Přejít na obsah

Zkušenosti s díly z Parexa

Doporučené příspěvky

• po měsíci...
  • po 2 týdnech...

Já jsem si to dneska nechal vytisknout na fólii, lunetky jsem tam dal zrcadlově převrácené, aby toner byl zespodu(kdyby byl z vrchu, tak by se hned otřel, leda něčím přelakovat). Teď by to chtělo jen přesně vystříhnout, což se mi u první moc nepovedlo :D Dále bych chtěl koupit nějakou bílou barvu a tou barvou přetřít spodek lunetky a ještě něčím podlepit. Zatím jsem jen narychlo vystříhnul kroužek z jednoho víčka, což by také asi šlo, ale myslím, že tohle by velmi rychle vybledlo a taky by pod to zatékala voda. Pokud by se to vzalo tou barvou a i tou barvou rovnou k tomu přilepila další vrstva, tak by to mohlo fungovat. Každopádně teď na to nemám moc času. Jinak jsem si udělal i lunetu "alá" Elton Sport, tedy s čísly v opačném pořadí. Jen ten čas na takovéto hraní schází. :suicide_anim:

post-20772-052330100 1336067234.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem si to dneska nechal vytisknout na fólii, lunetky jsem tam dal zrcadlově převrácené, aby toner byl zespodu(kdyby byl z vrchu, tak by se hned otřel, leda něčím přelakovat). Teď by to chtělo jen přesně vystříhnout, což se mi u první moc nepovedlo :D Dále bych chtěl koupit nějakou bílou barvu a tou barvou přetřít spodek lunetky a ještě něčím podlepit. Zatím jsem jen narychlo vystříhnul kroužek z jednoho víčka, což by také asi šlo, ale myslím, že tohle by velmi rychle vybledlo a taky by pod to zatékala voda. Pokud by se to vzalo tou barvou a i tou barvou rovnou k tomu přilepila další vrstva, tak by to mohlo fungovat. Každopádně teď na to nemám moc času. Jinak jsem si udělal i lunetu "alá" Elton Sport, tedy s čísly v opačném pořadí. Jen ten čas na takovéto hraní schází. :suicide_anim:

Neboli problémy s veľkosťou?

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Tak jsem se dnes stavil v parexu pro pár dílů a dovolím si podělit se zde o zkušenosti.

post-20772-078839500 1339766531.jpg

1)Lunety PS1 - plastová vložka má trochu odlišný potisk a vnější rozměr je menší, takže v původním kovovém kroužku nedrží. Nový kovový kroužek s původním pérkem nedrží na pouzdru, je tam asi hlubší vybrání na pérko. Jinak tyto nové kovové kroužky mají na sobě samolepku pro nalepení plastového kroužku. (vpravo je pro porovnání původní)

post-20772-057304800 1339766540.jpg

2)Lunety PS2 - na pouzdro jde nasadit pěkně a dá se s ní otáčet bez úprav(pokud jsem neměl štěstí na jeden dobrý kus). Jen co se mi na ní moc nelíbí je barva potisku. Ta je spíše stříbrná. Na fotce je porovnání lunet: vlevo original, pak nějaká druhovýroba, třetí zleva luneta zakoupená asi před dvěma týdny na aukru a úplně vpravo nynější parexo.

post-20772-024175000 1339766545.jpg

3)Těsnění - těsnění je v pohodě jak na jedničky tak na dvojky, těsní.

4)Korunka PSI - tvarově odlišná, ale funkční a těsní. Dával jsem ji na troje hodinky a zdá se, že mají o kousíček delší krček než by bylo potřeba. Na všech mi lehce odstává, což až budu mít chvilku vyřeším asi ubroušením krčku. (Na fotce opět porovnání, vlevo původní dvojková, pak nová parexo, původní PS1, nová PS1)

post-20772-028181800 1339767181.jpg

5)Korunka PSII - tvarově také odlišná, ale také funkční - těsní. Při prvém nasazení na trubičku na pouzdru mi teda přišla, že je dost volná, ale pouzdro jsem pak nechal asi hodinu ve skleničce s vodou, občas s tím zakvedlal a těsnila. (vlevo parexo, vpravo původní)

post-20772-053730700 1339767186.jpg

6)Ciferník - nedalo mi to a musel jsem ho vyzkoušet. Je leskle lakovaný a rozměrově sedí dobře. Ale ta barva je dost sytá, dle mého jiná než původní. Indexy mají drobný nádeh do zelena, stejně jako výplň ručiček. Docela se mi líbí, aspoň mám ty hodinky veselejší :-)

