Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 20. 2. 2011 v 21:00, 'sureshot' napsal:

mozno by si pochopil vela veci.

Aha,takze Ty ked si nerobil dochodkovu reformu tak nemozes mat na nu vlastny nazor?Dobra teoria...

Odesláno
  V 20. 2. 2011 v 21:08, 'svijanskymaz' napsal:

Aha,takze Ty ked si nerobil dochodkovu reformu tak nemozes mat na nu vlastny nazor?Dobra teoria...

neviem ci som presne pochopil tvoje myslienkove pochody. no skusme takto, v zivote som cosi malo poorganizoval aj vacsie aj mensie aj najmensie

a ver mi, ze jednak si odvtedy KAZDU takuto snahu velmi cenim. za vsetkym je vela prace a vela usilia. ak sa ti nepacilo je to ok, mas na to pravo ale aspon tu trochu uznania mozes aplikovat tak, ze nepouzijes jednoduche a znacne hrube vety, ktore globalizuju a nie su konstruktivnou kritikou.

prepac urcite ta nejdem zahrabavat pod ciernu zem ani kritizovat ale neda mi byt uplne ticho,

skus vidiet veci v sirsich suvislostiach, skus za tym vidiet snahu, pripravy, ludi, ich volny cas a vobec vsetko. myslim ze si to tu trochu respektu (aspon na chronomagu) zasluzi.

(seriozne nic v zlom, neutocim len som musel reagovat) ak mas stale iny nazor. nemam sancu ti ho zmenit.

Odesláno (upraveno)
  V 20. 2. 2011 v 21:29, 'sureshot' napsal:

neviem ci som presne pochopil tvoje myslienkove pochody. no skusme takto, v zivote som cosi malo poorganizoval aj vacsie aj mensie aj najmensie

a ver mi, ze jednak si odvtedy KAZDU takuto snahu velmi cenim. za vsetkym je vela prace a vela usilia. ak sa ti nepacilo je to ok, mas na to pravo ale aspon tu trochu uznania mozes aplikovat tak, ze nepouzijes jednoduche a znacne hrube vety, ktore globalizuju a nie su konstruktivnou kritikou.

prepac urcite ta nejdem zahrabavat pod ciernu zem ani kritizovat ale neda mi byt uplne ticho,

skus vidiet veci v sirsich suvislostiach, skus za tym vidiet snahu, pripravy, ludi, ich volny cas a vobec vsetko. myslim ze si to tu trochu respektu (aspon na chronomagu) zasluzi.

(seriozne nic v zlom, neutocim len som musel reagovat) ak mas stale iny nazor. nemam sancu ti ho zmenit.

Aby som to zhrnul.Bez ohladu na to ci chodim na chronamag forum,alebo nie mam pravo na svoj nazor.Nikoho neurazam a uz vobec nie hrubo.Za vystavu som si zaplatil a myslim si ze primeranu ciastku,nakolko ma celkovo sklamala,nebudem sucitit so snahou usporiadatelov.Do zakulisia nevidim,neviem kolko prace ich to stalo,ani kolko zisku im to prinesie.To nie je moja vec a vobec ma to nezaujima.Boli tam aj kusky ktore ma potesili a velmu zaujali.Kazdopadne moj subiektivny pocit je,ze k takej udalosti ako je 600 rokov orloja mala byt vystava exkluzivnejsia.Ked pojdem do Leningradskej Ermitaze tak tam cakam van Gogha,,Picasa a nie Ringo Cecha.Sorry,ale od tak velkej udalosti cakam hodinky a znacky pre bezneho smrtelnika nedosiahnutelne.Takto mi ta kolekcia Fortisov posobila dost lacno a reklamne,to uz tam mohli byt Festiny...Ja neviem ci sa vyjadrujem celkom presne,ale pokial Fortis chce vystavovat na takom mieste ako je Prazsky orloj tak je to pre neho dobra reklama a za reklamu sa plati...Myslim,ze tam chybal Patek,ked uz mi niekto podsuva ze vystava je svetova,ze sa budu prezentovat svetove manifaktury z Nemecka a Svajciarska....Proste,keby tato vystava bola niekde na Prahe 9 v nejakom kulturaku tak ok a super,nepoviem ani slovo,ale takto?

