Flavamatic Odesláno 14. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2011 (upraveno) Také se přimlouvám za fotky. Upraveno 14. června 2011 uživatelem Flavamatic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nodus Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2011 Mám chuť do toho jít také, tak se pochlub. Přimlouvám se za to foto a nějaké čerstvé informace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 18. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2011 Také bych poprosil o foto, rozmýšlím se poslat na zkoušku jedny Igeny na renovaci, ale trochu mě odrazuje cena. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
17jewels Odesláno 19. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2011 Tak jsem se odhodlal k focení . Bohužel výsledek fotografování není podle mých představ. Ale aspoň pro vaši představu a inspiraci ,tady jsou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nodus Odesláno 19. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2011 Blahopřeji, jsou nádherné. Psal jsi, že zasíláš "nefunkční vrak", prosím napiš něco bližšího nebo foto "vraku".Mám si představit odřené pouzdro, nečitelný ciferník, odřenou lunetu (nebo bez lunety). Chtěl bychprostě vědět co bylo použito původní a co je nové a pokud Ti to není proti srsti i současnou cenu zatakovouto renovaci. (vím, že si ji můžu najít z dřívější doby, ale vše se vyvíjí ....)Jerště jednou gratuluji a tiše závidím (určitě v dobrém) . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmoobbyy Odesláno 19. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2011 Nechci mluvit za 17jewels, ale tady zůstal z původních hodinek jenom strojek. Pouzdro, sklíčko, korunka, luneta, cifr, ručky i datový věnec jsou nové, stějně jako dýnko s průhledem. Na takovou renovaci můžeš poslat skutečně cokoliv, hlavně, když tam bude strojek. Pokud pošleš jenom strojek, zbytek ti v Eltonu dodají, jenom to bude o cca 1600,- dražší (loňská cena). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 19. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2011 Člověče, úžasné foto a super výsledek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karloss Odesláno 19. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2011 Moc pěkná a povedená renovace. Zdá se mi, že se v Eltonu docela zlepšili ve šroubcích . Líbí se mi jtaké jak ta barva na ciferníku pěkně ladí s prošitím na řemenu. Upřímná gratulace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 19. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2011 Fakt povedený. čím víc Primkařů, tím lépe! :-) Ale: proč všichni slepě papouškujete po Primu tu báchorku o renovaci. Copak lze za renovaci považovat to, že ze starých hodinek zůstane původní akorát strojek? Pouzdro, korunka, dýnko, luneta, vložka lunety, řemen a číselník jsou nové. Tohle i fakt na Primu (nikoli na zdejších členech) dost vadí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
17jewels Odesláno 19. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2011 Je to mu opravdu tak. zůstal jenom strojek a i ten nebyl funkční. Ale přesně tak jsem to chtěl. Vlastnil jsem nedávno opravdu vintage Ptim Sport 1 , ale těch bylo na tak drastickou ,,renovaci,, škoda. Ale zase mě neuspokojovaly na běžné nošení. Proto jsem získal opravdový vrak ,nefunkční , s poškozeným pouzdrem, neorig ručičky no zkrátka šrot. A nechal si sestavit tyhle nádhery. Uznávám ,že některým slovo renovace na takto vynovené hodinky nesedí. Pro ty , kteří touží po originálu doporučuji koupit třeba na aukru některé vyleštěné s vyčištěným strojkem a vše originální. Dle mého názoru, má řekněme takhle drastická ,,renovace ,, smysl pro toho ,kdo chce hodinky k dennímu nošení a má radost z toho , že ví z odkud pocházejí , a že si je doladil k obrazu svému v objednávce. Opravdový sběratel samozřejmě právem namítá ,že oprava je sice hezky provedená ,ale drastická k originalitě.Přesto všechno jsem velmi rád , že Prim poskytuje takovouhle službu . Jak dalece v renovaci ,zajít je jenom na tom jak se rozhodnete sami . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmoobbyy Odesláno 19. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2011 Berte, nemyslím,že se jedná o "zlý" úmysl, spíš o ne úplně šťastně Eltonem zvolený terminus technicus pro vytvoření repliky s využitím moderních materiálů. Ten pojem renovace sedí v tomto případě pouze na strojek. Elton by asi nějakou renovaci uměl, jak bylo vidět třeba na "kanadských" Orlících, ale u Igenu, vzhledem k jejich četnosti a současné hodnotě, ji IMO asi nikdo žádat nebude. Takže, když se řekne renovace Igenu (nebo PSII) do nerezu, víme, o co go Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WDW Odesláno 19. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2011 Je to prostě REPLIKA jak bylo výše uvedeno. Toto je ten správný název.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
