bananovec Odesláno 9. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2010 Dobrý den vážení pánové. Dnes je ten den, kdy jsem se dočkal i já. V poledne mi byla až domů doručena velmi očekávaná zásilka společností TNT. Asi před dvěma týdny mi na Chrono24 padly do oka jedny Omegy. Popis byl velmi mizerný a zněl pouze: Omega oversized dresswatch, ruční nátah, ocel, datum koupě 1943, průměr 37,2, dále ještě zpráva prodejce - fully serviced, one yer warrantly. Vím a přiznávám, že je to velmi, velmi slabý přísun informací a žádný papír, tedy kromě garance přímo z obchodu nebyl a není. No, uznávám, že to není mnoho a většinu z Vás by to od koupě asi odradilo. Jenže tohle byla láska na první pohled a tak jsem zavřel oči, překřičel rozum a rychle zaslal platbu...! Pár dnů mi to různě vřelo v hlavě. Vlastně vůbec nevím, jaký je v tom kalibr, v jakém je stavu, je to vůbec originál??? No, stále to neví, ale dnes si ten nádherný pohled a pocit nechci kazit! Tedy se mé otázky na chvíli pozastavily a teď se jen kochám. Řešení přijde později. Tedy to řešení ohledně původnosti stavu a ohledně kalibru. Protože plášť, sklíčko a ciferník jsou v naprosto skvělém stavu! A teď ještě pár mých nekvalitních fotek...
bananovec Odesláno 9. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 9. prosince 2010 Díky, jsou fakt nádherný! Kdybych mohl poprosit o pomoc s dobrýma fotkama, byl bych velmi vděčný.
bananovec Odesláno 9. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 9. prosince 2010 Super! Předem moc díky. Píšu SZ.
zid Odesláno 9. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2010 Opravdu nádhera a ten stav vzhledem k stáří!
jankoxxx Odesláno 9. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2010 tak to je fakt pecka, paradny stav a ta velkost perfektna na kazdodenne nosenie. mozno by si mohol dat link na toho predajcu
sodik Odesláno 9. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2010 moc pěkný hodinky....ty bych si taky nechal líbit
Jarett Odesláno 9. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2010 Skoro bych řekl, že jsou po renovaci ...
Seamaster Odesláno 9. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2010 Myslim ze cifr a asi ani rucky nebudou puvodni, takhle zachovaly hlinikovy cifr po 70 letech by byl asi zazrak... ale to je jedno, hlavne ze delaj radost! Co je to za kalibr, 30T2?
Jarett Odesláno 9. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2010 V 9. 12. 2010 v 13:55, 'Seamaster' napsal: Myslim ze cifr a asi ani rucky nebudou puvodni, takhle zachovaly hlinikovy cifr po 70 letech by byl asi zazrak... ale to je jedno, hlavne ze delaj radost! Co je to za kalibr, 30T2? Na ciferníku není SWISS MADE což právě bývají ty po renovaci, ale každopádně pěkný kousek
Seamaster Odesláno 9. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2010 Tak tak, nekdy je tam tak jen "Swiss" , ale tohle se obavam bude cifr, ktery Svajc nikdy nevidel. Muj tip je, ze cifr, rucky, korunka a plexi byly v ramci "servisu" vymeneny aby to nejak vypadalo, ale neodpovidaji vubec puvodnimu vzhledu hodinek.
juraj85 Odesláno 9. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2010 Tiez sa priklanam k nazoru ze cifernik a rucicky su zrejme premalovane,original by mal aspon jemnu patinu.Na to aby sa zachovali v takomto stave od 40tych rokov by museli byt asi hermeticky uzavrete v dakej vakuovej komore-oxidacia je svina Ciachovanie,napis a celkovo detaily na ciferniku su dost ostre co podla mna svedci o premalovani.Dal som si takto premalovat jeden cifernik na Gub-kach po dedovi v Polsku (Co som troska aj olutoval napriek tomu ze hodinky teraz vypadaju ako nove) a ked si porovnam detaily tak ten rozdiel medzi matricami s ktorymi sa tlacilo v 60tych rokoch a modernou potlacou cifernika je priam priepastny.Nehovoriac o kvalite pouzitych farieb. Tymto sa vsak nenechaj rozcarovat-ak mam hodinky hodnotit ako renovaciu musim povedat ze je velmi pekna a dobre spravena.Povodny stav hodiniek by mozno nebol prilis nositelny.Takto mas vintage paradicku na ruku ktoru ti nemusi byt luto nosit (hodinky v povodnom stave takehoto data by som skor nechal v sufliku na obcasne pokochanie).Kaliber je podla mna nejaka z variant 30T2 (?).Inak puzdro a aj korunka podla mna sedia.Najma tu korunku som uz videl na par vrakoch z aukra,samozrejme nalezite odratu:) Tak nech dobre sluzia a hlavne aby si z nich mal radost!
Josef01 Odesláno 9. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2010 Hezké hodinky, renovace to je na 100%, ale to vůbec nevadí, je udělaná velmi pěkně.
bananovec Odesláno 9. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 9. prosince 2010 Přesně jak píšete, renovace je jistá! To mi ale bylo jasné od začátku a zase tolik mě to netrápí, protože je chci opravdu nosit k obleku a ne je pouze mít někde uložené... Pravda přiznám se, že pokud ten look ciferníku vůbec neodpovídá vzhledu firmy Omega, tak mě to přece jen trochu bere klid, ale co už teď nadělám.... Možná i to by se dalo zjistit...?Ten kalibr je otázkou, kterou bych si rád nechal zodpovědět, ale přiznám se, že já je otvírat rozhodně nehodlám, na to si netroufnu! Raději bych tuhle práci svěřil někomu povolanějšímu... Nemáte někdo typ na toho správného člověka na posouzení kalibru? Předem děkuji.
Josef01 Odesláno 9. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2010 Já bych řekl s 95% jistotou, že tam bude kalibr 30 T2.
bananovec Odesláno 11. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 11. prosince 2010 Díky Kibi! Focení bylo velmi zajímavé a fotky super!!! Už se na ně moc těším.
Kostra Odesláno 12. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2010 Tak to je opravdová bomba. Tyhle hodinky mají opravdové charisma.Ať dlouho a dobře slouží a dělají radost.
bananovec Odesláno 18. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 18. prosince 2010 Tak už jsou začleněny do týmu... Jupííí.
bobák Odesláno 18. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2010 teda ty jsou...nádhera....i ta velikost je ideální gratuluju !
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se