Přejít na obsah

Doxa SUB 5000T vs. Omega PO 45,5mm

Doporučené příspěvky

Na fotkách určitě není fejk. Nabizí se s těmi samými fotkami i na www.keepthetime.com asi to bude jeden člověk. Vzhledem k feedbacku bych se toho nebál, ale přujde mi trochu divný, že jsem mu přes keepthetime.com psal, jestli nemůže zajistit oranžový a vůbec neodpověděl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Díky. Pořád jsem na vážkách, teď mi navíc vrtá hlavou proč se neprodaly v prvním kola, asi jsem divnej. Přestanu otravovat, tenhle případ si budu muset vyřešit sám. Hlava mě z toho bolí, úžasně se mi líbí. Nenacházím žádnou chybu, limitka, bezva strojek, krásně mohutné, navíc bych byl oblíbený na chronomagu  :D. Ale zůstává jedno ale, prodejce má málo prodejů, už jednou je nikdo nechtěl, kdybych přišel o šedesát litrů asi by mě kleplo. No nic, nebudu prodlužovat zcela zbytečný příspěvek.

Odkaz ke komentáři

Díky. Pořád jsem na vážkách, teď mi navíc vrtá hlavou proč se neprodaly v prvním kola, asi jsem divnej. Přestanu otravovat, tenhle případ si budu muset vyřešit sám. Hlava mě z toho bolí, úžasně se mi líbí. Nenacházím žádnou chybu, limitka, bezva strojek, krásně mohutné, navíc bych byl oblíbený na chronomagu  :D. Ale zůstává jedno ale, prodejce má málo prodejů, už jednou je nikdo nechtěl, kdybych přišel o šedesát litrů asi by mě kleplo. No nic, nebudu prodlužovat zcela zbytečný příspěvek.

Co sa tyka tych hodiniek, nebal by som sa. A na chronomagu by si bol urcite oblubeny :smile_anim: Upraveno uživatelem shag
Odkaz ke komentáři

Co sa tyka tych hodiniek, nebal by som sa. A na chronomagu by si bol urcite oblubeny  :smile_anim:

Já Ti fakt nevím, nejsem v takovém ranci, abych mohl vyhodit šedesát tisíc z okna. Hodinky bych strašně chtěl, ani nevíš jak. Kdybych si to mohl dovolit nejraději bych si pro ně doletěl, to by byla paráda !

Odkaz ke komentáři

Já Ti fakt nevím, nejsem v takovém ranci, abych mohl vyhodit šedesát tisíc z okna. Hodinky bych strašně chtěl, ani nevíš jak. Kdybych si to mohl dovolit nejraději bych si pro ně doletěl, to by byla paráda !

To urcite nie. Jasne, nie je to nakup ako v kamennom obchode, ale aj ten ebay a aj paypal ma urcite zaruky a mechanizmy na ochranu zakaznikov a aj predajcov. A neverim, ze akurat na tebe by si chcel predajca pokazit meno. Samozrejme nechcem ti do toho kecat. Co tak vyskusat cestu akou sa vydal xjr1?
Odkaz ke komentáři

to jsi mně docela zarazil a překvapil - doxa je z 80% o jméně - má velké pouzdro x malý číselník /pro mně nepřekonatelný problém/ - a 2824 za cca 50t korun jako bonus navíc - co s tím ? - brát to jedině jako kultovní model, teď je jenom otázka zda doxa nevaří z vody jako mnozí jiní a prodává pouze to legendární pouzdro - dost málo x vložené prostředky

To mě zajímá už cca a rok a pořád ne a ne se pro Doxu rozhopat- Je tam nějaká kontinuita s legendárními modely ze 70.tých let,(Výroba ve stejné továrně atd)nebo to s nima má společnej jen vzhled a značku?
Odkaz ke komentáři

To mě zajímá už cca a rok a pořád ne a ne se pro Doxu rozhopat- Je tam nějaká kontinuita s legendárními modely ze 70.tých let,(Výroba ve stejné továrně atd)nebo to s nima má společnej jen vzhled a značku?

Já jsem sice dost beginner, ale za mě taky Omegy, imho příspěvek od Ypa mi to dost potvrdil...:smile_anim:

Upraveno uživatelem Fiona
Odkaz ke komentáři

Emte: i na mě to dělalo ten dojem, že vlastně SUB kusy někdo někde vyrobil a těď to jen prodávají, navíc bůh ví kdo to vlastně prodává... kdyz jsou availabile pouze přes net?!?

