skalis Odesláno 26. září 2010 Nahlásit Odesláno 26. září 2010 keby som mal istotu ze to takto po nakupe dopadne tak idem do toho zajtra... ale ak to dopadne +20 s/den tak dakujem neprosim... Kup si radiem rizeme quartzky a mas po problemech. Hodinky s COSC Ti sice pujdou velmi presne (deklarovano -4/+6 sekund denne), ale mechanicke hodinky si malokdo z nas porizuje kvuli presnosti. Denni odchylka do deseti sekund (at uz jednim nebo druhym smerem) podle me neni nic, co by cloveku muselo vadit, staci co dva tydny naridit cas o minutu napred. Presnost hodinek beru jako bonus navic. Kdyz si predstavim automaty, ktere nemusim natahovat a ani obcas seridit, tak se mi z toho zacina vytracet to kouzlo symbiozy mechanickych hodinek a jejich nositele. Drobna nepresnost mechanik je vlastnost, ktera je mi v dobe superpresne elektroniky a dokonalych technologii docela prijemna.
Jarett Odesláno 26. září 2010 Nahlásit Odesláno 26. září 2010 ...Kdyz si predstavim automaty, ktere nemusim natahovat a ani obcas seridit, tak se mi z toho zacina vytracet to kouzlo symbiozy mechanickych hodinek a jejich nositele. Drobna nepresnost mechanik je vlastnost, ktera je mi v dobe superpresne elektroniky a dokonalych technologii docela prijemna... Mě je právě příjemné to, že i v době baterek a radio controlled systému, jsou moje mechaniky stále vrchol lidského umu a přesnosti především při katastrofické představě celosvětového kolapsu elektroniky 1 1
spot Odesláno 26. září 2010 Autor Nahlásit Odesláno 26. září 2010 hmm, no neviem... neviem preco by prave mech. hodinky mali byt vrcholom lidskeho umu a presnosti opakujem ze sa mi mech. hodinky straaaasne pacia ale vobec si nemyslim ze su nejkym vrcholom, su iba jednym z mnohych inych vrcholov a predstava celosvetoveho kolapsu elektroniky.... no neviem... troxhu mi to pride ze si tu nieco nahovaras Mě je právě příjemné to, že i v době baterek a radio controlled systému, jsou moje mechaniky stále vrchol lidského umu a přesnosti především při katastrofické představě celosvětového kolapsu elektroniky 1
tyfo Odesláno 26. září 2010 Nahlásit Odesláno 26. září 2010 hmm, no neviem... neviem preco by prave mech. hodinky mali byt vrcholom lidskeho umu a presnosti..... A ja si zase myslim ze pokud ne vrchol tak urcite tesne pod, dovedes si predstavit jiny obor rucni prace kde je vyzadovana takova presnost a preciznost jako ve spickovych mechanickych hodinkach. Asi neco bude vyzadovat vetsi um a presnost ale ja nevim co. Kokni se treba na Patek Philippe Calibre 89 je tu nekde o nem vlakno to je opravdu vrchol no a pak pokud by se ti to zdalo malo komplikovany a velky tak tu mame neco na ruku s jeste vice komplikacemi 42 x 61 mm a vyska 19 mm tusim ze drzi rekord nejkomplikovanejsi hodinky sveta Aeternitas Mega 4 ktere maji 1483 soucastek 36 komplikaci, napr sekudnovka ktera jede pozadu. Franck Muller se opravdu pochlapil.
vraby Odesláno 29. září 2010 Nahlásit Odesláno 29. září 2010 Nedalo mi to a 10dní jsem sledoval moje automaty kalibr 6R15.Nepřesnost se pohybuje +2s až +5s.Při pravidelném nošení se ustálí na +2s.Přesnost nějak moc neřeším,udělal jsem si jen testík po přečtení tohoto vlákna.Hodinky jsou nové,zatím bez zásahu hodináře.
kilosunky Odesláno 29. září 2010 Nahlásit Odesláno 29. září 2010 Tak moje Vostok Europe K-3 submarine so strojceokm 2432, robili cca +10 s za den (ked som ich na noc daval dole z ruky) a cca -5 s za den, ked som ich mal na ruke nonstop... Tak som sa naucil ich udrziavat na cca nule... Az kym som ich nechcel nastavit, a uz sa nerozbehli...
