Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak tohle je fakt sranda.

připravuji inzerát na prodej těchto hodinek, měřím, osahávám, podrobně prohlížím utržené šrámy, přemýšlím co o nich napíšu a za kolik je nabídnu a nakonec.. si říkám, vždyť nejsou tak špatný, že se mi pořád líběj a stejskalo by se mi..

no ale když už se jimi zabývám, tak to dám aspoň sem :).

koupené v půli listopadu na orientuhren.de.

univerzální low-endové automaty - jednoduchý design, krásně přehledné, lumi ciferník. když se nasvítí, tak je to brutální záře osvětlující celou místnost. ciferník vypadá jakoby porcelánově, vlivem okolního světla a podle momentálního nasvícení má každou chvíli jiný odstín, což je docela efektní. akorát by to chtělo celočerné ručky pro lepší čitelnost po delší době ve tmě. moc mi taky nesedí jejich tvar (někde jsem tyhle hodinky viděl pod ozn. "aviator"...). pouzdro už nemohlo být jednodušší, stejně tak korunka ( kupodivu šroubovací vzhledem k WR100) a tah z plných článků (šíře 22mm). plechová spona a koncovky tahu jsou asi nejslabším místem, ale v téhle cenové hladině je to standard.

díky úzké lunetě (jednosměrně otočná po minutách) vypadají vyváženě a jakoby větší, pro mě naprosto ideální velikost.

průměr pouzdra 43mm, s korunkou 46mm, sklíčko 34mm. naměřená rezerva 45h13m, přesnost parádní = -2 až 0 vt./den podle toho jsou-li na ruce, nebo den odpočívají.

takže snad jen pár fotek:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Musím říct že vypadaj moc pěkně a zajímavě ,navíc si myslím že více než na tahu by jim to slušelo na nějakým parádním řemenu.

Odesláno

Musím říct že vypadaj moc pěkně a zajímavě ,navíc si myslím že více než na tahu by jim to slušelo na nějakým parádním řemenu.

to asi ano, ale boužel kůži nesnesu, navíc často máchám ruce ve vodě, snad jedině nějakej NATO.

jinak k tématu - máte taky někdy takovej divnej pocit, že nevíte roupama coby, chcete udělat místo dalším kouskům a přitom se neradi vzdáváte stávajících, hromadí se vám a propadáte trudomyslnosti, že to stejně všechno nemůže unosit? to je prostě na :hang:. asi by to chtělo dát si na čas voraz..

Odesláno

Za rok jsem nashromáždil spousty kousků. Nových i vintážních. Ale díky tomu už vím po čem toužím. A na to teď soustředím svoji strategii. Jinak Orienty můžu...

Odesláno

tak jsem k nim na zkoušku přikoupil silikon a docela to jde a je to pohodlné, akorát se na to lepí všechen bordel (s čímž jsem po zkušenosti s traserama počítal).

takový nenáročný outdoor hodinky.

dá se při nich i číst :) :

Odesláno (upraveno)

je to pěkný na tom kaučuku a ta lumi je brutální musím říct :thumbsup_anim:

s tím lepením na řemen,nemáš silikonovej než kaučukovej spíše??

edit sem nějak blbě četl ohledně řemenu,takže tím je to jasný

Upraveno uživatelem spineshank
Odesláno

jsou vážně parádní-škoda jen těch ruček :sad01_anim:

jak ses o ně před časem zajímal - tak za sebe mohu doporučit.

sice jsou to levný a v podstatě obyčejný hodinky, ale na druhou stranu takový..sympatický. pomáhá tomu štíhlá luneta a větší sklíčko. i na ty ručky jsem si asi zvykl. navíc jsou to momentálně nejpřesnější mechaniky co mám.

• Po letech...
Odesláno (upraveno)

Práve tieto Orienty ma najviac zaujali,aj keď vybrať si z ich modelov je fuška.Kúpil som ich v kamennom obchode v Nitre za 141,-?.Majú takmer všetko čo od hodiniek očakávam a čo sa mi páči.Jednoduchý prehľadný ciferník,na ktorý stačí letmý pohľad a viete koľko je hodín.Lumi je praktická v noci a keď riadim autobus,všimol som si,že ľudia po nich pokukujú... :smile_anim: Presnosť nemám ako zmerať,ale po pár dňoch je zhruba plus 3-5 sek./24h.,čo je podľa mňa výborné... Keď budem mať viac času,bude pár fotiek.Neviete prosím,aký je v nich kaliber?

Upraveno uživatelem Baldur
Odesláno

Ďakujem za odpoveď A10.Hodinky sa mi páčia stále viac a mám z nich veľkú radosť.Škoda len tej lumi.Tá v tej intenzite,aká je na fotkách vyššie,vydrží veľmi krátko,niekoľko minút...Ale sa drží na takej úrovni,že nieje problém odčítať čas letmým pohľadom v tme.Takže som skutočne spokojný.

Znepokojuje ma ale skutočnosť,že už týždeň po kúpe týchto úžasných hodiniek,túžim po ďalších.Dokonca sa mi začínajú páčiť také,ktoré som predtým zavrhoval,či ma ničím nezaujali.Napriek tomu,že sa môj vkus prezeraním fora "ustálil".Asi som sa už nakazil :frusty: Žial liečba je drahá/teda hodinky/a prostriedkov je nemnožko :smile_anim: tak sa budem musieť poobzerať v bazári...

Odesláno (upraveno)

Pokus o foto...žiaľ nedarí sa mi vložiť,tak nič,prosím zmazať...

Upraveno uživatelem Baldur

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...