Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny nadšence a věřím že mi někdo poradí.Stal jsem se majitelem hodinek Luminox 8152 a ted je testuji. Vše se zdá být OK super osvit ciferníku-tritium-,masivní ocelové pouzdro i tah,jediné co mě nesedí je

to že centrální vteřinová ručka je trpaslík na jednom ze tří terčíku chronografu. Rozhodl jsem se tedy jednoduše ji nahradit tím že při trvale sepnutých stopkách problém vyřešen.Zeptal jsem se na několika místech a řečeno mi bylo zhruba toto:1-Hodinky takto provozovat jdou,2-výdrž baterie klesne cca o polovinu,3-asi po třech měsících provést kalibraci vteřinové ručky .Výrobce udává životnost baterie 48měsícu je to CR 395,strojek v hodinkách Ronda 5050B. A co si o tom myslíte vy? Pujde v tomto případě jen o to že se mi provoz hodinek o něco prodraží častějšími výměnami baterie s tlakovou zkouškou? Dík za vaše názory.

Odesláno

Sice tě moc nepotěším, ale je třeba si na to zvyknout. Tissoty, co jsem si koupil v létě, mají též chronograf, též mně vadilo, že sebou nemrská velká, ale malá kdesi dole v budíčku. Teď už mě to netrápí.

Odesláno

Sice tě moc nepotěším, ale je třeba si na to zvyknout. Tissoty, co jsem si koupil v létě, mají též chronograf, též mně vadilo, že sebou nemrská velká, ale malá kdesi dole v budíčku. Teď už mě to netrápí.

Já ty stopky odmáčknul dnes v jedenáct dopoledne už jsem to prostě nevydržel,ručky ta velká od stopek i malá vteřinovka na terčíku zatím krokují na chlup souměrně při tom startu jsem to sesynchronizoval

asi na čtvrtý pokus.Tak jsem zvědav co se bude dít dál,ale hodinkám ublížit nechci proto ty obavy.Hodinář od Provazníka v Chomutově v tom měl vcelku jasno strojek má dva motorky a normálně to zvládne.

Mne akorát zarazilo že tam prodávaj Brejtle maj jich plnou výlohu,ale zkoušku na vodotěsnost z bídou na 10ATM .To už jsem si zjištoval dopředu ty Luminoxi jsou diverky 20ATM takže potřebuju najít místo

blízko bydliště a chci výměnu bat.na počkání.

Odesláno

Já ty stopky odmáčknul dnes v jedenáct dopoledne už jsem to prostě nevydržel,ručky ta velká od stopek i malá vteřinovka na terčíku zatím krokují na chlup souměrně při tom startu jsem to sesynchronizoval

asi na čtvrtý pokus.Tak jsem zvědav co se bude dít dál,ale hodinkám ublížit nechci proto ty obavy.Hodinář od Provazníka v Chomutově v tom měl vcelku jasno strojek má dva motorky a normálně to zvládne.

Mne akorát zarazilo že tam prodávaj Brejtle maj jich plnou výlohu,ale zkoušku na vodotěsnost z bídou na 10ATM .To už jsem si zjištoval dopředu ty Luminoxi jsou diverky 20ATM takže potřebuju najít místo

blízko bydliště a chci výměnu bat.na počkání.

Ty si ty Luminoxy bereš na přístrojové potápění? Jinak Ti totiž BOHATĚ postačí test 10ATM.

Jinak co se sekundovky týká, doporučil bych spokojit se s tou malou, zdá se mi to estetičtější a navíc můžeš používat stopky na to, na co jsou, což je u chrona docela výhoda ;)

Odesláno

Tak nevím, kdyby si si koupil tříručkový model bez chrona, nemusel by si řešit, že ti neobíhá centrální vteřinovka. Pokud máš stopky seplé trvale, dle mého je vůbec nepotřebuješ a ani je nemůžeš využít. Jinak čím více krokových motorků současně v chodu, tím kratší životnost baterie.

Odesláno

Ty si ty Luminoxy bereš na přístrojové potápění? Jinak Ti totiž BOHATĚ postačí test 10ATM.

Jinak co se sekundovky týká, doporučil bych spokojit se s tou malou, zdá se mi to estetičtější a navíc můžeš používat stopky na to, na co jsou, což je u chrona docela výhoda ;)

Popravdě řečeno budou spíš na plavání,já puvodně chtěl mechaniku jenže to skloubit s tím tritiem od Luminoxu ani Traseru se mi nic nelibilo,puvodně jsem měl u prodejce

objednaný typ 6604 bez chronografu modrý ciferník v titanu prostě jednoduché no a po pěti týdnech omluva že došlo pochybení u distributora a že ted nikde nejsou takže jsem

skončil u těhle udělali mi supr cenu no a já ted řeším chronograf .

Odesláno

Popravdě řečeno budou spíš na plavání,já puvodně chtěl mechaniku jenže to skloubit s tím tritiem od Luminoxu ani Traseru se mi nic nelibilo,puvodně jsem měl u prodejce

objednaný typ 6604 bez chronografu modrý ciferník v titanu prostě jednoduché no a po pěti týdnech omluva že došlo pochybení u distributora a že ted nikde nejsou takže jsem

skončil u těhle udělali mi supr cenu no a já ted řeším chronograf .

8152 se mi zdají mnohem lepší (i hezčí) a vykašli se na tu velkou cvakající ručku ;)
Odesláno

Jako primkař chrona řešit nemusím, a ani nemohu, nicméně vždy mi připadalo na chronech divné právě to, že tak největší ručička vlastně stále trčí na jednom místě, přitom jak často člověk potřebuje něco stopovat? Jako vhodné by mi přišlo řešení, že by normálně sekundovka obíhala a při zapnutí stopkového režimu by začala obíhat malá ručička, zatímco ta velká by měřila. Ale to by šlo u mechanik asi dost těžko.

Njn, tak já se zase vrátím do primkové sekce :)

Odesláno (upraveno)

Existuji take chrono quartz hodinky, u kterych je podle prave zvoleneho rezimu velka sekundova rucka jak pro cas tak pro chrono. Napr. Citizen s Cal. No. 6870.

Upraveno uživatelem digitalnick
Odesláno

Existuji take chrono quartz hodinky, u kterych je podle prave zvoleneho rezimu velka sekundova rucka jak pro cas tak pro chrono. Napr. Citizen s Cal. No. 6870.

Hmm to je dobře řešeno, každopádně si Luminoxu považuju ale přesto jsem se rozhodl že jim pořídim brášky v podobě Lum-Tec 500M-1 diver automat budou

jednoduché tříručkové uplně jsem rád že tam nebude ani datumovka no a po nocích místo hospodských radovánek budu skoumat oboje světelné technologie:smile_anim:

Taky děkuju Robertovi z fora je zástupce Lum-Tecu takže mi s hodinkama trošku helfne

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...