Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vybírám si hodinky k 25. narozeninám. Mají to být moje první ,,lepší´´ hodinky, doteď jsem měl digitálky od Timexu. Hodinky by měli být dostatečně reprezentativní. Pracuji jako inženýr a do práce chodím v košili. Hodinky by mi měly vydržet hodně dlouho třeba 10 let. Za hodinky chci utratit maximálně 10 000Kč. Nejdříve jsem si chtěl koupit Festiny z kolekce Tour de France 2010 model 15627/4. Ale v hodinářství mi je nedoporučili. Doporučili mi Citizenky, protože mají záruku 5 let, safírové sklíčko, titanové pouzdro a pásek a napájení ECO drive. Což jsou dosti pádné argumenty. Citizen AT 2021-54E se mi líbí a jsou za příznivou cenu. Skoro jsem si je už objednal. Jediné, co mi trochu vadí, že to nejsou švýcarky. Takže ještě přemýšlím o TISSOTkách. Líbí se mi třeba T-Sport ? PRC 200 T17.1.586.52 nebo T91.1.488.51. Také jsem viděl pěkné Sectory, Doxa... U všech těhle značek, ale hodinky mají jen 2 letou záruku a baterie se musí měnit častěji než u Citizenů. Ve značkách hodinek se moc nevyznám. Poradíte prosím? Nějaké Švýcary (jaké?) nebo Citizenky?

Díky

file:///C:/DOCUME%7E1/JON%7E1/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-2.png

file:///C:/DOCUME%7E1/JON%7E1/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.png file:///C:/DOCUME%7E1/JON%7E1/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-1.png

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Odpovědi 61
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

A co tak se vyprdnout na baterkáče a koupit si mechaniky... :) Sice by to nebyly chrona, ale ke košili by se nějaké našly :)

Upraveno uživatelem Diamondking
Odesláno (upraveno)

A co tak se vyprdnout na baterkáče a koupit si mechaniky... :)

Máš ho na svědomí. :D

TO Jonda: Má pravdu. Zkus tu s námi chvíli zůstat a číst. Automaty maj duši a radost z nich může být násobně větší. Bohužel pak i ta závislost, kterou tu většina z nás chytila. ;) Vítej.

Upraveno uživatelem honza71
Odesláno (upraveno)

Pro inženýra snad ale jen ty MECHANIKY :-)

Dobře to zvaž!

Ale jestli tady nechceš s námi zblbnout, tak si pořiď něco z těch nahoře a radši začni navštěvovat jiné stránky :-)

Edit: chybky

Upraveno uživatelem brett
Odesláno

Máš ho na svědomí. :D

TO Jonda: Má pravdu. Zkus tu s námi chvíli zůstat a číst. Automaty maj duši a radost z nich může být násobně větší. Bohužel pak i ta závislost, kterou tu většina z nás chytila. ;) Vítej.

Naopak, rychle si kup něco, co se Ti líbí a pak upaluj, co Ti klávesnice stačí, jinak Ti Tvé nové, reprezentativní hodinky na 10 let nevydrží osamocené ani rok....

PS: a tak to má samozřejmě být

Odesláno

....nebo zacnes na 10tis. a skoncis na 20tis a mozna i vice

Jak bylo napsano:

Kup rychle neco a utec.

Jinak doporucuji Seiko automat. Do 10tis. Se daji koupit slusne.

Odesláno

Vitaj a priprav sa na to že to bude tvrdé, určite to neskončí pri týchto, ale kľudne kúp hoci ktoré, potom aj tak kúpiš ďalšie a ... :smile_anim:

Odesláno

Děkuji za příspěvky.

O automatech mám trochu pochybnosti. Vím, že dřív úplně nestačilo pro dostatečné natažení je jen nosit, ale často se s nimi muselo úmyslně pohybovat. Mají to už vychytané? Jaká je u nich rezerva? Slyšel jsem, že jen den...Když je nechám ležet v šuplíku, kdy přestanou jít? Jak moc jsou přesné oproti quartzovým strojkům? Musí se nechat seřizovat u hodináře? Jak často?

Značky hodinek jako TISSOT, SEICO, SECTOR, DOXA... vyjdou co se týče kvality a image nastejno?

