Přejít na obsah

Adopce dětí na dálku

Doporučené příspěvky

no já když jsem v africe tak si vždycky nějakou gazelu adoptuju. naposled ve freetownu to byla miss (snad 2008 nebo 9) a tu jsem adoptoval dvě noci po sobě a to několikrát. takže zkušenosti kladný.

ne vážně pokud to není nějaká masírka a prachy nejdou černordelníkům na mešní vína tak bych asi i někoho takhle sponzoroval. ale jsem od přírody neduvěřivej

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já osobně tomu nevěřím. Když vezmu v úvahu, že i humanitární pomoc umí místní bosové směnit za zbraně tak kde asi končí vaše peníze? Podle mne část skončí v provozní provizi nějakého toho fondu nebo zprostředkovatele, část pak v rukou někoho místního diktátora a zbytek možná v rukou podvodníka, kterej vám sesmolí nějakej dopis pro blaho kapitalistické duše :-)

Pokud Vás tato problematika trochu zajímá tak doporučuji:

My linkGenocidy v Africe jsou řízeny elitami kapitalismu

Poměrně dost nelichotivé čtení pro Evropana/Amíka

Pokud toužítě po nějaké filantropické činnosti. Doporučuju vybrat něco ve svém okolí kde budete mít jistotu, že nepřispíváte na nějaký další africký holokaust.

Pro ty co článek z různých důvodů nepřekoušou si dovolím jen vtipný závěr:

"Váleční zločinci jako Henry Kissinger, Madlen Albrightová, nebo Richard Holbrook přebírají ceny a uznání za brutální likvidaci lidské společnosti. A co na to většina tzv. civilizovaného světa? Chodí do práce, shání slevy, kouká na televizi, čte bulvár, hraje fotbal a platí jeden multiholokaust za druhým."

Odkaz ke komentáři

no já když jsem v africe tak si vždycky nějakou gazelu adoptuju. naposled ve freetownu to byla miss (snad 2008 nebo 9) a tu jsem adoptoval dvě noci po sobě a to několikrát. takže zkušenosti kladný.

ne vážně pokud to není nějaká masírka a prachy nejdou černordelníkům na mešní vína tak bych asi i někoho takhle sponzoroval. ale jsem od přírody neduvěřivej

To jseš ale celej zabalenej v gumě a ještě v alobalu a koukáš se na tu gazelku ze tří metrů, né? :D A pokud ne, tak ti ten čas začne plynout o dost rychleji.

Odkaz ke komentáři

Já osobně tomu nevěřím. Když vezmu v úvahu, že i humanitární pomoc umí místní bosové směnit za zbraně tak kde asi končí vaše peníze? Podle mne část skončí v provozní provizi nějakého toho fondu nebo zprostředkovatele, část pak v rukou někoho místního diktátora a zbytek možná v rukou podvodníka, kterej vám sesmolí nějakej dopis pro blaho kapitalistické duše :-)

Pokud Vás tato problematika trochu zajímá tak doporučuji:

My linkGenocidy v Africe jsou řízeny elitami kapitalismu

Poměrně dost nelichotivé čtení pro Evropana/Amíka

Pokud toužítě po nějaké filantropické činnosti. Doporučuju vybrat něco ve svém okolí kde budete mít jistotu, že nepřispíváte na nějaký další africký holokaust.

Pro ty co článek z různých důvodů nepřekoušou si dovolím jen vtipný závěr:

"Váleční zločinci jako Henry Kissinger, Madlen Albrightová, nebo Richard Holbrook přebírají ceny a uznání za brutální likvidaci lidské společnosti. A co na to většina tzv. civilizovaného světa? Chodí do práce, shání slevy, kouká na televizi, čte bulvár, hraje fotbal a platí jeden multiholokaust za druhým."

Ale jó, asi to takhle v nějákých případech chodí, ale tady to celkem funguje. Kámoš do Keni jezdí pravidelně, má tam tři děcka v adopci, vždycky je tam navštíví a s celou akcí je spokojenej. To víš, že s toho má vždycky někdo prospěch, takových lidí, aby to dělali zadarmo už se mo nenajde. Já většinou přispívám na zvířata a to osobně při expedicích do JAR, lidi mi jsou celkem ukradený, ale v tomhle případě jsem udělal vyjímku, jelikož jak jsem psal na začátku, přilétly nějáké zapomenuté money a byli prostě navíc, kéž by se ta situace ještě párkrát zopakovala :oneeyed02: Každopádně říct, že ty prachy někdo švihne, tak nepošlu ani vyndru je daleko lehčí, než se o to trochu blíže zajímat, aspoň většina lidí z mého okolí to tak má, ale to jde úplně mimo mě a jsem docela rád.

Odkaz ke komentáři

Protoze jsem nedavno pracoval pro jednu neziskovou organizaci (nechci jmenovat), ktera neco podobneho ma taky v nabidce, dovolim si tvrdit, ze do toho trochu vidim. A popravde jsem docela zklamany zdejsi dost divnou reputaci neziskovek (pracoval jsem uz asi pro 6 ruznych a verte mi, ze zadna z nich ani mezinarodni kolos ani neco maleho regionalniho nebo snad jen mistniho nema na ruzich ustlano). Pamatuji si, kdy jsme nemeli na provoz a vyplaty i 5 mesicu jenom proto, ze stat slibene penize ne a ne poslat (asi bylo vyhodnejsi, to pozdrzet na uctech a ziskat z toho urok). Vetsina organizaci je prakticky na mizine, zivori.

