Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 22. 8. 2010 v 18:19, 'Sekhmet' napsal:

Jak to prosím poznaj. Moc mě to zajímá.

Oni to prave treba nepoznaj, ale mela by to byt slusnost prodejce to uvest na pravou miru.. Stejne jako spousta lidi nepozna fejk hodinky od originalu, tak spousta lidi nepozna aftermarket dily, ktere cenu hodinek srazi dolu vyrazne..
Odesláno

Tak úplně tomu nerozumím, pokud to bude stejné sklo, ale nebude mít posvěcení Panerai, tak to bude špatné sklo? Nemyslím nějaké sklo kdo ví odkud, kdo ví z čeho...

Je to tedy stejné, jako když si koupím kotouče Brembo, které dodal výrobce přímo, místo toho, abych jel do Renocaru a koupil si tam úplně ty samé, 3x tak draho s nápisem BMW na krabici?

Nebo snad Panerai ty skla vyrábí?

Tím nechci nic říct a nikoho k ničemu nenavádím ani nenabádám.

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Návštěvník YPO
Odesláno

That sounds about right. I read on one of the panerai message boards that the cost of a crystal is $95 plus the $400 service fee for installation and complete servicing. I wonder what Panerai would do if you had your watch serviced recently and then broke the crystal sometime after that? There is no way they would require you to do a full servicing.

Odesláno
  V 22. 8. 2010 v 19:00, 'YPO' napsal:

That sounds about right. I read on one of the panerai message boards that the cost of a crystal is $95 plus the $400 service fee for installation and complete servicing. I wonder what Panerai would do if you had your watch serviced recently and then broke the crystal sometime after that? There is no way they would require you to do a full servicing.

Hele a uz je to vsechno hned jasnejsi. Mozna je fakt vetsina z te castky kvuli kompletni generalce. Pokud se roztristi safirove sklo, je treba kompletne rozebrat a znovu slozit stroj, protoze v nem muzou byt drobne ulomky, ktere by ho mohly poskodit. A zrejme je jedno, ze sklo pouze ciste prasklo. Proste v ramci autorizovaneho servisu, aby mohli garantovat kvalitu, maji predepsany postup, provest generalku pri vymene poskozeneho skla. Neco jako Rolex, ktery pri pretesneni vzdy meni sklo za nove.
Odesláno

BFG - asi je rozdil i v tom zdali dostanes sklo, ktere do tech hodinek patri = je stejne, od stejneho vyrobce, coz asi OEM skla na ebay z drtive vetsiny pripadu nebudou.. je to mozna podobny jako si nechat udelat renovaci Prim Sport II z Parexa, ty dily jsou vlastne taky skoro stejny a nektery i plni svoji funkcni, ale hodnota tech hodinek je nenavratne v cudu..

Pro nekoho je to mozna zbytecnost, ale pokud uz si nekdo koupi hodinky za kilo, tak mi prijde divny do nich rvat sklo, ktery vyrabi nekdo na MM a po vymene nekde v garazi se jenom modlit at jsou hodinky aspon trosku vodotesny a at to nikdo nevidi v Panerai, protoze pokud potom do hodinek treba natece tak v ramci zaruky asi OP bude zajimat, ze je tam sklo, ktery tam nema co delat..

• Dát hlas 1
Odesláno
  V 22. 8. 2010 v 19:20, 'spiderer' napsal:

BFG - asi je rozdil i v tom zdali dostanes sklo, ktere do tech hodinek patri = je stejne, od stejneho vyrobce, coz asi OEM skla na ebay z drtive vetsiny pripadu nebudou.. je to mozna podobny jako si nechat udelat renovaci Prim Sport II z Parexa, ty dily jsou vlastne taky skoro stejny a nektery i plni svoji funkcni, ale hodnota tech hodinek je nenavratne v cudu..

Pro nekoho je to mozna zbytecnost, ale pokud uz si nekdo koupi hodinky za kilo, tak mi prijde divny do nich rvat sklo, ktery vyrabi nekdo na MM a po vymene nekde v garazi se jenom modlit at jsou hodinky aspon trosku vodotesny a at to nikdo nevidi v Panerai, protoze pokud potom do hodinek treba natece tak v ramci zaruky asi OP bude zajimat, ze je tam sklo, ktery tam nema co delat..

To jo, pocity jsou k nezaplaceni. Já v tom ale slyším trochu hon na čarodějnice. Ten můj příklad je uvedený malinko záměrně, nemluvím o MM ani o ničem podobném. Ani o výměně někde v garáži. Imho v Parexu nejsou skoro stejný díly na Sport II, jsou to stejný díly.