RomanP Odesláno 29. září 2010 Nahlásit Odesláno 29. září 2010 Do mechanik se nenuť, buď to přijde samo, nebo ne. To o zarovnání ručiček jsem nedávno psal já a zrovna asi ve Fortis sekci. Vnímám to jako důležitější než přesnost. Moje B-42 chrono dělají stabilně plus 10 s denně a kdyby mě to tolik ničilo, asi bych to nechal ubrat třeba o 8 a tím se dostal na hodně slušnou přesnost. Omegy jsou přesnější, Seiko co mám v monstrech ani už nevím. Když jsem je měřil, přišlo mi to ok. Mimichodem, jak u quartzu dociluješ spasování minutovky s vteřinama, jak jsi psal? Mechanický hodinky neberu jako zdroj času, toho je všude okolo k mání fůra. Pro mě je asi víc ta myšlenka na to, co se děje uvnitř hodinek, než jejich vysoká přesnost. U mě je to možná tím, že jsem v IT taky pracoval a přesto že jsem na elektroniku nezanevřel, neberu je jako vrchol lidského umu. Výpočty a návrhy dělají z velké části vlastně stroje a všechno se to masově seká v Číně, jen samolepka je jiná. O to víc mě baví myšlenka na to že mechanické strojky nebylo do dnešních dob potřeba nějak zásadně měnit a že se za den rozejdou o několik málo kmitnutí.
Jarett Odesláno 29. září 2010 Nahlásit Odesláno 29. září 2010 hmm, no neviem... neviem preco by prave mech. hodinky mali byt vrcholom lidskeho umu a presnosti opakujem ze sa mi mech. hodinky straaaasne pacia ale vobec si nemyslim ze su nejkym vrcholom, su iba jednym z mnohych inych vrcholov a predstava celosvetoveho kolapsu elektroniky.... no neviem... troxhu mi to pride ze si tu nieco nahovaras tvůj pohled mi přijde poněkud nevyrovnaný ... něco chceš, ale neumíš si to zdůvodnit ... v tom ti ale nikdo nepomůže, mi tady tě můžeme nasměrovat ke dveřím do světa, kterému jsme propadli, ale to jestli vstoupíš je jen a jen na tobě ...
spot Odesláno 29. září 2010 Autor Nahlásit Odesláno 29. září 2010 moj pohlad mi pride velmi vyrovnany. a myslim si ze si to dokazem velmi pekne zdovodnit. a tym zdovodnenim je ze pokial dam radovo niekolko 10.000 sk za hodiny (mechaniky) tak chcem aby presne isli. to je podla mna elementarna vlastnost hodin a tvarit sa ze to nie je dolezite... no neviem, kazdy zijem asi iny zivot... co toto forum precitavam tak zacinam mat dojem ze tieto kriteria velmi casto (alebo ovela castejsie ako swiss made) splnaju japonske seika. takze zda sa ze tam niekde (ak vobec budem mechaniky kupovat) sa budem smerovat. a ak vobec. ked si pozries moj prvy prispevok nebolo to ze zajtra idem kupovat hodiny. hodil som do placu otazku ci vas ostatnych to neserka... keby tato problematika bola vyriesena u swiss made v cenovej relacii povedzme 1500 eur myslim ze by som okamzite kupoval. kedze nie je nakup sa bude odkladat. to co som sa chcel dozvediet v tejto teme som sa dozvedel (vdaka ochote podelit sa o nazor ostatnych ludi). Aj ked som s mnohymi nesuhlasil ich nazory su mi cenne a vazim si ich. chybaju mi momentalne outdoor hodinky takze idem sa realizovat teraz tam :-) tvůj pohled mi přijde poněkud nevyrovnaný ... něco chceš, ale neumíš si to zdůvodnit ... v tom ti ale nikdo nepomůže, mi tady tě můžeme nasměrovat ke dveřím do světa, kterému jsme propadli, ale to jestli vstoupíš je jen a jen na tobě ... 2
vraby Odesláno 29. září 2010 Nahlásit Odesláno 29. září 2010 co toto forum precitavam tak zacinam mat dojem ze tieto kriteria velmi casto (alebo ovela castejsie ako swiss made) splnaju japonske seika. takze zda sa ze tam niekde (ak vobec budem mechaniky kupovat) sa budem smerovat. a ak vobec. Seiko SBDC001 cal.6R15 2
