Přejít na obsah

Co je a není fake?

Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO

jéje to sou emoce

obávám se, že řeč je o tomhle a podobných - jestli chceš tak ti sem z fleku nandám 258 stránek hodinek které se KOPÍRUJÍ v číně - ještě bych tam mohl zahrnout hongkong = rozuměj tomu, že se tam kopírují a nevyrábí

echt čínských značek je jako šafránu nebo Šafránků? teď nevím - he he

cena: 20 až 55usd

umíme překopírovat 3000 ks za týden :D :D :D

Kamile takhle to vidí prodejce výše zmíněných IWC :)

A replica is a copy that is relatively indistinguishable from the original. Replicas are often used for historical purposes, such as being placed in a museum. Sometimes the original never existed. For example, Difference Engine No. 2, designed by Charles Babbage in the 19th century, was reconstructed from original drawings studied by Allan Bromley in the 1980s and is now on display at the Science Museum in London, England. A second example is Stephenson's Rocket where a replica was built in 1979, following the original design fairly closely, but with some adaptations.

However, replicas have often been used illegally for forgery, counterfeits, fakes especially of money and coins, but also commercial merchandise such as designer label clothing, luxury bags & accessories, and luxury watches. In arts or historic cars, the term "replica" is used for a non-original recreation, sometimes hiding its real identity.

One definition of "replica" has emerged that defines one as a copy of an original object, that can only be made by the original company (or corporate descendant) of the firm that made the original object-any other sort of copy of an original object would be called a "reproduction" instead.

Because of gun ownership restrictions in some locales, gun collectors often create non-functional legal replicas of illegal firearms. Such replicas are also preferred to real firearms when used as a prop in a stage performance, generally for safety reasons.

Another use of replica comes when it's related to prop (or simply prop): the term prop replica now stands for another way of collecting everything related to movies, including official and fan-made replicas of famous equipment seen in movies.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 123
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Byla by sranda, kdyby ho nakonec dostal, když to samé udělal den předtím Spajdy a tam bylo vše v pohodě. :-D

Jinak souhlasím s Kamilovou definicí v příspěvku č.4

Zrovna jsem ten Spajdyho prodej hledal a hle on je smazanej :smile_anim: Výhoda moderátora .
Odkaz ke komentáři

K tématu: pokud je pro fórum a jeho pravidla definice nezbytná, tak ta z prvního postu (banicoot-kamil) se mi tak nějak selským rozumem zdá v pořádku, i když osobně mám tu hranici nastavenou mnohem dál, ale to je moje věc. Noname submariner, grovana green z prodejního vlákna, steinhart ocean atd si zaslouží tak akorát přeříznout flexou stejně jako čistokrevnej fejk s nápisem rolex, imho. Na tomhle se stejně asi jednomyslně neshodneme.

Mimo téma: Dobrý Pravidla jsou samy o sobě k ničemu. Důležitá je kontrola dodržování pravidel a udělování trestů za jejich nedodržení. To náleží moderátorům, což by měly být osoby na fóru vážené, s jakousi přirozenou autoritou. Ta bohužel nejde získat chováním ve stylu našich ústavních či veřejných činitelů "si tady můžu dělat co chci". Vztaženo ke konkrétnímu případu, prodávat hodinky, o kterých DOPŘEDU ví, že nejsou zrovna košer, by moderátor opravdu neměl.. To je jako dopravní policajt, co jede bezdůvodně po dálnici dvě kila.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

To, co prodával spajdy, podle mě fake nebyl. Byly to look-like Submarinery bez nápisů. Tady je jejich fotka. Otázkou je, jestli je jako moderátor neměl radši někomu darovat nebo zahodit nebo prodat na Aukru, atd.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

lůk lajk :D

10000kousků za den - muhehe

Jenže ten tvůj obrázek je fake, protože je tam chráněný název Submariner.

To bychom museli zakázat TagHeuer, Olech&Wajs, Steinhart, Invicta, Grovana, Sandoz, Precista, Dievas, atd. Vždyť už se to probíralo xkrát. O tom je vlastně celé tohle vlákno. Neprodávals tenkrát ty svoje Precisty taky na fóru (já osobně proti nim nic nemám..)?

post-147-028255300 1281889535.jpg

Odkaz ke komentáři

To, co prodával spajdy, podle mě fake nebyl. Byly to look-like Submarinery bez nápisů. Tady je jejich fotka. Otázkou je, jestli je jako moderátor neměl radši někomu darovat nebo zahodit nebo prodat na Aukru, atd.

Šerife, šerife. :sad01_anim:

Spiderer v první řadě nikdy neměl ty hoďky inzerovat v sekci prodej ani je nabízet v sekci koupím jinému členovi.

Na podobný sračky je tu "čínská" sekce a mimo ni, by takovéto produkty být neměly. Pokud nebude mít soudnost moderátor, jak ji chceš vymáhat od řadových členů.

Spiderer uznal, že se zachoval jako ....., tak proč máš ty problém s tím, říct ,že něco takovýho na tohle fórum nepatří, respektive patří jen a pouze do sekce čínské ?!?

P.S. A proč bychom měli zakazovat např. Grovana, když tam žádný nápis Submariner jako na těch od YPA není ??? To je přece ostuda tý firmy, že takhle parazitují,

ale fake to není.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

Jenže ten tvůj obrázek je fake, protože je tam chráněný název Submariner.

