Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pánové jsem zvědav na váš názor co se těhle Steinhartů týká.Jsou totiž mezi mýmy favority co se koupi týče.Strojek klasika kterým myslím nic nezkazím ETA Valjoux 7750,akorát nevím kde se dopátrat jak to je s přesností tohohle stroje.Najde se zde určo někdo ze skušenostma téhle mašiny.Má li někdo typ a myslí si že za ty peníze podobného typu něco lukrativnějšího,sem s tím.jsem velkej fanda srovnávání.Zdar !

http://www.chronoshop.cz/katalog/hodinky-Steinhart-Nav-B-Chrono

Odesláno

Já ti je schvaluji, čekají na mě v Praze, než se vrátím ze služebky :( Praktické zkušenosti tudíž nemám, ale strašně se na ně těším ;) Jinak je o nich na fóru napsáno opravdu mnoho - podívej se do vlákna "Německé hodinky".

Odesláno

Rafa: přesnost se takto dopředu nedá odhadnout, kalibr to špatný není, může dělat +3s, může dělat 10s za den. Nový kalibr může mít přesnost z počátku horší, než po 2-3 měsících.

Odesláno

Rafa: přesnost se takto dopředu nedá odhadnout, kalibr to špatný není, může dělat +3s, může dělat 10s za den. Nový kalibr může mít přesnost z počátku horší, než po 2-3 měsících.

Hm,tak to je škoda,podle čeho se pak dá posoudit kvalita strojku než podle přesnosti? A ještě-četl jsem tady výsměchy typu 18cm zápěstí,to pak na něm vypadá ta mašinka jako budík.Já 18cm záp. mám,tak nevím jak to bude vypadat,obchod v okolí není že bych vyzkoušel :-(

Odesláno

Já ti je schvaluji, čekají na mě v Praze, než se vrátím ze služebky :( Praktické zkušenosti tudíž nemám, ale strašně se na ně těším ;) Jinak je o nich na fóru napsáno opravdu mnoho - podívej se do vlákna "Německé hodinky".

A kolik máš prosím tě zápěstí? Já jen abych nevypadal s 18kou jako s budíkama... Jinak poměr cena/výkon/vzhled myslím výbornej

Odesláno

Hm,tak to je škoda,podle čeho se pak dá posoudit kvalita strojku než podle přesnosti?

Kriterii pro posouzeni kvality strojku je vic. Muzou to byt pouzite komplikace a jejich provedeni, i kdyz to vypovida spis o vyspelosti vyrobce nez o samotne kvalite stroje. U toho hraje roli samozrejme presnost, ale i robustnost a docela dulezita (a rekl bych, ze i opomijena) je servisovatelnost, tedy jestli je stroj "watchmaker friendly". U automatu se napr mezi vyrobci muze lisit ustroji samonatahu, ktere je hodne dulezite a jeho navrh muze strojku prospet nebo naopak uskodit. 7750 je docela uznavany strojek. Je to sice seriovka, ale ja osobne proti ETA vubec nic nemam (coz nevylucuje, ze preferuji in-house strojovny). Rozptyl presnosti by me v dane kategorii vubec netrapil, presny cas mame dnes vsude kolem sebe. Zaroven verim, ze az si strojek "sedne", ze pujde vyladit na rozumnou presnost.
Odesláno

A kolik máš prosím tě zápěstí? Já jen abych nevypadal s 18kou jako s budíkama... Jinak poměr cena/výkon/vzhled myslím výbornej

Mám taky 18 cm. Měl jsem Steinharty Marine Timer ty jsou 47 mm a to namě už bylo moc, začínaly "trčet" přes ruku, tak se je poslal do světa. Aktuálně mám na ruce Junkersy 42 mm a to vypadá následovně (děsná fotka z mobilu) Těch 44 je na naši velikost ruky podle mého hranice.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Kriterii pro posouzeni kvality strojku je vic. Muzou to byt pouzite komplikace a jejich provedeni, i kdyz to vypovida spis o vyspelosti vyrobce nez o samotne kvalite stroje. U toho hraje roli samozrejme presnost, ale i robustnost a docela dulezita (a rekl bych, ze i opomijena) je servisovatelnost, tedy jestli je stroj "watchmaker friendly". U automatu se napr mezi vyrobci muze lisit ustroji samonatahu, ktere je hodne dulezite a jeho navrh muze strojku prospet nebo naopak uskodit. 7750 je docela uznavany strojek. Je to sice seriovka, ale ja osobne proti ETA vubec nic nemam (coz nevylucuje, ze preferuji in-house strojovny). Rozptyl presnosti by me v dane kategorii vubec netrapil, presny cas mame dnes vsude kolem sebe. Zaroven verim, ze az si strojek "sedne", ze pujde vyladit na rozumnou presnost.

Tak jo,díkes za obsáhlou odpověď,servis je fakt důležitý (mimo jiné) no,mám ještě co zjišťovat

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...