Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

dělám v techologické firmě a vím že většina větších zákazníků požaduje "silicon free" produkt - například automobilky

tak jsem zvědavý jestli se tento materiál v hodinkách více rozšíří a bude propagovat a nebo to je jen taková slepá cestička

Odesláno

Takže některé Omegy raději kupovat až příští rok :)

z webu Omega "The Co-Axial calibres currently equipped with silicon balance springs are the ladies? calibres 8520, 8521 (which are featured in the Ladymatic line) and 8421 and the gentlemen?s calibres 8601 and 8611. This list will be extended in 2011 to cover additional calibres."

Odesláno

dělám v techologické firmě a vím že většina větších zákazníků požaduje "silicon free" produkt - například automobilky

tak jsem zvědavý jestli se tento materiál v hodinkách více rozšíří a bude propagovat a nebo to je jen taková slepá cestička

Proc silicon free? Co jim na tom vadi? Nemyslis silicone free? Pac silicon a silicone jsou dve ruzne veci.

Silicon= kremik, polokov

Silicone= silikon, polymer co ma v kozach Pamela

JInak kremikovej vlasek v Omegach, co na to rict... hura? Ja jsem spokojenej s presnosti i tak. Zas to akorat navysi cenu hodinek, prijde mi to jako podobna psychoza ve svete vyrobcu hodinek asi podobne jako roladomanie tady na foru :smile_anim:

Odesláno

Jestli to povede ke zvýšení ceny uvidíme. Každopádně je to posun. Jestli správným směrem ukáže čas. A ten, jak říká Thesis/Snow není našim pánem.

Ale je třeba mít svého miláška, že ?

V každém odvětví lidské činnosti jsou jedni, kteří razí cestu a ti druzí, kteří po té cestě jdou za nimi ...

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

takhle to vypádá pod mikroskopem: Si x Nivarox

Upraveno uživatelem YPO
Návštěvník YPO
Odesláno

Já moc na tu techniku nejsem ... co z toho vyčteš ?

já nic - nivarox je hezčí :D
  • Dát hlas 1
Odesláno

A jako je to urco pokrok, o tom zadna, jen se bojim ze to je maly krok pro hodinky, ale velky skok pro nase penezenky ;)

Typoval bych nárůst tak do 15%, protože modely s kalibry 8500 a výše jsou i tak dost cenově vysoko. Možná to ale bude nastejno, byl by to dobrý marketingový tah. Každopádně to ale zkusím to zjistit.

Odesláno

Tak jsem trochu googlil a vypadá to, že cena zůstává. Ovšem prozatím je nejlevnějším modelem Seamaster New Aqua Terra Annual Calendar 231.10.43.22.06.001 za 7350,- Euro :)

Chápu to tedy jako zvýšení užitné hodnoty.

Odesláno

No uvidime, pokud to budou cpat jen do "inhouse" kailbru 8500 a jeho derivatu, tak se to v te cene asi ztrati, pokud by to resili plosne u vsech modelu, tak to by se teprve videlo...

Odesláno

No uvidime, pokud to budou cpat jen do "inhouse" kailbru 8500 a jeho derivatu, tak se to v te cene asi ztrati, pokud by to resili plosne u vsech modelu, tak to by se teprve videlo...

Podle nezaručeného zdroje má být křemíkový vlásek i v kalibru 2500. Dál tam zmiňují pro Planet Ocean keramickou lunetu i mimo limitovanou edici a také variantu s modrým ciferníkem.

Tady je ještě jedno video o výrobě křemíkových vlásků.

Odesláno

Podle nezaručeného zdroje má být křemíkový vlásek i v kalibru 2500. Dál tam zmiňují pro Planet Ocean keramickou lunetu i mimo limitovanou edici a také variantu s modrým ciferníkem.

Tady je ještě jedno video o výrobě křemíkových vlásků.

Pravda je, že by to byla příjemná změna. A širší použití kalibrů 8500 a výše jsou přece jen volba, která by posunula Omegu do vyšších pater zájmu :) keramickou lunetu bych bral jako odpovídající reakci na Rolex, který se použitím keramiky dost pozvedl. Taky myslím, že by se zde na fóru objevilo dost PO za příznivou cenu pro začínající chronomagory :D No je se na co těšit !!

• po měsíci...
Odesláno

Ví někdo, proč je na křemíkový vlásek záruka pouze 4 roky? Jaké riziko při provozu hodinek hrozí? Toto téma mě opravdu zajímá, proto děkuji za případné relevantní informace.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...