Přejít na obsah

PRIM v inzerci.

Doporučené příspěvky

co se ti na nich nezdá?

Je to ten expert, co rád vydává skládačky z Parexa za originál, sem teda aspoň napasoval původní ciferník a je vidět, že si ho hodně cení, protože cena oproti té Parexo-nádheře, co má souběžně v nabídce, je opravdu vyšší..jen by mě zajímalo, kde vzal to dýnko? Není to náhodou ze současné Elton produkce, co dávají na renovace?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to ten expert, co rád vydává skládačky z Parexa za originál, sem teda aspoň napasoval původní ciferník a je vidět, že si ho hodně cení, protože cena oproti té Parexo-nádheře, co má souběžně v nabídce, je opravdu vyšší..jen by mě zajímalo, kde vzal to dýnko? Není to náhodou ze současné Elton produkce, co dávají na renovace?

co jsem koukal, tak ty "letecký parexa" už jsou popsaný správně. proti tomu nic nemám a na obyčejný nošení to může být fajn.

ty druhý mi ale přijdou, že jsou v pořádku. číselník, ručičky, luneta i plášť rozhodně není parexo.

Odkaz ke komentáři

co jsem koukal, tak ty "letecký parexa" už jsou popsaný správně. proti tomu nic nemám a na obyčejný nošení to může být fajn.

ty druhý mi ale přijdou, že jsou v pořádku. číselník, ručičky, luneta i plášť rozhodně není parexo.

Minimálně dýnko není origo, nemá číslo...

Odkaz ke komentáři

I origo dýnka byla některá nečíslovaná .....

A měla tohle rytí? Já to teda vidím poprvé, což samozřejmě neznamená, že se to nedělalo, ale i zářezy pro otevření mají jiný tvar, než znám z origo leteckých, proto mně to připomělo renovaci z Eltonu.

Upraveno uživatelem Mirek24
Odkaz ke komentáři

A měla tohle rytí? Já to teda vidím poprvé, což samozřejmě neznamená, že se to nedělalo, ale i zářezy pro otevření mají jiný tvar, než znám z origo leteckých, proto mně to připomělo renovaci z Eltonu.

Ještě jednou:

Někdo napíše toto: Minimálně dýnko není origo, nemá číslo...

Já k tomu zase tohle: I origo dýnka byla některá nečíslovaná .....

No, a to je tak vše, o ničem jiném se nebavím.

Odkaz ke komentáři

To víko 100% nepochází z 80-tých let, ale jedná se o díl ze současné doby, neboť nápis je proveden laserem a nikoliv ražením.

Nevím nic o tom, že by existoval nějaký kalibr 96 0.Znám jenom 96, 96 1000 a 96.1. Domnívám se proto, že se jedná buď o novodobou skládačku a nebo renovaci.

Navíc tento prodejce paralelně na Aukru nabízí "populární" letecké Prim Automatic v.č. 000215.

Co více dodat :-)

Upraveno uživatelem accutron
Odkaz ke komentáři

Berte, origo dýnka byla i nečíslovaná, ale jinak bez nápisů.

Technologie laseru byla v době vzniku hodinek nedostupná a dále, origo dýnka nesou stopy (rýhy) po obrábění, toto dýnko je velice přesné, obráběné na CNC stroji. A dále origo dýnko má zámky pro otvírák lisované, toto dýnko je má frézované. Je to prostě skládačka za všechny prachy....

Odkaz ke komentáři

Berte, origo dýnka byla i nečíslovaná, ale jinak bez nápisů.

Technologie laseru byla v době vzniku hodinek nedostupná a dále, origo dýnka nesou stopy (rýhy) po obrábění, toto dýnko je velice přesné, obráběné na CNC stroji. A dále origo dýnko má zámky pro otvírák lisované, toto dýnko je má frézované. Je to prostě skládačka za všechny prachy....

Ještě jednou:

Někdo napíše toto: Minimálně dýnko není origo, nemá číslo...

Já k tomu zase tohle: I origo dýnka byla některá nečíslovaná .....

No, a to je tak vše, o ničem jiném se nebavím.

Takže podruhé pro blbý..... Neřeším nic jiného, než ten blábol o číslování. Kapišto????

Odkaz ke komentáři

Minimálně dýnko není origo, nemá číslo...

Myslím, že Bert se snažil řící, že nějakých 500 kusů žádné vojenské čslo nemělo, cituji:

...bylo vyrobeno celkem 3 000 ks, z toho 2 500 ks odebrala HTS. Přibližně 100 ks se rozprodalo napřímo lidem, kteří o projektu věděli a zbylých cca 400 ks se dostalo do prodeje prostřednictvím podniku Klenoty n.p. (26)

(26) Jediný rozdíl mezi hodinkami, které odebrala HTS Ministerstva národní obrany (MNO) a přebytky je, že hodinky pro ČSLA měly na víku pouzdra vyraženo sériové číslo (šestimístné ve tvaru 00xxxx). Přebytky neměly na víku vyraženo nic.

Zdroj: kupodivu zde na Chronomagu :whistle:

Odkaz ke komentáři

Tohle mě za zvednutí tlaku nestojí...

Kristiane, omlouvám se za slovo BLÁBOL. Poněkud mne udivilo, že věc (s nečíslováním) která se tady na fóru probírala již mnohokrát Ti patrně není známa. Pokud jsi měl pochyby (samozřejmně oprávněné) o originalitě dýnka, bylo opravdu zvláštní argumentovat chybějícím číslováním, neboť jak víme, byly originály Prim leteckých vyráběny i bez číslování. Společně pak s dalším členem fóra který zjevně nepochopil, že se bavím pouze o čílování dýnka, pouze o něm, a o ničem jiném jste vytvořili dvojblok (viděno mou optikou) neznalosti a nepochopení, který byl na mne trochu moc. Případné další pokračování táto debaty navrhuji SZ, ať zbytečně v tomto vlákně neflamujeme.

Odkaz ke komentáři

Jak jsi na to přišel?

Omluva za špatnou formulaci. Zrovna v kontextu tohoto vlákna musím být mnohem přesnější. Doufám, že znění: "...Přebytky neměly vyraženy sériové číslo." je teď úplně správně.

Kamile doufám, že jsi měl na mysli toto. Nebo je to ještě nějak jinak?

Odkaz ke komentáři

Nerad bych tu rozvíjel nějakou nevraživost, zvlášť kvůli takové banalitě. Omlouvám se taktéž za moji neznalost (nedostatky doplnímPosted Image) Všichni se shodneme, že tyhle let. primky jsou pochybné a to je důležité (myslím tedy to, že se shodneme). Všechno dobré...Posted Image

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...