Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

dnes rano me prekvapila hlaskou: "chtela bych na narozeniny hodinky. mas radost?" a ukazala mi v casopise nejake digitalky Silva, ktere maji krokomer a pulzmetr. ma snaha presunout jeji vnimani k mechanikam tak vychazi jednoznacne vnivec. vzhledem k tomu, ze ji hodinky casto padaji na zem, je to mozna dobre.

poradte prosim s vyberem digitalek, ktere budou mit zmineny krokomer (pochopil jsem to jako nejakou funkci merici pocet kroku, ktere behem dne ujde - jak to funguje?? ) a pulzmetr. samozrejme aditivni pozadavek je i vodotesnost pro plavani. no a mely by byt i pro zenu hezke (coz se treba o gshocku rict neda..)

limit 5kkc. diky predem za tipy!

Odesláno

No tak jí je kup, ať má radost a ty budeš mít "malé bezvýznamné plus" :smile_anim:

SILVA Ex-Ped Pulse II stojí něco kolem 2tis a mají je skoro všude.

Odesláno

Pěkné sportovní hodinky pro ženy s pulsmetrem se dají koupit u značky Suunto, ale tam je problém s pedometrem (krokoměrem). Musel by jsi ho koupit k hodinkám zvlášť - tzv. Suunto Foot POD ale to je dost nepraktický a přidělává se na boty a ne všechny modely s ním jsou kompatibilní:

http://jewelry.shop....6.c0.m270.l1313

Ukázka modelů Suunto pro ženy:

http://jewelry.shop....6.c0.m282&gbr=1

Podle zadání jsem narazil na tenhle model. Je to New Balance, je to dobrá sportovní značka. Já sám o nich mám boty na běhání. A jsou i celkem pěkny, levny a vodotěsny :-)

http://cgi.ebay.com/...1#ht_1389wt_813

Pak jsem ještě narazil na Seiko, ale ty jsou bez pulsmetru!:

http://shop.ebay.com...=&_stpos=&gbr=1

Pedometr je pro lidi co chtějí mít pod kontrolou výdej a příjem energie za den . Podle toho kolik nachodíš ti to vypočítá kalorie a ty si pak nejen na základě toho stanovuješ kolik a čeho můžeš zbaštit :-). A nebo si chtějí zvýšit kondici chozením. Na základě počtu kroků, které ujdeš ti to vypočítá vzdálenost. Je pravidlo, že by měl člověk ujít 8 km (10 000 kroků) aby si zvýšil kondici. Funguje to na základě "elektronického kyvadla". Více viz. wikipedia.

Zkusil bych jí rozmluvit ten krokoměr. Pokud aktivně sportuje a nepatří mezi lidi co si hlídají každou kalorii fakticky nemá význam. Doporučuji Suunto - je nejlepší a nejpěknější. Přinejhorším, když zvolíš správný typ můžeš k němu pozdě jí ten krokoměr dokoupit :-)

Nedávno jsem taky něco podobného řešil :-)

Odesláno

Super by mohlo být taky něco z řady GARMIN Forerunner i s GPS logováním trasy. Mají taky typy pro ženský, ale otázkou je nakolik to bude pro tvoji ženu atraktivní vzhled.

Popis je třeba tady

Odesláno

No tak jí je kup, ať má radost a ty budeš mít "malé bezvýznamné plus" :smile_anim:

SILVA Ex-Ped Pulse II stojí něco kolem 2tis a mají je skoro všude.

jo to jsou ty z clanku. beru je jako zalozni variantu, pokud tady nepadne neco vic sexy ;)

Pěkné sportovní hodinky pro ženy s pulsmetrem se dají koupit u značky Suunto, ale tam je problém s pedometrem (krokoměrem). Musel by jsi ho koupit k hodinkám zvlášť - tzv. Suunto Foot POD ale to je dost nepraktický a

Podle zadání jsem narazil na tenhle model. Je to New Balance, je to dobrá sportovní značka. Já sám o nich mám boty na běhání. A jsou i celkem pěkny, levny a vodotěsny :-)

http://cgi.ebay.com/...1#ht_1389wt_813

Pak jsem ještě narazil na Seiko, ale ty jsou bez pulsmetru!:

http://shop.ebay.com...=&_stpos=&gbr=1

Pedometr je pro lidi co chtějí mít pod kontrolou výdej a příjem energie za den . Podle toho kolik nachodíš ti to vypočítá kalorie a ty si pak nejen na základě toho stanovuješ kolik a čeho můžeš zbaštit :-). A nebo si chtějí zvýšit kondici chozením. Na základě počtu kroků, které ujdeš ti to vypočítá vzdálenost. Je pravidlo, že by měl člověk ujít 8 km (10 000 kroků) aby si zvýšil kondici. Funguje to na základě "elektronického kyvadla". Více viz. wikipedia.

