Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

moje AV0020-55H robia tak +1s/mesiac, takze radiocontrolled myslim pri tychto hodinkach nehra ziadnu rolu. presnostou 1/5 sekundy rozumej chod stopiek, kde sekundova rucicka stopiek meria cas v takomto intervale. na ciferniku mas medzi sekundovymi indexami dalsie1/5s indexy. v normalnom ***** sekundovka skace po 1s, ta presnost 1/5s je brana len pri stopkach.

Odesláno

Tak jsem se byl kouknout na zminene tri modely a po narocnem zkoumani to vyhraly hodinky s oznacenim AS2030-57E, jednoznacne na me ruce sedi nejlepe, uz vlivem toho, ze jsou nejnizsi a nejlehci. Model AV0020-55H je moc povedeny, ale odecitani casu by vyzadovalo cvik. Navic na moji ruku jsou az moc velike a tah tak snadno neobejme ruku, je proste spatne kopirujici. Jeste jsou teda vyrazne tezsi a pomerne dost vysoke. Na prvnich co zde popisuji se cas odecita opravdu skvele. Zkousel jsem i na prvni pohled "cistci" Certiny a musel jsem premyslet, kde ze jsou vubec rucicky. Takze hodinky se fakt musi videt a otestovat na ruce, clovek to mnohdy prehodnoti. Kazdopadne jsem je jeste nekoupil, ale zrejme to tak dopadne. Navic me byla opet dalsim clovekem potvrzena volba Citizenu nad Casiem a i nad Certinou.

Odesláno

Gratuluji k volbě koupit hodinky Citizen. Jak jsi psal, jseš téměř rozhodnutý koupit AS2031-57E. Je to výborná volba.

Snad tedy jenom pro inspiraci, pokud jde o snadné odečítání času, pak tyto jsou na tom velice dobře:

http://www.citizenwatch.com/CUK/English/detail.asp?Country=CUK&Language=English&ModelNumber=CB0030-56E

Zde review ocelové verze těchto hodinek, které jsem zakoupil já a jsem s nimi velice spokojen:

Při koupi v Anglii (www.flightstore.co.uk) cena včetně dopravy cca 8350,- Kč

Odesláno
  V 4. 1. 2011 v 10:28, 'Redy' napsal:

Gratuluji k volbě koupit hodinky Citizen. Jak jsi psal, jseš téměř rozhodnutý koupit AS2031-57E. Je to výborná volba.

Snad tedy jenom pro inspiraci, pokud jde o snadné odečítání času, pak tyto jsou na tom velice dobře:

http://www.citizenwa...mber=CB0030-56E

Zde review ocelové verze těchto hodinek, které jsem zakoupil já a jsem s nimi velice spokojen:

http://www.youtube.com/watch?v=QpduzuPIYYU

Při koupi v Anglii (www.flightstore.co.uk) cena včetně dopravy cca 8350,- Kč

Díky za potvrzení mé správné volby, jinak co se týče těch co jsi zakoupil ty, tak vypadají taky moc dobře, ovšem jsem je nikde nenašel v titanu, který požaduji.

Odesláno
  V 2. 1. 2011 v 11:03, 'klaucz' napsal:

Kluci z Koscomu mají pravdu. Citizen je o třídu výš než Casio. Také jejich technologie Eco-Drive je pokročilejší než podobný systém od Casia. Casio má také horší pověst, co se kvality týče. Prý se to ale s řadou Oceanus zlepšilo. Nákup na www.newatch.com je v pohodě. Jen je třeba počitat, že udávané ceny jsou bez španělského DPH a dopravy. Taky záruka je jen 1 rok / pokud ji Citizen ČR uzná /.

?? Rád bych se poučil (nebudu kupovat ani jedny, ale vždy jsem pro rozšíření obzorů)

na základě jakých faktů je možné tvrdit, že Eco Drive je lepší než Casio Solar?

A s kvalitou u Oceanus jsou vážně "jinde". Materiály i úroveň zpracování nelze srovnávat se spotřebkou.

Navíc , co se týká radio control, tak předpokládám, že Oceanus mají lepší modul než Citizen. Minimálně multiband a mnohem více zkušeností s produkcí rc hodinek.

