Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Přátelé, musím zde ventilovat svoji zkušenost s veleznámým ebay prodejcem Timeparadise. Já sám jsem u něho nakupoval asi desetkrát, jednou jsem reklamoval svoje hodinky, jednou sousedovy, který si u něho též objednal. Nedávno jsem pro kolegu objednával Seiko, jelikož je u mě viděl a moc se mu líbily. Hodinky došly rychle, ALE korunka šla zašroubovat zhruba do poloviny, pak se ani nehla (zřejmě nedořezaný závit uvnitř korunky, páč na vnějším závitu nebylo nic podezřelého). I napsal jsem hned prodejci, že hodinky jsou poškozené a posílám mu je zpátky na výměnu.

Souhlasil, já jsem (jak to ostatně dělám vždy, když zboží, které obdržím, není úplně v pořádku) otevřel stížnost u ebaye a druhý den hodinky podal na poště. Luke z Timeparadajsu se ihned ozval a začal kňučet, že co mu to dělám, že otvírám case, že jsme se přece dohodli a můžeme si věřit. No co vám budu povídat, já blbec naivní, jsem si řekl: ále vem to čert, však už máme spolu nějakou spolupráci z asebou a vždycky bylo všechno v pohodě. Tak jsem případ uzavřel a s klidným svědomím jsem čekal na potvrzení přijetí hodinek v Singapuru. Asi za 10 dní jsem jim napsal, jelikož dle sledovacího čísla zásilka už dorazila, Luke mně potvrdil přijetí a že hodinky odesílá do Seiko fabriky. Od té doby se neozval. Psal jsem mu 4 zprávy (během 14 dnů od přijetí v singapuru), neráčil odpovědět ani na jednu. Napsal jsem mu z druhého účtu ohledně nějakých hodinek, odpověděl do pár hodin, takže už mně to bylo jasné. Hodinky si nechali a prachy nedostanu :crying_anim:

Okamžitě jsem napařil negativ, ti smradi na ten feedback dali jen arogantní reply. Napsal jsem na paypal, také na ebay (já vím, jsou to jedni a ti samí), ale bohužel jsem dostal odpověď, že jakmile je jednou případ uzavřen uživatelem, nelze obnovit. Dle mého blbost, obnovení případu může být uděláno lehce jako lusknutí prsty, googlil jsem a četl pár zkušeností, že jim to obnovili. Tak jsem napsal do Timeparadisu, že takhle by to nešlo a pohrozil, že si každý den založím dva ebay účty a každý den zakoupím 4 hodinky a po týdnu od koupě automaticky udělím negativní komentář. To samé, jsem napsal, udělám i prodejci watchub, jelikož je to ten a samý podnik.

Jak jsem slíbil, tak jsem udělal, po zakoupení asi šestero hodinek se ozvali z Timeparadisu, jako kdyby se nechumelilo, že nové hodinky právě dorazily k nim do kanceláře, a co nevidět mně jich budou šibovat do ČR. Takže doufám, že to bude mít zdárný konec. Přece jen, těch pár dolarů (pro ně, jakožto prodejce s obratem tisíců hodinek měsíčně, je to prd) jim nestojí za padesát negativů (jsem toho schopen, klidně nepůjdu týden do práce a budu se věnovat jen tomuto).

Takže přátelé, když budete něco kupovat na ebay (ne jen u Timeparadise či Watchub) a bude něco v nepořádku, otevřete případ a nezavírejte ho, dokud se to nevyřeší! Ať si prodejce slibuje hory doly, nevěřte mu! Myslíte, že mu na vás záleží? Že si váží každého zákazníka individuálně? h...o! Omrdat nás - to je, oč tu běží.

A tímto se s vámi loučím, doufám, že si vezmete poučení z mé chyby.

• Dát hlas 5
Odesláno (upraveno)

No, mne se zda podivne, ze kdyz si se domluvil s prodejcem na vymene, tak jsi zaroven otevrel stiznost. To nezni moc fer a osobne se prodejci tedy nedivim, ze nereagoval behem 14 dnu na tve dotazy.

Upraveno uživatelem nAscA
  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Návštěvník Kamil
Odesláno

Stalo se mi něco podobného s nákupem brašny pro kameru. Prodejce poslal špatnou. Prosil, ať neotvírám stížnost, když jsem urgoval nedodání, opakovaně sliboval, že nová brašna už je na cestě. A tak dlouho mě vodil za nos, až jsem prošvihl termín na otevření stížnosti. Samozřejmě mi nic nepřišlo.:(

Takže miccalka chápu, měl jsem cukání udělat prodejci stejné trable. Nakonec nebyl čas ani nálada a těch 40 dolarů jsem oželel.