Ty kotouče jsem uvedl naprosto záměrně, nikdo ani u Bremba ani u BMW by nepoznal kterej je kterej, kdybych je v těch škatulích vyměnil. Jsou stejný. To mám na mysli.

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno
  V 22. 8. 2010 v 19:20, 'spiderer' napsal:

Ty jo Spajďáku, ale dvacet talířů za sklo je 20 talířů. A to je fakt pecka. A mně to z principu připadá jako adorace snobství. Když rolex má svůj servis postavenej cenově někde úplně jinde, nemám přívětivé vysvětlení pro takovouhle nálož. Vodotěsnost myslím pořádnej hodinář udělá taky a pokud nebudu uplatńovat nějakou záruku, tak mi může celej Richemond vlízt na záda s tím, co si dělám se svou věcí.

Jen nevím, jestli by nebyl problém ty OP vůbec otevřít. Jestli jo, tak si myslím je všechno řešitelný. Prostě unitas, sklo, pouzdro a těsnění. :cigar:

Odesláno
  V 22. 8. 2010 v 19:42, 'Roman I.' napsal:

Ty jo Spajďáku, ale dvacet talířů za sklo je 20 talířů. A to je fakt pecka. A mně to z principu připadá jako adorace snobství. Když rolex má svůj servis postavenej cenově někde úplně jinde, nemám přívětivé vysvětlení pro takovouhle nálož. Vodotěsnost myslím pořádnej hodinář udělá taky a pokud nebudu uplatńovat nějakou záruku, tak mi může celej Richemond vlízt na záda s tím, co si dělám se svou věcí.

Jen nevím, jestli by nebyl problém ty OP vůbec otevřít. Jestli jo, tak si myslím je všechno řešitelný. Prostě unitas, sklo, pouzdro a těsnění. :cigar:

Ehm... není adorace snobství si ty hodinky KOUPIT? Pak už žer, co sis navařil a nevymlouvej se na zasraný prachy.
Odesláno

BFG, Roman I - neni to mysleno jako adorace snobstvi, ale pokud mam hodinky za tyhle penize, budu chtit aby dily v nich pouzite byly z fabriky odkud tam patri.. To co rika BFG je totiz trosku pokrouceni reality a to, ze brzdy Brembo jsou jenom jedny a uz je jedno odkud si je koupim, ale je rozdil mit brzdy Brembo a nebo brzdy ala Brembo OEM.. Tam je navic situace velmi jednoducha, jedna se o signovanej znackovej dil, kterej je bud originalni a nebo fejk, u nesignovaneho dilu muze byt bud original a je jedno jestli ho doda Panerai nebo mechano a potom je dil OEM, kterej proste originalni neni.. = zastavam reseni, ze chci originalni dily, ktery mi tam muze vymenit profik, jako napriklad mechano, netrvam na tom, ze to vsechno musi projit nacancanym procesem u OP, ale proste asi bych chtel mit radsi dil OP7654321 (priklad pro konkretni sklo) i kdyby stal 3000 CZK radsi nez OEM dil za talir..

• Dát hlas 1
Odesláno
  V 22. 8. 2010 v 19:51, 'spiderer' napsal:

BFG, Roman I - neni to mysleno jako adorace snobstvi, ale pokud mam hodinky za tyhle penize, budu chtit aby dily v nich pouzite byly z fabriky odkud tam patri.. To co rika BFG je totiz trosku pokrouceni reality a to, ze brzdy Brembo jsou jenom jedny a uz je jedno odkud si je koupim, ale je rozdil mit brzdy Brembo a nebo brzdy ala Brembo OEM.. Tam je navic situace velmi jednoducha, jedna se o signovanej znackovej dil, kterej je bud originalni a nebo fejk, u nesignovaneho dilu muze byt bud original a je jedno jestli ho doda Panerai nebo mechano a potom je dil OEM, kterej proste originalni neni.. = zastavam reseni, ze chci originalni dily, ktery mi tam muze vymenit profik, jako napriklad mechano, netrvam na tom, ze to vsechno musi projit nacancanym procesem u OP, ale proste asi bych chtel mit radsi dil OP7654321 (priklad pro konkretni sklo) i kdyby stal 3000 CZK radsi nez OEM dil za talir..

A existuje reálně tahle možnost u tohoto skla OP?

