Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

V téhle cenové kategorii s částečně odhaleným strojke to by zavánělo tak trošku čínou /i když se možná pletu/..mrkni na

ww.chronoshop.cz Třeba takové Archimede Arcadia jsou nádherné elegantní oblekovky a průhled na strojek mají, ale zezadu :)

Děkuji za tip, ale nechci kožený pásek. Mám strach z jeho opotřebování a pak drahé výměny. Moc se mi také hodinky tohoto typu nelíbí, vzhledem ke svému věku si představuji trošku něco odvážnějšího a "výraznějšího"...

• Odpovědi 61
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Děkuji za tip, ale nechci kožený pásek. Mám strach z jeho opotřebování a pak drahé výměny. Moc se mi také hodinky tohoto typu nelíbí, vzhledem ke svému věku si představuji trošku něco odvážnějšího a "výraznějšího"...

....ale casto prave remen s peknym a (u teba vyraznejsim) zladenym presitim doda puzdru a ciferniku ten pravy smrnc a necha ich krasne vyniknut ovela lepsie ako povodny tah. Opotrebenie? Zavisi od toho ako a kde remen budes pouzivat, ale kvalitne remene - bez obav!!!- vydrzia nejake tie roky. Hovorim o vonkajsom opotrebeni, vnutorna strana - jasne - sa opotrebuje ale nic hrozne, je to klasicka "patina" kozenych remenov. Mozes pouzit kaucukovy remen, silikonovy, NATO strap, mesh - je ich plno.

Odesláno

Čau Jondo...na jednu stranu Tě celkem chápu a na druhou stranu Ti nevěřím, že Ti tyto první hodinky vydrží 10 let,né že by nevydžely svou životností jen Tě prostě omrzí a časem budeš chtít lepší a víc reprezentativní. Taky jsem začal Casiama Oceanus a taky jsem z nich měl velikou radost, protože jsem si na ně před x lety našetřil a švýcary jsem si hold nemohl dovolit a mechanické už vůbec né.Ale tenkrát mi to nevadilo,šly přesněa líbily se mi.Časem jsem ovšem začal obdivovat zápěstí starších a úspěšnějších mužů a věděl jsem ,že jednou chci mít pěkné švýcarské automaty teď to bude asi pět let co nosím carrery a ikdyž je to pro mnohé jen blbá ETA,mám z nich velkou radost každý den a na častou otázku jestli to jsou originály pyšně říkám NE.Teď jou na řadě Monaca (modré)a pak chci okusit nějaké Omegy a nakonec Rolex.Neměl bych se na co těšit, kdybych teď všechno přeskočil a šel rovnou do Rolád. Za mě si klidně kup ty Citizeny v dáné kategorii jsou podle mě vpoho, ale asi bych šel spíš do Seik jak ti tu už někdo radil...podle mě za málo peněz hooodně muziky.

Odesláno

Jestli chceš parádní chrona za málo peněz, tak koukni do prodejní sekce na Christopher Ward Chronograph, prodává je Šíma za 4500...což je za hubičku a značka to je dobrá :) Quartzový strojek ETA, kovový tah, dokonce mají i budík a úpravu PVD....

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/34651-christopher-ward-chronograph/page__pid__527682#entry527682

Odesláno

hele, Jondo, a jeste k tem zminovanym vyhodam Citizenu: titanove pouzdro a tah je treba pro me velke minus, jelikoz se lehce skrabne, jde na nem videt kdeco a navic ta mala vaha! - clovek ma pocit, ze ma nejake levne plastove hodinky, ne poradny stroj. na safiru netrvam a celkem chapu, proc se na potapky dava masove spis kvalitni mineral. nic jineho, co by stalo za zminku nebo co by se dalo resit jako "vyhoda" opravdu nevidim.

Odesláno

hele, Jondo, a jeste k tem zminovanym vyhodam Citizenu: titanove pouzdro a tah je treba pro me velke minus, jelikoz se lehce skrabne, jde na nem videt kdeco a navic ta mala vaha! - clovek ma pocit, ze ma nejake levne plastove hodinky, ne poradny stroj. na safiru netrvam a celkem chapu, proc se na potapky dava masove spis kvalitni mineral. nic jineho, co by stalo za zminku nebo co by se dalo resit jako "vyhoda" opravdu nevidim.

Titanový tah je náchylnější k poškrábání? V hodinářství mi tvrdili, že co se týče poškrábání a poškození je na tom Titan stejně jako ocel. Jako velkou výhodu vidím záruku 5 let a výměna baterky až za 6 let.