Odesláno

No, mne se zda podivne, ze kdyz si se domluvil s prodejcem na vymene, tak jsi zaroven otevrel stiznost. To nezni moc fer a osobne se prodejci tedy nedivim, ze nereagoval behem 14 dnu na tve dotazy.

Stížnost jsem u něho při dvou minulých reklamacích otvíral a nevadilo mu to, dokonce napsal, že to chápe, že chci mít nějaké krytí. Nevím proč potřetí reagoval tak nešťastně, každopádně, když jsem stížnost uzavřel, velice mně děkoval a ujišťoval, že všechno proběhne k mé spokojenosti, takže o nějaké pifce z toho, že jsem otevřel case, nemůže být ani řeč.

Odesláno

Já musim říct , že to bývá celkem běžná praxe :), že prodejce nereaguje. Udělal mi to i Higuchi, na kterýho nedám dopustit. Psal sem mu snad 4x a až po měsíci a půl se najednou sám ozval, že hodinky balí a posílá ke mně.

Odesláno

Kamile na otevreni dispute byvalo myslim 40 dni, to si snad zakaznik dokaze ohlidat.

Miccalek - aha, tak, kdyz jsi predtim postupoval stejne, tak to je zvlastni. Mozna s tebou komunikoval jiny zamestnanec, No dulezite je, ze uz je to snad v poradku.

Odesláno

Těch 45 dnů nebo kolik jde prošvihnout úplně pohodlně. Když ti jde zboží z druhého konce světa klidně i měsíc (či víc), máš pak hodně málo času na domluvení se s prodejcem (který ti hezky otcovsky radí, abys byl více patient)

Návštěvník Kamil
Odesláno

Kamile na otevreni dispute byvalo myslim 40 dni, to si snad zakaznik dokaze ohlidat.Miccalek - aha, tak, kdyz jsi predtim postupoval stejne, tak to je zvlastni. Mozna s tebou komunikoval jiny zamestnanec, No dulezite je, ze uz je to snad v poradku.

Má pravdu:

Těch 45 dnů nebo kolik jde prošvihnout úplně pohodlně. Když ti jde zboží z druhého konce světa klidně i měsíc (či víc), máš pak hodně málo času na domluvení se s prodejcem (který ti hezky otcovsky radí, abys byl více patient)

Asi jsi to nikdy nezažil na vlastní kůži.:)
Návštěvník Kamil
Odesláno

Zazil uz 2x. I kdyby to sem slo mesic ( tak dlouho mi snad nic sem do CR neslo), tak stale mas 15 dnu...

... když jsem urgoval nedodání, opakovaně sliboval, že nová brašna už je na cestě. A tak dlouho mě vodil za nos, až jsem prošvihl termín na otevření stížnosti.

Odesláno

Opatrný postup chápu. Kdysi jsem kupoval přes pixmania.cz televizi. Doma jsem zjistil, že je příliš velká, opatrně zabalil a poslal zpět. Bohužel ovšem do Francie, protože to jsou zřejmě Frantíci. A pak jsem asi 6 týdnů neměl ani prachy ani televizi a marně urgoval a urgoval a už měl pocit, že 35 litrů je v háji. Nakonec poslali. O týden později mi přišly peníze na účet znova. Prostě typický francouzský bordel. A to najednou reagovali hned druhý den a prosili mě, abych je vrátil zpátky:smile_anim: ....

Odesláno

Trošku mimo, ale může prosím mi někdo pomoc objasnit proč se mi u Timeparadise nedaří příhodit? Běžně jsem u něj nakupoval a teď jsem lehce zmatený.Děkuji.

viz:Posted Image

This seller has set buyer requirements for this item and only sells to buyers who meet those requirements. Posted ImageYou are unable to bid on or buy this item because: Posted Image <li> The seller doesn't ship to the location where your primary shipping address is located.

Note: If you are still interested in bidding on or buying this item, you may contact the seller and ask that they exempt you from any buyer requirements.

Psal jsem mu a odpověděl, že není problém:

Hallo vikhra_cz,

If you can bid on the watch and win it then the shipping fee is $28 using registered airmail service.

Luke.

Posted Image

Odesláno

Problém je v tom, že ten jejich systém ti kvůli jeho nastaveným podmínkám nedovolí přihazovat. A on ti v odpovědi jasně píše, pokud můžeš přihazovat a budeš, tak tě to bude stát 28 babek. Ale ty přihazovat nemůžeš. Takže buď se s ním dohodni, že ty requirements změní tak, abys mohl a nebo máš, obávám se, smůlu.