Zkusil bych jí rozmluvit ten krokoměr. Pokud aktivně sportuje a nepatří mezi lidi co si hlídají každou kalorii fakticky nemá význam. Doporučuji Suunto - je nejlepší a nejpěknější. Přinejhorším, když zvolíš správný typ můžeš k němu pozdě jí ten krokoměr dokoupit :-)

suunto jsou pekny, ale je to vhodne pro opravdu stihlou holku? mam je zafixovany jako fakt velky hodinky.. druhy nedostatek je ten krokomer, to ji strasne rajcuje a chce to.. musi to byt soucasti hodinek, na nohu si nic pridelavat nebude.. jde o to, ze v prubehu dne hodne chodi (soukroma lektorka, ktera se mezi klienty presouva behem dne chuzi a mhd). chodi fakt hodne a bavi ji to. s vahou zadny problem nema, proste ji bavi vypadat vzdycky nejlip (treba nekde na cviceni). a s tim souvisi i sledovani vydaje kalorii / kolik ujde.

u tech new balance to neobsahuje krokomer, ale jen spalene kalorie.. dizajn mi prijde slabsi. vecer ji pak vsechny navrhy co tady padnou ukazu, at si vybere..

seiko pekny, ale ten puls by to chtelo..

Super by mohlo být taky něco z řady GARMIN Forerunner i s GPS logováním trasy. Mají taky typy pro ženský, ale otázkou je nakolik to bude pro tvoji ženu atraktivní vzhled.

Popis je třeba tady

dizajn podle me fajn, ale prilis drahy a podle popisu sezerou baterku jak otesanek. urcite bych chtel, aby baterka vydrzela aspon rok. nechci ji s tim chodit na vymenu kazdej tejden (a nabijet je kazdy den jak mobil nebude ochotna delat.. a bude na to zapominat, takze ji to bude stvat..)

Odesláno

Hodinky Suunto jsou velky to je pravda. Jsou primárně určeny na běh a špatně by se na ně koukalo...

U těch hodinek New Balance jsem se uklikl. Tyhle mají pedometr. Výhoda, že nepotřebují hrudní pás na měření tlaku, ale je to trochu na úkor přesnosti: http://cgi.ebay.com/...#ht_3772wt_1045

Tady jsou reálné fotky, ve skutečnosti vypadají trochu jinak: http://cgi.ebay.com/...#ht_2823wt_1002

Odesláno

zena si ze zatim dvou modelu, ktere splnovaly pozadavky (Silva a New Balance) vybrala Silvy. Kdybyste jeste s necim prisli, tak samozrejme dejte pls vedet..

Odesláno

Ano, co poznam bezkyne, maju ich. Niektorym ale vadila dotykova luneta, popisalo sa o tom dost (napr.behej.cz)a na zahranicnych forach - nespominam si uz presne ktore...na skorsich typoch zamrzalo automaticke vypnutie dotykoveho senzora, takze stacili aj kvapky potu ci dazda a veniec sa aktivoval a prepinal medzi funkciami. Novsia rada uz to ma myslim zmakle, hlavne sa zenam pacia. Na kosickom maratone MMM som ich videl pomerne dost. GPSko je super vec - nepotrebujes ziadne dodatocne vybavenie - snimace, krokomery (okrem hrudneho pasa), hodis hodinky na ruku a bezis, bike, chodza, osobne mam Forerunner 310TX a su vyborne, GPS citlive - medzi blokmi, ale trochu trva kym chyti signal. Rozbor behu...bez vyhrad.

Odporucil by som mensi a pre damu Garmin Forerunner 60HR, alebo Forerunner 110 (je to verzia ako 405tka - postoval MrtinJ.)...alebo POLARy..to su takisto dobre hodinky vyvojovo specializovanej znacky.

samozrejme u Garmin je viac farieb na vyber - mnou dane su take klasika damske

post-6829-093371700 1294611190.jpg

post-6829-045760200 1294611203.jpg

post-6829-053679100 1294611233.jpg

Odesláno

pardon, uz to vidim, tmoris reagoval na podobny vyber - problem dobijania baterie - GPS dost zerie, mne to vydrzi tak max 20h pri aktivovanom gps rezime, to asi nebude to prave orechove....aspon mrkni na dizajn :)

Typ 60HR je vsak bez GPS.

Odesláno

pardon, uz to vidim, tmoris reagoval na podobny vyber - problem dobijania baterie - GPS dost zerie, mne to vydrzi tak max 20h pri aktivovanom gps rezime, to asi nebude to prave orechove....aspon mrkni na dizajn :)

Typ 60HR je vsak bez GPS.

dival jsem se na nej tady podle vseho nema krokomer a tep ma pres hrudni pas (coz nechce. chce jen hodinky, ale nic na sebe dalsiho navlikat nebude, protoze si to chce sledovat pri beznem pracovnim dni..).

cože???

Jinak,abych nebyl OT - zkus jí ukázat Pumy - tady je celá řada pro dámy ,a za rozumné peníze.

je tam bohuzel taky jen mereni pres hrudni pas a nevidim krokomer..

