marosh Odesláno 26. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2010 (upraveno) Tak jsem se zase po delší době vytočil.Před dvěmi týdny jsem odnesl do prodejny Planeo v ostravském shocking parku jedny sportovní chronografy k reklamačnímu řízení.Hodinky jsem kupoval jako dárek pro jednoho spoluhráče z fotbalu.Žádná pecka to nebyla-prostě chrona quartzy za čtyřku.Po měsíci a půl mi je spoluhráč přinesl zpět, že hodinky stojí. Banální závada. Ze dvou subdialů se odlepila stupnice z ciferníku a blokovala ručky.V duchu jsem si řekl, bomba-vybral jsem super kus.Hodinky byly značky Elesse, možná si vzpomenete, tato značka byla kdysi vidět hlavně v tenise, okolo sedmdesátých let.Asi hadry dělají dál, nevím.Hodinky - low end retro sport look, na první pohled vypadaly celkem dobře, něco jako Doxa divers. Dneska pro hodinky jedu, kdy jsem si musel sám zjistit, že tam už hodinky už jsou.Slečna podavačka mi podala papírový pytlík a z něj vyjely zmíněné hopdinky a na hodinkách nikdo nic neudělal. Stupnice subdialů pořád mimo. Čumím na to jako puk a čtu si zprávu, že garance nebyla uznána - závada způsobená uživatelem-nárazem hodinek. Větu jsem si přečetl dvakrát, abych opravdu uvěřil, co tím mysleli.Na hodinkách žádné stopy po nárazu. Řekl jsem si o číslo a volám tam. Absolutní arogance a odmítnutí jakéhokoliv vyřešení problému. Kdyby byly ty hodinky moje, tak jdu do fajtu s něma, ale potřebuju hodinky vrátit majiteli, takhle by na ně asi čekal dlouho.Pamatuju si jen jednu větu, co mi ten člověk od firmy Fast řekl: "...pane, naše postupy v řešení reklamací jsou podložené dlouholetou praxí v oboru prodeje hodinek..."Na to jsem mu řekl něco v tom smyslu, že jsem zákazník, který u nich utratil pár kaček a vůbec že jejich přístup je tak leda amorální a již nikdy více cokoli od FAST a že toho dělají.Musím si vytisknout seznam všech jejich produktů kromě hodinek, co prodávají. Hodinky jsem odnesl k opravě k Alešovi, hodináři na Stodolní (ostravští budou vědět) a ten mé rozhořčení ještě podpořil a řekl mi, že jsem do toho fajtu měl jít.Takže pozor na FAST. P.S. Kubsone, otevři už brzo v Praze ten svůj watch megastore a narvi jim p...l !!! Ať vidí jaký má být přístup k zákazníkovi. Upraveno 26. srpna 2010 uživatelem marosh
jankoxxx Odesláno 26. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2010 tak toto je naozaj drzost najhrubsieho zrna. snad ani neviem co na to povedat okrem
RadimR Odesláno 26. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2010 Seznam produktů od Fastu bude docela obrovský.Je to velkosklad s elekro.Takže počínaje ECG a Panasonicem konče.Prostě gigant na trhu.