Okrem toho,ja som zivnostnik,kazdy den organizujem,davam pracu,um,peniaze aby som ponukol co najlepsi produkt a malo kto oceni,takze mne tieto vztahy su uplne jasne:smile_anim:

Upraveno uživatelem svijanskymaz
Odesláno (upraveno)

V rámci 600. výročí orloje, se uskuteční  také cyklus přednášek, které jsou na Staroměstské radnici pro zájemce zdarma.

V závorce uveden aktuální počet volných míst ke dni 21. 2. 2011.

23.2.2011 Středa 18:00 hod. (3)

Radko Kynčl (Národní technické muzeum): Vývoj hodinářství v Českých zemích

Sraz bude v 17:45 hod. u šaten 600 let orloje (po vstupu do Staroměstské radnice jsou umístěné po pravé straně)

28.2.2011 Pondělí 18:00 hod. (11)

Mgr. Petr Nekuža: Vývoj kalendáře a základních časoměrných zařízení

5. 3. 2011 Sobota 17:30 hod. (obsazeno)

Ing. Libor Hovorka (PRIM): Historie výroby hodinek PRIM

10.3.2011 Čtvrtek 18:00 hod (11)

Martin Šafránek (W&F Atelier): Nezávislí hodináři - Síla a kult osobnosti

15.3.2011 Úterý 18:00 hod. ( obsazeno)

PhDr. J. Ondráček (Hodinářská škola Jihlava) Tajemství přesnosti mechanických hodinek

15.3.2011 Úterý 18:45 hod. (13)

p. Luděk Seryn :Historie a současnost hodinářské firmy Luděk Seryn

21.3.2011 Pondělí 18:45 hod. (12)

David Knespl: Jakub Čech, orlojník a hodinář

Závazné přihlášky na přednášku zasílejte na e-mail: k.kratinova@abl.eu .

Upraveno uživatelem Katerina82
Odesláno

Okrem toho,ja som zivnostnik,kazdy den organizujem,davam pracu,um,peniaze aby som ponukol co najlepsi produkt a malo kto oceni,takze mne tieto vztahy su uplne jasne:smile_anim:

Vážený zklamaný kolego.Plně sdílím Tvůj názor a dovolil jsem si slušně vyjádřit své zklamání asi jako první v tomto foru.Vzápětí jsem byl lynčován.Mě také neplatí za snahu,ale za výsledky.V NTM bych byl celý den za 170 ,- Kč,tady jsem se proběhl po schodech za 190,- za půl hodiny.Vystrčit na dvorek pět sportovních aut a tvrdit,že mám světový autosalon je směšné /i kdyby to byly Ferrari/ .Mé zklamání potvrdili i profesionální hodináři .Možná se výstava jen zpozdila o třicet let - za komunistů bychom nad Omegama slintali. Dnes vím,že je to na západ od hranic běžná konfekce a to už vůbec nemluvím o ostatních "módních značkách " .

Děkuji organizátorům za snahu,ale pánové - tohle není světové :(

PS : Těším se na večer až se o sobě zase něco dozvím :)))

Odesláno
  Citovat

Vážený zklamaný kolego.Plně sdílím Tvůj názor a dovolil jsem si slušně vyjádřit své zklamání asi jako první v tomto foru.Vzápětí jsem byl lynčován.Mě také neplatí za snahu,ale za výsledky.V NTM bych byl celý den za 170 ,- Kč,tady jsem se proběhl po schodech za 190,- za půl hodiny.Vystrčit na dvorek pět sportovních aut a tvrdit,že mám světový autosalon je směšné /i kdyby to byly Ferrari/ .Mé zklamání potvrdili i profesionální hodináři .Možná se výstava jen zpozdila o třicet let - za komunistů bychom nad Omegama slintali. Dnes vím,že je to na západ od hranic běžná konfekce a to už vůbec nemluvím o ostatních "módních značkách " .

