Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny příznivce japonských hodinek. Tentokrát zamíříme trochu do historie. Na internetu se dají na diskusních fórech nebo na Ebay koupit vintage hodinky z řady King Seiko. tato řada byla vyraběna v 70 a osmdesátých letech (snad to říkám správně) a jednalo se druhou nejvyšší řadu hned po Grand Seiko. Hodinky z této řady jsou většinou certifikované jako chronometry a mají velmi příjemný společenský design.

Nepředpokládám že po tolika letech budou hodinky natolik přesné aby plnili specifikaci chronometru ale dle diskusních fór si bez problémů udrží +-10 sec/den. Dá se případné drobné poškození pouzdra hodinek opravit? Mám na mysli poškození způsobené běžným nošením jako jsou vrypy, oděrky, poškrábání atd.

Zdroj foto:

http://cgi.ebay.com/Vintage-King-Seiko-450...1QQcmdZViewItem

Odesláno

Taky jsem si udelal nedavno radost se Seikama ze 70´ let. Krome relativne velkych vymen (sklicko, bazel, cifernik, rucicky) slapou jak hodinky a to byly kapanek jina trida nez tyhle King Seiko.

Odesláno

Dají se někde případně koupit náhradní díly někde na netu? chtěl bych je nosit k obleku tak aby se mi je kdyžtak podařilo dát do stavu bez škábanců.

Odesláno

Pouzdro pujde jiste vylestit, ale rucicky, sklicko ci cifernik asi nesezenes. Ty moje Chronograpy se prodavaly po celem svete, ale i tak to byl problem. King Seiko se nejspis prodaval jen v Asii. Ale vypadaji zachovale, tak snad zadna oprava potreba nebude.

Odesláno

Ciferník a ručičky jsou v dobrém stavu. Šlo mi hlavně o pouzdro. A pak také o strojek. Pokud si takovéto hodinky časem koupím tak jsem zvědav kolik hodinářů mi je při případné poruše dokáže dát zase dohromady :-)

Odesláno

pres vikend bych mohl napsat..ostatne slibil jsem recenzi Seiko Spirit ktere mam uz doma vice jak mesic vcetne peknych fotek z Alp ale nejak se porad k tomu nemuzu dostat. Tak alespon jedna jako zavdavek:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...