Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil
Odesláno

Ja bych neco taky řekl, ale zase bych dostal od místních zastánců "svobody" 20 mínusovejch bodů a to by mi zkazilo reputaci. A já se teď snažím bejt hodnej. Tada je za mučedníka, který naletěl a teď se kaje a kritici jsou banováni. S těma prodejema by se mělo něco udělat nebo se to zvrtne v Aukro. Je potřeba stoprocentní důvěra, tak jako to bylo dřív. Se spoustou lidí tady si posíláme hodinky za desetitisíce a nikdy mě nenapadne ověřovat stav, nebo dokonce pravost. Vždycky bylo vše v pořádku. Předával i kupoval jsem hodinky ještě před posláním peněz - proste duvera. Tohle když se tady poruší, tak bude problém.

Franto nejsi sám, kdo to takhle dělá, je nás určitě víc.:)

Já se jen zastával dvou věcí: Práva spiderera jako moderátora smazat vlákno, když ho někdo slušně požádá. A práva prodávajícího, aby mu někdo nekecal do prodejní ceny. JPS měl založit vlákno s popisem vadných věcí na dotyčných hodinkách rovnou, nikdo by to nechtěl mazat a mohl být klid. O Tadovi si každý udělá úsudek sám. Já pořád chci věřit, že ten prodej nemyslel jako čistý podvod na nás, ale částečně o tom všem nevěděl a pak se do toho sám zamotal.

napr. taky m........n mi dlhuje za risemany a nejake puzdro, nezaplatene protreky vratil po dlhych tyzdnoch bez navodu. proste gauner. ale toho si radsej zgustnem inym sposobom, nez by som si tu s tym mal spinit server.

Ale bylo by dobrý na něj upozornit. Máme na to i vlákno Hodnocení prodejců/kupujících.
Odesláno

JPS měl založit vlákno s popisem vadných věcí na dotyčných hodinkách rovnou, nikdo by to nechtěl mazat a mohl být klid.

Neni to trochu ptakovina? Zalozit vlako v nejake jine sekci komentujici humus v prodejnim vlakne? Vsiml by si toho novacek? Nebo by se do prodejniho vlakna mohl umistit link? Myslim, ze takova levota mela byt oznacena rovnou v prodejnim vlakne, na hrubej pytel, hruba zaplata...

• Dát hlas 2
Odesláno

Franto nejsi sám, kdo to takhle dělá, je nás určitě víc.:)

Já se jen zastával dvou věcí: Práva spiderera jako moderátora smazat vlákno, když ho někdo slušně požádá. A práva prodávajícího, aby mu někdo nekecal do prodejní ceny. JPS měl založit vlákno s popisem vadných věcí na dotyčných hodinkách rovnou, nikdo by to nechtěl mazat a mohl být klid. O Tadovi si každý udělá úsudek sám. Já pořád chci věřit, že ten prodej nemyslel jako čistý podvod na nás, ale částečně o tom všem nevěděl a pak se do toho sám zamotal.

Ale bylo by dobrý na něj upozornit. Máme na to i vlákno Hodnocení prodejců/kupujících.

nevedel som ci to je ok, kedze to nebolo v ramci inzeratu na chronomagu - kupoval som prenho nieco na ebayi. niekolko inych veci bez problemov zaplatil, posledny nakup nie. sposob akym to urobil hovori o jednoznacnom umysle nezaplatit. po nejakom bububu aby bud vratil veci alebo zaplatil /stava sa, clovek zle odhadne peniaze, atd, ludia su rozni/ sa uplne zatlkal, napokon vratil tie hodnotnejsie hodinky a vytrvalo mlci dalej.

proste majorzeman zjavne nie je vhodny partner na dealovanie. osobne by som od neho nic nekupoval ani mu nepredaval. jedny zaprasene maskace mu musia stacit :)

Odesláno

Ztráta důvěry je velký problém. Já tu jsem převážně kvůli partě. Nebojím se prodávat bez peněz předem, nebojím se kupovat aniž bych pochyboval o ceně, stavu či autenticitě. Prosím trestejte nešvary z venkovního světa, jde přece o zachování zdejšího mikroklimatu. Podrazů a každodenních bojů má většina z nás dost z běžného života.