Odesláno
  V 22. 8. 2010 v 19:47, 'Princ Milis' napsal:

Ehm... není adorace snobství si ty hodinky KOUPIT? Pak už žer, co sis navařil a nevymlouvej se na zasraný prachy.

není wole, může to být i koníček :D . Tys měl k večeři syrový maso?

zastavam reseni, ze chci originalni dily, ktery mi tam muze vymenit profik, jako napriklad mechano, netrvam na tom, ze to vsechno musi projit nacancanym procesem u OP, ale proste asi bych chtel mit radsi dil OP7654321 (priklad pro konkretni sklo) i kdyby stal 3000 CZK radsi nez OEM dil za talir..

Vo tem žádná, ale jde to? jde? nebo jseš vazalem předraženýho servisu? Pokud by šlo koupit originální NH, pak je to značka ideál, ale naivně si myslím, že Tě každej instalatérskej servisák požene svinským krokem.

Odesláno (upraveno)

Pokud bych se už vykašlal na můj subjektivní pocit, tak mi zde zůstávají dva objektivní problémy:

• Sklíčko nemusí 100% těsnit a utopit Panerai je už hoodně drahý špás
  • Hodinky jsou neprodejné. I když při prodeji nikomu nic neřeknu, při nejbližším autorizovaném servisu vyjde pravda na světlo boží. Takže mezitím změnit telefon i email, protože tohle je na objednání bandy ukrajinců
Jediné řešení jak ušetřit je sehnat originálně zabalené Panerai sklíčko a dát hodinky mechanovi na opravu. Upraveno uživatelem safi
Odesláno (upraveno)
  V 22. 8. 2010 v 20:01, 'Roman I.' napsal:

Vo tem žádná, ale jde to? jde? nebo jseš vazalem předraženýho servisu? Pokud by šlo koupit originální NH, pak je to značka ideál, ale naivně si myslím, že Tě každej instalatérskej servisák požene svinským krokem.

Všichni tady kupujeme za 30-150 litrů hodinky, ale pouze pár jedinců řeší při koupi hodinek i výši nákladů na údržbu.... Část problémů můžeme vyřešit přes mechana, ale v určitý okamžik budeme stát před nutností nového těsnění nebo nového dílu a pak ve většině případů nemůžeme jít nikam, než do autorizovaného servisu, kde ale neprovedou většinou nic menšího, než generálku.

Ostatně když si koupíš nové Audi nebo BMW, asi ti je bude těžko servisovat Franta od vedle s použitím dílů z vrakoviště....

EDIT: Podobný problém je u všech japonských hodinek kupovaných přes web....Pokud to jsou Monstra, Samurai, atd..., tak se prostě po 5-10 letech dají do šuplíku a koupí se nové, ale když si koupíš přes web Grand Seika, nebo Spring Drive model, který se do ČR nedováží, tak jsi nahraný a zbyde ti jedině možnost zasílat hodinky do zámoří do oficiálního servisu = pěkně drahé.

I u high-end Seiko quartzu, který má "garantovanou" bezúdržbovost 50 let, je nutné měnit těsnění = znovu zasílat hodinky do Japonska do oficiálního servisu..

Upraveno uživatelem safi
  • Dát hlas 2
Odesláno
  V 22. 8. 2010 v 20:01, 'Roman I.' napsal:

Takže mít koníčka znamená moct něco vojebat. Místo syrovýho masa žeru sóju, chutná to skoro to stejně, jen sem po tom zlejší.
Odesláno
  V 22. 8. 2010 v 19:57, 'B.F.G.' napsal:

A existuje reálně tahle možnost u tohoto skla OP?

To nevim, nemel jsem zatim duvod to zjistovat.. asi jako vetsina diskutujicich, ale uz od pocatku hledat cestu v podobe OEM dilu mi proste prijde divny, pokud tobe nebo ostatnim ne, je to v poradku, jen ja to vidim jinak.. Myslim, ze skalisova myslenka zeptat se na OP foru je asi nejlepsim resenim, protoze je velka sance dobrat se tam informace o tom jestli existuje i nejake jine "originalni" reseni, ktere bude levnejsi nez onech 800?..

