quequeek Odesláno 4. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2010 ještě malá otázka...nebudou vypadat moc veliké na zápěstí 17 cm?? také jsem se trošku bál,....nakonec zbytečně, mám 17,5 a je to v pohodě
Pixelator Odesláno 5. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2010 zdravim. nebudem hodnotit konkretne hodinky ale napisem nieco vseobecne ku kvalite jednotlivych znaciek kedze mam so vsetkymi tromi osobnu skusenost... wenger - vela sa na internete popisalo o (ne)kvalite tejto znacky. myslel som ze je to len taky modny trend nadavat na wenger. asi ako v PC problematike je cool nadavat na microsoft... nebol. kamaratovi po par mesiacoch poodpadavali rucicky. kvalita ako na trznici tissot - mam oblekovky od tissotu v cenovej relacii okolo 500-600? a kvalita je podla mna velmi dobra. pekne spracovany tah (ktory sice nenosim lebo som ich dal na kozu) a vyborne spracovane puzdro hodiniek. subjektivne velmi tvrda ocel. sice ich nenosim kazdodenne ale po takmer roku su uplne ako nove bez jedineho sramu. keby som dal dole "dynko" asi by to nebol pohlad pre hodinara (je to quartz) ale nejak extremne to neprezivam a beriem ich pomerne utilitarne. presnost vynikajuca. do 1 sekundy mesacne. ale to je samozrejme dane quartzovym pohonom. ziadne kvalitativne faux-pas som na hodinkach nenasiel. seiko - mam junglemonstery a nosim ich takmer dennodenne. stali okolo 220-240? na ebay a nasledne som k nim kupil zafir a mechano ho vymenil. na povodnom sklicku bola od vyroby vnutri smuha. ako odtlacok prstu. beriem to ako ojedinely jav. pretoze v mojom okoli nikto takyto problem so seiko nemal. inak je kvalita umerna cene. neni to ziadny zazrak ale nenajdes tam ziadne neprimerane veci. ocel je subjektivne maksia ako u tissot ale mozno to je len tym ze ich jednoducho nosim kazdodenne a nebojim sa o nich. je to prijemny pocit mat na ruke nieco o co sa nemusim strachovat. su poriadne robustne a drzia drzia... vnutri tika 7S36. presnost je okolo 5 sekund denne.
Fiona Odesláno 5. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2010 Rád bych se také vyjádřil k Wengerům. Prošly mi rukama troje. Jedny jsou ještě doma, a zatím mi nepřijde, že by byly nějak nekvalitně zpracovány a vše je zatím ok. Podotýkám, že se jedná o quartz. Ty zbývající dvoje Wengery jsem prodal zde a zatím nemám zprávu, že by byl problem. Jinak. Ty hodinky byly ve zkutečnosti o hodně hezčí než na fotkách. To k Wengerům. Jinak mi trochu připomínáš mě, já jsem se mentálně posunul z těchto Wengerů přez Tissot PRC 200 , Hamilton Khaki field automatic, k mým prvním automatům Lum Tec M25 - průměr 44 mm a jsem spokojený. Nicméně už si trochu plánuji Omega PO a výhledově Panerai , idaálně 111, to bude ale muset počkat. Jinak nějaké Seiko si určitě také koupím. Přeji hodně dlouhé vybírání a čekání, to je na tom stejně nejlepší.
Gustaf Odesláno 5. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2010 Fiona: děkuji za popis a přání k výběru hodinek...teď mám dilema mezi Steiny a a těmito Wengery http://cgi.ebay.co.uk/BNIB-WENGER-SWISS-MILITARY-COMMANDO-CHRONOGRAPH-WATCH-/220584833206?pt=UK_Jewelery_Watches_Watches_MensWatches_GL&hash=item335be170b6#ht_9501wt_1139 Myslím si, že přemýšlet budu určitě dlouho. Trochu mě překvapil názor Pixelatora na Wengry. Nečekal bych, že by byly tak nekvalitně zpracovány. Ty je zase naopak chválíš, takže dilema přetrvává. A opět další a další bezesné noci Pixelator: Tissotů PRCků bych se nebál..vzhledově se mi moc líbí, ani quartz by mě nevadil (u Wengerů je taky), ale spíš mě vadí malá velikost pouzdra. 39 mm je málo. Co se Seika týká, tak už od nich mám druhý pilotky a jsem spokojený, až na ten stejný problém jako u těch Tissotů - pouzdro pouze 39mm. Navíc už se mi tak nějak "okoukali". Proto vybírám další hodinky v řadě
Pixelator Odesláno 5. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2010 mal si ich niekedy na ruke? ... pokial nie si bodybuilder alebo sumo zapasnik tak tych 39 je uplne postacujucich v tomto pripade ...
