Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý deň,

chcem vás poprosiť o radu, som tu prvý krát, v hodinkách sa teda príliš nevyznám, ale rada by som nejaké kúpila manželovi Poradte mi prosím hodinky tak okolo 2000eur. páčia sa mi OMEGA seamaster 231.10.43.22.02.001, v auparku ich majú za 6550eur, čo je fakt rozdiel oproti tomu čo som ochotná investovať..:o) poradte mi prosím niečo v tomto štýle... on má totiž dosť veľkú ruku, takže potrebuje väčšie hodinky...a určite nie s koženým náramkom...a nie zlaté, ale strieborné...dnes celý deň hľadám na internete, ale ja sa v tom naozaj nevyznám...:(((

ďakujem veľmi pekne za rady.

• Dát hlas 1
Návštěvník Kamil
Odesláno

A nemohly by být bez toho "annual" kalendáře? Vypadají skoro stejně a jsou o téměř polovinu levnější.

Posted Image Posted Image

Odesláno (upraveno)

Dobrý deň,

chcem vás poprosiť o radu, som tu prvý krát, v hodinkách sa teda príliš nevyznám, ale rada by som nejaké kúpila manželovi Poradte mi prosím hodinky tak okolo 2000eur. páčia sa mi OMEGA seamaster 231.10.43.22.02.001, v auparku ich majú za 6550eur, čo je fakt rozdiel oproti tomu čo som ochotná investovať..:o) poradte mi prosím niečo v tomto štýle... on má totiž dosť veľkú ruku, takže potrebuje väčšie hodinky...a určite nie s koženým náramkom...a nie zlaté, ale strieborné...dnes celý deň hľadám na internete, ale ja sa v tom naozaj nevyznám...:(((

ďakujem veľmi pekne za rady.

dobry den :smile_anim:

A má vaš manžel nějaky vztah k mechanickým hodinkám? jestli ano tak i od toho se dá odpíchnout .., musite ale zjistit jaké hodinky se mu líbí, jestli diversky nebo něco elegantnějšího nebo pilotky... No jaká firma ho zaujala a jakymi modely..,na to co hodlate investovat do hodinek by to chtělo nějakou pojistku že se budou aspoň trochu líbit a, že vyhoví vkusu vašeho manžela..Jinak máte u mě palec nahoru, pěkný nápad dát protějšku hodinky.

Upraveno uživatelem stana
Odesláno (upraveno)

Já bych si dovolil doporučit mé oblíbené Omega Seamaster Planet Ocean 2200.50.00. Velikost 45,5 mm je myslím dostatečná i na hodně velkou ruku, požadovaný ocelový tah, nadčasový design - navíc mít hodinky jako James Bond... :2guns:

Tady je máte lehce nad váš limit, přitom nové.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem ricous
Odesláno

Tyhle Omega Seamaster Planet Ocean 2200.50.00 jsou dokonce v prodejní sekci za 43 500.. prodává organic. Takže do limitu by jste se vešla. Jestli by nevadilo, že jsou z února letošního roku.

Odesláno

Tyhle Omega Seamaster Planet Ocean 2200.50.00 jsou dokonce v prodejní sekci za 43 500.. prodává organic. Takže do limitu by jste se vešla. Jestli by nevadilo, že jsou z února letošního roku.

V prodejní sekci jsou PO 2201.50.00 = 42mm, takže menší.
Odesláno

Ale sou 42mm průměr pouzdra

Odesláno

jeeej, ďakujem vám za rýchle odpovede...to som ani nečakala..:-)

takže ono je to tak že jemu on si na hodinky príliš nepotrpí, ale bude mať 50tku tak som sa rozhodla že by si už nejaké také poriadnejšie zaslúžil... nejakým zázrakom sa mi ho podarilo nahovoriť aby si nejaké poskúšal v tom auparku, no a naozaj mu najlepšie sadli tie OMEGY za tých 6550eur čo som sem napísala. tie mu sedeli ako uliate. netušila som, že ich majú za polovicu bez toho "kalendára"...jasné že kalendár na hodinkách nepotrebuje...:D

no a ešte mu perfektne sadli TAG HEUER wav 5112.BA0901 v Auparku cena 3200eur.

ale viem že viac sa mu páčia tie Omegy,aj kvôli zvučnejšej značke......

takže presne takýto štýl hodiniek sa mu páči, presne takýto štýl mu svedčí, len mne sa to zdá byť strašne veľa peňazí....preto vás prosím o radu tej lacnejšej varianty...a lepšie mu svedčí bledý ciferník ako čierny...

kde sa dajú na internete poriadne pozrieť aj s cenami omega hodinky? inak kamarátka letí bud. víkend do Dubaju a najradšej by som sa rozhodla dovtedy pre konkrétny model, aby mi ich kúpila, to by som ešte ušetrila...;-)

