mechano Odesláno 15. října 2010 Nahlásit Odesláno 15. října 2010 Propána mechano, není co fotit, jde o ústní ofiko zdůvodnění z nmnm, proč do repliky orlíků model 2010 nejde dát incabloc, ale musí tam být kal. 50 bez incablocu. Dosud jsem to akceptoval, protože jsem chápal, že zmenšit otvor v základně a rameni setrvačky je těžší, než ho zvětšit. Jestli sa hin hukáže, že to byla pohádka bří grimmů, tak pro mne bude zase bratru obtížnější držet se svých fetišů a budu se muset omluvit hciq, ani nevím, co bude bolestnější :D Jo tááááák, tak to je ovšem něco jiného, to je bez komentáře.
haslermetra Odesláno 15. října 2010 Nahlásit Odesláno 15. října 2010 Dosud jsem to akceptoval, protože jsem chápal, že zmenšit otvor v základně a rameni setrvačky je těžší, než ho zvětšit. Cigi, co chceš zmenšovat. U kalibru 50 má otvor v základně a můstku asi 0,9 mm pro vrtaný kámen. A na stránkách INCABLOCU si určitě vybereš. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
cigi Odesláno 15. října 2010 Nahlásit Odesláno 15. října 2010 Tak, a jsem ztrapněn, já důvěřivý debílek ..... přesto pánové děkuji za otevření očí. už koncipuju tu omluvu :D nechcete někdo primky ?? s incablocem ??
dknespl Odesláno 15. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 15. října 2010 Cigi, co chceš zmenšovat. U kalibru 50 má otvor v základně a můstku asi 0,9 mm pro vrtaný kámen. A na stránkách INCABLOCU si určitě vybereš. Asi by to chtělo ještě správnou setrvační hřídel, předělat regulaci, ještě ten druhej kus v základně, ono to asi zas tak out of the box nebude.
cigi Odesláno 15. října 2010 Nahlásit Odesláno 15. října 2010 (upraveno) Asi by to chtělo ještě správnou setrvační hřídel, předělat regulaci, ještě ten druhej kus v základně, ono to asi zas tak out of the box nebude. To třeba nééé, ale rozhodně to chápu tak, že není potřeba udělat novou základnu a můstek setrvačky, jak mi blbu ti fabulátoři nazvonili. Teď jsem to pro jistotu ještě zkontroloval - oni to vyprávěli veřejně - viz k tomu určené vlákno !! Upraveno 15. října 2010 uživatelem cigi
haslermetra Odesláno 15. října 2010 Nahlásit Odesláno 15. října 2010 (upraveno) Asi by to chtělo ještě správnou setrvační hřídel, předělat regulaci, ještě ten druhej kus v základně, ono to asi zas tak out of the box nebude. No přesně jak píšeš. Musí se vyrobit nová setrvační hřídel s opěrnou plochou pro pohlcení nárazu. Jde vo to, že měli cigimu na rovinu říci, že neumí vyrobit novou setrvační hřídel a né něco motat o díře v můstku. Upraveno 15. října 2010 uživatelem haslermetra
dknespl Odesláno 15. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 15. října 2010 (upraveno) Na druhou stranu, cigi, když to neuměji u původního výrobce, třeba by to zvládl nějakej hodinář v průjezdu nebo v garáži ;-) EDIT: Ale ještě k původnímu tématu, u přestaveb z pěknejch starejch strojků, incabloc by asi šel dát, ale je to asi zbytečné a asi by se tím ten strojek spíš pokazil, když je starej tak má zůstat jak byl. Finishing a případné skeletování je věcí vkusu. Upraveno 15. října 2010 uživatelem dknespl
cigi Odesláno 15. října 2010 Nahlásit Odesláno 15. října 2010 (upraveno) Je-li tomu, jak píšete, tak úplně přesně měl accutron napsat, že se mu NECHCE vyrábět nové hřídele na kal. 50, protože by to býval pravděpodobně uměl. Proč se uchýlil k pohádkám mi jasné není, jasné je, že od nynějška musím být vůči eltonu ostražitý, bo nás mají za blbce. Než garážový orlíky, což mi přijde tedy úlet hodný fanatika, tak zvolím garážovou přestavbu něčeho, co za to stojí. Mně ta dodatečná montáž incablocu při přestavbách tedy po tom, co píšete, zas mimo mísu nepřijde, proč má zůstat strojek, jak byl, když jde do úplně jiných hodinek, z kapsy na zápěstí a incabloc je účinný ? Přijde mi to případnější, než to rýpání a nípání. Kdyby to byla renovace nějakého původního kusu, měl bych přístup jako dknespl, ale u přestaveb bych šel cestou modernizace, je-li tato technicky zdůvodnitelná a ekomicky proveditelná, že. Upraveno 15. října 2010 uživatelem cigi
mechano Odesláno 16. října 2010 Nahlásit Odesláno 16. října 2010 nechcete někdo primky ?? s incablocem ?? Ále, no to víš, že nechceme.
mechano Odesláno 16. října 2010 Nahlásit Odesláno 16. října 2010 Na druhou stranu, cigi, když to neuměji u původního výrobce, třeba..... Fakt mě už neserte s tím původním výrobcem, ten přeci žádný problémy s výrobou neměl.