Axel Odesláno 5. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2010 (upraveno) Gusto, srovnáváš nesrovnatelné... Přece vedle sebe nemůžeš stavět mechanický hodinky a quarzt(/Wenger? ). Podle mě do mechanických hodinek člověk musí dospět, jako malej jsem měl x digitálek, pak jen quartzy a teď už by mě nenapadlo si znovu quartz koupit. Navíc zrovna Wengery často vídávám v prodejnách vedle Tissot, Esprit, Police, Bentime, Armani, Boss, Lacost atd.. A tak ve mně moc velkou důvěru nevzbuzují.. Ale třeba je to dobrá značka, určitě se ale rozhodni, jaký typ strojku vlastně chceš, to je dost podstatné.. PS: 39mm průměr navíc u hodinek s chronograhem je sakra málo.. Navíc ten jejich lesk, ale to je věc vkusu Upraveno 5. listopadu 2010 uživatelem Axel
Gustaf Odesláno 5. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2010 Pixelator: Tissoty jsem na ruce neměl..jen ty svoje Seika, co maj stejnou velikost a připadaj mi malý. Přesně jak píše Axel, průměr 39mm je na hodinky s chronem málo. Axel: Nesrovnávám Wengery a Steiny. Vím, že se nedá quartz a mechanika srovnávat. Porovnávam je i vzhledově a užitkově. Wengery maj chrono a datum, Steiny ne, barva ciferníku, celkový vzhled atp...Je jasný, že se zamýšlím i jaký bych si představoval strojek. Steiny mě lákaj mechanikou..o tom žádná . Jak si psal s tím umístěním, tak pořád si myslím, že Tissot a Wenger je na tom líp než dále zmíněné značky, co jsou rádoby značkou jen díky modnímu průmyslu. Jinak děkuji všem a budu vděčný za každý další názor a tip přeci jen to rozhodování a hledání a pátraní po choromag foru je krásná věc....
Pixelator Odesláno 5. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2010 preto to pisem. bol som milo prekvapeny ked som si v hodinarstve vyskusal PRC a otcove 36mm oblekovky ktore ma ako postarsi pan na rokovania vyzeraju tiez uplne super. a podotykam ze je to chlap ktory ma 190 cm a 90 kil
Axel Odesláno 5. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2010 (upraveno) Jsou to úplně jiné hodinky už na pohled a navíc ten strojek, mezi nečím tak rozdílným bych se nemohl rozhodovat.. Jinak už "pokukuji" po dalších hodinkách, i když jde zase o docela jiný styl, ale proč ti o sem neprásknout . Jsou to divery od Seika, jen tak pro inspiraci.. http://forum.chronom...-atlas-5-modre/ Upraveno 5. listopadu 2010 uživatelem Axel
Gustaf Odesláno 6. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2010 36mm?? to je nejak malo,ne? Mno možná ty PRCky vypadaj větší, nemaj tak mohutnou lunetku, ale pořád je to prostě těch 39mm Myslím, že moje zápěswtí snese něco od 42 - 44mm. Axel: to já vím, tyhle dvoje hodinky se opravdu líší úplně komplet, ale zaujaly mě oboje, proto sbírám na foru +/- abych se nějak dokázal rozhodnout. Nejlépe by bylo koupit je oboje ale bohužel finance to nedovolují...Mno mě se divery moc nelíbí kvůli malému rozměru ciferníku a mohutným lunetám. To já osobně moc nemusím, ale je to věc vkusu každého. Jinak ale ty Seika nevypadaj zle a přeju tě dobrý kup
Gustaf Odesláno 7. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2010 jen tak btw, nebude se někdo zbavovat Steinu? Já jen aby se mi zase o něco hůř přemýšlelo Jsem už nějaký chronomagor a pořád lovím a hledám a přmýšlím a hledám a lovím.....
