Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

A nejsou to ty Accutronovy? S těma v seznamu počítám.

Prošel jsem si fotky z návštěvy Eltonu a tu nádheru se SOBem24 tam mám :-). Hnědý televize nee :-(

• po měsících...
Odesláno

Na aukru se objevil další kousek českých DayDate Prim 97. Podle mých pátrání bylo celkem vyrobeno asi 20 prototypů a pár kousků poskládali zaměstnanci ze zbylých dílů.

V současné době je celkem známých 8 ks:

5 ks hnědých televizí s označením kalibru 97-0 pod setrvačkou a vroubkovaným pouzdrem

2 ks s hladkým pouzdrem

1 ks vroubkované pouzdro a bez označení pod setrvačkou

A protože se sem tam občas objeví náhradní díly na tyto hodinky, očekávám že se objeví ještě nějaká novodobá skládačka :-)

Novému majiteli gratuluji

post-13546-0-06229200-1379693444_thumb.jpg

post-13546-0-69738800-1379693454_thumb.jpg

post-13546-0-53129200-1379693473_thumb.jpg

Odesláno

O objeveni novodobe skladacky pochybuju... ikdyz nic neni nemozne, tak chybi par zasadnich dilu. To, ze ma nekdo datovy venec s cifernik jeste nic neznamena

To je pravda, z šestadevadesátky to přebastlit nejde.

Odesláno

Tak jsem dostal souhlas s anonymnim zverejnenim dalsiho kousku. Prim 97 s vroubkovanym pouzdrem ve vybornem stavu.

Celkem je tedy 6 znamych prototypů s vroubkovanym pouzdrem a 3 kusy oznacovane jako skladacky

• Po roku...
Odesláno

máš je? Klidně SZ 

Hladký, nevroubkovaný pouzdro je skládačka

jjjjoooooooooo neřekl bych že je to skládačka. A to víš od koho a že si jseš tak jistej že to je složeninaJedna paní povídala . Až pošlu fota tak to asi nerozdychate.

Odesláno

No vzhledem k tomu, že se mi jedny válely nějaký čas ve šteláři, tak fotky rozdýchám. Klidně postuj

Obecně se má za to, že prototypy mají vroubkované pouzdro a značení kalibru pod setrvačkou. A hodinky seskládané ze zbylých dílů (tedy skládačky, není to pejorativní slovo) jsou v hladkém pouzdru a nemají značení pod setrvačkou. Hodinky ve vroubkovaným pouzdru a se značením pod setrvačkou jsou sběratelsky zajímavější

V každým případě, každý funkční hodinky s kalibrem 97 jsou krásný kousek ve sbírce.

Půjdou na aukro?

Odesláno

Na ty fotky od mapuma7 jsem taky zvědavej, ba přímo dychtivej (bohužel jenom teoreticky). Nejseš Ty náhodou přímo od zdroje z NMNM ?

Odesláno

jjjjoooooooooo neřekl bych že je to skládačka. A to víš od koho a že si jseš tak jistej že to je složeninaJedna paní povídala . Až pošlu fota tak to asi nerozdychate.

Ta fotka by zajímala i mne, prosím pošli mi ji taky.

• po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Tak si říkám, jak se má vlastně přehazovat datový a denní věnec na těchhle hodinkách? V jednom popisku teď čtu, že se to dělá ručně zatlačením na korunku a hodinky jsou popsané jako ,,funkční". Já měl za to, že se má obojí přehodit samo vždy kolem půlnoci. Jak to teda je?

Upraveno uživatelem straspol
Návštěvník Kamil
Odesláno

Přehazuje se to samo.

Jen když je potřebuješ seřídit, tak datum normálně točením korunkou a den v týdnu zatlačením.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...