Děkuji organizátorům za snahu,ale pánové - tohle není světové :(

PS : Těším se na večer až se o sobě zase něco dozvím :)))

vyválení v dehtu a peří tě nemine :-) OK, výstava trpí pár dětskými nemocemi, to je asi zřejmé. Na druhou stranu to je nultý/první ročník a proto lze určité nedostatky pochopit a snad i omluvit Posted Image

Návštěvník YPO
Odesláno
  V 21. 2. 2011 v 15:46, 'safi' napsal:

vyválení v dehtu a peří tě nemine :-) OK, výstava trpí pár dětskými nemocemi, to je asi zřejmé. Na druhou stranu to je nultý/první ročník a proto lze určité nedostatky pochopit a snad i omluvit Posted Image

tak - je dobře vědět, že za sto let to bude lepší :D
Odesláno
  V 20. 2. 2011 v 21:56, 'svijanskymaz' napsal:

Aby som to zhrnul.Bez ohladu na to ci chodim na chronamag forum,alebo nie mam pravo na svoj nazor.Nikoho neurazam a uz vobec nie hrubo.Za vystavu som si zaplatil a myslim si ze primeranu ciastku,nakolko ma celkovo sklamala,nebudem sucitit so snahou usporiadatelov.Do zakulisia nevidim,neviem kolko prace ich to stalo,ani kolko zisku im to prinesie.To ....

no co mam k tomu dodat? ak si do tejto chvile nepochopil co chcem naznacit tak uz potom netreba viac slov. rychlo-kritikov co nesetria slovami a strielaju rovno od boku sa najde vzdy dost. sami vsak nezorganizuju (nevyrobia atd) nic. skritizovat nieco je totiz najviac jednoducha vec na na svete. chapem to tak, ze radsej by si nic ako toto.

samozrejme na svoj nazor aj jeho vyjadrenie mas plne pravo.

Odesláno
  V 21. 2. 2011 v 18:12, 'sureshot' napsal:

no co mam k tomu dodat? ak si do tejto chvile nepochopil co chcem naznacit tak uz potom netreba viac slov. rychlo-kritikov co nesetria slovami a strielaju rovno od boku sa najde vzdy dost. sami vsak nezorganizuju (nevyrobia atd) nic. skritizovat nieco je totiz najviac jednoducha vec na na svete. chapem to tak, ze radsej by si nic ako toto.

samozrejme na svoj nazor aj jeho vyjadrenie mas plne pravo.

slovy Tvého přítele /farářskej promine/ : "No vidíš, a sám jsi přitom právě (řečeno s papá Chirakem) propásl dobrou příležitost mlčet. " . U nás se tomu říká diskuze .

Odesláno

chcel som naznacit, ze urcita miera respektu voci usporiadatelom je slusnost.

zial nie som vyrecny, alebo sa mi nepodarilo napisat tolko, co som chcel.

predvadzam vela veci, mas pravdu, no, ty si toho zatial moc nepredviedol.

tymto moju debatu v tejto zalezitosti koncim.

Odesláno
  V 18. 2. 2011 v 21:59, 'Petr_P' napsal:

Předmět: Video mapping/videoprojekce 5. března opět probudí orloj?

?Projekce se konají v sobotu 5. března od sedmi do deseti večer. Začínat budou vždy v půl a v celou, hned po promenádě Apoštolů. Délka projekce je deset minut. Vstup na Staroměstské náměstí bude zdarma?.