scottscott Odesláno 21. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2011 Prostě PRIMa K takovým bych se chtěl taky dopracovat. Zatím, ale ještě uvažuju o opravdové renovaci a sbírám díly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fendelik Odesláno 23. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2011 Renovace krásná, PS1 jsou prostě nádherný, jen si nemůžu pomoci, ale ta korunka mi moc nešmakuje ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 23. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2011 Je to mu opravdu tak. zůstal jenom strojek a i ten nebyl funkční. Ale přesně tak jsem to chtěl. Vlastnil jsem nedávno opravdu vintage Ptim Sport 1 , ale těch bylo na tak drastickou ,,renovaci,, škoda. Ale zase mě neuspokojovaly na běžné nošení. Proto jsem získal opravdový vrak ,nefunkční , s poškozeným pouzdrem, neorig ručičky no zkrátka šrot. A nechal si sestavit tyhle nádhery. Uznávám ,že některým slovo renovace na takto vynovené hodinky nesedí. Pro ty , kteří touží po originálu doporučuji koupit třeba na aukru některé vyleštěné s vyčištěným strojkem a vše originální. Dle mého názoru, má řekněme takhle drastická ,,renovace ,, smysl pro toho ,kdo chce hodinky k dennímu nošení a má radost z toho , že ví z odkud pocházejí , a že si je doladil k obrazu svému v objednávce. Opravdový sběratel samozřejmě právem namítá ,že oprava je sice hezky provedená ,ale drastická k originalitě.Přesto všechno jsem velmi rád , že Prim poskytuje takovouhle službu . Jak dalece v renovaci ,zajít je jenom na tom jak se rozhodnete sami . Napsal jsi to moc hezky. Do posledního puntíku souhlasím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankoxxx Odesláno 23. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2011 ja cakam taktiez na moje renovaciu - malo by to but hotove v july. mne na hodinkach zostane povodny cifernik a kaliber. rozsah rekonstrukcie je individualny ale z vlastnej skusenosti viem ze elton poriadne tlaci k vymene co mozno najviac sucasti. mna dost intenzivne lamali na vymenu ciferniku, ale nastastie som nepodlahol.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
v79 Odesláno 23. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2011 Na renovaci z Eltonu mi nejvíce vadí, že Elton nerozlišuje kalibr 68. Jestli se jedná o 68.3 nebo 68.4 je jim jedno. Ostatně, třeba na tom posledním obrázku vidíte sami. Klidně do zdobeného strojku 68.3 prsknou setrvačku 68.4. A když se jich člověk zeptá proč, odpověd zní, že použili takovou jakou zrovna měli. Za mě osobně renovace ano, ale čištění strojku v Eltonu nikdy, z toho už jsem nadobro vyléčen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Schumi Odesláno 4. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2011 Já mám své Prim Sport právě v Eltonu. Po 25 letech jsem si říkal že už asi taky potřebují trochu té péče,co se týče přesnosti vše bylov pořádku,akorát už nebyly stoprocentně vodotěsné začínali se občas zamlžovat.Potom co jsem si toto přečetl tak jsem moc zvědav co se mi vrátí.Držím palce jak sobě ta hlavně hodinářům v Eltonu. Výsledek určitě napíšu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yen Odesláno 4. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2011 (upraveno) Na renovaci z Eltonu mi nejvíce vadí, že Elton nerozlišuje kalibr 68. Jestli se jedná o 68.3 nebo 68.4 je jim jedno. Ostatně, třeba na tom posledním obrázku vidíte sami. Klidně do zdobeného strojku 68.3 prsknou setrvačku 68.4. A když se jich člověk zeptá proč, odpověd zní, že použili takovou jakou zrovna měli. Za mě osobně renovace ano, ale čištění strojku v Eltonu nikdy, z toho už jsem nadobro vyléčen. S tou setrvačkou mám stejnou zkušenost. Já se akorát ptal, jestli tam může být ta mosazná a odpovědí mi bylo kategorické "nee"... Takže si spíš myslím, že to není tak, že by to nerozlišovali, ale nemají a doufají, že zákazník si nevšimne nebo to neřeší. Vede mne to (kromě toho, že posledně se mi jedničky vrátily z eltonu se škráblým sklem na dýnku ) k úvaze o zrušení proskleného dýnka a návratu k plnému... Upraveno 4. července 2011 uživatelem yen Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se