Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den vážení přátelé.

Mám na vás dotaz ohledně hodinek, které jsem asi před osmi lety zdědil po svém strýci.

Jedná se o kapesní hodinky s věčným kalendářem a podle informací, které jsem našel na internetu jsou vyrobené ještě před rokem 1875. Na strojku je pouze jméno L. Audemars. Vše je vidět na fotografiích.

Obracím se na vás jako na odborníky, kteří by mi mohl zjistit informace o tomto typu.

Moc by mě zajímal rok výroby, přibližná odhadní cena a něco o jejich původu

Odkazy na fotogalerii a video na YouTube najdete níže.

Děkuji za brzkou odpověď a s pozdravem Premis

http://www.sifalda.xf.cz/mywebalbum/

http://premis.xf.cz/audemarspiguet/

http://www.youtube.com/watch?v=RfFzuLsisY4

Odesláno

Au.. co jsou ty odkazy? Hází mě to na přihlášení k mému mailu.. :crying_anim02:

Musel jsem to hodit na lištu, abych to viděl.. Asi technická chyba, snad ne moje.. :sad01_anim:

Odesláno

Obracím se na vás jako na odborníky, kteří by mi mohl zjistit informace o tomto typu.

Moc by mě zajímal rok výroby, přibližná odhadní cena a něco o jejich původu

Teda moc krásný hodinky máš, to teda závidím, paráda. Třeba ty vlčí zuby na natahovacím soukolí, ty se mi moc líbí. Jen to vypadá dost ochozeně. Je možný, že by se obecně tenhle typ ozubení tak rychle opotřebovával?

Podle mě můžou být ty hodinky o pár let mladší, pouzdro nijak staře nevypadá. Cenu tady odhadnout neumíme a tomu dotazu na původ moc nerozumím. Výrobce i s adresou máš napsaného na strojku.

Odesláno (upraveno)

Taková kacířská myšlenka - že pouzdro k těm hodinkám nepatří. Že byly původně zlaté a někdo je narouboval do něčeho obyčejného a hlavně daleko novějšího.

EDIT: tak podle stránky od Utrejcha to vypadá na výrobu mezi roky 1875 a 1880, no a jak tady píšu, jsou v jiném pouzdře.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Taková kacířská myšlenka 

já bych řekl, že to je poměrně evidentní,  "umělecké" rytiny mluví samy za sebe, a je to škoda.. ale asi bylo zrovna potřeba zlato na zuby  :crying_anim02:
Odesláno

Mně to přijde jako malej poklad. Udělal bych dokumentaci a poslal dotaz přímo do AP k renovaci, třeba by uměly i to původní pouzdro...stroj s věčnym kalendářem, nádhera!

Odesláno

Byl jsem s nimi v Pařížské ulici u AP, ale majitele jsem tam nezastihl. Emailem jsem dostal odpověď

"Vaše hodinky byly vyrobené manufakturou Louis Audemars (což není Audemars Piguet), založenou v roce 1855. Manufaktura ukončila svoji činnost na konci 19-tého století.

Z toho usuzuji, že jsou vyrobené ještě před rokem 1885, kdy došlo ke spojení s panem Piquetem.

Asi je budu muset poslat přímo do Švýcarska.

Odesláno

Byl jsem s nimi v Pařížské ulici u AP, ale majitele jsem tam nezastihl. Emailem jsem dostal odpověď

"Vaše hodinky byly vyrobené manufakturou Louis Audemars (což není Audemars Piguet), založenou v roce 1855. Manufaktura ukončila svoji činnost na konci 19-tého století.

Z toho usuzuji, že jsou vyrobené ještě před rokem 1885, kdy došlo ke spojení s panem Piquetem.

Asi je budu muset poslat přímo do Švýcarska.

Stavající Audemars & Piguet nemaji s Luis Audemars ale vubec nic spolecneho ...

s Piguetem se spojil Jules Audemars ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...