Odesláno

Jondo...máš ty vůbec zájem o jiné hodinky než ty skvělé titanové Citizeny? Jestli v nich vidiš takovou spoustu výhod, tak si je prostě kup a jeto. Určitě ti budou dělat radost.

Odesláno

Jestli chceš parádní chrona za málo peněz, tak koukni do prodejní sekce na Christopher Ward Chronograph, prodává je Šíma za 4500...což je za hubičku a značka to je dobrá :) Quartzový strojek ETA, kovový tah, dokonce mají i budík a úpravu PVD....

http://forum.chronom...682#entry527682

Tak ty vypadají opravdu dobře a cena taky velmi dobrá. Akorát ta helikoptéra by tam nemusela být.... Dá se tahle značka prohlédnout a koupit i někde v ČR oficialně? Kdybych je koupil zde, těžko bych asi uplatnil záruku.Co to znamená 9 kamenů? A co to znamená strojek ETA?

Dík za tipy a odpovědi

Odesláno

Jondo...máš ty vůbec zájem o jiné hodinky než ty skvělé titanové Citizeny? Jestli v nich vidiš takovou spoustu výhod, tak si je prostě kup a jeto. Určitě ti budou dělat radost.

Jistě, že ano...Citzeny jsou jedna z reálných možností. Snažím se získat co nejvíce praktických informací pro kvalitní rozhodnutí. Jak jsem již psal, dále mě lákají třeba TISSOT nebo DOXA...

Odesláno

Jondo....koukni třeba tady:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/10144-christopher-ward-aneb-anglicky-hodinky/page__p__133349__hl__%2Bchristopher+%2Bward__fromsearch__1#entry133349

V Česku je nekoupíš....záruku uplatníš u prodejce a jestli jsi z Prahy tak se domluv s prodávajícím, třeba bude ochoten ti je předvést.

Odesláno

Vybírám si hodinky k 25. narozeninám. Mají to být moje první ,,lepší´´ hodinky, doteď jsem měl digitálky od Timexu. Hodinky by měli být dostatečně reprezentativní. Pracuji jako inženýr a do práce chodím v košili. Hodinky by mi měly vydržet hodně dlouho třeba 10 let. Za hodinky chci utratit maximálně 10 000Kč. Nejdříve jsem si chtěl koupit Festiny z kolekce Tour de France 2010 model 15627/4. Ale v hodinářství mi je nedoporučili. Doporučili mi Citizenky, protože mají záruku 5 let, safírové sklíčko, titanové pouzdro a pásek a napájení ECO drive. Což jsou dosti pádné argumenty. Citizen AT 2021-54E se mi líbí a jsou za příznivou cenu. Skoro jsem si je už objednal. Jediné, co mi trochu vadí, že to nejsou švýcarky. Takže ještě přemýšlím o TISSOTkách. Líbí se mi třeba T-Sport ? PRC 200 T17.1.586.52 nebo T91.1.488.51. Také jsem viděl pěkné Sectory, Doxa... U všech těhle značek, ale hodinky mají jen 2 letou záruku a baterie se musí měnit častěji než u Citizenů. Ve značkách hodinek se moc nevyznám. Poradíte prosím? Nějaké Švýcary (jaké?) nebo Citizenky?

Díky

Mrkni se na stranky "uhr.info". Ja nosim Chronografy s kalibrem ETA 7750 a klukovi jsem k vanocum koupil potapky. Oboje muzu opravdu doporucit! Mechanika je mechanika ...

Cau Radim

Odesláno (upraveno)

Ze všech hodinek co mám aktuálně naprosto s převahou nejčastěji nosím Seiko Alpinisty SARB059. Hodí se téměř k čemukoliv, kvalitou zpracování, designem i technickou vyspělostí použitého kalibru odpovídají hodinkám za mnohonásobně vyšší cenu.

http://photowatches.eu/albums/kibi/seiko/Alpinist/thumb_DSC_7893.jpg

http://photowatches.eu/thumbnails.php?album=10

A pokud bys trval na švýcarských chronografech, pak Hamilton X-Wind je taky vynikající volba v této cenové kategorii (u nás sice stojí víc, na eBayi se ale od ověřených prodejců (např. Timeparadise) dají trefit v aukci kolem $600.

Posted Image

Upraveno uživatelem ls8ls8

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...