K adopcim - u kazde organizace, snad uz ze zakona je mozne se podivat na vyrocni zpravy, kde je vse vyuctovano a lze z toho hodne vycist. Vetsina tech organizaci v tom miste daru pusobi nebo pusobila a tudiz vase penize jdou konkretnim lidem, ne zadnym vudcum a zpronevera prakticky nehrozi. A jestli si nekdo mysli, ze ceske deti jsou na tom taky blbe a snad stejne jako s detmi v Africe nebo Asii, tak by mel vylezt z nory a trosku ty chudsi casti sveta procestovat. Pak pochopi...

EDIT: nehlede na to, ze vyplaty lidi pracujicich v neziskovkach jsou dost nizke.... mozna jako v zadne jine oblasti. Je to spis filantropie a prace spojena s trochu nedobrovolnym dobrovolnictvim

Upraveno uživatelem nAscA
Odkaz ke komentáři

Ale jó, asi to takhle v nějákých případech chodí, ale tady to celkem funguje. Kámoš do Keni jezdí pravidelně, má tam tři děcka v adopci, vždycky je tam navštíví a s celou akcí je spokojenej. To víš, že s toho má vždycky někdo prospěch, takových lidí, aby to dělali zadarmo už se mo nenajde. Já většinou přispívám na zvířata a to osobně při expedicích do JAR, lidi mi jsou celkem ukradený, ale v tomhle případě jsem udělal vyjímku, jelikož jak jsem psal na začátku, přilétly nějáké zapomenuté money a byli prostě navíc, kéž by se ta situace ještě párkrát zopakovala :oneeyed02: Každopádně říct, že ty prachy někdo švihne, tak nepošlu ani vyndru je daleko lehčí, než se o to trochu blíže zajímat, aspoň většina lidí z mého okolí to tak má, ale to jde úplně mimo mě a jsem docela rád.

Tak, kdyby si s tím někdo švihnul tak to je ještě ta lepší varianta. Horší je, že za to někdo nakoupí zbraně a vystřílí vedlejší vesnici proto, že je to prostě jinej kmen. Největší zvěrstva pácháná v Africe sponzorují částečně dobročinnost tohtoto typu a částečně přímo vlády EU/USA. Možná se sem tam najde i vlaštovka toho, že to může zafungovat jak má, ale poslat jen někam peníze hlavně abych se o to nemusel starat a měl klid v duši ..........., nejhorší je že vlastně vůbec nevíš co vlastně sponzoruješ (jenže tohle Evropan ani Američan prostě nechce slyšet). Od té doby co ruplo na švýcarské šéfy UNICEF, že pořizujou nejdražší verze luxusních Mercedesů mám na charitu tohoto typu svůj názor. Důležité je ale platit pravidelně neb leasing nepočká :-)

Odkaz ke komentáři

Protoze jsem nedavno pracoval pro jednu neziskovou organizaci (nechci jmenovat), ktera neco podobneho ma taky v nabidce, dovolim si tvrdit, ze do toho trochu vidim. A popravde jsem docela zklamany zdejsi dost divnou reputaci neziskovek (pracoval jsem uz asi pro 6 ruznych a verte mi, ze zadna z nich ani mezinarodni kolos ani neco maleho regionalniho nebo snad jen mistniho nema na ruzich ustlano). Pamatuji si, kdy jsme nemeli na provoz a vyplaty i 5 mesicu jenom proto, ze stat slibene penize ne a ne poslat (asi bylo vyhodnejsi, to pozdrzet na uctech a ziskat z toho urok). Vetsina organizaci je prakticky na mizine, zivori.

K adopcim - u kazde organizace, snad uz ze zakona je mozne se podivat na vyrocni zpravy, kde je vse vyuctovano a lze z toho hodne vycist. Vetsina tech organizaci v tom miste daru pusobi nebo pusobila a tudiz vase penize jdou konkretnim lidem, ne zadnym vudcum a zpronevera prakticky nehrozi. A jestli si nekdo mysli, ze ceske deti jsou na tom taky blbe a snad stejne jako s detmi v Africe nebo Asii, tak by mel vylezt z nory a trosku ty chudsi casti sveta procestovat. Pak pochopi...

EDIT: nehlede na to, ze vyplaty lidi pracujicich v neziskovkach jsou dost nizke.... mozna jako v zadne jine oblasti. Je to spis filantropie a prace spojena s trochu nedobrovolnym dobrovolnictvim

No nevím .... pracoval jsem v bance, kde neziskovky a dobročinné organizace mohly mít vedení účtu zdarma, ale podmínka byla veřejná transparentnost účtu, což znamená, že kdokoli se mohl podívat na pohyby na daném účtu .... kolik asi myslíte těchto organizací takový účet chtělo? Netrapte se se statistikým odhadem ..... číslo bylo 0.