Fotka doma bez osvětlení.

post-20772-087632600 1339767191.jpg

Venkovní fotka v pouzdru.

post-20772-061135100 1339768199.jpg

Zde je kdyžtak ještě pár fotek:

http://padza1.rajce.idnes.cz/parexo

Jinak na tu kovovou část lunety se zkusím ještě zeptat kde je problém

Celkově si myslím, že za ty peníze ty díly nejsou vůbec špatné :)

Odkaz ke komentáři

Pokud je tu obchod kde se dají koupit origo díly, tak bych radši origo, ale já zatím o žádném takovém obchodu nevím :worried_anim: a Elton díly neprodá pouze s renovací :suicide_anim:

Tak jsem kecal, ty čísla svítí. Ale svítí tak málo a krátce, že jsem si toho poprvé ani nevšimnul.

Bo sviti po ostravsku.Kurna kdo se tu štengruje do haviřu ?
Odkaz ke komentáři

Už jsem ji taky našel. Mě tyto Zde:

post-20772-007140700 1339791550.jpg

příjdou jako původní. Usuzuji tak podle struktury indexů, ale chtělo by to asi ještě detailnější fotku, nebo se zeptat. Zase je ale docela náhoda, že se objevily zrovna teď co se dá tento ciferníček koupit :-) ale náhody se dějí...

Ty druhé jak jsou zmíněné ve vedlejším vlákně Zde jsou dle mého složené z nových parexo dílů. Stejné díly mám doma taky, tak si to dovolím tvrdit.

Upraveno uživatelem padza1
Odkaz ke komentáři

Celkově si myslím, že za ty peníze ty díly nejsou vůbec špatné :)

Ja si teda trochu rejpnu. Soude podle popisu a fotek je vetsina dilu dost na prd. Korunky nedosedaji, jsou volne, luneta je bastl nad bastl, nesedi a vlozku ma nalepenou na samolepce, potisk ciselniku je jak ze spatnyho snu. No aspon bude snadne odlisit fake od originalu, i kdyz Aukro toho bude asi plny a lituju vsech, co na skladacky z techto dilu naleti.

Chudery Igeny, jsou to jedny z nejhezcich primek a takhle skonci. Unika mi to, zvlast kdyz renovace v Eltonu se da poridit za 10 tisicikorun!

Odkaz ke komentáři

Ja si teda trochu rejpnu. Soude podle popisu a fotek je vetsina dilu dost na prd. Korunky nedosedaji, jsou volne, luneta je bastl nad bastl, nesedi a vlozku ma nalepenou na samolepce, potisk ciselniku je jak ze spatnyho snu. No aspon bude snadne odlisit fake od originalu, i kdyz Aukro toho bude asi plny a lituju vsech, co na skladacky z techto dilu naleti.

Chudery Igeny, jsou to jedny z nejhezcich primek a takhle skonci. Unika mi to, zvlast kdyz renovace v Eltonu se da poridit za 10 tisicikorun!

No, popravdě, já jsem trochu zděšenej. Původní serie číselníků na Igeny byly snadno rozeznatelné, sám jsem si je koupil právě abych je v reálu viděl. Jenže ten pískový cifr co se teď objevil je jiný- a vzhledem k tomu, že v Parexu došly, asi je to nová serie, o dost dokonalejší (dostal jsem i mail, že je v Parexu nové zboží).

Jsem rád, že se dají díly koupit, sám mám dvojky i pilotky v nerezu z Parexa a nestydím se je nosit. lepší než si dělat ďubance do originálů nebo drahých renovací z Eltonu. Jenže tyhle díly se dají lehce rozlišit. Pokud by ostatní, nové díly taky měly jasné rozlišovací znaky, bylo by to moc fajn... Třeba se jen blbvě díváme a brzy si zase všimneme nějakých rozpoznávacích znaků, tak koukejme pořádně :eek:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...