Odesláno
  V 4. 1. 2011 v 11:20, 'gougy' napsal:

?? Rád bych se poučil (nebudu kupovat ani jedny, ale vždy jsem pro rozšíření obzorů)

A s kvalitou u Oceanus jsou vážně "jinde". Materiály i úroveň zpracování nelze srovnávat se spotřebkou.

Navíc , co se týká radio control, tak předpokládám, že Oceanus mají lepší modul než Citizen. Minimálně multiband a mnohem více zkušeností s produkcí rc hodinek.

Oceanusy jsem měl taky vybrané, chtěl jsem tu řadu 7000J jestli si to dobře pamatuju, už jsem je šel skoro koupit, ale když jsem je dal na ruku, tak je to prostě klasická Casiovská tuctovka, totožné s řadou 650 a Edifice, čekal jsem od řady Oceanus úplně něco jiného a ne jen to, že řada 7000 stojí 22 litrů. Navíc ciferník je hodně malý, Ta luneta ho šíleně opticky změnšuje a já chtěl mít na ruce něco "většího" což je přesně právě ta moje volba. Co se týká radiocontrolled, tak nemohu posoudit, ale jelikož to Casio dává i do hodinek za 2-3 tis, tak to nebude žádná technologická lahůdka, aby to bylo špatné nebo naopak špičkové. Navíc jsem byl v několika speciálkách a vždy jsem byl v této cenové relaci přesměrován na Citizen. Ne že bych měl něco proti Casiu, ale jak jsem už v tomto vlákně psal, to co mě netěší na té značce je to, že v každém hodinářství jich mají plné vytrýny, že by to člověk ani nespočítal, už kvůli tomu jsem zůastal u Citizenu. Ale je to má volba a můj názor, takže to ber s rezervou, rozhodně nejsem zaujatý, každopádně to jde nalézt i v mém dalším vlákně, První rozhodování bylo Casio vs. Citizen, díky zkoumání, čtení a hlavně díky tomuto serveru, jsem přestoupil do mnou vybrané značky.

Odesláno (upraveno)

U AS2031-57E píší, že ke změně hodinové ručičky dochází každé 2 minuty...Nevíte někdo důvod proč to tak je? Je to k něčemu nebo prostě jen zvláštnost?

Upraveno uživatelem Josef Šimon
Odesláno

Tak hodinky objednány, možná si budete ,že jsem blázen, ale objednal jsem je v Koscomu, přece jenom mám rád nějakou tu jistotu. V sobotu je jdu vyzvednout. Už aby byla sobota. No, možná tam zajdu raději už zítra.

Odesláno (upraveno)
  V 4. 1. 2011 v 11:20, 'gougy' napsal:

Pominu-li low-endovou orientaci Casia, tak stačí číst hodinářská fóra a zkušenosti s kvalitou u Casia. O tvém přehledu nejvíc vypovídají řeči o multibandu u Casia a zkušenostech s RC modely. Citizen samozřejmě multiband používá. Casio má možná zkušenosti s RC v plastových pouzdrech. Celokovové RC hodinky je ale trochu jiná kategorie.Nastuduj si něco o Citizenu a o Casiu. Pak pochopíš, že Citizen jsou hodináři / s hodně silnou divizí přesného strojírenství, výroba špičkových obráběcích strojů,.../ a Casio elektronici. I proto jsou pro mě Casia první volbou v digi. Upraveno uživatelem klaucz
Odesláno
  V 5. 1. 2011 v 17:50, 'Josef Šimon' napsal:

Tak hodinky objednány, možná si budete ,že jsem blázen, ale objednal jsem je v Koscomu, přece jenom mám rád nějakou tu jistotu. V sobotu je jdu vyzvednout. Už aby byla sobota. No, možná tam zajdu raději už zítra.

Dobrá volba, Mám taky jedny R.C. Citizeny (AS4020) a mám je na ruce skoro pořád. Asi by šli koupit levněj, ale to je to je na tobě. Ať ti dobře slouží.

Odesláno (upraveno)

Tak a hodinky jsou doma. Po zkrácení tahu pořímo na prodejně, jsem z hodinek nadšený ještě více, opravdu špičkově sedí na ruce. Pak dodám nějaké fotky.

post-14140-069688600 1294495235.jpg

Upraveno uživatelem Josef Šimon

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...