grand Odesláno 14. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2010 grand - mam jenom jeden dotaz - jak poznas, ze hodinky maji rozdil 0,1s? Chapu, ze jde poznat jestli hodinky meskaji napriklad 1, 3, 15s/den, ale napriklad okem poznat rozdil 0,1s by byl fakt vykon.. Taky je ale mozny, ze na to mas nejaky specialni pristroj, kterym odchylku sledujes. Diky za info, opravdu me to zajima. Urobíš videozáznamy testovaných hodiniek spolu s hodinkami, ktoré majú odchýlku 0s, a potom to skúmaš po jednotlivých záberoch. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 15. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2010 Urobíš videozáznamy testovaných hodiniek spolu s hodinkami, ktoré majú odchýlku 0s, a potom to skúmaš po jednotlivých záberoch. A pak že tu nejsou magoři! Pardon, teda vlastně chronomagoři. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 15. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2010 grand - Diky! Vysoce sofistikovany zpusob, to bych necekal ani zde na chronomagu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 15. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2010 Nojo, ale existují hodinky, co mají odchylku 0s? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tyfo Odesláno 15. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2010 Urobíš videozáznamy testovaných hodiniek spolu s hodinkami, ktoré majú odchýlku 0s, a potom to skúmaš po jednotlivých záberoch. Tak na to by mela byt vysokorychlostni kamera s pocitadlem snimku, jen se to musi pokazde natocit s tim casovym etalonem. Jen se obavam ze ten zdroj casu je honicka, to kazdy nema. Ja treba vysledoval ze Java ktera ukazuje cas na 1/1000 s v mym merici casu na PCma v ruznych prohlizecich odchylku az 0,05 s (ted se mi podarilo jen 0,01s) viz foto: No a ruzne hodiny rizene DCF se rozchazi klidne o 1s mam doma nekolikatery a jeste prijimac na PC a po synchronizaci se zdaji vsechny stejne (kamerou jsem to nesledoval) ale ty na PC pokud porovnm s NTP serverem tak delaji cca 40ms Tak by mne take zajimaly ty hodiny s odchylkou 0s Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grand Odesláno 15. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2010 Nejako vážne to beriete. Veci treba zjednodušovať, inak by sme strávili vačšinu času dohadovaním sa o význame slov. Tieto hodinky majú udávanú presnosť +-1s denne, +-15s mesačne, pričom výrobca nešepecifikuje v akom prostredí. Výsledkom môjho testovania je, že počas 15 dní bežného nosenia na ruke trvala priemerná zobrazená sekunda na týchto hodinkách o 77+-30 ns dlhšie. A tiež nebudem špecifikovať, či som ich odkladal na stolík alebo do (zapnutej) mrazničky s nastavenou teplotou 253+-2 K. Či sa snažím, aby som mal na hodinkách čas čo najbližšie k SEČ, UTC +4h alebo UTC +1h 0m 0,012s môže byť jedno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tyfo Odesláno 15. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2010 No mne je celkem jedno jak ti jdou hodinky presne, mne jen zajima jak to zmerit, ja s tim mam velky problem a protoze by jsem to potreboval pro svoje mereni tak mne zajima jak zmerit presne. Nejak se nedokazu dostat s odectem pod 0.1s tak mne zajima jak to delas nic vic nic min. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 15. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2010 Jee, chtel bych mit takhle blbe starosti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grand Odesláno 15. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2010 No mne je celkem jedno jak ti jdou hodinky presne, mne jen zajima jak to zmerit, ja s tim mam velky problem a protoze by jsem to potreboval pro svoje mereni tak mne zajima jak zmerit presne. Nejak se nedokazu dostat s odectem pod 0.1s tak mne zajima jak to delas nic vic nic min. Keby som to potreboval riešiť, tak si pozriem ako presne vyzerá signál vysielača DCF77, navrhol by som prijímač, ktorý na výstupe dáva pár milisekundový napäťový impulz na začiatku každej sekundy. Týmto by som rozsvecoval ledku umiestnenú vedľa hodiniek a celé by som to snímal vysokorýchlostnou kamerou. Podľa mojej vzdialenosti od vysielača by som musel rátať s oneskorením signálu o 2 až 3 milisekundy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grand Odesláno 15. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2010 Lepším prístupom by aj tak bolo použiť nejaký špecializovaný GPS modul, s ktorým by som bol schopný dosiahnuť presnosť +-15ns. Len v mojom prípade to akosi celé postráda zmysel... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sgonza Odesláno 15. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2010 Keby som to potreboval riešiť, tak si pozriem ako presne vyzerá signál vysielača DCF77, navrhol by som prijímač, ktorý na výstupe dáva pár milisekundový napäťový impulz na začiatku každej sekundy. Týmto by som rozsvecoval ledku umiestnenú vedľa hodiniek a celé by som to snímal vysokorýchlostnou kamerou. Podľa mojej vzdialenosti od vysielača by som musel rátať s oneskorením signálu o 2 až 3 milisekundy. Možná by bylo načase přiznat, že to byl jenom odhad, protože celá debata začala tím, že jsi napsal, cituji "Odvtedy, za 15 dní meškajú celkovo približne 0,1 sekundy". Z toho je jasné, že už máš měření vyřešeno:worried_anim: . A teď tady píšeš "keby som to potreboval riešiť..." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grand Odesláno 15. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2010 Možná by bylo načase přiznat, že to byl jenom odhad, protože celá debata začala tím, že jsi napsal, cituji "Odvtedy, za 15 dní meškajú celkovo približne 0,1 sekundy". Z toho je jasné, že už máš měření vyřešeno:worried_anim: . A teď tady píšeš "keby som to potreboval riešiť..." Prečítaj si to celé ešte raz. Jedna vec je merať rýchlosť hodiniek, druhá vec je nastavenie presného času. Vyber si: Máš hodinky, ktoré denne meškajú alebo predbiehajú o minútu, ale každý deň ich raz nastavíš na sekundu presne,Máš hodinky, ktoré denne meškajú vždy 0,01 sekundy, každý mesiac ich raz nastavíš s presnosťou na 10 sekúnd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Axel Odesláno 15. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2010 Chystáte se někdo odpalovat bombu? 0,1 sek. za 15 dnů je úplná chujovina, takovou přesnost nejsou schopny dosáhnout ani quartzy.. Natož automaty. A pomalu i atomový hodiny by měly problém . Stějně je to buřt nějaká ta sekunda denně, tak je v nejhorším o víkendu vždycky seřídím 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grand Odesláno 15. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2010 Chystáte se někdo odpalovat bombu? 0,1 sek. za 15 dnů je úplná chujovina, takovou přesnost nejsou schopny dosáhnout ani quartzy.. Natož automaty. A pomalu i atomový hodiny by měly problém . Stějně je to buřt nějaká ta sekunda denně, tak je v nejhorším o víkendu vždycky seřídím A čo zrazu takto vulgárne? Toto je Spring Drive - automat s presnosťou quartzu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 15. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2010 A čo zrazu takto vulgárne? Toto je Spring Drive - automat s presnosťou quartzu. Nenech se otrávit, hodinky máš překrásný, vyhraješ s nimi, to honění desetin vteřin je príma. Proč ne... Když má někdo nabušený sporťák, tak ho zajímá, za kolik na to kilo vytáhne, a má na háku týpky, co hejkají z dacie, že tam nakonec dojedou stejně jako ty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Axel Odesláno 15. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2010 (upraveno) A čo zrazu takto vulgárne? Toto je Spring Drive - automat s presnosťou quartzu. Jak vulgárně? Nějak nechápu.. Navíc psal jsem smajlíky, tak promiň.. Jsem nevěděl, že se tě to tak dotkne. Spring drive je technická lahůdka, kterou zvládli jen v Seiku, množství patentů, inovací, let vývoje atd. Prostě paráda, o tom žádná.. Ale tu přesnost, co tu udáváš, je imho mimo a není reálná.. Udává se 1 sekunda denně u Seiko drive (a věřil bych i méně) 0,1 sek za 15 dnů ale nedosahují ani quartz strojky s COSC.. Upraveno 15. listopadu 2010 uživatelem Axel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grand Odesláno 15. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2010 Jak vulgárně? Nějak nechápu.. Navíc psal jsem smajlíky, tak promiň.. Jsem nevěděl, že se tě to tak dotkne. Spring drive je technická lahůdka, kterou zvládli jen v Seiku, množství patentů, inovací, let vývoje atd. Prostě paráda, o tom žádná.. Ale tu přesnost, co tu udáváš, je imho mimo a není reálná.. Udává se 1 sekunda denně u Seiko drive, 0,1 sek za 15 dnů nedosahují ani quartz strojky s COSC.. Frekvencia quartzového oscilátoru závisí od teploty. V tom rozsahu teplôt, ktorým som svoje hodinky zatiaľ vystavoval, meškajú cca 0,2s za mesiac. Je to naozaj prekvapivé a teší ma to. Netvrdím, že na dovolenke v Antarktíde by išli rovnako presne. Mimochodom, Grand Seiko štandard vyžaduje menšie odchýlky ako ekvivalentný COSC test. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Axel Odesláno 15. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2010 (upraveno) Frekvencia quartzového oscilátoru závisí od teploty. V tom rozsahu teplôt, ktorým som svoje hodinky zatiaľ vystavoval, meškajú cca 0,2s za mesiac. Je to naozaj prekvapivé a teší ma to. Netvrdím, že na dovolenke v Antarktíde by išli rovnako presne. Mimochodom, Grand Seiko štandard vyžaduje menšie odchýlky ako ekvivalentný COSC test. Jj, určitě.. ale než COSC pro mechanické strojky.. Zmiňoval jsem s nadsázkou COSC quartz strojek, že dokonce ani ten by nedosáhl takové přesnosti..(!) Nejlepší quartzy dělají cca 4, 5 sek za rok. Tvoje Seika by se dostala na 2,5 sek.. Nezpochybňuji, že jde o vysoce sofistikovaný a přesný strojek, který překoná všechny klasicke mechanické strojky (ne ovšem quartz), buď trochu realista.. Upraveno 15. listopadu 2010 uživatelem Axel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grand Odesláno 15. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2010 Jj, určitě.. ale než COSC pro mechanické strojky.. Zmiňoval jsem s nadsázkou COSC quartz strojek, že dokonce ani ten by nedosáhl takové přesnosti..(!) Nejlepší quartzy dělají cca 4, 5 sek. Tvoje Seika by se dostala na 2,5 sek.. Nezpochybňuji, že jde o vysoce sofistikovaný a přesný strojek, který překoná všechny klasicke mechanické strojky (ne ovšem qurtz), ale buď trochu realista.. Mysli si čo chceš. Ak tvrdím, že "som schopný navrhnúť a vyrobiť hodiny, ktoré bez synchronizácie s atómovými hodinami, GPS, prípadne iným zdrojom časových informácií, budú zobrazovať UTC čas s maximálnou odchýlkou 0,1 sekundy ročne," a pripustíš, že toto tvrdenie je pravdivé, myslíš, že debatovanie s tebou nie je pre mňa iba plýtvaním môjho cenného času? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 15. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2010 Já si hodinky co udělají 0,1s ročne dovedu přestavit. Když se to spočítá průměreme - někdy jsou dopředu a pak se zase zpožďováním srovnají... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se