Odesláno

dival jsem se na nej tady podle vseho nema krokomer a tep ma pres hrudni pas (coz nechce. chce jen hodinky, ale nic na sebe dalsiho navlikat nebude, protoze si to chce sledovat pri beznem pracovnim dni..).

tento model, ale je kompaktibilny s Footpodom = urcenie rychlosti, kadencie = v podstate aj krokomer pretoze to kalibrujes na zaklade kroku. Footpod si ale musis dokupit a umiestnit na topanku (do snurok - nic nezavadzia!). Ale v pohode, myslim, ze je to bezpredmetne, kedze to ma hrudny pas a nesplna to poziadavku - bez neho.

Alebo uprednostnit nachodene km, spalene kalorie ako tep...pretoze drviva vacsina podobnych hodiniek ma hrudny pas.

Ak nie, potom skustocne asi to SILVA Ex-Ped Pulse II, tep je merany zrejme cez zapastie. Pozeral som aj Polar, ale tam je to taksito vsetko na hrudny pas.

Odesláno

tento model, ale je kompaktibilny s Footpodom = urcenie rychlosti, kadencie = v podstate aj krokomer pretoze to kalibrujes na zaklade kroku. Footpod si ale musis dokupit a umiestnit na topanku (do snurok - nic nezavadzia!). Ale v pohode, myslim, ze je to bezpredmetne, kedze to ma hrudny pas a nesplna to poziadavku - bez neho.

Alebo uprednostnit nachodene km, spalene kalorie ako tep...pretoze drviva vacsina podobnych hodiniek ma hrudny pas.

Ak nie, potom skustocne asi to SILVA Ex-Ped Pulse II, tep je merany zrejme cez zapastie. Pozeral som aj Polar, ale tam je to taksito vsetko na hrudny pas.

Len by si mal zvazit jeden "nepodstatny" fakt a to ze meranie pulzu cez zapastie nefunguje. Jedina moznost je hrudny pas, inak si to lepsie tipnes. Ak to ma byt na nejaky sport tak by som velmi vazne prehodnotil poziadavku "bez hrudneho pasu", inak budes o chvilu hladat druhe hodinky... .
Odesláno

Len by si mal zvazit jeden "nepodstatny" fakt a to ze meranie pulzu cez zapastie nefunguje. Jedina moznost je hrudny pas, inak si to lepsie tipnes. Ak to ma byt na nejaky sport tak by som velmi vazne prehodnotil poziadavku "bez hrudneho pasu", inak budes o chvilu hladat druhe hodinky... .

Videl som jedne hodinky na maratone, kde dotycna pani mala na gumenom remeni z vnutornej strany zapastia taky "vankusik" - merac tepu. vankusik bol sucast remena, dal sa posuvat v takej drazke a nastavit, prenos udajov - wireless. Netusim co to bolo za znacku, ale nieco take urcite je. Ako je to efektivne neviem, posun remneinka musel byt minimalny.... Ale inak suhlasim, zvazit srdcovu frekvenciu a "vyprdnut" sa na hrudne pasy, osobne pri behu na to kaslem - fucim ako lokomotiva - odhadnut viem :) Pri rekreacnom vyuziti - mat orientaciu kolko mam za sebou km, v akej frekvencii behu na 1min, je ovela lepsie a myslim, ze to aj staci.

Odesláno

Rodina používá sporttestery od německé firmy Sigma,konkrétně tento model: http://www.hodinky-s...rc-1209-cervene a musím říct,že za relativně málo peněz hodně muziky.

opet doplnky typu hrudni pas.. nechce to na behani v lese, ale na kazdodenni bezny pracovni den..

tak ten puls tusim funguje prilozenim palce na nejaky bod na hodinkach..?

Odesláno

tak ten puls tusim funguje prilozenim palce na nejaky bod na hodinkach..?

asi som sa zle vyjadril - ci uz to meria "samo" zo zapastia alebo prilozenim palca - je to nanic. To by som sa na tuto "funkcionalitu" vykaslal uplne, a je uplne jedno naco to chce. Skus trochu pocitat bezecke fora, no podla mojich info nieje ina moznost ako hrudny pas.
Odesláno

Videl som jedne hodinky na maratone, kde dotycna pani mala na gumenom remeni z vnutornej strany zapastia taky "vankusik" - merac tepu. vankusik bol sucast remena, dal sa posuvat v takej drazke a nastavit, prenos udajov - wireless. Netusim co to bolo za znacku, ale nieco take urcite je. Ako je to efektivne neviem, posun remneinka musel byt minimalny.... Ale inak suhlasim, zvazit srdcovu frekvenciu a "vyprdnut" sa na hrudne pasy, osobne pri behu na to kaslem - fucim ako lokomotiva - odhadnut viem :) Pri rekreacnom vyuziti - mat orientaciu kolko mam za sebou km, v akej frekvencii behu na 1min, je ovela lepsie a myslim, ze to aj staci.

Ja osobne som si tiez niekedy davno myslel ze si viem "tipnut" svoj HR, no kupa sporttestera ma vyviedla z omylu, nedokazal som to (spolahlivo), bol som uplne mimo (behal som "rychlejsie nez som chcel", asi ako vacsina zaciatocnikov).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...