Přejít na obsah

hodinky pre manžela

nicky

Doporučené příspěvky

:eek:   :eek: Ale no tak, teď žertuješ, ne. Existuje totiž krásná věc nazvaná vibrograf, kterou je možno i ty nejlevnější, mechanické hodinky seřídit na hodnotu +1/+2 vteřiny. COSC povoluje hodnoty třikrát vyšší, milý kolego.

Snowe, je to, jak pise nize Kubson. Urcite bude mozne i levne hodinky v jedne poloze seridit na perfektni presnost. Problem ale nastane, kdyz se je budes snazit serizovat ve vsech polohach. Stejnou presnost se Ti ruznych z nich dosahnout nepodari a vysledek bude kompromisem, kdy v kazde poloze pujdou hodinky s urcitou nepresnosti, aby se to pri noseni co nejlepe vykompenzovalo. Sila chronometrovych srojku je prave v co nejmensich rozdilech chodu v ruznych polohach. A kdyz se k tomu pridaji i tri teploty (myslim), dostaneme se ke kriteriim COSC.

nicky, Omegy jsou velmi dobra volba. Jestli vybrat svetly nebo cerny ciselnik Ti ale poradit nemuzeme. Maximalne Ti kazdy napise svoji osobni preferenci nebo, ze svetly je decentnejsi zatimco cerny univerzalnejsi, ale tim to hasne. Tady jde hlavne o preferenci Tveho manzela, i kdyz podle me ani jednou moznosti neslapnes vedle. Mozna by u takto draheho darku stalo za zvazeni pribrat k vyberu obdarovanou osobu. Sice prijde o finalni okamzik prekvapeni, ale hodinky k padesatce se nekupuji na rok, jeho poradni hlas by tedy mel mit svoji vahu. A spolecne vybirani a zkouseni je mozna zajimavejsi nez jen ten kratky okamzik pri vybaleni z krabicky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenom dodam k te presnosti pro nicky (ale i mozna pro nektere pokrocilejsi cleny :P ; omlouvam se za rejpnuti) :

Mechanicke hodinky jsou obecne mene presne nez quartz.

U "obycejnych" hodinek vetsina renomovanych vyrobcu udava toleranci okolo 25 sekund rozdilu denne, v pripade, ze hodinky se zpozduji / predchazeji mimo tuto toleranci, je to duvod k serizeni hodinarem, pripadne reklamaci.

Pak existuje cosi, cemu se rika chronometr, kde je ta tolerance prisnejsi. Obecne uznavana certifikace, ktera rika, jestli hodinky jsou chronometr, se jmenuje COSC a tolerance nepresnosti (odchylky) je -4/+6 vterin denne (za 24 hodin). Omega, jestli se nepletu, ma toleranci jeste o malinko prisnejsi, -1/+6 sekund denne. Teto odchylky musi hodinky dosahnout v ruznych polohach ulozeni (na boku, na sklicku, ...) a ruznych teplotach.

Tak, a ted:

Je mozne seridit hodinky, ktere NEJSOU chronometr, aby dosahovaly presnosti v toleranci chronometru. Ale neni to pravidlem, muze byt koknretni kus strojku, kde to proste nepujde. Nikdo nikdy negarantuje, ze to serizeni bude mozne.

Hodinky, ktere maji chronometr certifikaci, musi byt od zacatku v toleranci, jinak je to duvod k reklamaci. Takove hodinky, pokud funguji spravne, pujde pravdepodobne vyladit zrucnym hodinarem na presnost +/- 1 vterina denne.

Je to z toho duvodu, ze v hodinkach s chronometr certifikaci pouziva vetsina renomovanych vyrobcu strojky vyssi tridy. Zjednodusene - muze to byt ten samy model, jako v obycejnych, nechronometr, hodinkach, ale s lepsi vystupni kontrolou, pripadne s pouzitim kvalitnejsich materialu na nektere soucastky strojku. Napriklad strojek ETA 2824, coz je velmi rozsireny automaticky strojek, se da koupit primo od vyrobce v nekolika kvalitativnich provedenich, kdy to nejvyssi je pripravene pro certifikaci COSC.