A na závěr, zkoušel jsem i zdejší firmu FAST, jakože zástupce doxy a tam mi potvrdili, že modely sub vůbec neumí dodat, od "výrobce" je nedostanou

Mě naopak v prosinci 2009, v období mýho největšího DOXA SUB fanatismu:)), kvůli čemuž jsem se i zde zalogoval:), z Fastu po emailu odpověděli, že s dodáním není problém, pouze doporučili objednat do Vánoc, že prý pak mají v DOXE sváteční dovolenou, chtěl jsem oranžový SUBy 5000t.

Odkaz ke komentáři

Je zde tedy někdo erudovaný kdo vysvětlí jak to se současnými DOXA SUB je? Která manufaktura:) frézuje pouzdra atd?

Wikipedia uvadza:

Soon after the introduction of the Sub300t, the Swiss watch industry was hard-hit economically by the quartz watch revolution. Accurate, reliable and small timepieces could now be made without the mechanical movements that the Swiss specialized in constructing. In response, Doxa joined a group of Swiss watchmakers to consolidate resources. This eventually failed and Doxa, after being sold, ceased operations in about 1980.

Recently, Doxa has been revived by the Jenny family of Switzerland, who owns the brand. Since August 2002, Doxa has introduced re-editions of its well known watches and timepieces in limited quantities. Many are faithful to their original models in design and construction, and all use Swiss movements.

Na stranke Doxy bolo niekde uvedene(myslim), ze v obnovenej vyrobe hod. SUB najprv montovali do dochovanych NOS puzdier.

Vsetky ostatne hodinky okrem SUB a Ultraspeed su imho iba brandovane Doxa.

Odkaz ke komentáři

Zdroj web, WUS, google. Neco PR kecy, neco infos, na otazky odpovidaji v PR stylu..:

DOXA "Swiss Made since 1889"

Every DOXA watch, listed on this website is Swiss Made, The FHS, the federation of the Swiss Watch Industry has enforced a law "regulating the use of the label 'Swiss Made' for watches", which sets out the minimum conditions that have to be fulfilled before a watch merits the "Swiss made" label. Every DOXA timepiece offered on this website meets and (usually far exceeds), the requirements of the Swiss made label laws, as enforced by the federation of the Swiss Watch Industry. Additionally, every DOXA watch found on this website are 100% hand-assembled in the heart of Switzerland. This Swiss made label ("place of origin" in legal terms) enjoys a solid reputation throughout the world, and we at DOXA are proud to be allowed to use it.

"Swiss made" embodies a concept of quality that has been forged over the years. It includes the technical quality of watches (accuracy, reliability, water-resistance and shock-resistance), as well as their aesthetic quality (elegance and originality of design).

Q. Where is DOXA (Montres DOXA SA) located?

A. DOXA is located in the heart of the Swiss watch industry area in the city of Biel, Switzerland in the same neighborhood as Rolex? and a 5 minute drive to Grenchen home to Breitling?, Fortis? and others.

Q. Who is Montres DOXA SA? or DOXA Watches SA ?

A. DOXA is one the oldest independent firms still involved in the Swiss watch industry, unlike most of the other Swiss watch manufacturers, DOXA is a privately held company, with one aim "a great product for the watch enthusiast".

Q. What is the production capacity of DOXA SA?

A. DOXA is a mid size watch manufacturer. Due to our limited production numbers, DOXA watches are very exclusive and have proven to retain their value in the resale market.

Q. Who runs DOXA today?

A. DOXA is owned by the JENNY family, watch makers for the past 5 generations and former shareholders in the DOXA Montres SA company. Mr. Jenny II is the founder and owner of Jenny watches, manufacturer of the first 1000 meter/ 3300feet water resistant diver watch.

Q. What is the relationship between DOXA and Jenny (pronounced Yanni) watches? Why does the fish logo for both look related?

A. Ever heard about the famous Jenny Caribbean diver's watch from the seventies, water resistant to 1000m (The first 1000 meter water resistant and patented wristwatch ever mad, incorporating the monocoque design)? - The logo shows a fish but implements the 'J' from the name Jenny as well. Now what has that to do with the DOXA SUB 300T re-issue ? - The Jenny Family are also Trademark Holder of DOXA S.A. - Mr. Jenny is DOXA S.A's CEO. JENNY (pronounced YANNI), it was his grand father who contributed with his know how to build the DOXA first SUB diver watch and he also manufactured watches for names like AQUADIVE, FORTIS, PHILIP WATCHES, EISENHARDT, JACQUES DROZ, and others. The case was revolutionary in that the case was made out of 1 piece so the movement was removed from the front.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...