Gustaf Odesláno 3. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 3. prosince 2010 trochu jsem hledal na foru, na netu atp a ještě mě padly do oka tyhle Luminoxy http://www.cz-hodinky.cz/luminox-1848-field-chrono-alarm-1800-series-24577.htm můžete mi prosím napsat na ně nějaký názor, zkušenosti? Je to sice kvarc, ale možná bych to i zkokusnul Nebo poradit podobný typ hodinek? Čím víc vybírám a lovím na netu a tady na foru informace, tím víc chronomagořím.....taková malá závislost se tu objevuje
StanoBare Odesláno 3. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2010 trochu jsem hledal na foru, na netu atp a ještě mě padly do oka tyhle Luminoxy http://www.cz-hodinky.cz/luminox-1848-field-chrono-alarm-1800-series-24577.htm můžete mi prosím napsat na ně nějaký názor, zkušenosti? Je to sice kvarc, ale možná bych to i zkokusnul... mam ten isty model, ale vacsi rozmer = rada 1888 = 47mm. U 1848 je vsetko rovnake akurat mensi priemer puzdra - 42mm, kde mi trochu vadila ukusnuta "6tka", mam ich uz takmer 2 roky, nosene pravidlene, teraz sice nosim viac Fortis, ale na Luminox nemam ziadnu vytku. - puzdro - ak sa rozhodnes pre 47mm - je este v pohode, je tak na hrane na zapasti 17.5cm, - Ronda je spolahliva, co ich mam tak ziaden problem s chodom. - korunka je dobra na chyt, srubovacia, prstami pekne uchytis - tlacidla - kladu trochu vacsi odpor, nestane sa ti, aby si ich nechtiac stisol. Nie su vsak aretacne srubovanim - indexy su dobre citatelne aj napriek plnemu, "rusnemu" ciferniku. - alarm - ja som ich kupoval hlavne kvoli citatelnosti a alarmu - je super, zobudi, dynko je zdvojene, pipanie je skutocne poriadne pocut. Denne sa nimi budim. - lumi ani netreba uz spominat, tritiove trubice hovoria za seba... - remen - osobne sa mi velmi paci, ma nadych leteckych remenov s cvockami, je hrubsi, zo zaciatku tuhsi, ale potom sa dobre prisposobi. Peknym detailom je dvojjazyckova spona a volne otacava objimka na nej. Mal som ich pocas treku, kde parkrat bol silny lejak, remen zachoval pevnost, nic sa mi nepovolovalo. - aaa predsa - jedna vytka je - nechapem preco, na subcifernikoch chrono a alarmu dali lesklu obrubu...cez den sa pekne odraza svetlo a trochu ztazuje citatelnost. kedze nosim momentalne viac druhe hodinky, tieto su menej vyuzivane, tak sa pohravam s myslienkou, ich posunut dalej....neviem... No, ak by si chcel dalsie konkretnejsie info k hodinkam - mozme cez SZ. foto v reale - vid tu
Gustaf Odesláno 4. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 mam ten isty model, ale vacsi rozmer = rada 1888 = 47mm. U 1848 je vsetko rovnake akurat mensi priemer puzdra - 42mm, kde mi trochu vadila ukusnuta "6tka", mam ich uz takmer 2 roky, nosene pravidlene, teraz sice nosim viac Fortis, ale na Luminox nemam ziadnu vytku. - puzdro - ak sa rozhodnes pre 47mm - je este v pohode, je tak na hrane na zapasti 17.5cm, - Ronda je spolahliva, co ich mam tak ziaden problem s chodom. - korunka je dobra na chyt, srubovacia, prstami pekne uchytis - tlacidla - kladu trochu vacsi odpor, nestane sa ti, aby si ich nechtiac stisol. Nie su vsak aretacne srubovanim - indexy su dobre citatelne aj napriek plnemu, "rusnemu" ciferniku. - alarm - ja som ich kupoval hlavne kvoli citatelnosti a alarmu - je super, zobudi, dynko je zdvojene, pipanie je skutocne poriadne pocut. Denne sa nimi budim. - lumi ani netreba uz spominat, tritiove trubice hovoria za seba... - remen - osobne sa mi velmi paci, ma nadych leteckych remenov s cvockami, je hrubsi, zo zaciatku tuhsi, ale potom sa dobre prisposobi. Peknym detailom je dvojjazyckova spona a volne otacava objimka na nej. Mal som ich pocas treku, kde parkrat bol silny lejak, remen zachoval pevnost, nic sa mi nepovolovalo. - aaa predsa - jedna vytka je - nechapem preco, na subcifernikoch chrono a alarmu dali lesklu obrubu...cez den sa pekne odraza svetlo a trochu ztazuje citatelnost. kedze nosim momentalne viac druhe hodinky, tieto su menej vyuzivane, tak sa pohravam s myslienkou, ich posunut dalej....neviem... No, ak by si chcel dalsie konkretnejsie info k hodinkam - mozme cez SZ. foto v reale - vid tu Tak to ti gratuluju, protože máš překrásné hodinky...a moc ti děkuji za popis jednotlivých částí a napsání tvých postřehů. Jestli tě ještě cockoli napadne, tak sem s tím, budu jedině rád. Nevím já osobně bych se tý velikosti bál..přece jen mám zápěstí 16 - 16,5cm. 47mm by bylo asi moc (předpokládám že je to velikost bez korunky). Těch 42 by mě bylo asi akorát, mno nevím :-) Měl jsem na ruce i větší hodinky, ale jen na chvilku, tak se bojím, aby to nevypadalo blbě. Ale na těch tvojich fotkách vypadají úžasně a vůbec se nezdá, že jsou tak veliké. Je pravda, že v těch 42mm trochu vadí ty ořezané indexy, ale to už je daň za menší velikost a jestli je pořídim, budu se s tím muset smířit. Možná, že ty hodíš nabídku na prodej těch tvých a nakonec se 47mm neubráním. Mohu se zeptat, jaké máš ty Fortisky? To je taky takový můj další sen...B-42 chrono :-) ještě jednou dík za postřehy a kliďo ještě nějako písni....
