Přejít na obsah

Moje "sbírka"

ggrand

Doporučené příspěvky

Návštěvník km.kmk

Jak jsi je v tom kile trefil....? Jinak, zajímalo by mě, jak by si s takovým testem poradily hodinky, které se chlubí právě velkou odolností proti hrubému zacházení :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Další na řadu přišly Casia F-28W. Celoplasťáky. Nedával jsem jim moc nadějí na přežití. Postup byl vpodstatě totožný jako s nerezákama. Po prvním přejetí stopy na dýnku po podkladu. Po brždění žádná změna, po hrabání už teda podstatná a ještě jsem jim dal jednu větší hrabačku se zatáhlou ruční brzdou. Když jsem potom hodinky viděl, bylo mi jich děsně líto. Na displeji natavený materiál. Částečně pouzdro hodinek, částečně guma z kola. Řemínek taky místy tekl. Část s přezkou byla vyrvaná z pouzdra-prohla se osička. Díky tomu konečně vím, k čemu jsou šipky na řemíncích-ukazují, kterým směrem se mají osičky vytláčet-není tu klasický systém s pružinkama uvnitř usiček. Pouzdro taky místama pořádně poničené, fotky řeknou více.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Jak jde vidět z fotek, hodinky stále jdou! Tlačítka fungují. Očistil jsem je, narovnal osičku, dal dokupy a dál je budu nosit v práci. Hodiny a minuty ukazují stále dobře, na seku..y a datum už se člověk musí soustředit, ale mají teďka za sebou silný příběh, který z nich křičí na všechny okolo :)

Jako další a snad poslední test bude 24h v kelímku s vodou, pak ten kelímek zamrazím a pak rozmrazím vařící vodou, zkrátka to co už mají za sebou. Jsem zvědavý jestli pořád těsní. Výborné hodinky, mám je čímdál tím víc rád! Na závěr fotečka nynějšího stavu.

Odkaz ke komentáři

Edit: nějak se mi to postlo dvakrát.

EDIT3: tak teďka mi zmizela i fotka z minulého postu :D

Upraveno uživatelem ggrand
Odkaz ke komentáři

km.kmk: trefil a to hned napoprvé, aj jsem se divil. Za to, když jsem je chtěl na štěrku protočil a poházet podběhem,tak jsem si najel metr před ně a netrefil se, tak jsem je už rači nechal žít :)

Zkrátka tady jde vidět, že přejetím autem nic není pro hodinky(jen se nesmí hrabat:) ), ono je to i celkem logické, pneu je obejme(nebo působí dostatečně plošně) a nic moc se nestane. Jiné by to bylo asi s gumou traktoru, která je tvrdá,tam bych se bál o sklíčko na nerezákách, ale F28 by to určitě přestály na výbornou.

Odkaz ke komentáři

funf5: taky mě překvapily, čekal jsem, že je hrabáním třeba převrátím a zadní kolo dokoná zkázu a ony si přestě jenom tak ležely. Z přední strany jsem jim přidal tak rok až dva každodenního nošení(čili skoro nic), zato vzadu je to spoušť.

Odkaz ke komentáři

km.kmk: Dle mého názoru by např. géčka přežily stylem skombinováním těhle dvou hodinek. Dýnko by bylo poškrábané fest, plastový obal by potekt sklíčko displeje, ale díky tomu, že mají sklěněné sklíčko, tak by se nateklý plast seškrábal a hodinky by fungovaly jako dřív, sklíčko by bylo čisté, řemínek by se asi taky odporoučel. A ne, zkoušet to nebudu, géčka jsou mi na to moooc milé a druhé jsem je dostal darem a k takovým věcem mám úctu ač to z testování nemusí vypadat.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník km.kmk

km.kmk: trefil a to hned napoprvé, aj jsem se divil. Za to, když jsem je chtěl na štěrku protočil a poházet podběhem,tak jsem si najel metr před ně a netrefil se, tak jsem je už rači nechal žít :)

Zkrátka tady jde vidět, že přejetím autem nic není pro hodinky(jen se nesmí hrabat:) ), ono je to i celkem logické, pneu je obejme(nebo působí dostatečně plošně) a nic moc se nestane. Jiné by to bylo asi s gumou traktoru, která je tvrdá,tam bych se bál o sklíčko na nerezákách, ale F28 by to určitě přestály na výbornou.

jako SLY ve filmu formule, co pochytal čtvrťáky rozházený po okruhu...

chtělo by to zkusit... :tank: ale to by byl asi jasný závěr

Odkaz ke komentáři

Jako další a snad poslední test bude 24h v kelímku s vodou, pak ten kelímek zamrazím a pak rozmrazím vařící vodou, zkrátka to co už mají za sebou. Jsem zvědavý jestli pořád těsní.

