Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zdravím všechny,

na tuto stránku jsem tehdy neměl chodit, zpětně uznávám že to byla chyba :) Najednou se tak nějak o hodinky zajímám víc než je zdrávo a jedny mi nestačí.. Na vaši radu jsem zde cca před rokem vybral první automaty Orient (předtím jenom quartz casio za pár kaček). Tyto hodinky se mi už ale okoukali a tak si říkám, jestli není čas na něco nového, lepšího :) Prošel jsem tady to vlákno s výběrem, procházím ostatně celý web párkrát týdně, ale nenašel jsem přesně to co bych chtěl, proto základám toto vlákno (někde v hloubi webu možná bude nějaká rada, ale proto bych právě chtěl poprosit ty zkušenější, které si je pamatují, aby mi zkusili poradit sem :) )

fakta:

jsem muž :D

cena 5-10-15 (v tomto pořadí - tzn. ideální je někde mezi 5-10, kdyby to byla opravdu bomba, tak možná i víc..a našetřil bych :) )

pracující student, často oblek, svetry (všechno v práci), obecně se mi tenhle styl líbí, takže více oblekovky než "sportovní"..ty ale nevylučuju

obvod zápěstí cca 21 cm

ideálně průměr =>40 Orienty které mám mají 38 a s ohledem na tuto zkušenost mi to přijde žalostně málo

automat je fajn, quartzu bych se ale také nebránil..abych řekl pravdu, na těch mých orientech mě štve právě ta rezerva nátahu..v pátek je položím a v pondělí je musím znova nastavit :/

safírové sklíčko! s minerálním mám špatnou zkušenost, nechci ho mít poškrábané po pár měsících (dávám si pozor, ale kdo ví co se může stát že?)

vodotěsnost alespoň na "povrchové plavání" ..nemám s nimi sice v plánu plavat nebo tak něco, ale na umytí rukou či sprchu by to vydržet mělo, proto radši takhle

tah pravděpodobně kovový (ocel,...), předpokládám že u většiny se dá lehce vyměnit za pásek, což bych také docela rád :)

oblíbené modely:

zatím hodně koukám po tissot prc 200 (černo-žlutá), z anglie myslím za cca 6-7k

vážně hodně se mi líbí styl IWC (řekněme že např. big pilot bude asi něco jako vysněný model), samozřejmě mimo moje současné možnosti, ale i tam se jednou dostanu :D

sice "profláknuté" ale omega seamaster (bondovky) jsou z mého pohledu také naprosto skvělý kus :)

Možná i nějaké hamiltonky...

nebráním se jakékoli invenci z vaší strany..už jsem si zvykl, že se mi přání mění ze dne na den (podle toho co tu vidím je to normální :D ) Děkuji :))

Posted

O.K. Regatty jsem měl. Pouťové nejsou a jestli se podobají Breitlingům zajdi si k očnímu nebo si kup nový monitor. Ideální bude oboje.

Posted

O.K. Regatty jsem měl. Pouťové nejsou a jestli se podobají Breitlingům zajdi si k očnímu nebo si kup nový monitor. Ideální bude oboje.

Promiň, nemyslel jsem to zle :) Breitling jsem zmínil jenom proto, že mi také (podobně jako ty co jsi posílal) přijde až moc "plný" všech možných nápisů, atd... Nechtěl jsem Tě urazit :)

Posted

Archimede arcadia - hamilton jazzmaster.... toto su hodinky nad ktorymi rozmyslam aj ja myslim si ze by sa ti mohli pacit H jazzmastery od Timeparadisa na ebayi vyhovuju asi vsetkemu co si napisal skus pozret =)

Posted

co něco stylisticky jednoduchého? Certina, automat. Foto z nějakého německého "uhr" fóra, již nevím, odkud

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

případně další její modely (ať quartz, tak automat), cenově by se do horního limitu asi vešly (byť s odřenýma ušima asi).

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

no vida..tohle mi úplně uteklo :) Hloupá otázka..je nějaký rozdíl v těch značkách? :) Hodinky mají velice podobné..

Rozdil? Archimede jsou lepe zpracovane nez Steinharty a ty maji zase oproti Archimedum "vetsi koule". Kdybych vybiral ja, vzal bych tyto (ostatni prominou, ze se opakuju :)).

A pridam opet svuj oblibeny obrazek (zdroj/source: www.chronoshop.cz):

Posted Image

Posted

tissoty jsou tedy naprd jo? :) Vtipné jak každý míří rovnou na tu horní hranici :D Chápu.../

Koukám na ty Archimedes a hrozně se mi líbí. Navíc za 8400...co myslíte?

Posted Image

Ostatní na chronoshopu nemají datumovku (která se hodí :) )

Dají se někde vyzkoušet?

Posted

Rozdil? Archimede jsou lepe zpracovane nez Steinharty a ty maji zase oproti Archimedum "vetsi koule". Kdybych vybiral ja, vzal bych tyto (ostatni prominou, ze se opakuju :)).

A pridam opet svuj oblibeny obrazek (zdroj/source: www.chronoshop.cz):

Posted Image

taktéž skvělé..jsou si hodně podobné, těžká volba... Jakto že vypadají skoro identicky? :D To to těm firmám nevadí? :) (asi hloupý dotaz že? :) )

Posted

Ruční natahování mě nebaví...tam jsem asi ještě nevyzrál :) Ta archimede (první z těch 3 výše) za nějakých těch 11k mi přijdou vcelku príma :) Dá se to někde sehnat levněji, nebo mám případně brát z chronoshopu? Hlavně bych je ale chtěl někde vyzkoušet než to koupím...jsou 47mm..nikdy jsem takové cibule na ruce neměl :))