Přejít na obsah

Maurice Lacroix Masterpiece Le Chronographe

mrakodrap

Doporučené příspěvky

Tyhle ML maji neskutecny koule, nazivo jsou uplne dokonaly.

Strasne se mi libi ten kontrast - vychazeji z "klasickeho stareho" konceptu chronographe suisse, nechali bo-compax a strojek vizualne odkazuje k Venus kalibrum, ale zaroven je to moderna... Slint!

A jinak ML se mi libi cim dal vic, v soucasnosti je to IMHO jedna z mala hodinarskej znacek, ktera ma tak razantni vyvoj strojku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kvoli mrako-kuskom by sa oplatilo vycestovat do PH na nejaky zraz :)

No jo ale to by musel Mrakous prijet ze Znojma aby jste se v Praze potkali :-D

- neni teda lepsi se za nim stavit ve Znojme?

Jinak ja se tesim na fotky Blancplain Peking - Paris - v jednoduchosti je krasa !

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

No pozeram na tu korunku uz dlhsiu chvilu, a proste mi tam nepasuje. Je ako z ineho sveta, hodinky su s touto korunkou nekonzistentne, moc to puta pozornost.

Chtěl jsem k té korunce jen dodat (protože to z fotek není zřejmé a ani jsem to nikde nečetl), že to taky není obyč korunka :) . Je šroubovací, ale "šroubování" v tomhle případě znamená jen čtvrt otočení - na korunce je jasně viditelná značka, kvůli pozici, ve které se blokuje. Ruční nátah je už kvůli tomu radost, mimo toho se korunka hrozně dobře drží a ovládá.

Mimo toho jsou ty hodinky naživo ještě trochu o něčem jiném - v některých úhlech pod světlem vytvářejí ty dva kulaté broušené ukazatele proti matnému ciferníku zajímavý, jakoby "3D" efekt, nádhera.

Odkaz ke komentáři

Odlisit se korunkou a disky, udelat moderni chrono serioznihu strihu, je imho moc sympaticka snaha.

Souhlas, mě se moc na ML líbí, že vlastně dělají hodinky klasickýho střihu, ale s takovou Hi-Tech futuristickou příchutí, tohle není vyjímka. Mě je ML hrozně sympatická značka. A ten kalibr je užasnej, bych je nosil obrácně :D
Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

:) Jak se to vezme...

O tomhle byla diskuze ve vlakne o inhauzech - velka cast firem to dela tak, ze minimalne slozitejsi kalibry si nechaji navrhnout od nekoho - exkusivne, jenom pro sebe, takze je to vpodstate in-house - znacka zaplatila vyvoj strojku, ktery bude pouzivat jen ona sama. Problem je v tom, ze hodinari, kteri umeji udelat slozitejsi strojek, z logickych duvodu nestoji o to, aby pracovali porad pro jednu firmu. Takze bud si udelaji vlastni znacku a / nebo dodavaji napady jinym.

Odkaz ke komentáři

...velka cast firem to dela tak, ze minimalne slozitejsi kalibry si nechaji navrhnout od nekoho - exkusivne, jenom pro sebe, takze je to vpodstate in-house - znacka zaplatila vyvoj strojku, ktery bude pouzivat jen ona sama.

Tohle je mi jasný, to sedí třeba pro Breguety, v Type XX jsem měl unikátní Lemanii, ale nezapřenou. ML se opravdu chlubil inhouse vývojem u ML 106.
Odkaz ke komentáři

Hodinar, kterej jim to delal, delal stejnym zpusobem i pro jine firmy - a podle me je to koser. Stejne je to nakonec otazka penez. Zaplatis si SVYHO hodinare, kterej vyvine strojek, kterej bude patrit Tobe x zaplatis ciziho hodinare, kterej vyvine strojek, kterej bude patrit Tobe.

Jina vec by byla, kdyby tomu hodinari patril ten strojek (patenty, prumyslovy vlastnictvi nebo jaksetosakrajmenuje, ...).

PS: Diky jmenu toho hodinare maji u me tyhle hodinky daleko vetsi cenu/prestiz, a to mam ML moc rad! :)

Vecer sem dam kdyztak napovedu, par jich mam ;)

K tomu placeni hodinare - mluvime ted samozrejme o vyvoji od zacatku, tedy ne modifikaci (byt velkou) neceho existujiciho.

Upraveno uživatelem boo-beek
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...