A co je zamrzlé v ledu hodit z nějaké výšky ( panelák, rozhledna )? Hmotnost a tvar ledu by umožnily větší rychlost dopadu a tím i větší "ránu".

Jedny F28 mám taky, ale zatím v NOS stavu a asi tak zůstanou a možná se i rozmnoží.

Odkaz ke komentáři

t2: obávám se, že rychlost dopadu bude +/- stejná, ta přece jenom není dána hmotností. Odpor vzduchu by se dal vhodným tvarem ledu dost omezit, ale taky si nemyslím, že by byl o moc menší než je tvar hodinek naboku. Jediné, co by jim mohlo zlomit vaz je váha ledu nad hodinkama při dopadu,ale zas, by muselo být i dost ledu pod hodinkama, aby se vlivem větší váhy nad hodinkama při pádu led neotočil a dalších stomilion faktorů. Ale díky za nápad. Mě bude stačit, že si obhájí ještě jednou v poničeném stavu co už přežily a nechám je dožít. Po té gumovačče mi jich bylo opravdu líto. Sprchování přežily, takže si myslím, že přežijou všechno.

Jak jsi to myslel ohledně rozmnožování? Jako více laciných Casio, nebo více F28?

Lub: Už budu hodný :)

Odkaz ke komentáři

Jak jsi to myslel ohledně rozmnožování? Jako více laciných Casio, nebo více F28?

Mám moc rád ultra levné Casia (F18,F30,B612W). Takže to rozmnožení by se dalo brát jak na F28 tak i na ostatní podobná Casia.

Odkaz ke komentáři

Timex Ironman Triatlon 30 Lap Flix T5F261

Doporučuji napřed přečíst recenzi od místního člena, ke které přidám pár svých postřehů :link

Odkaz ke komentáři

Jelikož funkci automatického rozsvěcování už znám z Casií a nepřijde mi tak úplně dokonalý, chtěl jsem okusit podobnou funkci od jiného výrobce. Timex u nynější nabídky tuto funkci nabízí až u 2. nejvyšších ironmanů= 100 lap. Nechtěl jsem dávat za zkoušku tolik peněz, vzpomněl jsem si, že kdysi dávali tuto funkci i do tehdy nejnižších ironmanů=30lap. Na ebayi jsem hledal a našel pár ještě funglovek a vybral ty, které se mi líbily nejvíc, ostatní barevné kombinace se mi dost protiví. Hodinky jsou se suchým zipem. Pro jistotu jsem jim ještě koupil originál gumový řemínek(bohužel nenašel jsem s oranžovým logem, ale i tak vyšel cenově na půlku hodinek). Na konci sucháče je mírné rozšíření s logem, takže se nestane, že by samovolně náhodou vyjel z oka. Má to ale i druhou stranu mince a sice, pokud má někdo trošku větší ruku, bude muset při sundávání/nasazování hodinek na ruku vždy sucháč kompletně rozdělat. Mám užší ruku, takže jím ruku provleču.

Odkaz ke komentáři

Zpracování je klasický Timex, čili nic nad čím by bylo třeba jásat. Jelikož jsem viděl na netu spoustu fotek jetých 30 lapů, kde chyběla barva písmenek na těle hodinek, snažil jsem se vybírat takové 30 lapy, aby to časem nebylo tolik vidět, proto jsem zvolil tento na Timex dost tmavý model s černým vyplněním písmen. Co musím pochválit, je slícování řemínku s tělem, což má za následek, že pokud se někdo rozhodne vyměnit sucháč za klasiku, tak se zapotí, jde to opravdu blbě. Tlačítka jsou dobrá, rozhodně nejlepší, jaká jsem u Timexu zatím viděl.

Odkaz ke komentáři

Displej je velké zklamání. Čekal jsem perfektní displej jako u jiných Timexů. Bohužel tento při natočení invertuje stejně jako displej GWM5600. V praxi to nemusí být zas takový problém, ale jelikož se mi hodinky automaticky stáčí na ruce k vnější straně zápěstí, tak se s tímto jevem často setkávám. Co mě dál zklamalo bylo osvětlení. Svítí jen znaky, nikoliv podklad, ale svítí húř než u 150lap. Taky pozorovací úhly při zapnutém osvětlení jsou u 150lapů podstatně větší. Funkce Flix nelze oddělit od nočního režimu, takže pokud chci využívat Flix, musím mít zaplou funkci, kdy stlačení jakéhokoliv tlačítka rozsvítí displej, což je škoda, protože na rozdíl od systému Casia, Flix funguje jen když uživatel skutečně chce,takže by tato funkce mohla být zapnutá celý den(noční režim se podobně jako u nesolárních Casio osvětlení vypíná automaticky po 8 hodinách). Citlivost na škubnutí zápěstím je nevolitelná, ale naštěstí je zvolená perfektně.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...