rur Odesláno 23. října 2006 Nahlásit Odesláno 23. října 2006 Našel jsem po otci tyto tak 30 let staré automaty atlantic (dovezl je za totáče strejda námořník). Jestli někdo něco více víte o této značce pište. Na foru jsem o atlantikách skoro nic nenašel. Omlouvám se za kvalitu fotek, bude třeba nového fotoaparátu zjištuji.
Tomasek Odesláno 23. října 2006 Nahlásit Odesláno 23. října 2006 Atlantic je stará švýcarská značka, vyrábí dodnes, používá výhradně kalibry ETA, tak 70% produkce je Quartz, téměř všechny modely mají safírový sklo, vetšina produkce je v cenách do 10k CZK. Více na www.atlantic-watch.ch
Mikina Odesláno 23. října 2006 Nahlásit Odesláno 23. října 2006 Nepoplést s polskou značkou ATLANTIK, v současné době hit polských burz.
rur Odesláno 23. října 2006 Autor Nahlásit Odesláno 23. října 2006 Na pravé straně (jako by u čísla 3 na ciferníku) mají nápis BENMATIC DD. Nevíte někdo náhodou co to znamená, ani všeznalý google nic nezobrazil? Jo a jinak mají 25jewels. Poměrně dost kamenů ne?
maxs Odesláno 23. října 2006 Nahlásit Odesláno 23. října 2006 Benmatic bude nazov modelu,pripadne marketingove oznacenie kalibru alebo jeho upravy.DD je day/date(nazov dna a datum) Ak chces naozaj zarucene info skus napisat mail priamo na Atlantic,posli foto(lepsie nez to sucasne) mozno ti odpisu
rur Odesláno 9. listopadu 2006 Autor Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2006 Nechal jsem hodinky Atlantic opravit a seřídit (oprava 800kč, hodinář za lidovku, prý si pěkně máknul) nešly totiž. Mají rezervu chodu 17hod a je možnost dotáhnutí. Přikládám ještě dvě fota v lepší kvalitě.
Lukáš Odesláno 9. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2006 Líbí se mi provedení číselníku a modrá vteřinovka, není rezerva chodu 17hod málo, to bych mohl někdy zaspat a bez pohybu je nenatáhnout
gandalf Odesláno 9. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2006 Těch 17 hodin je asi opravdu málo, nezkrátil někdo péro?
rur Odesláno 9. listopadu 2006 Autor Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2006 Asi jo. Hodinář říkal, že se v tom někdo dosti neodborně povrtal. Musím na jeho obhajobu, ale říct, že byl až třetí který je dokázal opravit. Jo a je tam ETA. Vůbec netuším jaká byla před 30lety průměrná rezerva chodu u hodinek?
gandalf Odesláno 9. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2006 Řekl bych že stejná jako dnes :-). Nové péro pro Etu by neměl být problém.
rur Odesláno 9. listopadu 2006 Autor Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2006 Já je stejně asi aktivně nosit nebudu. Sbírkový exemplář. Teď je trochu provětrám a pokud bych se do nich zamilovat tak pak možná by to nové péro připadalo k úvahu. Bylo by třeba pak vyčistit číselník a pouzdro by si také zasloužilo pochromovat.
rur Odesláno 12. listopadu 2006 Autor Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2006 Těch 17 hodin je asi opravdu málo, nezkrátil někdo péro? Ptal jsem se otce a i před třiceti lety byla rezerva chodu 17hod, takže péro asi nezkrátil. Já s tím tedy už experimentovat nebudu a nechám je jak jsou. Jinak se za den předbíhají 15 i 30s.
PanzerBear Odesláno 12. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2006 jsou to automaty, taze rerva 17 hodin je podle me dostatecna. kdyz se pouzivaji tak jsou stejne stale natazene na doraz.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se