Odesláno

podla toho co si napisala v uvode by som podotkol este jednu informaciu. zda sa ze sa v hodinkach ani ty ani manzel moc nevyznate. (nevyznam sa ani ja ale kde tu sa uz nieco nalepilo). treba si uvedomit ze vyberas mechanicke hodinky. isto budu krasne ale je riziko ze budu nepresne. neviem ci tie modely co vyberas su certifikovane ale ak nie tak kludne mozu robit povedzme + 15/20 sekund za den. to jest po 3 dnoch mozu ist o minutu zle. ak manzel nenastavi raz za tyzden veselo tam bude mat + 2 minuty mimo... atd. Vobec ta nechcem od toho co si vybrala odhovarat. Od toho mam daleko. len chcem upozornit na fakt ze omega robi aj quartzky. Ostanes pri super znacke, pojdu mu mimoriadne presne (1-2 sek za mesiac) a usetris aj nejake peniaze. Takze toto ber len ako taku drobnu poznamku a mozno by bolo dobre zistit ci manzel baziruje na presnom case. ak ano tak moze nastat neskor sklamanie. Ak nie tak hura do obchodu :-)

• Hlasovat proti 1
Odesláno

podla toho co si napisala v uvode by som podotkol este jednu informaciu. zda sa ze sa v hodinkach ani ty ani manzel moc nevyznate. (nevyznam sa ani ja ale kde tu sa uz nieco nalepilo). treba si uvedomit ze vyberas mechanicke hodinky. isto budu krasne ale je riziko ze budu nepresne. neviem ci tie modely co vyberas su certifikovane ale ak nie tak kludne mozu robit povedzme + 15/20 sekund za den. to jest po 3 dnoch mozu ist o minutu zle. ak manzel nenastavi raz za tyzden veselo tam bude mat + 2 minuty mimo... atd. Vobec ta nechcem od toho co si vybrala odhovarat. Od toho mam daleko. len chcem upozornit na fakt ze omega robi aj quartzky. Ostanes pri super znacke, pojdu mu mimoriadne presne (1-2 sek za mesiac) a usetris aj nejake peniaze. Takze toto ber len ako taku drobnu poznamku a mozno by bolo dobre zistit ci manzel baziruje na presnom case. ak ano tak moze nastat neskor sklamanie. Ak nie tak hura do obchodu :-)

"nepřesnost" OMEGA zde zmíněných hodinek označených Chronometer není tak velká jek je zde popisováno /jsou to ty certifikované/:

Chronometer - Label given to a watch which has undergone precision tests and received a certificate from an official body (COSC).

nejsem si jistý jestli vůbec OMEGA dělá quartz ve velikosti 45, která je žádána ...

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

.............. treba si uvedomit ze vyberas mechanicke hodinky. isto budu krasne ale je riziko ze budu nepresne. neviem ci tie modely co vyberas su certifikovane ale ak nie tak kludne mozu robit povedzme + 15/20 sekund za den. to jest po 3 dnoch mozu ist o minutu zle. ak manzel nenastavi raz za tyzden veselo tam bude mat + 2 minuty mimo... atd...........

:eek:   :eek: Ale no tak, teď žertuješ, ne. Existuje totiž krásná věc nazvaná vibrograf, kterou je možno i ty nejlevnější, mechanické hodinky seřídit na hodnotu +1/+2 vteřiny. COSC povoluje hodnoty třikrát vyšší, milý kolego.

Upraveno uživatelem Snow
  • Dát hlas 4
  • Hlasovat proti 1
Odesláno (upraveno)

Se spotem je po ránu legrace.

jj, asi se jedna o PN se zapalem mozkovych blan ;) Pani z toho btw musi byt uplne tumpachova a asi vubec netusi o co jde...

Z dnesni produkce Omega tezko vybirat model 40mm+ v bile a uz vubec v quartz (bateriove) verzi. Je treba zvazit, jestli nosi hodinky denne, pak by ani automatické hodinky nemusely byt na prekazku, nebo jestli by je stridal s jinyma hodinkama atd.

Modely bateriove(quartz) jsou obecne levnejsi nez mechanicke automaty a asi by tazatelce i dostacovaly, ale to jde proti produkci Omegy, ktera do vetsich a komplikovanejsich modelu samo dava mechanicky strojek.... tezko se mi to rika, ale mozna levnejsi reseni i za cenu nakupu jine znacky bude to pro obe strany (vy x manzel) prijatelnejsi reseni.