StanoBare Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 (upraveno) Luminox Chrono_Alarm_Field 1888 - tu mas este par obrazkov - pohladov. Co by som este....chrono funkciu som vyuzival, ked sme boli pre mna v neznamom terene, tak som si stopoval cas medzi turistickymi stanovistami, podla mapy, aby som mal usekovy prehlad, v pripade bludenia. Nie vsade mas mapy s casovymi usekmi. Inak som tuto funkciu velmi nevyuzival a je mi aj luto velkej chrono sekundovky, ze takto je vacsinu casu nehybna. Ako som pisal, pre mna bola priorita alarm a jeho automaticky interval medzi pipanim, to samotne je v intervale 20s...cize zapipa...dve minuty ticho, potom opat pipa. Ked nahodou ta nezobudi prve kolo, mas este sancu sa zobudit pri druhom Na zapasti, ako uvadzas, uz to bude skutocne na hrane, ale vies, treba skusit, sam som sa divil a spociatku rozmer 47mm ani nechcel. U tohto vacsieho rozmeru, ale musim upozornit, ze sa predava len na remeni. Tah existuje, ale v pripade ocele, ta vaha uz musi byt dost znacna, pretoze k nim pasuje velkost v sirke 26mm! Remen je velmi dobry a uplne staci. V lete, ci pocas dlhsich tur sa samozrejme zapastie sa pod nim poti, ale ziaden neprijemny pocit, nic. Je spojeny z dvoch vrstiev, postupne zuzujuci. Co by som uplne vynechal, su p.m. hodinove cislice a datove okno by moho byt aj len na jeden datum. No, to uz su subjektivne veci, niekomu to vobec nevadi. Kupoval som ich v Kosiciach v autoriz. predajni, ale dohodli sme sa na zlave, takze nakoniec ich mam za e-shop cenu (vtedy za 490EUR, neviem, aka je tohtorocna cena, podla mna bude vsak rovnaka) Fortis - mam B-42 official Cosmonauts day/date. Fortis chrono modely su takisto velmi pekne a aj pomerne vyskou mohutne, ale som zatial viac praktik, chronograf nevyuzivam, zato otacavu lunetu vo velkom + den datum sa tiez zide. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 4. prosince 2010 uživatelem StanoBare
Gustaf Odesláno 4. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 (upraveno) jak tak koukám na ty fotky, tak jsem na ty hodinky čím dál tím víc namlsanej :-D jsou opravdu parádní. Jak se zmiňuješ o tom chronu, tak jsem taky uvažoval, že bych vzal i ty bez chrona ve velikosti 42mm a tím pádem bych si zachoval i všechny indexy. Ty hodinky přesně splňují požadavky, které si představuji. A co se mi na nich líbí jsou čitelní veliké číslice na černým dialu. To je fakt pecka. Jen si tak pro sebe říkám, jak je zajímavý čím si člověk projde....před přihlášením na místní forum jsem měl v hlavě hlavně Seika (asi to je tím, že mi prošli rukama 3je Seika a chtěl jsem v tom i pokračovat). Po přihlášení na zdejší forum už jsem začal pokoukávat po Tissotech a Wengerech, ale to byla zase přestupní stanice k mechanickým Steinům a Archimede a jelikož tu člověk objevuje pořád a pořád nové typy hodinek, jsou teď mým favoritem právě Luminox..ať už tvoje 47ky nebo 42ky chrono nebo bez. Prostě chronomagořím a těším se, až si svoje vysněné hodinky pořídím. Je to krásná doba, pátrání a objevování stále nových hodinek a tím víc si pak nošení svého vysněného kousku užiju....Tak snad ta doba nastane brzy... PS. ještě co se týče tahu a řemenu....subjektivně musím říci, že na řemenu se mi ty hodinky zamlouvaj daleko více Upraveno 4. prosince 2010 uživatelem Gustaf
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se