• Dát hlas 4
Odesláno

Já bych to, Kamile, postavil zcela opačně. Vezmi si případ, kdy buď někdo neseriózní nebo někdo neznalý dá inzerát na prodej hodinek a cenu dá třeba dvojnásobnou než je cena reálná. Tak mají být všichni zticha? Co když inzerát uvidí nějaký nováček a ve snaze nabídku nepropást si hodinky koupí. Je to slušné ho nechat naleťět? Já bych řekl, že správné by bylo, kdyby někdo znalý včas napsal do prodejního vlákna že cena by měla být nižší. Jde nám snad o serióznost Chronomagu, nebo ne?! Stejně to někdo udělá bokem přes SZ, ale není to pokrytectví to řešit takto?

Spravne!

Odesláno

Chvilku jsem tu nebyl a uz to tu zase zije :)

1) Diky JPS za jeho prispevek o nesrovnalostech po kterem spousta clenu volala a nekomu kdo bude o leteckych Longines uvazovat muze pomoci :)

2) Vlakno jsem smaza protoze jsem o to byl pozadan, moc jsem neresil, ze je zrovna Tadovo a bude diky tomu takovej poprask - vicemene se vubec nic nestalo, jen potouchlej carpaccio radsi resi jestli nekde neco nechybi nez informace o hodinkach.. na pozadani uz jsem tady smazal asi 10 vlaken a u nikoho jineho si toho nikdo ani nevsiml natoz aby to komentoval a delal z toho halo

3) Tada si nasral do vlastniho hnizda svoji obhajobou v puvodnim vlakne a to ze jsem mu vlakno smazal nebylo nic, cim bych ho chtel kryt nebo mu nejak pomahat..

4) Duvera v prodejni sekci je dulezita, ale fakt je ten, ze ja nakupuju od "renomovanych" prodejcu, protoze mam potom absolutni jistotu a zadny stres :)

5) Budte vsichni v pohode, uzivam si mooore a klid a chronomag mi vlastne skoro vubec nechybi, tak doufam, ze az se vratim, tak tu pres to nebude cerna paska s napisem ZAVRENO :D

Odesláno

Já bych to, Kamile, postavil zcela opačně. Vezmi si případ, kdy buď někdo neseriózní nebo někdo neznalý dá inzerát na prodej hodinek a cenu dá třeba dvojnásobnou než je cena reálná. Tak mají být všichni zticha? Co když inzerát uvidí nějaký nováček a ve snaze nabídku nepropást si hodinky koupí. Je to slušné ho nechat naleťět? Já bych řekl, že správné by bylo, kdyby někdo znalý včas napsal do prodejního vlákna že cena by měla být nižší. Jde nám snad o serióznost Chronomagu, nebo ne?! Stejně to někdo udělá bokem přes SZ, ale není to pokrytectví to řešit takto?

Tohle mi smrdí nějakým centrálním plánovaním. Podle čeho chceš určovat jaká cena ok je a jaká už neni, akorát tu vzniknou další hádky ... Je každýho věc na kolik si věc cení a taky je na každým, kolik je ochoten za věc zaplatit.

Odesláno

Tohle mi smrdí nějakým centrálním plánovaním. Podle čeho chceš určovat jaká cena ok je a jaká už neni, akorát tu vzniknou další hádky ... Je každýho věc na kolik si věc cení a taky je na každým, kolik je ochoten za věc zaplatit.

Tady nikdo cenu URČOVAT nechce, ať si hodinky každý nacení, jak uzná za vhodné. Ale pak by měl také ustát komentáře k výši ceny a prodej si obhájit. Ne že tady někdo hodinky desetinásobně nadhodnotí a bude čekat, který nováček se chytne na jeho mucholapku, "však co, přinejhorším budu cenu snižovat, dokud se někdo nenachytá".

• Dát hlas 3
Odesláno

tak ted se tu vybleju aji ja. Na rovinu, kdyz sem videl Longiny za dvacku, byt bez MVS, uz sem chtel psal zokejovi, ze je beru. Nestuduju hodinky, nevyznam se v tom, kterej strojek tam ma byt, proste sem na chronomagu a tak nejak ( asi naivne ) verim ostatnim dele pusobicim clenum. Nastesti tam JPS napsal, co napsal, ja si usetril tim padem trestnou vypravu kamsi na sever s cilem vytlouct z nej tu dvacku zpatky a priskrtit ho tou salou.. takze za me, JPS, trikrat bravo :clap:

• Dát hlas 6
Odesláno

tak ted se tu vybleju aji ja. Na rovinu, kdyz sem videl Longiny za dvacku, byt bez MVS, uz sem chtel psal zokejovi, ze je beru. Nestuduju hodinky, nevyznam se v tom, kterej strojek tam ma byt, proste sem na chronomagu a tak nejak ( asi naivne ) verim ostatnim dele pusobicim clenum. Nastesti tam JPS napsal, co napsal, ja si usetril tim padem trestnou vypravu kamsi na sever s cilem vytlouct z nej tu dvacku zpatky a priskrtit ho tou salou.. takze za me, JPS, trikrat bravo :clap:

myslim ze nejsi sam, komu to prisla jako zajimava. takze sem taky za JPS rad. ja sem naopak rad, kdyz tu nekdo upozorni na nejaky nesrovnalosti ci premrstenou cenu. s tou at jdou lidi na aukro. ja tu koupil 2 hodinky a to mi jeste M916 dal ZDARMA jedny mechaniky vintage. proste perfektni jednani, duvera. a tak bych byl rad aby to tak zustalo. pokud nekdo taha hodinky ze zahranici a krapet si nahodi, ok. pokud nahodi 100% tak at na to nekdo upozorni. ne vsichni maji cas vse nekde srovnavat a hledat rozdily

Odesláno

To je hezký, že znáš.:) Ale co ty ručky?

Jestli se ptáš na to zda jsou původní, tak podle mě nejsou.

I přesto, co o nich je na stránkách psáno.

Samo sebou je dnes těžké to podložit nějakým hmatatelným důkazem.

Vycházím z fotek Longinek, které jsem viděl.

Ty o kterých si myslím, že jsou původní mají stejné středové osazení (futro jak by řekl Mechano), tvar i délku a ty nepůvodní prostě vypadají sice podobně ale jinak.

puvodní budou podle mého tyhle:

post-4758-1279384617,17.jpgpost-4758-1279384631,49.jpgpost-4758-1279384634,67.jpg

post-4758-1279384640,45.jpgpost-4758-1279384643,73.jpgpost-4758-1279384647,9.jpg

post-4758-1279384647,9.jpgpost-4758-1279384661,28.jpgpost-4758-1279384671,87.jpg

post-4758-1279384685,48.jpgpost-4758-1279384691,51.jpgpost-4758-1279384698,51.jpg

tady je původní jen hodinovka

post-4758-1279384679,17.jpg

nepůvodní

post-4758-1279384653,95.jpgpost-4758-1279384666,01.jpgpost-4758-1279384997,57.jpg

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

tak neviem.. nechcem nikoho z nicoho to, ale minimalne tie fotky su mi nejake povedome....? :)

http://www.tz-uk.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=127255

muhehe - na WUS jsou sold a na TZ stále visí - no jo prodat se to musí :gora:

edit. eště je možný, že je na WUS koupil Jakubisko a teď je prodává na TZ - není to praní peněz ? :speak_cool:

Upraveno uživatelem YPO
  • Dát hlas 1
Odesláno

Já se nezastávám Tady, taky si myslím, že to od něj nebylo úplně košer. Ale měli bychom se opravdu domluvit, že cena se v prodejních vláknech nekomentuje.

Jsem pevně přesvědčen, že v té reakci není ani stopa komentáře ceny. Vidím tam jen formulaci, že je to bastl.

Odesláno

Tady nikdo cenu URČOVAT nechce, ať si hodinky každý nacení, jak uzná za vhodné. Ale pak by měl také ustát komentáře k výši ceny a prodej si obhájit. Ne že tady někdo hodinky desetinásobně nadhodnotí a bude čekat, který nováček se chytne na jeho mucholapku, "však co, přinejhorším budu cenu snižovat, dokud se někdo nenachytá".

Ano, díky, takto to přesně bylo myšleno. Žádný centralismus a diktát cen jsem na mysli neměl a nemám, ale pokud někdo znalý přes daný typ hodinek uvidí nějakou nesmyslně vysokou cenu, tak dotaz na to, čím jsou ty hodinky tak vyjímečné že je ta cena taková jaká je by nikoho jistě neurazil. Naopak pokud půjde třeba o hodinky, které nosil někdo významný, tak to jen pomůže prodeji.

Ale platí zde zásada do cen se nemontovat a já ji respektuji !

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...