Upraveno uživatelem Seamaster
Odesláno (upraveno)

nicky - ty omegy jsou v tvé situaci myslím výborná volba, je důležité, že si je manžel vyzkoušel a sedí mu, i to, že jste je viděli na živo. Je to obecně v našich krajích uznávaná značka, dostatečně výrazný a neokoukaný model, přitom vskutku ikonický, střední cenová třída, která při žádné příležitosti neudělá ostudu, myslím adekvátní a krásný dárek k padesátinám. Lepší, než ty tag heuer, pakliže nemá manžel vřelý vztah k motosportu. Jen si někde, klidně na webu, prohlídni katalog, abys vybrala optimální verzi, barvu, náramek/kožený řemínek a podobně - přesně, jak píše Kamil. Já třeba bych volil verzi pouze s číslem data, protože ze zkušenosti vím, že ten den v týdnu vůbec nečtu a jen mi ruší při pohledu na ciferník. Taky si ohlídej, aby se tu manžel neusadil - to by pak zdaleka nezůstalo jenom u nich :D :D

Quartz vynech, přesný čas na vteřinku, pakliže ho opravdu potřebuješ, odečtech kdekoli, vlastně všude, ale krásný mechanický hodinky mají duši.

Vždycky se podívej, vlevo pod nick, kdo ti radí, taky jsem netušil, že začátečníci mají takové sebevědomí - teď už konečně chápu, proč se to tam uvádí.

Upraveno uživatelem cigi
  • Dát hlas 1
Odesláno

kedze som doma na PN a mam viac casu tak som pozrel na web omegy sem:

http://www.omegawatches.com/gents/seamaster/aqua-terra-annual-calendar/23110432202001

nikde nevidim info o COSC a sirku tam vidim 43mm

ale ze tie quartzky byvaju zvacsa mensie v priemere to je asi fakt tak ako pisal dande

stačí v tom odkazu kliknout na features a COSC se ti tam objeví :-);

k tématu, upřednostnil bych menší model AT z předešlé produkce Omega a kupoval bych např. ve Vídni, pokud nechcete na internetu např. tady http://www.chrono24.com/cz/omega/aqua-terra-co-axial--id1650214.htm?dosearch=1&watchTypeId=U&searchexplain=false&manufacturerIds=187&query=aqua+terra&usedOrNew=new&caseMaterials=&countryIds=&SEARCH_REGION_ID=&braceletMaterial=&maxAgeInDays=&priceFrom=&priceTo=&sortorder=1&STARTSEARCH=Hledat&SEARCHSTATS_BRAND_ID=&SEARCHSTATS_MATERIAL_ID=&dosearch=1&urlSubpath=/search/index.htm&searchResultIndex=9

Odesláno

steel : to cosc bolo schovane az features (tam som pozeral) a potom za chronometer (tam som nepozeral) ano je to tam, su cosc ...

snow, seamaster : milujem typkov, ktori sa tvaria ako slusaci, nosia hodinky za 3000 eur a viac a ked sa stretnu vo fore s inym nazorom tak co veta to urazka diskutujuceho... dalo by sa reagovat a hrotit to ale nema vyznam...

Odesláno

:eek: :eek: Ale no tak, teď žertuješ, ne. Existuje totiž krásná věc nazvaná vibrograf, kterou je možno i ty nejlevnější, mechanické hodinky seřídit na hodnotu +1/+2 vteřiny. COSC povoluje hodnoty třikrát vyšší, milý kolego.

no to dejme tomu, ale "levné" strojky mají třeba isochronismus +-30s a maximální rozdíl mezi polohami podobný.. reálné nošení tedy i po seřízení může vypadat jinak a pořád je to v normě

Odesláno

A nemohly by být bez toho "annual" kalendáře? Vypadají skoro stejně a jsou o téměř polovinu levnější.

Kamile, ty jsou o kousek mensi - 43 x 41.5mm.

Ale myslim, ze ten 1.5mm neni az takovy rozdil.

Jinak, nicky, preji krasne rano a neco k tem hodinkam:

Myslim, ze by to byla dobra volba - Omega jako znacka je fajn. Relativne znama, ale ne tak vyrazna a ukricena jako treba Breitling, k 50 narozeninam podle me skvela volba, zvlast takovyhle model, ktery ke elegantni, ale nebude vypadat zle ani k tricku a jeans.

Tyhle hodinky maji navic z meho pohledu obrouvskou vyhodu, ze maji tzv. in-house strojek. To znamena, ze ta dana znacka strojek nenakupuje od dodavatele, ale vymyslela a vyrabi si ho sama. Neznamena to, ze by strojky dodavane od dodavatele (vetsinou znacka ETA) byly nekvalitni, ale kdyby se nahodou manzel zacal zajimat o mechanicke hodinky, tak tohle by byl velmi prijemny bonus.

Dalsi moznost by byl nejaky chronograf, treba i ze stejne rady - konretne napriklad 2512.30.00

Posted Image

Nicmene je to otazka preferenci.

A, bohuzel, ani jedny hodnky nebudou do 2000 EUR - oboje se podle obchodu pohybuji od cca 3000 do 4.500 EUR.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...