Odesláno

SEIKO se píše takhle a jinak co do úrovně a image bych to řadil takto (od nejnižšího):

SECTOR

TISSOT, SEIKO

DOXA

(to se zas lidí bude moct přeskočit)

Rezerva nátahu je dnes kolem dvou dní u hodinek, na které se zaměřuješ Ty. Pro plné natažení stačí nošení, pokud se pohybuješ (tj, pokud budeš celý den řídit auto s levou rukou na okně, tak se nehnou - ledaže by ty zatáčky byly fakt prudké :-). Přesnost je při dobrém seřízení v jednotkách sekund denně. Vyčistit a zkontrolovat u hodináře, pokud chceš (většinou dokud nezačnou vykazovat nějaké významné problémy, tak je tam nikdo nenosí), tak jednou za pět let?

Odesláno

Děkuji za příspěvky.

O automatech mám trochu pochybnosti. Vím, že dřív úplně nestačilo pro dostatečné natažení je jen nosit, ale často se s nimi muselo úmyslně pohybovat. Mají to už vychytané? Jaká je u nich rezerva? Slyšel jsem, že jen den...Když je nechám ležet v šuplíku, kdy přestanou jít? Jak moc jsou přesné oproti quartzovým strojkům? Musí se nechat seřizovat u hodináře? Jak často?

Značky hodinek jako TISSOT, SEICO, SECTOR, DOXA... vyjdou co se týče kvality a image nastejno?

ahoj, umyselne pohybovat? staci chodza, ci bezne kazdodenne i nekazdodenne pohyby ( :) ), alebo ich zaparkujes do winderu. Priemerna rezerva natahu sa pohybuje cca 40h.

Porovnavat vsak pre presnost casu - Quartz vs. Mechanika - nema vyznam, je to o nieco inom, takisto sa tu o tom docitas - prispevkov na tuto temu quartz alebo mechanika je dost, pohladaj, v klude precitaj a pochybnosti sa urcite rozptylia, ale ak k nim nemas sklony, oblubu, tak to bude chvilu trvat, kym sa presvedcis, ze mat "zivy" stroj na zapasti je proste nadhera. Ak ani to ta nepresvedci potom inej volby ako quartz nie je :) (a nemyslim to nijako podcenujuco)

P.S SEICO? myslis zrejme japonske SEIKO, ze

Odesláno (upraveno)

Děkuji za příspěvky.

Pochybnosti nejsou na místě, automaty jsou bezproblémové a "lepší" hodinky snad ani nemohou být jiné než mechanické (pokud jsi inženýr strojař tak není co řešit)

rezerva nátahu u běžných kalibrů je přes 40 hodin, velkou část kalibrů můžeš navíc natahovat i ručně (což není k zahození pokud ti jde o image...)

kdybys je třeba odkládal na celý víkend, tak za 600 na www.conrad.cz koupíš "natahovač" a máš vystaráno - nezastaví se

přesnost je taková, že v životě nebudeš potřebovat lepší... jednou za týden se s tou hračkou pomazlíš, seřídíš čas, poslechneš si ten tikot a je ti fajn

nemusíš s nimi k hodináři o nic častěji než s kvarckami na výměnu baterie

vnímání image u většiny /nepoučené/ populace je poněkud prekérní otázka,

tissot, seiko i doxa mají modely lowend i highend, žádná z těchto značek ti ostudu neudělá,

pokud chceš kouzelný nápis swiss made, ber tissot (přece jen doxa je spíše tradičnější značka - ale toto tvrzení bez s rezervou, každá značka má mraky modelů) protože když se někomu budeš chtít pochlubit, tak si tu značku vybaví z reklamy,

pokud chceš ušetřit, jdi do seiko

sector klidně pusť z hlavy

Upraveno uživatelem Duke650
Odesláno (upraveno)

Děkuji za příspěvky.