efreeti Odesláno 26. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2010 (upraveno) Tyhle příhody mě akorát utvrzují v tom, že nakupovat zboží tohoto typu v kamenných obchodech v ČR jsou vyhozené peníze. Přirážka 50% a víc za služby, kterých se člověk stejně nedočká.1)Ve většině případů sem zjistil, že o předmětu mého zájmu vím mnohem víc než prodávač (u elektroniky to platí téměř vždy a to mi stačí třeba stačí si sednout na hodinu k internetu).2)Řešení servisu a reklamací je v ČR "za trest". Ať zkrátí záruku třeba na rok jako jinde ve světě, ale ať uplatňují zásady no-question-asked a customer-is-always-right jako je zvykem jinde, protože to co se děje u nás to je opravdu fraška a plivanec do tváře zákazníkům. Upraveno 26. srpna 2010 uživatelem efreeti 1 1
cejny Odesláno 31. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2010 (upraveno) Tohle se me stavat tak mam pojisteni na pravniky (D.A.S. za 2000 rocne) a po tomhle uz bych se s nima osobne ani nebavil. Holt u nas pocitaj s tim ze na ne nikdo nepostve pravnika, soudniho znalce a kdyztak pujde i k soudu. Bohuzel to tak asi funguje nejen u hodinek. to efreeti- Znalosti prodavace- v datartu sem se dival po wifi routru nebo po routru s adsl a wifi, prodavac vlastne vubec netusil co prodavaj, nejasne popis zbozi, aby se v tom prase vyznalo, nakonec jsem ho donutil at vleze na web vyrobce, nastesti jsem se zavcasu vzpamatoval a nic nekoupil. Jsu asi trochu extrem, celkem se v PC vyznal, necekam ze budou vedet vsechno, ale aspon neco by tusit mohli. PS: do fajtu s nima muzete jit klidne, na to by mel stacit jejich reklamacni protokol Upraveno 31. srpna 2010 uživatelem cejny
miccalek Odesláno 31. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2010 Sice je to trochu mimo hodinky, ale v Planeu jsem kupoval před půl rokem lednici. Velká jako kráva, slečna u pultíku, se kterou jsem domlouval dopravu mě ujistila, že vždycky jezdí dva řidiči a jsou ochotní vynést zboží až do bytu. Třetí den čekám na dodávku, přijela, řidič jeden, tlustý jako já na druhou, o vynesení do patra s ním nepěkně zamávala, zdráhal se. Správně jsem ho odhadl na pivaře, takže jsem mu navrhnul, že když mně pomůže, dám mu na deset piv, maličko ožil a zdárně se dílo podařilo. Teď se jen modlím, aby lednice jela bez závady, protože si neumím představit, jak ji dopravuju do Planea na reklamaci Na druhou stranu musím uznat, že byli ochotní jít s cenou dokonce i mírně pod nejlevnější internetovou cenu, takže zas taková banda to není.
marosh Odesláno 31. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 31. srpna 2010 Sice je to trochu mimo hodinky, ale v Planeu jsem kupoval před půl rokem lednici. Velká jako kráva, slečna u pultíku, se kterou jsem domlouval dopravu mě ujistila, že vždycky jezdí dva řidiči a jsou ochotní vynést zboží až do bytu. Třetí den čekám na dodávku, přijela, řidič jeden, tlustý jako já na druhou, o vynesení do patra s ním nepěkně zamávala, zdráhal se. Správně jsem ho odhadl na pivaře, takže jsem mu navrhnul, že když mně pomůže, dám mu na deset piv, maličko ožil a zdárně se dílo podařilo. Teď se jen modlím, aby lednice jela bez závady, protože si neumím představit, jak ji dopravuju do Planea na reklamaci Na druhou stranu musím uznat, že byli ochotní jít s cenou dokonce i mírně pod nejlevnější internetovou cenu, takže zas taková banda to není. Pro mě je to banda a bandou zůstanou. Jen zopakuji, že nebýt toho, že jsem řešil hodinky, které byly dárkem a na znovunavrácení daru by se čekalo moc dlouho, tak do toho fajtu jdu z fleku. Dělám nějaký pátek v maloobchodě, takže kapku něco vím, jak to chodí s reklamacema. 1
Ondy Odesláno 2. září 2010 Nahlásit Odesláno 2. září 2010 No tak to je zkušenost.... kdy už se to u nás přestane dít.... 1 3
Honza K. Odesláno 5. září 2010 Nahlásit Odesláno 5. září 2010 Teď se jen modlím, aby lednice jela bez závady, protože si neumím představit, jak ji dopravuju do Planea na reklamaci Snad nijak. Mám dojem, že teď už ti jen pošlou seznam autorizovaných servisů dané značky a s nima si domluvíš zbytek. Případně by ti to dalo i zastoupení dané značky u nás. Pokud se ale tatáž závada neobjeví třikrát nebo nenastane jiný důvod odstoupení do smlouvy. Pak by mohla být potíž.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se