Seamaster Odesláno 30. září 2010 Nahlásit Odesláno 30. září 2010 moj pohlad mi pride velmi vyrovnany. a myslim si ze si to dokazem velmi pekne zdovodnit. a tym zdovodnenim je ze pokial dam radovo niekolko 10.000 sk za hodiny (mechaniky) tak chcem aby presne isli. to je podla mna elementarna vlastnost hodin a tvarit sa ze to nie je dolezite... no neviem, kazdy zijem asi iny zivot... co toto forum precitavam tak zacinam mat dojem ze tieto kriteria velmi casto (alebo ovela castejsie ako swiss made) splnaju japonske seika. takze zda sa ze tam niekde (ak vobec budem mechaniky kupovat) sa budem smerovat. a ak vobec. ked si pozries moj prvy prispevok nebolo to ze zajtra idem kupovat hodiny. hodil som do placu otazku ci vas ostatnych to neserka... keby tato problematika bola vyriesena u swiss made v cenovej relacii povedzme 1500 eur myslim ze by som okamzite kupoval. kedze nie je nakup sa bude odkladat. to co som sa chcel dozvediet v tejto teme som sa dozvedel (vdaka ochote podelit sa o nazor ostatnych ludi). Aj ked som s mnohymi nesuhlasil ich nazory su mi cenne a vazim si ich. chybaju mi momentalne outdoor hodinky takze idem sa realizovat teraz tam :-) Cece asi nas to vazne neserka a ty se s tim neumis vyrovnat, nebo nechapu v cem je presne tvuj problem. Kdybys sis tohle tema precetl poradne a ktomu si dohledal nejake dalsi zakladni info na tomto foru, tak bys mozna prisel na to, ze existuji velmi presne mechanicke chronometry, ktere maji garantovanu presnost certifikaci COSC nebo jine autority a takove uz v relaci 1500 euro urcite sezenes. Samo ze nemuzes porovnavat ve stejne cenove hladine mechaniku a quartz, pokud je jedinym kriteriem presnost. Bylo tu pouzito primeru ke stare klasicke americke karce a dnasnim autum, mozna bych zvolil jedno jeste vhodnejsi.... je prijemnejsi stravit zivot s robotem, ktery presne vykonava povely a nedela chyby, nebo s blizkym clovekem, ktery sice neni bez chyby, ale tim je pro zivot prijemensi, protoze je jako ty - zivy....Tim nechci rict, ze svoje hodinky chodim vencit a libam je na dobrou noc, ale proste maji dusi, kterou u strojku s kremikovym srdcem nenalezam... asi jsem jina generace, nebo mozna uplne jiny zivocisny druh Tak uz nevysirej a kup si G.shocky a budeme vyrovnani vsichni 1
spot Odesláno 30. září 2010 Autor Nahlásit Odesláno 30. září 2010 (upraveno) 1. naozaj som vyrovnany s nepresnostou napr. tvojich hodin. pisal som ze by som to nerozchodil u svojich... 2. tema citam velmi pozorne, kedze som ho zalozil. cosc v krajnych hraniciach + 6s, za 10 dni minuta zle... po mesiaci 3 minuty mimo... 3. prirovnania: no su to take prikraslovania si podstaty. napr. s tym krasnym americkym autom. nedaleko odo mna byva jeden zberatel starych aut. ma krasne kusky. ked to vidim v meste vzdy sa pristavim. je to nadhera. ale do roboty kazdy den by som sa v tom vozit nechcel. asi tak... 4. nevysiram. ako to uz mam napisat po anglicky? mechaniky sa mi pacia, su krasne a ludi co si ich kupuju chapem a respektujem. bol by som rad keby oni respektovali mna. mne sa zdaju (mnoho modelov) za tu cenu prilis nepresne.. howg... uz viac to vysvetlovat nebudem, uz to tocim dokola stale o tom istom. ti co chceli pochopit pochopili. Cece asi nas to vazne neserka a ty se s tim neumis vyrovnat, nebo nechapu v cem je presne tvuj problem. Kdybys sis tohle tema precetl poradne a ktomu si dohledal nejake dalsi zakladni info na tomto foru, tak bys mozna prisel na to, ze existuji velmi presne mechanicke chronometry, ktere maji garantovanu