To bychom museli zakázat TagHeuer, Olech&Wajs, Steinhart, Invicta, Grovana, Sandoz, Precista, Dievas, atd. Vždyť už se to probíralo xkrát. O tom je vlastně celé tohle vlákno. Neprodávals tenkrát ty svoje Precisty taky na fóru (já osobně proti nim nic nemám..)?

dobrá dobrá - tak tady to máš bez nápisu no :) (abys ně nechytal za nápisy - he he)
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

...tak proč máš ty problém s tím, říct ,že něco takovýho na tohle fórum nepatř...

Otázkou je, jestli je jako moderátor neměl radši někomu darovat nebo zahodit nebo prodat na Aukru, atd.

A jestli vymezíme definici podle bandiho, s kterou většina souhlasí, fake to není. Tak proč by dával prodej hodinek do čínské sekce?

dobrá dobrá - tak tady to máš bez nápisu no :) (abys ně nechytal za nápisy - he he)

To je v pohodě. Ale podle naší právní definice a zákona, na který odkazoval Bert, to fake není. Znovu opakuju, o tom je tahle diskuze.
Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

To je v pohodě. Ale podle naší právní definice a zákona, na který odkazoval Bert, to fake není. Znovu opakuju, o tom je tahle diskuze.

to je mi šumák co je fake a co není - byl bych rád kdyby se oddělilo zrno od plev a v sekci čínské hodinky byly skutečné čínské hodinky a ne ty co se tam kopírují - i když věřím, že oni umi nadvakrát přešmelcovat i seaguly :D
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

.... a v sekci čínské hodinky byly skutečné čínské hodinky a ne ty co se tam kopírují - i když věřím, že oni umi nadvakrát přešmelcovat i seaguly :D

To už bychom byli úplně v pr....:o Kdo a jak by určil tu hranici?
Odkaz ke komentáři

A jestli vymezíme definici podle bandiho, s kterou většina souhlasí, fake to není. Tak proč by dával prodej hodinek do čínské sekce?

Tak až to tak vymezíte, budu zticha. Pravidla respektuji ! To snad víš.

Ale dokud v tom bude guláš jako teď , tak budu šprkat a evidentně nejsem sám, komu to vadí a komu hnul spiderer žlučí.

Nevím jak se jmenuje hodinkovej bůh :) , ale ať provází tvé snažení o jasné stanovení pravidel. Ve finále je totiž jedno, kde je pravda (bo na tom se nikdy neshodenm), ale musí

být jasná pravidla. Vy je sice stejně nebudete dodržovat, natož pak vymáhat jejich dodržování, ale to je jinej příběh. Já se jima řídit budu, to můžu slíbit. ;)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

To už bychom byli úplně v pr....:o Kdo a jak by určil tu hranici?

hranice je snad jasná ne ? "já číňan jsem vymyslel,namaloval a vyrobil strojek, udělal na něj obal a jsou to moje echt China hodinky" - co je na tom za vědu - to je stejný jako by si přemýšlel jestli je rolex švýcarský a prim český
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

Ale on i ten SeaGull pochází z Venus kalibru, tuším. A kam bys dal třeba Grovanu, Festinu a mnoho jiných "swiss made" montérů? Nic nevymysleli, koupili ETU, smontovali v Číně, poslední šroubek zašroubovali ve Švajcu. Přesně jako to dělají číňani, až na ten poslední šroubek.:)

EDIT: A honzo71, už by ses mohl naučit citace. Máš tam vždycky tlačítko "Odpovědět" a nemusíš citace opisovat a tučně zvýrazňovat.;)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

Ale on i ten SeaGull pochází z Venus kalibru, tuším. A kam bys dal třeba Grovanu, Festinu a mnoho jiných "swiss made" montérů? Nic nevymysleli, koupili ETU, smontovali v Číně, poslední šroubek zašroubovali ve Švajcu. Přesně jako to dělají číňani, až na ten poslední šroubek.:)

EDIT: A honzo71, už by ses mohl naučit citace. Máš tam vždycky tlačítko "Odpovědět" a nemusíš citace opisovat a tučně zvýrazňovat.;)

tak je dej do čínský sekce - nebo to dej za úkol (trest :) ) udělat spidererovi - ha ha
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

tak je dej do čínský sekce - nebo to dej za úkol (trest :) ) udělat spidererovi - ha ha

No jo, a jsme zase v pr..... Koho tam dát a koho ne, kdo a jak to určí.

Ale s tím zaúkolováním spajdyho to není špatný nápad.:D

Odkaz ke komentáři

V poho šerife, nic neopisuji. Citace umím, bez obav. Neplítvej energií na mé vyučování. Zvýrazňovat si s dovolením budu, co uznám za vhodné.

Spíš bych ocenil nějakou věcnou k pravidlům a případným úletům, ale holt si budu muset počkat. Je to běh na dlouhou trať, to je mi jasný. ;)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

V poho šerife, nic neopisuji. Citace umím, bez obav. Neplítvej energií na mé vyučování.

Ono se to takhle líp čte.:) Jo a taky jde z citace vymazat část textu, který nesouvisí s odpovědí.:D A ještě drobnost, plýtvat se píše s ypsilon.:P
Odkaz ke komentáři

Máš recht předsedo. Jsem upřednostnil obsah před formou a ve finále obojí stálo za ho.no ! :D

P.S. A ty nový pravidla už máš ? Nebo jsem moc rychlej ?

BTW jestli si dobře vzpomínám, tak spiderer prodával "noname Submariner". Ale nic takového není, že? Buď je to bezejmenný výrobek (tuším čínský) look like Rolex Submariner, nebo je to fake, protože Submariner je přece jen a pouze ten od Rolex. Nebo v tom mám zase někde chybu ?

No a fakt už naposled. S tou definicí bandicoot(a) souhlasím.

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...