Přejít na obsah

Letecké PRIM automat

Doporučené příspěvky

Vítej na fóru!  

To vyražené sériové číslo je nějaké celé divné - chybí tam jedna číslice, číslice jsou vertikálně příliš rozházené,... Nic takového jsem dosud neviděl.

Ta fotka je nějak retušovaná? Nebo máš nějakou historku o tom, jak jsi k nim přišel

zdravím

No s fotkou som nič nerobil, k zbieraniu hodiniek som sa dostal nedávno, keď som u starého otca našiel niekoľko hodiniek, medzi nimi aj pilotky, a keď som o nic zisťoval viac, zaujali ma. Teraz sa ku mne ako darček dostal tento kúsok, tiež som sa stretol len s tým, že mali o číslo viac, teda neviem presne čo to znamená.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 940
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

..., teda neviem presne čo to znamená.

Bohužel to znamená, že číslo není raženo na jednu operaci originální tovární raznicí. Naopak, toto dělal někdo jiným postupem a jinou raznicí - hezky pěkně jedno číslo po druhém.

Kdo, kdy a za jakým účelem toto stvořil, by mohlo být předmětem dalších spekulací.

Odkaz ke komentáři

Bohužel to znamená, že číslo není raženo na jednu operaci originální tovární raznicí. Naopak, toto dělal někdo jiným postupem a jinou raznicí - hezky pěkně jedno číslo po druhém.

Kdo, kdy a za jakým účelem toto stvořil, by mohlo být předmětem dalších spekulací.

ale, to by som zas nepovedal, mám ešte 000245 a tam je tiež posledná číslica takto odskočená, myslím, že po jednom by, to takto relatívne presne nešlo, možno, že to skresľuje tá fotka

Odkaz ke komentáři

potrebujú nejake tie dieliky ešte :) ale funguju perfektne

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Úplně stejný krémový řemínek jsem měl na dnes už bývalých pilotkách taky.Honza Manta mi sice říkal,že origo byl jedině černý,ale já při svojí službě ve Kbelích viděl těhle krémových minimálně dalších 8-10.A to všechno na příslušnících létajícího personálu.Ale je pravda,že někdo měl i černý,případně už tehdy bylo vidět různé neoriginální řemínky.Mě ten krémový odešel asi po 3 letech nošení a potom jsem přešel na jiný typ,který už k Primkám nepatřil.

Odkaz ke komentáři

ale, to by som zas nepovedal, mám ešte 000245 a tam je tiež posledná číslica takto odskočená, myslím, že po jednom by, to takto relatívne presne nešlo, možno, že to skresľuje tá fotka

Podle mé grafické srovnávací analýzy nic zkresleného fotkou není. Na čísle 00236 je prostě nějak moc anomálií současně.

Naopak číslo 000245 odpovídá "standardu".

Odkaz ke komentáři

Podle mé grafické srovnávací analýzy nic zkresleného fotkou není. Na čísle 00236 je prostě nějak moc anomálií současně.

Naopak číslo 000245 odpovídá "standardu".

attachicon.gifSerial_Numbers.jpg

musia tie anomálie znamenať neoriginalnosť, alebo môže to byť aj unikát?:) alebo už viete celkom presne o číslovaní pilotiek všetkk?:) 

Odkaz ke komentáři

ešte niečko k 00236 kám :)

Upraveno uživatelem will638
Odkaz ke komentáři

Já jsem letecké nikdy neviděl jinak, než s šesticiferným číslem na dýnku. Ale chybička se mohla vloudit - to se teď asi dá zjistit jen jestli se najdou ještě jedny se stejným číslem. A ještě mně napadá varianta - poškození/ztráta dýnka a náhrada dýnkem z nečíslovaných a dodatečná ražba.

Odkaz ke komentáři

musia tie anomálie znamenať neoriginalnosť, alebo môže to byť aj unikát? :) alebo už viete celkom presne o číslovaní pilotiek všetkk? :)

Přestože rozhodně nevíme všechno o hodinkách Prim Letecké Automatic, včetně třeba skutečného počtu vyrobených hodinek a celkového počtu číslovaných hodinek, tak hodinky 00236 bych stále označoval za anomálii a nikoliv za cenný unikát. Jak už jsem psal: "Kdo, kdy a za jakým účelem toto stvořil, by mohlo být předmětem dalších spekulací".

Znáš skutečně celou historii tvých hodinek 00236? Mám na mysli hlavně předchozí majitele?

JR_2010 totiž správně upozornil na to :notworthy: , že originální 000236 si české letectvo nechalo v letech 2008-09 repasovat na nerezovou verzi s kalibrem 72 (Miyota). Více v tomto užitečném vlákně.

post-7277-034427100%201339612847.jpg

post-7277-097707800%201339612862.jpg

Odkaz ke komentáři

podľa mňa vyzerajú, veľmi zachovalo, teda,možno sú aj repasované, a je zaujímavé, že sú tiež čísla 236 ako tie čo repasovalo letectvo :) ...moje s najväčšiou pravdepodnosťou, boli vyradené, z armádnych útvarov, a len s dobrou vôľou, prežili toto vyradenie, a dostali sa do civilných rúk, môj otec je totiž vojak na dôchodku, a hodinky mu daroval jeden známy, z tohto zdroja sa ku mne dostali aj 4 ďalšie číslované PRIM letecké. Je to pre mňa zaujímavé to zisťovať, veď mne v konečnom dôsledku nejde o to ich predávať, len zistiť o nich viac.

Upraveno uživatelem will638
Odkaz ke komentáři

Zdravím! Byl jsem požádám Petrem_P o možnou kontrolu, jelikož toto číslo bylo při vytváření seznamu mnou do seznamu vloženo. Repas zatím jsem se nespojil s majitelem je dlouhodobě v zahraničí, ale o ten tu dle všeho nejde. No a originál zítra bych měl dodat fotku hodinek, majitel donese. Takže nechci předbíhat, je to info jen po telefonu a prý je stále má, ale nemám důvod nevěřit. 

Odkaz ke komentáři

Tak předem omluva za to "Z" samozřejmě česky "s bílou..."

No a tady už slíbené foto pomocí mobilu. Je dnešní, vytvořeno v cca 12 hodin. Čas a datumovku tímto neberte vážně, leží jen na poličce, prý tolikrát co je kvůli mně vytahoval tak snad ani nenosil :) Abych byl přesný, tak jestli to bylo čtyřikrát, tak to bylo moc :) co jsem ho požádal o jejich ukázku. Will638 dle všeho máš pokus o padělek :( Nechci ti kazit radost, je to jen můj názor!!! 

Odkaz ke komentáři

Tak předem omluva za to "Z" samozřejmě česky "s bílou..."

No a tady už slíbené foto pomocí mobilu. Je dnešní, vytvořeno v cca 12 hodin. Čas a datumovku tímto neberte vážně, leží jen na poličce, prý tolikrát co je kvůli mně vytahoval tak snad ani nenosil :) Abych byl přesný, tak jestli to bylo čtyřikrát, tak to bylo moc :) co jsem ho požádal o jejich ukázku. Will638 dle všeho máš pokus o padělek :( Nechci ti kazit radost, je to jen můj názor!!! 

Já věděl, že se to vysvětlí... :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...