Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dnes je to pět let, co jsem se rozhodl zpříjemnit si čtení fóra a zaregistrovat se. Nějak jsem nepočítal s tím, že bych sem něco psal. Do přezdívky jsem tedy napsal první blbost, která mě napadla. A tak vznikl ?mmako?. Tedy - on je za tím příběh - ale na to nemáme prostor.

Tenkrát to tady bylo jiné. Patrickovo Kronium prodávalo hodinky, první svítilna se objevila až o dost později. Ostatně hádejte, kdo do ČR přivedl Archimede? Fórum bylo trošku víc o hodinkách a míň o věcech kolem. Registrační číslo jsem měl pod 300. Všechno bylo tak nějak míň uspěchané. Jo, staré dobré časy :-)

Hodinkově to u mě bylo tristní. V té době jsem byl zase na chvíli na útěku z IT. Dělal jsem v pivovarnictví. Utíkám ostatně každých šest sedm let. Docela to pomáhá. Člověk tak rychle nezblbne. A nebo si alespoň nestihne všimnout. Rajzoval jsem po světě, potkával jsem různé zajímavé existence a zatoužil jsem mít taky něco jiného, než titanové quartz Citizenky. Dárek to k osmnáctinám, doplněný o Timex Expedition s kompasem, se kterými jsem lezl po horách. No a protože jsme víc exportovali do Ruska, než do Švýcarska, nakonec jsem skončil na východě.

První moje ?pořádné? hodinky byly Šturmanskie pořízené v Moskvě přímo v prodejně u továrny Volmaxu a Vostok Europe Arktika pořízené u pana Brože v Alfě. Následně se přidaly další Vostoky (model Red Square na tahu - opět Brož), potom ještě jedny stejné na kůži (pan Šafář z AZ Watch měl výprodej a já byl líný přehazovat tah za řemen) a spokojeně se žilo dál. V té době jsem zblbnul i nejlepší manželku na světě. Začalo to Zeppeliny (takové skoro-pilotky, automaty), do přírody Seiko Flieger.

Když se nad tím zamýšlím, tak nejzábavnější byl tenkrát můj pohled na chronosvět. Nejvíc tedy na ty pozéry, co musí mít Breitling, Rolex nebo kdovíco. Když já přitom mám naprosto perfektní osobité chronografy za super cenu. Prostě jsem na to vyzrál, no. A za desetinovou cenu, blbečci! Ke cti mi budiž přičteno, že jsem tyhle kraviny nikomu netlačil a nechával si svojí ?cena/výkon nadřazenost? pro sebe. A ty hodinky s azbukou na ciferníku občas budily pozornost, tak co.

Ale člověku to začne vrtat. Přeci jenom zas taková výhra to nebyla (Vostokům semtam něco upadlo, Šturmanskie byly párkrát u Brože, protože stopky zlobily). Navíc se objevila móda velkých hodinek a i fórum začalo postupně bláznit a B-uhrovatět. První tři roky, které jsem přežil se svými čtyřmi ruskými kousky se pomalu chýlily ke konci. K vánocům jsem si před dvěma lety nechal od nejlepší manželky na světě nadělit Steinharty v ?chlapské velikosti?. Tenkrát jsem vážil o cca 18kg víc, než teď, takže se to dalo. Balíček od Kubsona dorazil expresně. Několik dní před vánoci jsem ho už očuchával, i když dovnitř jsem nesměl. No a byl na nějakou dobu klid.

Šílené pilotky mě těšily, když bylo smutno, člověk je otočil, mrknul na Unitas a bylo hezky. Navíc ten safír taky nebyl k zahození. Všechny moje hodinky do té doby měly minerál a bylo to znát. Na jedněch už bylo v té době třetí sklíčko. Postupně jsem se začal zbavovat svých ruských (nebo v případě Vostoků E. pseudoruských) kamarádů. Pocit, že jsem na to vyzrál, se vrátil. Pche, amatéři - musíte utrácet šílené sumy za švýcarské hodinky, na kterých je drahá jenom značka. To já mám za pár korun takové muziky, že mi zbyde i na nějaká zajímavá Seika třeba. A taky se tak brzo stalo.

To už jsem nějakou dobu zase ajtíkoval, takže u toho počítače jsem byl víc i po večerech. Jako relax jsem pročítal fórum. Kdybych tušil, kam to povede, tak jsem se na vás vykašlal, zmetci :-)

Nějak se mi podařilo těch 18 kilo zhubnout. Kdo mě znáte, víte, že rezervy ještě jsou :-), nicméně Steinharty začaly být nepohodlné. Navíc jsem byl dost často v obleku a tohle se celkem tlouklo. Uzrálo rozhodnutí pořídit si první pořádné ?tak jako skoro univerzální a trošku reprezentativní hodinky?. Četl jsem to tu dost pravidelně, semtam něco málo napsal. Díval jsem se kdo co kde a za kolik a přemýšleš a vybíral. A zase zamítnul a vybíral dál. Ovšem když se nad tím teď zamýšlím - asi jsem si neměl půjčovat ty BluRay Jamese Bonda. Třikrát Brosnan a na průšvih bylo zaděláno. Přemýšlel jsem asi ještě týden. Potom jsem prostě vletěl k Dušákovi v Arkádách a bylo.