Takže....za desítku koupíš hodinky nejspíš se strojkem ETA ...nejspíš 2824 /švýcarsko/, rezerva nátahu je cca 40 hodin, a nosit je opravdu stačí. Já svoje nosím no, budou to skoro dva roky a ještě se mi nezastavily. Je fakt, že je nosím denně. Denní odchylka se pohybuje okolo -3 vteřin a údržba? Prý jednou za 5 - 6 nechat promazat. Každopádně quartzové hodinky jsou přesnější, ale...ale mechanika je mechanika. :)

EDIT: Sakra chlapi..vy jste rychlí :)

Upraveno uživatelem Diamondking
Odesláno

A jak hodnotíte ty Citizenky, co se týče image? Kam byste je zařadili mezi výše diskutované značky?

Co se týče těch automatů, škoda, že nejsou v dané cenové kategorii nějaké alepsoň s částečně odhaleným strojkem, to by mě možná přesvědčilo...

Odesláno

ahoj Jondo. vitej na foru. predem se omlouvam, jestli bude muj prispevek tak nejak od tematu. z tveho prispevku mi to pripada, ze nemas az tak uplne vyhraneny vyber, coz je asi dobre. pokud ti jde opravdu jen o SWISS MADE, tak v kategorii do 10 kilokorun opravdu nemas moc na vyber, v tom pripade ti asi dobre poslouzi produkce firem Zodiac, Tissot, Mondaine atp (v dane cene vsechno spolehlive kousky). zvlast, pokud trvas na chronografu, jak to podle tech tvych fotek vypada.

souhlasim ale s vyse uvedenymi nazory kolegu - popremyslej nad mechanickymi strojky! ja jsem mel k Seiku velice silny vnitrni odpor, uz jsem to nekde psal. nebylo to objektivni, proste jsem to mel v hlave zafixovane zhruba ve stejne kategorii jako "levne skolni kalkulacky Casio". ale zkusil jsem to a vazne na Seiko nedam dopustit. za tu cenu lepsi kvalitu asi nedostanes. vybirat je ovsem treba na netu, v ceskych kamennych obchodech se setkas tak s 0.5% produkce (mozna). dalsi dostupna varianta mechanik jsou ruske strojky, Vostok, Poljot...

pokud nejsi haklivka, popremyslej jeste nad nakupem z druhe ruky. tady na foru nebo na jinych forech v zahranici se daji koupit slusne strojovny za vyborne penize! suma sumarum, ujasni si jeste o krapanek vic co vlastne chces, a urcite se rada najde.

hodne stesti pri hledani a vybirani.

p.s.: ja osobne bych do hledani zahrnul i znacku Golana. svycarske strojky, a diky nizkemu faktoru "macho-indexu" je to levna zalezitost, i tady na foru relativne nerozsirena.

Odesláno (upraveno)

tak pekne sa zhodujeme.

Jonda: S vyberom este pockaj, nazberaj poznatky, nechaj si to v hlave ulezat, uvidis sam, ako sa tvoj vyber moze zmenit. Momentalne si niekde na zaciatku, a hlavne, hlavne si, ak sa da, este presnejsie stanov kde vsade ich budes pouzivat, ako casto, na aky ucel - az potom pride na rad quartz ci mechanika a za potom znacka.

edit" doplnenie

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno

V téhle cenové kategorii s částečně odhaleným strojke to by zavánělo tak trošku čínou /i když se možná pletu/..mrkni na

ww.chronoshop.cz Třeba takové Archimede Arcadia jsou nádherné elegantní oblekovky a průhled na strojek mají, ale zezadu :)

Odesláno

tak pekne sa zhodujeme.

Jonda: S vyberom este pockaj, nazberaj poznatky, nechaj si to v hlave ulezat, uvidis sam, ako sa tvoj vyber moze zmenit. Momentalne si niekde na zaciatku, a hlavne, hlavne si, ak sa da, este presnejsie stanov kde vsade ich budes pouzivat, ako casto, na aky ucel - az potom pride na rad quartz ci mechanika a za potom znacka.

edit" doplnenie

Budu je nosit každý den a všude:-) Možná na sport je budu měnit za své staré Timexy. Mechanický strojek nebude to pravé pro mě, nedonutil bych se k pravidlenému seřizování času. Teď mi jde spíš o to, jestli vsadit na švýcarské značky, které mají jméno nebo na japonské Citizenky, které mají zase již zmíněné podstatné výhody navíc...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...