Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

tohle vas asi bude zajimat, at vite komu se vyhybat a komu ne... ja mam vlastni smlouvu u csob (pracuji ve financich):

Pojišťovna Krácení Úhrada

Triglav 76% 24%

Axa 74% 26%

Direct 68% 32%

Slavia 54% 46%

Wuestenrot 39% 61%

ČPP 32% 68%

UNIQA 26% 74%

ČP 26% 74%

Generali 24% 76%

Kooperativa 23% 77%

Allianz 21% 79%

ČSOB 13% 87%

a co se tyce zbytku:

Podle § 6 odst. 2 ZPOV má pojištěný právo, aby za něj pojišťovna uhradila v plné výši celou vzniklou škodu, za kterou pojištěný skutečně odpovídá a kterou po něm může poškozený vymáhat v souladu s ustanovením § 442 a následně OZ. Povinností řidiče je tedy pouze uzavřít povinné ručení, povinnost uhradit škodu v souladu se zákonem přechází na pojišťovnu. V případě povinného ručení pozná kvalitu servisu pojišťovny a výši plnění poškozený, nikoliv pojištěný.

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

přesně to tvrdím:

?Škoda byla proplacena v maximální možné výši, tzn. že poškozený už nemá na žádnou další úhradu nárok,? uvedl ke zmíněnému případu Milan Káňa z Kooperativy.

Podle § 6 odst. 2 ZPOV má pojištěný právo, aby za něj pojišťovna uhradila v plné výši celou vzniklou škodu, za kterou pojištěný skutečně odpovídá a kterou po něm může poškozený vymáhat v souladu s ustanovením § 442 a následně OZ. Povinností řidiče je tedy pouze uzavřít povinné ručení, povinnost uhradit škodu v souladu se zákonem přechází na pojišťovnu. V případě povinného ručení pozná kvalitu servisu pojišťovny a výši plnění poškozený, nikoliv pojištěný.

:smile_anim:

Upraveno uživatelem Skalamander
  • Dát hlas 1
Odesláno

Tvůj povýšenecký školící tón vůbec neodpovídá blábolům, které tady píšeš. Zopakuji ti to tedy ještě jednou.

Vyčíslení toho, jaká škoda ve skutečnosti vznikla, je na pojišťovně. Vzniklá škoda není cena, kterou zaplatíš nějakému kamarádíčkovi v autoservise. To, že se dohodnete, že tě bude oprava stát deset tisíc neznamená, že ti vznikla škoda v hodnotě deseti tisíc.

Pracovník pojišťovny auto prohlédne, nafotí, stanoví výši škody a nabídne ti, že auto opraví v partnerském autoservise. V takovém případě neplatíš ani korunu navíc. Nebo si auto necháš opravit se svém servise, ale pak se musíš vejít do limitu stanoveného pojišťovnou, který překvapivě bývá celkem velkorysý. To, že jsi hovado a necháš si to opravit několikanásobně dráž, není problémem ani pojišťovny ani původce škody.

A nevím, proč se oháníš ušlým ziskem. Ten vůbec poškozený nepožaduje.

1. Nepředjímám rozhodnutí soudu, ale poškozenému by už (podle ustálené praxe) neměl nic přiřknout - píši neměl, protože je známo pár případů, kdy se tak stalo.

2. K ušlému zisku jenom tolik: pokud bych byl já právníkem poškozeného, na bodu 1 bych se netočil, zato na bodu tomto, tedy ušlém zisku bych si smlsnul. Takže se snažím JS varovat, co třeba ještě může přijít ....

Odesláno

tohle vas asi bude zajimat, at vite komu se vyhybat a komu ne... ja mam vlastni smlouvu u csob (pracuji ve financich):

Pojišťovna Krácení Úhrada

Triglav 76% 24%

Axa 74% 26%

Direct 68% 32%

Slavia 54% 46%

Wuestenrot 39% 61%

ČPP 32% 68%

UNIQA 26% 74%

ČP 26% 74%

Generali 24% 76%

Kooperativa 23% 77%

Allianz 21% 79%

ČSOB 13% 87%

Prosím co to pro mne bude znamenat v praxi? Jako třeba když bude oprava vozu stát 100tis. tak já dostanu dle tabulky třeba od Triglavu 24tis.? Nebo jak tedy? Dík.

Odesláno

Prosím co to pro mne bude znamenat v praxi? Jako třeba když bude oprava vozu stát 100tis. tak já dostanu dle tabulky třeba od Triglavu 24tis.? Nebo jak tedy? Dík.

rika to presne co je napsano:) promin, neslo mi tohle nenapsat ;)

dana stats rika, ze kolik % z objemu udalosti dane pojistovne byla uhrazena "ok" (v ramci predpisu) a kolik % bylo kracena (z libovolneho duvodu). jinak receno, ktera pojistovna to odrbava aby realne vyplatila co nejmene v ramci hrany zakona a ktera to dela relativne ok.

takze kdyz mate jenom POV (povinne ruceni), tak je vam naprosto putna, co mate = tzn ridte se cenou

naopak, kdyz mate i HAV (havarijne), tak je dobre vybrat spis toho lepsiho partnera, tzn ten, co vas nebude tolik odrbavat... = ten co ma co nejmensi kraceni

• po 2 týdnech...
Odesláno

To JakubS: Asi se vracím k již vyyřešené záležitosti a chci se zeptat, jak jsi tedy celkově dopadl? Já jenom, že jsem měl právě sezení s vysoce postaveným človíčkem s Kooperativy a ten mi řekl, že ty jsi ze zákona pojištěný, tím splňuješ podmínky a vše ostatní leží na tvé pojišťovně. Takže pokuď protistrana není spokojena, tak jediné s kým se může soudit, tak je právě tvoje pojišťovna. Trochu nechápal, že to zkouší na tebe, a prý nemají zlomek šance s tebe nějáký doplatek dostat.

Odesláno

To JakubS: Asi se vracím k již vyyřešené záležitosti a chci se zeptat, jak jsi tedy celkově dopadl? Já jenom, že jsem měl právě sezení s vysoce postaveným človíčkem s Kooperativy a ten mi řekl, že ty jsi ze zákona pojištěný, tím splňuješ podmínky a vše ostatní leží na tvé pojišťovně. Takže pokuď protistrana není spokojena, tak jediné s kým se může soudit, tak je právě tvoje pojišťovna. Trochu nechápal, že to zkouší na tebe, a prý nemají zlomek šance s tebe nějáký doplatek dostat.

Zatím nijak, podal jsem odpor :huh: kam jsem mimo jiné napsal to co ty. A teď čekám co bude dál. :smoke:

Odesláno

To není tak docela pravda, vzhledem k tomu, že už měli od soudu platební příkaz, tak by to prostě po zpravomocnění zacáloval a basta fidli.

Odesláno

To mi povídej, já podal na jednu firmu návrh na insolvenci a soud to vesele projednává dva měsíce a firma vesele krade a oblbuje všechny dál...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...