5. března potvrzeno pořadateli zde. :smile_anim:
Odesláno (upraveno)

Výstava má určitě pár dětských nemocí, které kurátor Honza Lidmaňský do dalšího ročníku určitě vylepší (pokud se uskuteční). Z pohledu českého hodinářství (a zejména ateliéru W&F) je super, že se na jednom místě sešla soudobá česká (a slovenská) hodinářská scéna. Nikde jinde dosud nebylo možné vidět všechny tyto modely naživo a na jednom místě a udělat si názor, jak si který hodinář vede. Hodinky sice můžete vzájemně porovnávat na fotografiích, ale je nutné vidět je v reálu. A to je obrovský klad výstavy. Nad dvěma vitrýnkami českého hodinářství můžete klidně strávit i dvacet minut.

Ostatně kde jinde máte možnost naživo vidět původní Orlíky? Kde jinde si v Praze můžete prohlédnout ORIGINÁLNÍ skafandr (Fortis)? Kolika lidem by AP zapůjčila exkluzivní muzejní kousek s nápisem Geneve na číselníku, kterých vzniklo skutečně malé množství?

Upraveno uživatelem safi
Odesláno

Na výstavě je jistě potřeba ocenit snaha a dobrá vůle organizátorů. Ale jejím problémem nejsou dětské nemoci. Jejím problémem je to, že neodpovídá ani svému názvu ani významu místa. A jak naznačil již YPO - další šance bude za sto let. (Při troše shovívavosti za padesát...)

Mám-li být konkrétnější - čekal bych třeba, že se dozvím něco víc o funkcích orloje - nějakou názornou formou, na nějakém aspoň částečně funkčním modelu či zobrazení, popřípadě prostřednictvím nějaké animace. Bohužel, v této věci jsem i po návštěvě výstavu odkázán na internetové zdroje. A co se týče vystavených hodinek, tak nevím, čím to je, ale i těch několik málo významných exponátů (třeba ten slavný Trilogy Set od UN) zde působí najednou tak nějak bezvýznamně...

A pokud jde o české hodinářské firmy - možná by bylo přínosnější, kdyby si udělaly nějakou stálou expozici u sebe v ateliéru, který by člověk mohl navštívit, modely si opravdu prohlédnout / osahat a třeba s jejich tvůrci i pokecat. Takhle to bylo opravdu jak na výstavce v Domě pionýrů a mládeže... B)

Nejpřínosnější jsou tedy nakonec ty doprovodné akce, přednášky. To zcela bezpochyby. To by mohl být dobrý začátek nějaké tradice.

Odesláno (upraveno)

V rámci 600. výročí orloje, se uskuteční  také cyklus přednášek, které jsou na Staroměstské radnici pro zájemce zdarma.

V závorce uveden aktuální počet volných míst ke dni 25. 2. 2011.

28.2.2011 Pondělí 18:00 hod. (11)

Mgr. Petr Nekuža: Vývoj kalendáře a základních časoměrných zařízení

Sraz bude v 17:45 hod. u šaten 600 let orloje (po vstupu do Staroměstské radnice jsou umístěné po pravé straně)

5. 3. 2011 Sobota 17:30 hod. (obsazeno)

Ing. Libor Hovorka (PRIM): Historie výroby hodinek PRIM

10.3.2011 Čtvrtek 18:00 hod (11)

Martin Šafránek (W&F Atelier): Nezávislí hodináři - Síla a kult osobnosti

15.3.2011 Úterý 18:00 hod. ( obsazeno)

PhDr. J. Ondráček (Hodinářská škola Jihlava) Tajemství přesnosti mechanických hodinek

15.3.2011 Úterý 18:45 hod. (13)

p. Luděk Seryn :Historie a současnost hodinářské firmy Luděk Seryn

21.3.2011 Pondělí 18:45 hod. (12)

David Knespl: Jakub Čech, orlojník a hodinář

Závazné přihlášky na přednášku zasílejte na e-mail: k.kratinova@abl.eu .

Upraveno uživatelem Katerina82
Odesláno
  V 13. 2. 2011 v 19:07, 'wen' napsal:

Včera jsem psal, že katalog jde do tisku příští týden :)

Jak to vypadá s tím katalogem? Už se dá koupit? Díky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...