dknespl Odesláno 16. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 16. října 2010 Fakt mě už neserte s tím původním výrobcem, ten přeci žádný problémy s výrobou neměl. :-) No právě
Návštěvník Kamil Odesláno 16. října 2010 Nahlásit Odesláno 16. října 2010 Fakt mě už neserte s tím původním výrobcem, ten přeci žádný problémy s výrobou neměl.Teď jsi mě přiměl, zamyslet se nad nástupnictvím Primu z jiného úhlu pohledu. A nevypadá to pro Elton dobře. Že by byli jen šikovní montéři a obsluhovači strojů? Buď tam nikdo nemá invenci a hodinářský um nebo chuť nebo možnost něco nového dělat. Co myslíš mechano? Já bych řekl, že když to celková atmosféra ve firmě neumožňuje, není ani chuť.
dknespl Odesláno 16. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 16. října 2010 Jinak je dobrý jak se nám zvlákna o Benzingerovi a přestavbách starožitných strojků stalo vlákno o PRIM :-]
mischa Odesláno 16. října 2010 Nahlásit Odesláno 16. října 2010 Vlákno se nám změnilo, protože všichní cítíme, že se Prim mílovými kroky blíží k úrovni Benzinger a brzy to vše svým umem, kvalitou a invencí na míle překoná. A my máme to štěstí, že jsme mezi prvními, kdo si to uvědomuje.....
sureshot Odesláno 16. října 2010 Nahlásit Odesláno 16. října 2010 Jinak je dobrý jak se nám zvlákna o Benzingerovi a přestavbách starožitných strojků stalo vlákno o PRIM :-]
Karlos Odesláno 16. října 2010 Nahlásit Odesláno 16. října 2010 Teď jsi mě přiměl, zamyslet se nad nástupnictvím Primu z jiného úhlu pohledu. A nevypadá to pro Elton dobře. Že by byli jen šikovní montéři a obsluhovači strojů? Buď tam nikdo nemá invenci a hodinářský um nebo chuť nebo možnost něco nového dělat. Co myslíš mechano? Já bych řekl, že když to celková atmosféra ve firmě neumožňuje, není ani chuť. No, podle mě by tam všechno bylo, ale protože je všechno podřízeno maximalizaci minimalizace tak se prostě nikdo nebude dělat s ničím, z čeho nekouká patřičnej vejvar. A "nástupnictví Primu" mi zní stejně, jako třeba "nové české auto Hyundai i30", ale to jsme opravdu zase úplně jinde.
cigi Odesláno 16. října 2010 Nahlásit Odesláno 16. října 2010 :D skutečně se prim blíží benzinger, jen ne mílovými kroky, ale v mílových botách No tak, sureshot, kde je manufacture 1949 ??? Myslím, že je to opravdu o srdci, o chuti, o pracovitosti, o ambici nekupčit s minulostí, ale zkusit se jí alspoň vyrovnat, o tom, co podle mne českému a moravskému venkovu fatálně chybí, tak musí prostě pražákům v touze po jejich maňourech lhát jako když tiskne. Mechano má recht, původní výrobce před 45 lety potíže s výrobou incablocu v padesátce neměl, dnešní samozvaný dědic z toho dělá nepřekonatelný ekomicko-technický problém. Ale zpátky k hodinařině - tak co myslíte, ale né krčení ramen, opravdu názory, jako dknespl, má cenu naroubovat ten incabloc do kapsáčovýho řekněme iwc , když se dělá ta svatba ?? A kdo z vás to zmákne ??
dknespl Odesláno 16. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 16. října 2010 Ale zpátky k hodinařině - tak co myslíte, ale né krčení ramen, opravdu názory, jako dknespl, má cenu naroubovat ten incabloc do kapsáčovýho řekněme iwc , když se dělá ta svatba ?? A kdo z vás to zmákne ?? Hele musím ti přiznat bod, jsi mne zase zviklal, jsem si říkal, že v tom mám jasno, že incabloc ne, ale už zase jen krčím rameny :-) Asi bych teď řekl, opravdu starodávnej, pěknej strojek, konec 19týho století, PP nebo ta Minerva, bych nechal jak je, ale nebál bych se ho vymazlit, mne se líbí nakonec i ten benzinger, ale já tíhnu k hoch kýči, to je moje úchylka. Pěknej strojek, o něco mladší, tam bych argument s přechodem z kapsy na zápěstí přijal. Hlavně pokud by se třeba mělo jednat o nějakou malou serii a vyloženě o modernizaci, ne o jedinečnej kus.
Karlos Odesláno 16. října 2010 Nahlásit Odesláno 16. října 2010 (upraveno) Má cenu naroubovat ten incabloc do kapsáčovýho řekněme iwc , když se dělá ta svatba ?? Podle mě je to zbytečný a hlavně to zničí původnost strojku. Ta původnost je ale jen subjektivní dojem. Pro někoho je důležitá, pro někoho ne, jako třeba tady. EDIT: nebo obráceně: hodlá někdo s hodinkama se stoletým strojkem hrát fotbal? Nebo s nima jezdit na kole? Tak na co teda potřebuje incabloc? Upraveno 16. října 2010 uživatelem Karlos
mechano Odesláno 16. října 2010 Nahlásit Odesláno 16. října 2010 Teď jsi mě přiměl, zamyslet se nad nástupnictvím Primu z jiného úhlu pohledu. A nevypadá to pro Elton dobře. Že by byli jen šikovní montéři a obsluhovači strojů? Buď tam nikdo nemá invenci a hodinářský um nebo chuť nebo možnost něco nového dělat. Co myslíš mechano? Já bych řekl, že když to celková atmosféra ve firmě neumožňuje, není ani chuť. To jsem nebyl já, to cigi. Jinak myslím, žes to vystihl přesně.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se