Takze, pokud od renomovane znacky poridite hodinky, ktere jsou chronometr, muzete si byt jisti, ze se na pozadovanou presnost (-4/+6 sec na 24 hodin) dostanete, a pokud ne, muzete reklamovat. Zaroven mate jistotu, ze mate strojek, ktery je v ramci modelu v tom nejlepsim moznem provedeni.

Pokud koupite hodinky, ktere chronometr nejsou, muzete mit kliku a mit presne hodinky, ale nemuzete to nikde narokovat a nikdo vam nezaruci, ze pujdou pripadne seridit na vysokou presnost.

Takze zaver - chronometr je lepsi :)

PS: Ta presnost je stejne zbytecna, tady nema hodinky kvuli zjistovani casu asi nikdo. Myslim, ze kazdy clen fora kouka na hodinky nekolikrat denne, aniz by si uvedomil, kolik ukazuji hodin.

Upraveno uživatelem boo-beek
  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

Tie Omegy su skutočne nadherne, schvaľujem ich, su to veľmi univerzalne hodinky a neurobi s nimi hanbu ani pri znalcoch, kedže už maju in-house kaliber 8500.

Rozdiel medzi verziou Annual calendar a Chronometer je len 1,5 mm, no na ruke to nebude veľmi vidno (pokiaľ nema obvod zapästia 20+ cm), takže tohto by som sa nebal, možno ak ich berieme ako univerzalne (a teda jedine) hodinky su lepšie k obleku taketo menšie.

Cena: uff, zaznelo tu slovičko Aupark, hodinky v obchodnych centrach su vždy o niečo drahšie ako v inych predajniach, myslim, že v Sherone (v centre BA blizko SND) by boli lacnejšie, popr aj v predajni pri Michalskej brane (kt nazov si už ale nepamätam)-mimochodom, tu som sa bol na ne pytať začiatkom oktobra a ešte ich nemali, vraj stred novembra.

Vonku by boli ešte lacnejšie, napr na tejto stranke su už za 2 590 (oficialna cenikova cena je 3 500 ?), takže v tom Dubaji by teoreticky mohli byť v prepočte do limitu.

Dufam, že som pomohol, potom napiš(te ?) ako to dopadlo ;)

Odkaz ke komentáři

Vážení pánové,vím,že tyhle otázky tu asi nemáte moc rádi ale připojím se k té paní nade mnou.Prolézám to tady už týdny,hledám inspiraci.Mám horkého a vlastně jediného favorita ale potřeboval bych se ujistit,že je to za mých 100tis.ta nejlepší volba i co se značky týká.Budou to mé jediné hodinky a obleky nenosím.Jo a je to ke 40tinám :) Moc vám děkuji. http://www.omegawatches.com/gents/seamaster/aqua-terra-chronograph/23110445001001

Odkaz ke komentáři

Vynikajici volba pro dozivotni hodinky. Nedavno jsem tu nekde rikal, ze pokud bych sel do neceho noveho ze soucasne produkce Omega, byly byl by to prave tento model, ale v komplikaci s GMT a na cerne kuzi, ref.231.13.44.52.06.001. Mel jsem je na ruce a jiskra preskocila, takze dobry ;)

Btw a libily se i me zene, coz je dost vzacna shoda :-D

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Tak jsem se stal cca před 3týdny šťastným majitelem výše zmíněných hodinek a už řeším problém.Jelikož je nemám jen za sklem,objevil se na kartáčované ploše škrábanec.Použil jsem tedy někde tady zmiňovanou houbičku ale nechtěně jsem zajel i na leštěnou plochu.Teď jsem na tom hůř než před tím :-( Nemůže někdo poradit jak odstranit lehké škrábance z leštěné plochy?Předem moc děkuji.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se stal cca před 3týdny šťastným majitelem výše zmíněných hodinek a už řeším problém.Jelikož je nemám jen za sklem,objevil se na kartáčované ploše škrábanec.Použil jsem tedy někde tady zmiňovanou houbičku ale nechtěně jsem zajel i na leštěnou plochu.Teď jsem na tom hůř než před tím :-( Nemůže někdo poradit jak odstranit lehké škrábance z leštěné plochy?Předem moc děkuji.

moja rada prichadza neskoro ale pre buducnost sa na skrabance proste vybodni. ak ich bude uz privela tak to posli niekde na prelestenie a mas pokoj.

skrabance k hodinkam proste patria.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...