Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

ja bych teda urcite trval na svycarech, kor k promoci. a osobne bych sel asi do nejakejch Longinek, nebo Orisky, nebo neco v tom duchu. A ac chapu, ze v jetejch je vetsi vyber, tak si myslim, ze tvi mecenasi z toho nebudou az tak nadseny. Byt je to muj odhad...

Odesláno (upraveno)

Volil bych Omegy, je to značka co mi k promoci sedí a budeš je mít rád i za dvacet let. Možná ještě Longines. Třeba Orisky mám rád, ale myslim že se ti omrzí. Jednoduchej, spíš společenskej model...

Sem si přečetl zadání a napadly mě tyhle http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/29960-oris-williams-f1-team/

Nevim, jestli je budeš chtít nosit v šedesáti, ale zas odpovídaj tvýmu zadání... a mně se líbí moc :)

anebo zjistit jestli sibirnaya ještě prodává ty portofina... je to za víc, ale ne o tolik a přijdou mi jako ideální promoční hodinky na celej život. Navíc od sibiře jsou vlastně nové, jen se slevou :D

Upraveno uživatelem Helex
Návštěvník Tada
Odesláno

A neni divne dostat darem za promoci pre-owned hodinky? Nemyslim to nejak zle, spis me to jen zajima,jak to vnimas :)

A co takhle obligatni Stowa Flieger? Dobra velikost,slusna znacka... A kdyz je hezky poprosis mozna ti je stihnou dodat nekdy po novem roce :)

Ale stejne bys mel vzit NOMOS, za ty prachy lepsi novy nebudou... :P

• Hlasovat proti 2
Odesláno

Alda: damasko je fajn a jako jedny z mála zde zmiňovaných se vejdou do rozpočtu :) oslňovat nikoho nechci, právě naopak bych byl nerad za snoba a zazobance kvůli profláklým drahým hodinkám na ruce (tím se nikoho nechci dotknout, jenom prostě lidi jsou různý)

Snow: mně se ty GMT taky líbí. Jsem rád, že nejsem sám :D

sibirnaya: je to přesně jako píšeš. Mecenáši určitě z jetých hodinek nadšení nebudou a já bych taky samozřejmě raději nové a taky jsem to nějak v tomto duchu psal už do zadání.

Helex: na těchto oriskách mě hrozně vadí uchycení řemene. Asi jsem konzerva.

Tada: o Stowa flieger jsem už přemýšlel jednou a jsou to opravdu krásné hodinky, které myslím dokonce splňují rozpočet. Možná podvědomě pokukuju po něčem víc jiném než co mám teď...

Tada & Helex: ok, mrknu na ty nomosy ještě jednou :)

Děkuji všem za zájem a odpovědi a rady. Byl jsem se podívat v Oriose a dal na ruku speedmastery pro, speedmastery pro reduced a seamastery chrono (bez chrona bohuzel neměli) a došel jsem k následujícím závěrům. Speedy mají nižší pouzdro a tak na mojí ruce sedí o poznání líp než seamastery. Reduced sedí uplně parádně, ale z hlediska dlouhodobé investice bych přece jenom pokukoval spíše po klasických, které byly taky ok, jenom by to asi chtělo spíš kůži. Tu bych chtěl ale tak nebo tak, nosí se mi tak nějak příjemněji. Toliko dnešní zkoušení. Všechny omegy jsou ale pořád značně mimo rozpočet (nové), ikdyž je pravda, že jako hodinky na generace jsou naprosto ideální.

Návštěvník Tada
Odesláno

Na Nomosy se podívej ještě jednou, myslím si že třeba takové Oriony nebo Tangente Sport, pokud se ti nelíbí Cluby... Alespoň by to byl takový krok proti módě, která jednou jistě skonční.

• Hlasovat proti 3
Návštěvník Tada
Odesláno

A co Railmastery 39,2? Sice jsou taky kousek nad rozpocet, ale za nejakych 35 by se novy na kuzi snad daly poridit.