A tenkrát to všechno začalo. Časem jsme se přehoupli do roku 2010. Chronobundus propukl v maximální míře. Abych eliminoval výhrady, nákupy jsem rovnoměrně rozděloval mezi sebe a nejlepší manželku na světě. Časem jsem si to i začal poznamenávat do excelovské tabulky. Prostě ajtík :-) Long story short, jak říkají západní přítelé - po Omegách Seamaster to bylo rychlé a intenzivní. Vezmu jenom svoji stranu, manželku vynechám:

Seiko SKX007 mod od Yobokieho. Přeci si na hrubou práci nebudu brát Omegy. Mají safír, jsou tak akorát. Trasery od Kubsona - dárek od manželky. Přeci si na střelnici nebudu brát automaty. Orange Monstra. Všichni o nich mluví, skoro každý je měl. Ćínský tourbillon od Kamila. Moc hezky se na něj kouká a vypadají pěkně. Prim Sport 2. Jsou staré skoro jako já. Navíc proč je nevyzkoušet. Magrette. Zajímavé hodinky, navíc byl kolega zrovna na Novém Zélandu, vyzvednul mi je. Omega Genéve. Moc hezké vintage Omegy, tak akorát do obleku. Christopher Ward. Bral jsem několikery manželce, taky nějaké windery, tak co. Balíček už stejně půjde. Šikovné potápky, tritium, safír, automat. Seiko Sumo. Musím vysvětlovat? Úžasné hodinky. Hamilton X-Copter. Šel jsem kolem pro nějaké Swatchky jako dárek. Vždycky jsem chtěl zkusit něco s 7750kou. Někdy v té době jsem si to začal radši evidovat v Excelu... Breitlingy. Narazil jsem na Steelfishe ve 42mm. Moc dlouho se nedělaly. To se musí zkusit. Užasné Fortisy od spajdyho. Vzal jsem je tedy hlavně kvůli těm Grand Seiko. Perfektní cestovní oblekovky. Rolexky od Jakubiska. Prostě jsem chtěl zjistit, co na nich máte A už to vím. Jsou super.

V mezičase jsem rozšířil krabici s hodinkami nejlepší manželky o 15 kusů. Samé pěkné kousky. Zatím je spokojená a nosí všechny pravidelně. Sama si je nekupuje. Tak je snad v bezpečí.

Samozřejmě jsem zapracoval i na dalším snu. Ten už jsem tady propíchl, přinesl ho ježíšek. Rozhodl jsem se trošku radikálně to zaříznout a posunout se výš. Jinou cestu z chronobundusu nevidím. Dokud mě budou bavit hodinky, které si můžu bez přemýšlení hned pořídit, bude to tu rotovat pořád.

Další sen už je nastavený a bude to nějakou chvilku trvat. Snad to pomůže. Držte mi palce.

Hezký nový rok všem. A díky každému, kdo to dočetl až sem. Někdo se v tom může poznat. Někdo ještě ne - v takovém případě to berte jako varování. Přichází to nečekaně... :-)

• Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ještě jsem dnes v rámci bilancovací nálady dělal nějaké fotky. Takže tady máte stručné zamyšlení nad tím, kam jsem to za těch pět let dopracoval. Pouze finální stav, nějaké fotky těch "mezikroků" případně můžu taky vyhrabat...

Začnu od konce.

Když kotva, tak kotva:

Posted Image

holt námořnické :-)

Posted Image

ale i potmě jsou použitelné

Posted Image

ta kotvička je tam na spoustě míst

Posted Image

Posted Image

větší verze jsou zde:

první, druhá, třetí, čtvrtá, pátá

Odesláno

Tohle jsou další hodinky, o kterých bych před pár lety neřekl, že bych je někdy mohl vlastnit a nosit. Kolotočářský exhibicionismus, nesmyslné, předražené, šílené Breitlingy :-)

Fotka na katalogu, to se přeci nosí, ne?

Posted Image

ten ciferník je prostě úžasný - a když už jsem měl vyndané ty mezikroužky...

Posted Image

A opět - větší verze:

první, druhá

Odesláno

Pěkný příběh. A takovéto bilancování po pěti letech je určitě podnětné, člověk si sesumíruje v hlavě, co už zakusil a co jej ještě může čekat. Škoda, že tu není ta reputace, dal bych ti +1 :)

Odesláno

kibi: jo, to jsem taky udělal... smutné čtení :-) a díky za pochvalu - většinou nemám náladu k těm hodinkám něco rovnat, hodím je do IKEA krabice, rozsvítím na to dva baumax halogeny, cvaknu, uložím... dneska jsem melancholik, tak jsem vymášlel kraviny -)

Odesláno

Další osudový kousek. Seiko v 38mm? V quartzu? Nesmysl! Úžasné hodinky, které se skoro nedají vyfotit tak, aby to vyniklo... Dokumentární cvak:

Posted Image

ciferník má úžasnou strukturu, ale dost šíleně se to fotí - doporučuju tu větší verzi

Posted Image

Větší:

první, druhá

Odesláno

V té době jsem byl zase na chvíli na útěku z IT. Dělal jsem v pivovarnictví. Utíkám ostatně každých šest sedm let. Docela to pomáhá. Člověk tak rychle nezblbne. A nebo si alespoň nestihne všimnout. Rajzoval jsem po světě, potkával jsem různé zajímavé existence...

Jak tohle chápu, mám, to úplně stejně. I když teda teď jedu IT cca 10tý rok, krize nějak nepřeje změně (i to zhubnutí v podobném objemu proběhlo). Hodinkuju chvilku, tak mě to teprve začíná pohlcovat. Neskrývám, že moje hlavní hobby je pes, sezóna mě stojí jako slušné hodinky, tak jenom tiše závidím ten progres a tvoje momentální finále. Ty UN jsou naprostá pecka, mě berou o to víc, že můj největší kůň před psem bylo všechno, co se týká lodí, od divoké vody přes plachty, až po námořní historii. A ty "Nardiny" jsi vyfotil úplně dokonale :respect:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...