Odesláno (upraveno)

Trošku mimo, ale může prosím mi někdo pomoc objasnit proč se mi u Timeparadise nedaří příhodit? Běžně jsem u něj nakupoval a teď jsem lehce zmatený.Děkuji.

viz:Posted Image

This seller has set buyer requirements for this item and only sells to buyers who meet those requirements. Posted ImageYou are unable to bid on or buy this item because: Posted Image <li> The seller doesn't ship to the location where your primary shipping address is located.

Note: If you are still interested in bidding on or buying this item, you may contact the seller and ask that they exempt you from any buyer requirements.

Psal jsem mu a odpověděl, že není problém:

Hallo vikhra_cz,

If you can bid on the watch and win it then the shipping fee is $28 using registered airmail service.

Luke.

Je to divné, ale pro některé hodinky nemají v Shipping options udanou Českou republiku. Pokud psal, že bude poštovné 28USD (čiže jejich standartní částka), jednoduše si změň v ebay účtu primary adresu na nějakou emerickou třeba (tam, myslím posílá u všech hodinek) a při placení v paypalu uveď svoji adresu a pro jistotu mu to napiš do poznámky.

Jinak co se týče mého případu, hned na začátku problému jsme se domlouvali na tom,ž e mně Luke uhradí polovic nákladů na poštovné k nim, takže zhruba nějakých 15 dolarů. Dušoval se, že jakmile hodinky obdrží, hnedle mně to refunduje. Cheche, samozřejmě ticho po pěšině. To jsem mu taky zmiňoval v těch 4 zprávách. Včera jsem mu teda psal znovu ohledně toho a dnes už pisal, zda-li to budu chtít proplatit ihned nebo mně to pak strhne z přístí objednávky. Tak jsem mu napsal: jelikož mě dali na blacklist, tak další objednávka asi nebude :D

Upraveno uživatelem miccalek
Odesláno (upraveno)

Kamile, rekl bych, ze sis to proste neohlidal sam. Je to od nich svinarna, takhle lidi podvadet.Popravde se mi jevi velmi divne hned zazadat od dispute, kdyz mam na to mesic a pul. Vzdyt prave proto je tam 45 dni, aby byl cas to nejdrive vyresit mezi s sebou a pak do toho zatahovat treti stranu. Za to se da vyresit spousta veci, byt je to na druhe strane zemekoule. Osobne o nej zadam treba az 40 dni po zakoupeni daneho predmetu. (kdyz samozrejme uz neni treti den jasno, ze jde o podvod).

To, ze nejsou nektere hodinky ochotni zasilat do CR si vysvetluju tim, ze jsou treba urceny jen pro asijsky trh a maji od vyrobce zakazano je sem poslat. To, ze to jsou ochotni udelat za poplatek je uz jina vec.

Upraveno uživatelem nAscA
Odesláno

Je to divné, ale pro některé hodinky nemají v Shipping options udanou Českou republiku. Pokud psal, že bude poštovné 28USD (čiže jejich standartní částka), jednoduše si změň v ebay účtu primary adresu na nějakou emerickou třeba (tam, myslím posílá u všech hodinek) a při placení v paypalu uveď svoji adresu a pro jistotu mu to napiš do poznámky.

Díky , napsal mi něco podobného, tak zkusím změnit tu primary adresu,ale s tím EU mi to jasné není.

"Hallo vikhra_cz,

Ebay has a problem with Seiko from EU and this is why you cannot bid.

One bidder told me that the ebay address must be changed to United States then you can bid.

Luke"

Odesláno

Ebay has a problem with Seiko from EU and this is why you cannot bid.

One bidder told me that the ebay address must be changed to United States then you can bid.

Luke"

Trochu OT, ale tohle je další poznatek k problému hodinky Seiko pro asijský trh x zasílání do EU. Donedávna tyhle prodejci ofic. do EU neposílali, ale přihazovat šlo. A teď už je do toho zatažena i ebay. Docela zajímavé.
  • po 2 týdnech...
Odesláno

díky za zkušenost, ten nápad s otevíráním nových účtu a mařením aukcí se mi moc líbí, mám problémy s jedním prodejcem z NY, koupil jsem trika pro kamaráda a nedorazily, z vlastní neopatrnosti jsem deadline na paypal i ebay prošvihl, tak zkusím ještě tohle...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...