Frantik Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2011 Nemaji cislo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2011 Nemaji cislo? Ne. Tyhle jsou z těch cca 500 kusů, co šly do volného oběhu bez čísel(mc =850,-Kčs). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2011 Ne. Tyhle jsou z těch cca 500 kusů, co šly do volného oběhu bez čísel(mc =850,-Kčs). Upřesnění: maloobchodní cena (MOC) nečíslovaných v Klenotech byla 670,- Kčs velkoobchodní cena (VOC) číslovaných pro MNO byla 602,- Kčs Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2011 Ne. Tyhle jsou z těch cca 500 kusů, co šly do volného oběhu bez čísel(mc =850,-Kčs). To taky nebude ale komplet. Tam bylo civilni dynko jako u Sport II. s napisy. Nebo ne? Ale ta krabice a doklady jsou super. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2011 To taky nebude ale komplet. Tam bylo civilni dynko jako u Sport II. s napisy. Nebo ne? Ale ta krabice a doklady jsou super. Dýnka s nápisy se dělala až od roku cca 1993 - zároveň se zahájením výroby kalibru 69 pro PS2 automatic. Tehdy se vyrobila jednorázová série dýnek bez popisů, do kterých se vyrážela pořadová čísla leteckých primek. No a zbylých pár kousků pro civilní sektor šla ven bez čísel, ale samozřejmě i bez popisů. Pro Petra P.: Tak kde jsem sakryš k té sumě 850,- přišel? Já o tom byl přesvědčený. Díky za opravu. Už to vím - ze stránek Eltonu - "Historie původních leteckých hodinek" Zde výňatek textu: "V roce 1977 tak bylo vyrobeno celkem 3000ks, z toho 2500ks odebrala HTS. Přibližně 100ks se rozprodalo napřímo lidem, kteří o projektu věděli a zbylých cca 400ks se dostalo do prodeje prostřednictvím podniku Klenoty n.p. za cenu cca. 850,- Kč." No jo, tak holt v tom článku bylo více chyb. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2011 Pro Petra P.: Tak kde jsem sakryš k té sumě 850,- přišel? Já o tom byl přesvědčený. Díky za opravu. Už to vím - ze stránek Eltonu - "Historie původních leteckých hodinek" Zde výňatek textu: "V roce 1977 tak bylo vyrobeno celkem 3000ks, z toho 2500ks odebrala HTS. Přibližně 100ks se rozprodalo napřímo lidem, kteří o projektu věděli a zbylých cca 400ks se dostalo do prodeje prostřednictvím podniku Klenoty n.p. za cenu cca. 850,- Kč." No jo, tak holt v tom článku bylo více chyb. Jen pro pořádek, "maloobchodní cena" něčíslovaných pro Honzu.mantu na Aukru byla 14 334 Kč! A toto se musím také dát, protože je to možná to nejlepší k těm vyfoceným hodinkám. Nezapomenutelná strory (alespoň pro Honzu) o tom, jak se o ně Honza přetahoval na Aukru s Bertem, který se skrýval za pseudonymem "voborníkovav", je zachycena v tomto vlákně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2011 Ok, diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nikdo Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2011 Sakra kolik bylo vlastně variant těch šroubovacích dýnek.Tahle je už asi pátá .Má ukončení otvorů pro klíč skoro v druhém kruhu.Jak kdyby tam bylo ještě vloženo víčko.Letecké měly minimálně 0,5 mm mezeru : Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2011 Dýnka s nápisy se dělala až od roku cca 1993 - zároveň se zahájením výroby kalibru 69 pro PS2 automatic. Tehdy se vyrobila jednorázová série dýnek bez popisů, do kterých se vyrážela pořadová čísla leteckých primek. No a zbylých pár kousků pro civilní sektor šla ven bez čísel, ale samozřejmě i bez popisů. Pro Petra P.: Tak kde jsem sakryš k té sumě 850,- přišel? Já o tom byl přesvědčený. Díky za opravu. Už to vím - ze stránek Eltonu - "Historie původních leteckých hodinek" Zde výňatek textu: "V roce 1977 tak bylo vyrobeno celkem 3000ks, z toho 2500ks odebrala HTS. Přibližně 100ks se rozprodalo napřímo lidem, kteří o projektu věděli a zbylých cca 400ks se dostalo do prodeje prostřednictvím podniku Klenoty n.p. za cenu cca. 850,- Kč." No jo, tak holt v tom článku bylo více chyb. oni to uváděli s DPH Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2011 oni to uváděli s DPH Musím se přiznat, že tak úplně nechápu, co přesně jsi měl na mysli. Co si matně vzpomínám, tak za totáče v centrálně řízené ekonomice žádná Daň z přidané hodnoty (DPH) nebyla - prostě byly minimálně dvoje oficiální ceny MOC a VOC. A takto v konečných částkách jsou v dobových podkladech k PRIM Letecké Automatic ceny uváděny. Co si ale pamatuji mnohem lépe je , že k zavádění standardního daňového systému tržní ekonomiky na "našich" územích došlo až v letech 1991 - 1993 a DPH byla zavedena k 1. lednu 1993 (základní sazba 23%, snížená sazba 5%). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2011 Je to sice OT, ale bylo to 22% / 5%. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2011 Musím se přiznat, že tak úplně nechápu, co přesně jsi měl na mysli. Co si matně vzpomínám, tak za totáče v centrálně řízené ekonomice žádná Daň z přidané hodnoty (DPH) nebyla - prostě byly minimálně dvoje oficiální ceny MOC a VOC. A takto v konečných částkách jsou v dobových podkladech k PRIM Letecké Automatic ceny uváděny. Co si ale pamatuji mnohem lépe je , že k zavádění standardního daňového systému tržní ekonomiky na "našich" územích došlo až v letech 1991 - 1993 a DPH byla zavedena k 1. lednu 1993 (základní sazba 23%, snížená sazba 5%). Možná to nechápeš, protože na to jdeš moc vědecky a protože se v psaném projevu nedají projevit nonverbální emoce, vymyslel někdo ty smajlíky...už to chápeš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2011 Možná to nechápeš, protože na to jdeš moc vědecky a protože se v psaném projevu nedají projevit nonverbální emoce, vymyslel někdo ty smajlíky...už to chápeš? Ale jo, už chápu . Já jen ten smajlík s mrknutím používám na něco jiného. Ale jinak je tady tlemících se smajlíků více než dost: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2011 Tak soudruzi to vim uplne presne to DPH bylo 21% a 5% Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2011 Ale jo, už chápu . Já jen ten smajlík s mrknutím používám na něco jiného. Ale jinak je tady tlemících se smajlíků více než dost: , jsem si vědom, že Tvoje příspěvky na tomto fóru mají mnohem větší přínos než takové voloviny, jako ta moje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2011 Je to sice OT, ale bylo to 22% / 5%. Tak soudruzi to vim uplne presne to DPH bylo 21% a 5% Jste si opravdu jistí, že od 1.1.1993 do 31.12.1994 nebyla sazba DPH 23% /5 %? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2011 Jste si opravdu jistí, že od 1.1.1993 do 31.12.1994 nebyla sazba DPH 23% /5 %? byla, máš pravdu, 22% bylo od roku 1995 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hirsch Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2011 Taková malá modrá rakvička ... gratuluji! ten komplet s dokladem a krabičkou je super! ať Ti přináší radost! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2011 Sakra kolik bylo vlastně variant těch šroubovacích dýnek.Tahle je už asi pátá .Má ukončení otvorů pro klíč skoro v druhém kruhu.Jak kdyby tam bylo ještě vloženo víčko. Letecké měly minimálně 0,5 mm mezeru Tady je pro ukázku několik dalších "různých" vík pouzder leteckých automatů. Čím více se ale na všechny ty fotky koukám, tak mám pocit, že jsem asi jen obětí vizuálních klamů (fotky jsou v různých úhlech a při různém osvěltení s různými stíny) a kombinací výrobních nepřesností (mě to připadá, že každá drážka po obvodu je trochu jiná) a možného provozního opotřebení. Docela by mě zajímalo (Accutron?), jak se ty drážky vlastně dělaly. Manuálně ovládaná frézka (v době před CNC), která vykusovala jednu drážku po druhé? Co se kontrolovalo -rozměrové a geometrické tolerance? Atd. Má-li doma někdo více než jedny letecké Primky a šupleru + úhloměr, tak může zkusmo změřit pár základních rozměrů drážek a jejich vzájemnou polohu. Třeba se pak přesněji ukáže, o kolik se to skutečně (ne)liší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 25. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2011 Zdovolením jsem použil fotografie z tvého odkazu, Petře a jsem si jistý, že tahle dvě dýnka jsou hodně odlišná, i když jsou zjevně obě oůvodní a číslovaná: No a ten současný model pro vrtulníkové piloty taky není vzornou kopií: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se