grand Odesláno 17. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2010 Mám dotaz. Hodinky B, co je to za značku a model? Mám tu: GPS Garmin nüvi 350 (SiRFstar III)Citizen strojček E670Junghans strojček J615.82, dva kusyOba J615.82 meškajú oproti E670 2/30s, nüvi 350 mešká oproti E670 28/30s. Predpokladám, že nüvi 350 má softwarovú chybu, ktorá spôsobuje zobrazovanie času o 1s menšieho ako je skutočný (nezobrazuje sekundy, iba minúty), takže za referenčný považujem čas na E670 plus 2/30s. Rozdiely zobrazovaných časov sú stabilné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Axel Odesláno 17. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2010 (upraveno) ..... Už to skoro máš, ale pořád to není ono, zvláštní, kolik ti to dá práce, přitom jeden by řekl, že to musíš mít v živé paměti, když si to před dvěma dny měřil viz. 31. októbra, pri zmene času na zimný, som si dal záležať na ich presnom nastavení. Odvtedy, za 15 dní meškajú celkovo približne 0,1 sekundy. Ak by si zachovali takúto presnosť aj v lete (čo nepredpokladám), za celý rok by mohli meškať cca 3 sekundy... Stále trváš na tom, že za 15 dnů si změřil odchylku 0,1 sekundy tvojí metodou? Jaké hodinky byly referenční? Jak si vyřešil jejich odchylku? Musel si vše točit kamerou a následně vyhodnocovat natočenou stopáž.. Můžes tedy postnout snímky z měření? Už ses do toho dost zamotal, vzdej to.. edit: Mám tu: GPS Garmin nüvi 350 (SiRFstar III)Citizen strojček E670Junghans strojček J615.82, dva kusyOba J615.82 meškajú oproti E670 2/30s, nüvi 350 mešká oproti E670 28/30s. Predpokladám, že nüvi 350 má softwarovú chybu, ktorá spôsobuje zobrazovanie času o 1s menšieho ako je skutočný (nezobrazuje sekundy, iba minúty), takže za referenčný považujem čas na E670 plus 2/30s. Rozdiely zobrazovaných časov sú stabilné. Co tam pořad pleteš 1/30? Proč to nepíšeš v celých číslech? Kamera ti klidně touto rychlostí točit může, ale vysledovat tak rychlý pohyb nejde z důvodu kmitů ručičky.. quartz jde vyloženě skokem, SD rychlostí 1/10.. Upraveno 17. listopadu 2010 uživatelem Axel 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
funf5 Odesláno 17. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2010 Tak to objasním. Hodinky som prvý krát nastavil 20. 10. 2010. Keďže som očakával odchýlku okolo pol sekundy denne, nedal som si na tom veľmi záležať a hneď v prvých momentoch mohli meškať okolo pol sekundy. Zdalo sa mi, že tento rozdiel skoro vôbec nenarastá, a tak som sa rozhodol nastaviť ich presnejšie pri prechode z letného času na štandardný (31. 10. 2010). Odvtedy som kontroloval zobrazovaný čas každý deň a merateľne sa každých 4 až 5 dní omeškali o cca 1/30 s (33 ms). Žiadne zrýchľovanie alebo spomaľovanie ich behu v priebehu dňa som nepozoroval, hodinky sa javia akoby išli stále konštantnou rýchlosťou. Keby som chcel, mohol by som uskutočniť merania s podstatne menšou chybou, ale nevidím v tom zmysel, pretože ich presnosť aj tak vysoko prevyšuje moje pôvodné očakávania. Navyše viem, že v lete sa zrejme frekvencia ich kryštálu trochu zmení. Axelovi už odpovedať nemienim, evidentne sa má ešte veľa čo učiť. Jeho schopnosť porozumenia písanému textu (v slovenskom jazyku) je na relatívne nízkej úrovni. Tak mě toto téma začíná také zajímat. Zaprvé si nemyslím, že by kdokoli na fóru měl mít problém se čtením a pochopením textu napsaného slovensky. Pokud si to myslíš, tak mě to opravdu mrzí. Já jsem také stále nepochopil, jak jsi došel k odchylce 0,1 sekundy a mohu tě ubezpečit, že jsem na Slovensku studoval pět let a dokážu nejen slovenský text pochopit, ale i mluvit slovensky tak, že nepoznáš, že jsem původně z Moravy. Jak jsi nastavil "přesněji" jinak tvé velmi pěkné a technologicky vyspělé hodinky při přechodu z letního času? Musel jsi je nějak spustit a nezapomněl jsi při tom na věc, které se říká reakční doba a činí u běžné populace cca. 0,25 sekundy. Myslím že už na začátku tvého pokusu se čas hodinek lišil od tvé reference minimálně právě o tuto hodnotu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grand Odesláno 17. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2010 Tak mě toto téma začíná také zajímat. Zaprvé si nemyslím, že by kdokoli na fóru měl mít problém se čtením a pochopením textu napsaného slovensky. Pokud si to myslíš, tak mě to opravdu mrzí. Já jsem také stále nepochopil, jak jsi došel k odchylce 0,1 sekundy a mohu tě ubezpečit, že jsem na Slovensku studoval pět let a dokážu nejen slovenský text pochopit, ale i mluvit slovensky tak, že nepoznáš, že jsem původně z Moravy. Nepochybujem, že tu skoro všetci rozumejú veľmi dobre slovensky. Bola to iba nemiestna poznámka cielená smerom k flamerovi Axelovi. Jak jsi nastavil "přesněji" jinak tvé velmi pěkné a technologicky vyspělé hodinky při přechodu z letního času? Musel jsi je nějak spustit a nezapomněl jsi při tom na věc, které se říká reakční doba a činí u běžné populace cca. 0,25 sekundy. Myslím že už na začátku tvého pokusu se čas hodinek lišil od tvé reference minimálně právě o tuto hodnotu. Bežná reakčná doba má opodstatnenie iba pri náhodných javoch, ale určite nie pri pravidelne sa opakujúcich udalostiach. Nie je predsa žiadny veľký problém zastaviť digitálne stopky presne na jednotkách sekúnd a nula stotinách. Takisto, šprintéri sú schopní vyštartovať s podstatne kratším oneskorením ako 250 ms. Väčší problém ako s reakčnou dobou som mal s postupným rozbiehaním mechanizmu Spring Drive, ktoré tiež spôsobovalo určité oneskorenie. Po nastavení štandardného času na hodinkách som si zaznamenal rozdiel časov a pri finálnom výpočte som ho vzial do úvahy, takže aj keby bol napr. 0,9 s alebo 4,3 s, na výsledku by sa to nijako výraznejšie neprejavilo. Treba si uvedomiť, že mne nezáleží na tom, aby som mal na hodinkách čas presný na desatiny sekundy, ale aby som si bol istý, že mi hodinky príliš neutekajú alebo nemeškajú (pre mňa je tolerovateľných max. 5 s denne). Preukázateľne sa aj rádiom riadené hodinky dvoch rôznych výrobcov môžu tesne po synchronizácii líšiť o desiatky milisekúnd. Rozhodne nie je mojím cieľom tu všetkým vysvetľovať detaily tejto približnej metódy. Niektorým ľuďom stačilo povedať, že som použil kamerový záznam a okamžite im bol viac-menej princíp jasný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 17. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2010 (upraveno) Grande, nádherné hodinky a super fotky. Obdivuji taky Tvou trpělivost při komunikaci s Axelem. Za ten necelý měsíc co se na fóru pohybuje jsme si jistě všichni všimli jeho (až na výjimky) provokování a žvanění o ničem. Takže raději ignorovat a nenechat si kazit náladu. Upraveno 17. listopadu 2010 uživatelem filo-boxer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Axel Odesláno 17. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2010 Rozhodne nie je mojím cieľom tu všetkým vysvetľovať detaily tejto približnej metódy. Niektorým ľuďom stačilo povedať, že som použil kamerový záznam a okamžite im bol viac-menej princíp jasný. Jaké přibližné metody? Snad tvé exaktně přesné, vysoce sofistikované metody, kterou si neznámo jak zmeřil 0,1 sekundy za 15 dnů. Škoda, že její objasnění není tvým cílem. Uve dl si příliš malou odchylku na to, aby si to změřil tebou popsaným postupem. Snímky samozřejmě žádné nemáš, protože si nic neměřil. A ani se nedivím, komu by se taky chtělo měřit takto detailně přesnost (proč?) a trávit nad tím odpoledne.. Příště si vymysli reálnější čísla. Více sem nepíšu, už mě to fakt nebaví.. Hezký den přeji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 17. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2010 (upraveno) Me by zajimalo, co je tvym cilem... Zatim vidim jen stourala s ironickymi usklebky... EDIT: A trapne SZ si muzes setrit pro nekoho jineho.... Upraveno 17. listopadu 2010 uživatelem Dantechno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 17. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2010 ...A trapne SZ si muzes setrit pro nekoho jineho.... Já jsem taky jednu dostal, heč! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grand Odesláno 17. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2010 grand: jak je to se servisními intervaly ? Po jaké době Seiko doporučuje servis ? Dík. V návode odporúčajú pravidelnú kontrolu každé 3 až 4 roky: "We suggest that you have your watch checked by SEIKO every 3 or 4 years for oil condition or damage to water or sweat. After checking the watch, adjustment and repair may be required." Proste približne po každej miliarde otáčok rotora alternátora... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Benne Odesláno 17. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2010 tieto hodinky su skutocny skvost ! Dychberuce, nadherne, technicky velmi vyspele, dovolim si tvrdit, dielo. Mrzi ma,ze prave tu musi prebiehat flame na mizernej urovni. Vlakno s takymito hodinkami si to urcite nezasluzi... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se