presnost certifikaci COSC nebo jine autority a takove uz v relaci 1500 euro urcite sezenes. Samo ze nemuzes porovnavat ve stejne cenove hladine mechaniku a quartz, pokud je jedinym kriteriem presnost. Bylo tu pouzito primeru ke stare klasicke americke karce a dnasnim autum, mozna bych zvolil jedno jeste vhodnejsi.... je prijemnejsi stravit zivot s robotem, ktery presne vykonava povely a nedela chyby, nebo s blizkym clovekem, ktery sice neni bez chyby, ale tim je pro zivot prijemensi, protoze je jako ty - zivy....Tim nechci rict, ze svoje hodinky chodim vencit a libam je na dobrou noc, ale proste maji dusi, kterou u strojku s kremikovym srdcem nenalezam... asi jsem jina generace, nebo mozna uplne jiny zivocisny druh Tak uz nevysirej a kup si G.shocky a budeme vyrovnani vsichni Upraveno 30. září 2010 uživatelem spot 3
Seamaster Odesláno 30. září 2010 Nahlásit Odesláno 30. září 2010 Ale my nejsme ti, co tu chteli neco pochopit, to ty... nicmene uz koukam mas 50 prispevku, tak si muzes dat inzerat do poptavky, jsem zvedavej co to nakonec bude Jeste k tomu pozornymu cteni - kdybys o tom vazne neco vic cetl, tak vis, z tech hypotetickych +6 je "mean variation", tedy neco jako prumerna odchylka vazana na tech 5 poloh.... tedy v realu i kdybys mel hodinky v krajnim limitu COSC, jsi schopen spravnym odkladanim na noc to dost zpresnit. Nezlob se, ze jsem si te zaskatulkoval po tech nekolika dnech co se tu prsis do porevolucni povrchi a neomylne generace mladych lidi zijicich sve male virualni zivoty na facebooku, ale nemojl jsem si pomoct, pokud se te to dotklo, omlouvam se
spot Odesláno 30. září 2010 Autor Nahlásit Odesláno 30. září 2010 no moc ti to nevychadza s tym zaskatulkovanim: 1. ziadny inzerat sa nechysta, ani predaj ani kupa. vlastne kupa sa chysta ale iba fungl nove takze toto ti nevyslo 2. odkladanie hodin na lavy alebo pravy bok mi nepride to prave orechove 3. mam 45 rokov takze s tou porevolucnou generaciou ti to nevyslo 4. na facebooku nie som, takze ani toto ti nevyslo... Ale my nejsme ti, co tu chteli neco pochopit, to ty... nicmene uz koukam mas 50 prispevku, tak si muzes dat inzerat do poptavky, jsem zvedavej co to nakonec bude Jeste k tomu pozornymu cteni - kdybys o tom vazne neco vic cetl, tak vis, z tech hypotetickych +6 je "mean variation", tedy neco jako prumerna odchylka vazana na tech 5 poloh.... tedy v realu i kdybys mel hodinky v krajnim limitu COSC, jsi schopen spravnym odkladanim na noc to dost zpresnit. Nezlob se, ze jsem si te zaskatulkoval po tech nekolika dnech co se tu prsis do porevolucni povrchi a neomylne generace mladych lidi zijicich sve male virualni zivoty na facebooku, ale nemojl jsem si pomoct, pokud se te to dotklo, omlouvam se 1 1
Jarett Odesláno 30. září 2010 Nahlásit Odesláno 30. září 2010 Mechaniky mi příjdou vzhledem k ceně přesné dostatečně, jak jsem psal výše, tak pokud si koupíš model s COSC certifikovanou přesností, tak pouhou změnou při odkládání (na korunku, korunkou nahoru ...) se hodinky poměrně snadno dají udržet do pár vteřin za měsíc. Já svoje Omegy seřizuju vždy na konci měsíce, který má 30dní a musím pootočit datum. V té době ani jedny z nich nemají více než +30s. To se mi zdá jako přesnost dostatečná. Autobus mi nikdy neujel, ale nevím jestli je to díky hodinkám, spíš chodím vždy s předstihem Jinak nevím co bych ti poradil. Quartz se ti nelíbí, mechaniky ano, ale zdají se ti nepřesné ... možná by byl řešním SpringDrive od Seika, ale to je zatím bohužel jiná liga než 1500Eur ...