Roman - wole, nejsem vazalem drahyho servisu, ale castecne to k tem hodinkam patri, doprat jim trosku tech kvalitnich lazni, treba kdyz jsem koupil Navitimery, tak mi prislo fer doprat jim lecebnou kuru v podobe pretesneni a vymeny potrebnych dilu, cena cca 4 tisice mi prisla adekvatni a tak jsem do toho sel, predstava, ze si nekde pokoutne kupuju tesneni, korunku a dalsi dily u kterych nevim co to je zac mi prijde divna, ale asi to tak chodi :D

Odesláno (upraveno)
  V 22. 8. 2010 v 20:14, 'spiderer' napsal:

To nevim, nemel jsem zatim duvod to zjistovat.. asi jako vetsina diskutujicich, ale uz od pocatku hledat cestu v podobe OEM dilu mi proste prijde divny, pokud tobe nebo ostatnim ne, je to v poradku, jen ja to vidim jinak.. Myslim, ze skalisova myslenka zeptat se na OP foru je asi nejlepsim resenim, protoze je velka sance dobrat se tam informace o tom jestli existuje i nejake jine "originalni" reseni, ktere bude levnejsi nez onech 800?..

Roman - wole, nejsem vazalem drahyho servisu, ale castecne to k tem hodinkam patri, doprat jim trosku tech kvalitnich lazni, treba kdyz jsem koupil Navitimery, tak mi prislo fer doprat jim lecebnou kuru v podobe pretesneni a vymeny potrebnych dilu, cena cca 4 tisice mi prisla adekvatni a tak jsem do toho sel, predstava, ze si nekde pokoutne kupuju tesneni, korunku a dalsi dily u kterych nevim co to je zac mi prijde divna, ale asi to tak chodi :D

Z logiky věci a z pohledu výrobce - prodávám drahé hodinky. Ideální způsob jak přijít k hromadě dalších prachů je dostupnost všech dílů pouze přes oficiální či certifikovaná servisní střediska, kde si dám kue..vsky vysokou marži, protože majitelům mých hodinek nic jiného nezbyde, než dříve či později hodinky přinést do mé servisní sítě....

Můj zážitek - na hodikách Precista PRS-17, které jsem dal před dvěma a půl lety tátovi, se posunula hodinová ručka. Hodinky jsem zanesl k Brožovi do pasáže Alfa. Ručku srovnal, při vyzvednutí mě ale informoval o malé vodotěsnosti hodinek (dle výrobce by měly být vodotěsné 200m). A nyní jsem v háji.

Možnost A: nechat jak to je..což je u dárku tak trochu blbé

Možnost B: poslat hodinky do servisu (Německo nebo Anglie) = celkové náklady na pozáruční opravu a transport dosáhnou 1/3-1/2 ceny těchto hodinek....+ je blbé tátovi vysvětlovat, že hodinky musí jít krátce po záruční době na druhou opravu....

Upraveno uživatelem safi
Odesláno (upraveno)

Jasně, že nastane situace, kdy se tomu originálnímu servisu nevyhnu. Jen mě to snad může vobyčejně lidsky s..t, když vím, že moje kukačky potáhnou do Mnichova, bude to stát ranec, přitom srovnatelné hodinky se opraví u nás, v cenách příjemnějších. Ale což, to je moje věc, že :angel:

Nové BMW asi Fandovi do garáže nedám, páč Fanda na to nic nemá, ale starý bávo Fanda opraví, a já nejsem vůl před chlapama v hospodě, že jezdím se starým autem do velkýho města do nóbl prosklenýho servisu.

Co se týká Mechana, tak mu jsem vděčný, že si elegantně poradil s mými Sinny a já je nemusel posílat do Frankfurtu... A že kucí německý se v těch vyfikundacích inertních plynů, vysoušecích kapslí a spešl těsnění taky vyžívají.

Vod začátku říkám, že hodinky v ceně sedmi pětek se po zásahu 20 tisícové opravy nevyplatí prodávat, takže Ukáčka můžou klíďo vodpočívat :whistle:

Jednoduchý propočet

Luminor nové 100 000 nákup - luminor použité 70 000 prodej - 20 000 oprava = 50 za OPéčka max. a to by mně muselo vopravdu jebnout v kuli, abych do tohodle šel.

Upraveno uživatelem Roman I.
Odesláno
  V 22. 8. 2010 v 20:11, 'Princ Milis' napsal:

Takže mít koníčka znamená moct něco vojebat. Místo syrovýho masa žeru sóju, chutná to skoro to stejně, jen sem po tom zlejší.

Vojebávám, tedy jsem. Sóju nežer, udělá ti to beďary na ksiftu a zlej a poďobanej jseš adeptem k osamělými doživotnímu uštěpačnýmu mrmlání pod fousy na lavičce v parku s noťasem na kolenou

V 22. 8. 2010 v 20:14, 'spiderer' napsal:

Ale wole čtyřka není ňáká láce, to mi přijde jako velice slušná cena za revitalizaci nošených hodinek....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...