Jo? A maj aspoň koaxiál? Sakra, no nad tím se taky asi zamyslím :)

• Hlasovat proti 2
Návštěvník Kamil
Odesláno

A k čemu ti co-axial bude? Bez toho by nefungovaly nebo byly méněcené? Že by všechny ostatní strojky byly špatné?
Odesláno

Děkuji všem za zájem a odpovědi a rady. Byl jsem se podívat v Oriose a dal na ruku speedmastery pro, speedmastery pro reduced a seamastery chrono (bez chrona bohuzel neměli) a došel jsem k následujícím závěrům. Speedy mají nižší pouzdro a tak na mojí ruce sedí o poznání líp než seamastery. Reduced sedí uplně parádně, ale z hlediska dlouhodobé investice bych přece jenom pokukoval spíše po klasických, které byly taky ok, jenom by to asi chtělo spíš kůži. Tu bych chtěl ale tak nebo tak, nosí se mi tak nějak příjemněji. Toliko dnešní zkoušení. Všechny omegy jsou ale pořád značně mimo rozpočet (nové), ikdyž je pravda, že jako hodinky na generace jsou naprosto ideální.

Adame, ty Speedmastery Reduced jsem si v Oriose taky zkousel a myslim, ze by se daly na ebay mozna kolem tech 25k sehnat (snad i novy). Mne sedej taky skvele a ty mas jeste o dost mensi ruku. A asi budu souhlasit s ostatnimi, ze Omegy jsou dost dobra volba, jen za ty penize se spis podari sehnat kousek z druhe ruky, coz muze byt problem (pro darujici).
Návštěvník Tada
Odesláno

A k čemu ti co-axial bude? Bez toho by nefungovaly nebo byly méněcené? Že by všechny ostatní strojky byly špatné?

Jo, v mých očích by byly méněcené. Prostě by to byla jen další etamonáž. I když za 35 by to ani tak nebylo tak hrozný.

Odesláno

koaxial, myslim, nemaji, ale je to stejne k nicemu. Railmastery podle me jsou takovy nestarnouci hodinky a ve velikosti 39 a s tim velkym cifrem paradne padnou prakticky na jakoukoliv ruku, ma hubenou obzvlast. Zeptejte se Bretta, ma jako EDC a paradni!
Odesláno (upraveno)

Ahoj,jak moc trváš na automatech ? Nebyly by dobrou alternativou ty omegy v quartzu, ale nový ? :unsure:

Upraveno uživatelem kabi4
Odesláno

Ahoj,jak moc trváš na automatech ? Nebyly by dobrou alternativou ty omegy v quartzu, ale nový ? :unsure:

quartz nechci a navíc ty co mě zajímají ani v quartzu nejsou.

Odesláno

POŽADAVKY

- jednoduchý až strohý design, mám rád pilotní styl. Další mojí velkou zálibou jsou auta, takže může být i něco v tomto duchu

- WR minimálně 100m, v ideálním případě 200m

- na kůži nebo gumě

- průměr optimálně 40mm, max. 42mm (zápěstí kolem 15,5cm)

- automaty, rád bych datum, další komplikace nejsou podmínkou, ale nebráním se jim

- safír ideálně s AR

- něco evropského, ideálně švýcary

- měly by být nové, ale budu rád za tip i na starší věci, člověk nikdy neví :-)

- pro každodenní nošení

- dobrá luminescence

rozpočet je nějakých max. 25 tisíc

Měl jsem v plánu fortis, které jsou pro mě srdcovkou a už dlouho si říkám, že první pořádné hodinky budou právě fortisy. Včera jsem si byl ale nějaké vyzkoušet, a docela narážím s mojí hubenou rukou. Vyhlídnuté marinmastery jsou prostě moc, pilot professional chrono jsou brutálně vysoké (možná bez chrona by seděly), základní B-42 by asi šly, ikdyž bych musel zvolit řemen, který nenavazuje na pouzdro. Nebo možná spacematicy, ale ty zase nemají safír.

Mám na rozmyšlenou docela dost času, ale jelikož to budou hodinky navždy (dárek za promoci), nechci to uspěchat.

díky za každý tip

EDIT: luminescence

Skromny chlapec. Ja som za promociu dostal Olympie za 3000 SKK v roku 2001. Casy sa menia ;-)
Odesláno

No pokud by mecenáši byli svolní investovat do Omega quartz + nějaké našetření třeba z brigád, tak bych osobně odsunul všechny podmínky, předsudky atd a bral bych hodinky. Nevím, jaký je termín, ale věřím tomu, že pokud si mákneš a budeš opravdu chtít, tak dosáhneš i na automaty :angel:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...