Donut Odesláno 30. září 2010 Nahlásit Odesláno 30. září 2010 A v tom lezi jedna z kras dnesni doby (a ze jich nejni moc)....Kazdy si dnes vybere,kdo chce presnost,koupi quartz,kdo chce cvrkot a "zivot s dusi" koupi mechaniky.Ja osobne si myslim,ze je nejlepsi mit oboje a ani jedno nezavrhovat! Uz jenom kvuli te objektivite
spot Odesláno 30. září 2010 Autor Nahlásit Odesláno 30. září 2010 (upraveno) Jarret: nepisal som ze sa mi quartz nepaci. mam lepsie qurtzky. certiny a po par uvodnych problemoch, remienok + reklamacia je s nimi spokojnost. pekne, presne ako cert... su v poho. len sa tak volne bavim o nejakom dalsom kroku vpred. jasne ze sa mi mechaniky pacia len som mal vyhradu ktoru som spominal... ano presne tie seika sa zda ze by splnali moju predstavu o presnosti ale je to uz cenovo niekde inde tak ako pises... Quartz se ti nelíbí, mechaniky ano, ale zdají se ti nepřesné ... možná by byl řešním SpringDrive od Seika, ale to je zatím bohužel jiná liga než 1500Eur ... Donut: Ano, presne tak to vidim... A v tom lezi jedna z kras dnesni doby (a ze jich nejni moc)....Kazdy si dnes vybere,kdo chce presnost,koupi quartz,kdo chce cvrkot a "zivot s dusi" koupi mechaniky. Ja osobne si myslim,ze je nejlepsi mit oboje a ani jedno nezavrhovat! Uz jenom kvuli te objektivite Jarret: inak to co pises o svojej presnosti to sa mi zda dostatocne. ak v mesiacoch, pri ktorych treba pootocit datum si v rangu +- 30 sek. tak to by som povazoval za dobre. otazka znie ci v momente kupi sa toto da ocakavat. skor podla toho co tu citam (povazujem sa za laika) mi to pride ze patris medzi tych stastnejsich... Upraveno 30. září 2010 uživatelem spot
Jarett Odesláno 30. září 2010 Nahlásit Odesláno 30. září 2010 ... inak to co pises o svojej presnosti to sa mi zda dostatocne. ak v mesiacoch, pri ktorych treba pootocit datum si v rangu +- 30 sek. tak to by som povazoval za dobre. otazka znie ci v momente kupi sa toto da ocakavat. skor podla toho co tu citam (povazujem sa za laika) mi to pride ze patris medzi tych stastnejsich... Já to právě čekal, proto jsem šel do Omegy, začínal jsem na Seiku, ale tam mi vadil právě velký rozptyl, některé jsou přesnější než jiné. Hodinky mám teď čtvery a z toho troje střídám, takže jsou v režimu normálního používání. Nejpřesnější jsou v pořadí: PlanetOcean, PloProf, Solar Impulse a ještě mám limitované Moonwatche, ale ty jsou takříkajíc do sbírky a přesnost neřeším.
skalis Odesláno 30. září 2010 Nahlásit Odesláno 30. září 2010 2. tema citam velmi pozorne, kedze som ho zalozil. cosc v krajnych hraniciach + 6s, za 10 dni minuta zle... po mesiaci 3 minuty mimo... mne sa zdaju (mnoho modelov) za tu cenu prilis nepresne.. Ano, mechanicke hodinky byvaji bezne takto "nepresne". Ale nemuzes pomerovat tu nepresnost jejich cenou. Quartzky jsou mnohem presnejsi (celkem bezpecne si zde dovolim pausalizovat), protoze to umoznuje dana technologie. Jsou i levnejsi, to proto, ze se vyrabeji v obrovskych seriich, zatimco mechanickych hodinek se vyrobi o nekolik (mnoho) radu mene. V pripade cene mechanik jeste hraje velkou roli "prirazka za hru na exkluzivitu", coz z mych ust zni skoro jako kacirstvi . Je to jednoduche, vadi-li Ti nepresnost chodu mechanickych hodinek, pak Ti nezbyva nez zustat u kvarcu. Pro nas ostatni neni presnost kriterium cislo jedna, tudiz nam kvarcky (samozrejme ne vsem) tolik nevoni. A priznam se, ze fakt, ze jsem svoje mechanicke hodinky uz mesic nemusel narizovat (a zda se, ze ani v nejblizsi dobe muset nebudu), me ponekud znervoznuje.
lib Odesláno 30. září 2010 Nahlásit Odesláno 30. září 2010 .... A priznam se, ze fakt, ze jsem svoje mechanicke hodinky uz mesic nemusel narizovat (a zda se, ze ani v nejblizsi dobe muset nebudu), me ponekud znervoznuje. Ano, nastal celkem logicky očekávatelný jev: KVALITA ZVÍTĚZILA NAD KVANTITOU a Tvůj rádiem řízený budík to konečně vzdal a začal se chovat. Psa taky nevycvičíš přes noc, ale s trochou (nebo spíš víc) důslednosti ty výsledky nakonec vidíš, že ano?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se