Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zaujimalo by ma aku maximalnu odchylku moze mat CERTINA DS C-CLASS, hodinky mam asi tri tyzdne. Na zaciatku robili cca -4s / den, postupne sa vsak dostali na terajsich + 55 az + 60s / den. Je to normalne a este sa moze presnost menit, pri akej odchylke je mozna reklamacia?

Odesláno

este par dni pockam ktorym smerom to bude pokracovat, ale som dost sklamany a rozcarovany, s urcitou odchylkou som pocital ale taka, a hned na zaciatku 30 dni bez hodiniek :(

Odesláno

Za poslednych 24 hodin som nameral +72s, urcite ich budem reklamovat, ale zaujimalo by ma ako dlho sa vam menila odchylka a kolko casu treba na sadnutie a ustalenie odchylky

Odesláno

Je tam ETA 2824-2, odchylku som presne meral len na zaciatku boli to -4s/den, postupne som vsak spozoroval nepresny chod a vyrazne nadbiehanie, cca + minuta, odmeral som to presne a je to 72s

Návštěvník Kamil
Odesláno

To je nějak moc, je to podezřelý. Taky bych je šel reklamovat.

Odesláno
Jaký je tam kalibr? Je odchylka každý den stejná?

Mě ETA 2436(?) si sedla asi po měsíci.

šariku, tak tyhle už si asi nesednou. Mám s 2824-2 troje a v průběhu "sedání" se změnila přesnost o 2-5 s.

Takže asi do špitálu!

Odesláno
Da sa vobec "doladit" taka nepresnost?

Pochopitelně dá. V nejhorším případě výměnou některých dílů (setrvačka, vlásek, kotva, krokové kolo...)

Odesláno
Jaký je tam kalibr? Je odchylka každý den stejná?

Mě ETA 2436(?) si sedla asi po měsíci.

šariku, tak tyhle už si asi nesednou. Mám s 2824-2 troje a v průběhu "sedání" se změnila přesnost o 2-5 s.

Takže asi do špitálu!

Souhlasím s tebou. Jen jsem tajně doufal, že někde dlouho ležely a trochu zatuhly. Ale ze startu na tento kalibr je minuta rozdílu moc.

Jen by měl denně sledovat rozdíl mezi odchylkami jestli mašinka není jako celek v gébišu. To by pak ten strojek byl neseřiditelný.

Odesláno
Moje Omegy (Constellation, automatic, chronometer) by měly mít povolenou toleranci -4 až 6 vteřin. Už je mám tři týdny, ale v praxi se pořád zpožďují o sedm vteřin denně. Nevím, jestli tomu mám věnovat pozornost, nebo ještě počkat. Jak dlouho trvá, než si takový strojek "sedne"?

Zo zaciatku je 7 s.v pohode. Ja by som to nechal tak 2-3 mesiace behat a pripadne potom na regulaciu.

Odesláno
No nevím jestli je to v pohodě. Moje chronometry nešly nikdy tak špatně - ani funglovky, ani použité.

-7 je hodně

Byl sem u Hanáka a hodinář mi řekl že chronometry jsou z továrny vždycky nastavený tak aby byly cca + 5 až 7 sekund denně a to proto že se po nějakém měsíci vždy spomalí a dosáhne se minimálních rozdílů, pokud nové hodinky mají - 7 s a jsou to chronometry tak je to divný.

Odesláno

Moje hodinky s Miyotou 8215 si sedaly skoro přesně měsíc - z +16 na +10 denně, během dalších dvou měsíců ubraly v průměru ještě něco málo, ale na hranici statistické chyby.

Odesláno

Mě si "sedly" hodinky s Etou (Primky) po cca měsíci (nakonec -2 s/den), pak seřízeny do plusu.

Odesláno

Ahoj, nejdřív se zeptej prodejce, jaká by odchylka měla být, ale podle mě by neměla odchylka u všech automatů přesahovat +/- 30 sekund. To je maximum, 55 s/den je fakt hodně. Navíc nechci zklamat, ale do některých hodinek značky Tissot, Wenger a Certina začali dávat plastové strojky, aby mohli zůstat konkurence schopný. Jsou to i modeli za 15 000

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...