gougy Odesláno 12. února 2015 Nahlásit Odesláno 12. února 2015 Zdravím ve spolek,mám úplně stejný problém. Zhruba měsíc po zakoupení hodinek Fortis s vodotěsností 100M se v nich objevila vlhkost. Okamžitě jsem reklamoval a hádejte s jakým výsledkem.... Zkoušky vodotěsnosti v pořádku, reklamace nauznána. Cena opravy kolem 8tis. A to jsem je nestrkal do vody. Samozřejmě že nejsem pitomec, abych manipuloval s korunkou a tlačítky pokud mám mokré ruce a už vůbec ne pod vodou... Hodinky se navíc vrátili z reklamace s poškozeným číselníkem, což dle vyjádření servisu způsobila vlhkost. Zajímavé však je, že po zaslání z reklamace není na sklíčku sebemenší stopa po vlhkosti... Sklíčko je zcela průzračné i z vnitřní strany... Pochopitelně tvrdí že hodinky neotevírali, což jim skutečně "nežeru". Otázkou tedy je, zda je vůbec možné bez pomoci právníků a soudních znalců vodotěsnost hodinek v ČR reklamovat. Stejně na tom může být každý, kdo nechá po skončení záruky zaslat hodinky do servisu k provedení údržby a kontrole vodotěsnosti a po čase se vám tam objeví vlhkost. Samozřejmě pokud natrefíte na stejné "chytráky" jako já, kteří z vás budou chtít akorát tahat peníze.Reklamace znovu, pod "pohrůžkou soudního znalce".Prodejce hodinek solidního švýcarského výrobce do velkého konfliktu nepůjde - máme Facebook, Twitter, hodinářská fóra a milion možností medializace. Cena jednoho nespokojeného zákazníka se hravě vyšplhá na násobky ceny hodinek...
villain83 Odesláno 12. února 2015 Nahlásit Odesláno 12. února 2015 Reklamace znovu, pod "pohrůžkou soudního znalce".Prodejce hodinek solidního švýcarského výrobce do velkého konfliktu nepůjde - máme Facebook, Twitter, hodinářská fóra a milion možností medializace. Cena jednoho nespokojeného zákazníka se hravě vyšplhá na násobky ceny hodinek... Přesně tak,věřím,že při použití správné "formulky" by se ještě rádi dohodli...
ava Odesláno 12. února 2015 Nahlásit Odesláno 12. února 2015 Já jsem jednou reklamoval Casia. Nové a první koupání v moři KO. Okamžitě vyměnili za nové. Ale je pravda, že hodinky byly staré 3 týdny.
rejan Odesláno 15. března 2015 Nahlásit Odesláno 15. března 2015 Už jsem to tu někde před časem psal. Pulsary quartz 100WR tehdy cca před 20ti lety Koupené nové za 8 tisíc.tři roky jsem se s nimi běžně sprchoval.Pak došla baterie. V hodinářství kde jsem je koupil jsem nechal vyměnit baterii i se zkouškou vodotěsnosti.První sprcha a v hodinkách doslova potopa,kapky vody na skle a ciferníku.Okamžitě jsem je otevřel a vyndal baterku. Při otevření jsem zjistil,že těsnění pod dýnkem tam vůbec není. šel jsem to reklamovat a v tomto případě mi doklad spíš uškodil.Tvrdili mi,že vodotěsnost je podle dokladu v pořádku,že jsem si to způsobil sám a asi je otevíral a těsnění ztratil. Jak tu zkoušku provedli,když tam nebylo těsnění nikdy nepochopím.Neuhádal jsem nic a oni ztratili zákazníka. Sehnal jsem nové těsnění ,hodinky vysušil opatrně fénem a další roky šlapaly. Hodináři jsou dnes vzácný artikl, většina "umí" jen vyměnit tu baterku a ještě blbě.
Toom Odesláno 13. září 2016 Nahlásit Odesláno 13. září 2016 Zdar lidi. Nevíte co slaná voda? Známýmu se při šnorchlingu zapařily Brejtle- asi nedotažená korunka imo. Nechal to vyčistit, přetěsnit a jdou pintlich. Má otázka je, jestli to jde vyčistit tak, že to ten strojek nepoznamenalo. Nechali byste si takový hodinky nebo radši prořídili nový?
valjoux Odesláno 13. září 2016 Nahlásit Odesláno 13. září 2016 Pokud servis proběhl ve značkovém servise tak není co poznat. Tam vše trochu načaté dají nové.
Simon Alexander Odesláno 22. května 2017 Nahlásit Odesláno 22. května 2017 Zdravím a oživuji starší vlákno, než zbytečně zakládat nové. Zkusil jsem test vlhkosti u nových želv. Hodinky jsem nahřál na +- 45°C v intervalu cca 10 min. Poté jsem zchladil sklo kouskem ledu a pod sklem se objevila mlha o velikosti 1cm2, žádné kapka vody, jen mlha. Test jsem opakoval, na sklo jsem kápl vodu o teplotě 10°C. Vlhkost se neprojevila. Má cenu řešit vysoušení nebo je to "přirozená" vlhkost uvnitř hodinek?Díky za odpověď.
Xenomorfus Odesláno 22. května 2017 Nahlásit Odesláno 22. května 2017 Neresit, to je pri takovem testu normalni. Pokud by se Ti objevila pod sklem vlhkost pri beznem pouziti, jako ze mas hodinky na ruce a zmenis prostredi (tepla/studena voda, sauna, koupani, apod...), pak bych se o to zajimal.
wave ceptor Odesláno 22. května 2017 Nahlásit Odesláno 22. května 2017 Projeví se mu to na ruce i při běžném použití.
Simon Alexander Odesláno 22. května 2017 Nahlásit Odesláno 22. května 2017 Bezne se to neprojevuje a slunce/voda u me probiha denne. Nebudu to hrotit
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se