Máte pravdu, děti tady povětšinou neumírají hlady nebo nedostatkem vody. Ale přes to si myslím, že člověk by měl začínat v okolí pak teprve sponzorovat něco někde kdo ví kde.

Odkaz ke komentáři

No nevím .... pracoval jsem v bance, kde neziskovky a dobročinné organizace mohly mít vedení účtu zdarma, ale podmínka byla veřejná transparentnost účtu, což znamená, že kdokoli se mohl podívat na pohyby na daném účtu .... kolik asi myslíte těchto organizací takový účet chtělo? Netrapte se se statistikým odhadem ..... číslo bylo 0.

Máte pravdu, děti tady povětšinou neumírají hlady nebo nedostatkem vody. Ale přes to si myslím, že člověk by měl začínat v okolí pak teprve sponzorovat něco někde kdo ví kde.

Jestli to spis neni tim, ze o tom neziskovky ani nevedeli a jine banky jim to nabidnou i bez nutnosti aby jim nekdo mohl cucet na ucet. I v neziskovkach je velka konkurence, takze by stacilo jen sledovat kamodkud jina ziskava dotace, penice, dary a prebrat jim to... znam takove pripady ;) Mozna je to tim, ze tam ani moc co sledovat neni (alespon u tech malych). U vetsich, ktere znam, je do ucetnictvi mozne nahlednout prave prostrednictvim vyrocnich zprav.

Odkaz ke komentáři

Jestli to spis neni tim, ze o tom neziskovky ani nevedeli a jine banky jim to nabidnou i bez nutnosti aby jim nekdo mohl cucet na ucet. I v neziskovkach je velka konkurence, takze by stacilo jen sledovat kamodkud jina ziskava dotace, penice, dary a prebrat jim to... znam takove pripady ;) Mozna je to tim, ze tam ani moc co sledovat neni (alespon u tech malych). U vetsich, ktere znam, je do ucetnictvi mozne nahlednout prave prostrednictvim vyrocnich zprav.

Tak já zase nechci sestřelit filantropii jako takovou, podle mne to má velkej smysl, ale člověk by měl vědět kam ty jeho peníze jdou a to do detailu. Jinak se prostě může stát, že místo roztomilého černouška financujete nějakej masakr někde v Ugandě.

Otcovo kamarád lékař se rozhodl přispět osobně. Jel jako epidemiolog na rok do Konga. Tomu říkám filantropie.

Upraveno uživatelem VasekN
Odkaz ke komentáři

skepse je desna nemoc. optimismus taky, ale nejde zit zivot s tim, ze radsi nic nedam, radsi nic neudelam, radsi nic neposlu, protoze co kdyby to nekdo zproneveril. ja se motam ve volnem case kolem neziskovek taky uz asi 15 let, v Cesku i tady v Anglii. je to jako s lidma - jsou proste dobry a jsou blby, nutno nebyt liny, nedelat pstrosa s hlavou v pisku a trosku se zapojit nebo aspon pozjistovat. a zcela souhlasim s Nascou, je spousta organizaci, ktere pusobi primo na miste a tim padem penize fakt nejdou na nejakou prebujelou administrativu.

takze Africane (ex-Vlastimile), za me palce nahoru!

Odkaz ke komentáři

Pokud nevidim co konkretniho jsem komu konkretnimu dal, vys*al bych se na to.

70% se pouzije na "chod" organizace, ktera akci porada a zbylych 29% si prispel nekomu na ceste. K detem se dostane cca 2% kdyz dobre.

Informace mam od zamestnance jedne takove "charitativni" organizace.

Nerad nekomu kazim pocit, ze nekomu pomaha- je to smutny, ale takhle to chodi....

Dosvědčuji pravdivost údajů.
Odkaz ke komentáři

Já jsem platil našemu adoptivnímu synovi v Ugandě školu cca 8 let a nakonec jsem k tomu (jak jsem už psal někde výše) ztratil důvěru, protože každý rok chodilo hodnocení, že nemá moc snahu, dvakrát opakoval ročník, ve 13 letech měl grafické projevy jako u nás tříleté děti a na fotkách za těch 8 let zestárl tak o tři roky. Bylo to takové divné, tak jsme to zrušili.

Odkaz ke komentáři

Stále si myslím, že je blbost házet všechny do jednoho pytle a z každe humanitární organizace hned dělat vrahy a zloděje. Každopádně se nám už Keňa rýsuje na papíře, asi to bude jen nějáká rychlovka, ale každopádně tam mého ebenového Pepíka navštívím. Tam uvidím, jestli si kluk hraje s Ak47 nebo s banánama a dám vědět. Samozřejěm osobně dávám peníze na věci do kterých vidím,jak píše VašekN, v RSA každé dva roky nechávám okolo dvaceti a i letos budu mít nějáké money bokem, nejvíc sponzoruji startující parky a ochranu zvířat. Letos mám domluveno v jedné začínající organizaci tři dny obeplouvání sítí na plážích v Sodvana bay a zachraňování uvízlích žraloků :smile_anim: Prostě mě to baví, no :oneeyed02:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...