná myšlenka napadla
Patrik Odesláno 19. června 2010 Nahlásit Odesláno 19. června 2010 hehe, no nevím jak v insolvenci budou něco takového prodávat - obecně "prodat zastoupení" to si příliš nedokážu představit, imho by jim to výrobce vzal ještě dřív, než by je podobná myšlenka napadla Tak samozřejmě to realizují jako odprodej skladových zásob s převodem zastoupení se souhlasem výrobce - ono je to i v souladu se zájmy výrobce. Po Internetu se mu nebudou toulat haldy hodinek s drastickými slevami, které nakoupil nějaký překupník a nebude muset shánět novou distribuční síť. Samozřejmě to neznamená, že výrobce nemůže kdykoliv zastoupení odebrat.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se