bornholm Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2011 Zdravím, rád bych poprosil ctěné osazentstvo o radu při výběru hodinek. Pár dní už pročítám fórum, takže jsem snad nasbíral dostatek informací, aby dotazy nevyzněly úplně hloupě. Níže uvádím několik kritérií, která by měla pomoci zúžit výběr: Pro koho jsou hodinky určeny? Pro mě. Hodinky jsem nosil od útlého dětství (nějaké digitálky Casio, pak primky a nakonec quartzky značky Oriosa), ale již přes deset let nic nemám. Jak už to bývá, když jsem si pořídil první mobilní telefon, zjistil jsem, že hodinky vlastně zas tak moc nepotřebuji. Ironií je, že po letech, po pořízení smartphonu, jsem zjistil, že hodiky už zase "potřebuji", protože vytahování většího telefonu z kapsy je nepohodlné. K čemu mají hodinky sloužit? Běžné nošení - práce, volný čas. Takže žádné elegantní oblekovky. Pozor - důležité: Vzhledem k mojí práci (chemická laboratoř), je nutné, aby hodinky něco vydržely. Určitě poměrně často dostanou vodní spršku (takže přiměřená odolnost nutná), případně něčím ostřejším, jako jsou různá rozpouštědla (takže žádný plast!). V tomto ohledu bude asi nutné dobře uvážit i výběr pásku/tahu. Kůže mi nepřipadně moc vhodná. Vyzkoušel bych kaučuk, textil a samozřejmě kov. Quartz nebo automat? Skoro jistě quartz. Jednak mám pocit, že v daném finančním limitu bude mezi quartzkami větší výběr. Druhak, jak se tady rozlížím a jak se znám, u jedněch hodinek stejně nezůstane. Každopádně plánuji v blízké budoucnosti kupovat i nějaké ty oblekovky, které budou skoro jistě automaty. Fyzické dispozice (ehm). Mám dosti útlé zápěstí - obvod cca 15 cm, průměr cca 5 cm. Za max. rozumný průměr hodinek bych tedy považoval 42 mm. Navíc jsem v tomto spíše konzervativní a líbí se mi zejména menší modely. Vzhledové preference. Příliš se mi nelíbí masivní a přezdobené modely. Požaduji safírové sklíčko, datumovka vítána. Celkově se mi zamlouvají designově čistší modely s přehlednějším ciferníkem a rozumným použitím barevných prvků. Ale je docela dobře možné, že mi do oka padne i něco znatelně odlišného. Značky. Vzhledem k cenovému limitu (viz níže) mě napadají značky jako Tissot, Certina, Seiko... Ruské bych prozatím vynechal. A nakonec to nejdůležitější - cena. Rád bych do toho momentálně vrazil jen cca 5 tisíc. Kdyby se mi něco extra líbilo, byl bych ochoten trochu přitlačit. Nicméně radši se budu držet při zemi a pokusím se ještě si rozšířit obzory, než budu kupovat něco definitivnějšího (haha). Nebráním se ani použitým hodinkám ve slušném stavu, nicméně bych nerad kupoval něco bez možnosti vyzkoušení na ruce. Předem díky za jakékoliv nápady.
spineshank Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2011 mrkni na tyto v bazaru http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/34651-christopher-ward-chronograph/ nevím jestli už nejsou moc masivní a přezdobené dle tebe,ale myslím že za úvahu stojí
bornholm Odesláno 12. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2011 Díky, na ty jsem se díval. Není to přesně to co hledám. Mojí představě se blíží spíše něco jako http://www.chronoshop.cz/katalog/Traser-P-5904-Trooper-Steel-PVD. I když by tam mohl být nějaký prvek o něco výraznější.
Serpent Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 Nebude Ti vadit nákup v zahraničí ? Pokud ne, posílám několik kandidátů. Swiss Military Hanowa Men's Sealander Zodiac Astro Racer Zodiac ZO6903 All-Star Chronograph Zodiac ZO5527 Titanium Speed Dragon VICTORINOX SWISS ARMY OFFICER'S 1884 CHRONO
Radimk Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 K té fyzické dispozici - obvod 15cm, průměr 5cm a kloníš se k velikosti 42mm...Po letech zkoušení jsem došel k obdobnému stavu (42-44), ale to mám obvod 21, no skoro 22cm! Uvařuj o tom že ty hodinky, hlavně v divers looku budou mít výšku kolem 10mm, spíš něco přez.. Což je +20% k tvému průměru.Vzhledem k tomu, že to budou denní hodinky, nevím, jestli je to to pravé. Ta výška je už znát. Proto bych k průměru přihlédl i k výšce, tady trochu opomíjenému parametru.Napadá mě Skaagen ( či jak se to píše), tenké hodinky, co ti dovolí větší průměr.Jde hlavně o to, jak moc tě bude sr.át potkávání hodinek s futrama a jiným obvykle tvrdším okolím.A abych jen neplácal - koukni Seiko, v této ceně stačí klidně i u nás ( čili internacional kolekce). Já v nich jedu a ještě mě nezklamaly. V každé cenové hladině u nich dostaneš něco navíc..
Josef01 Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 Vzhlem k zápěstí 15cm což je typicky ženský rozměr bych doporučoval hodinky max. 38mm, ideální bude cca 35mm. Průměr 42 cm bude jako "pěst na oko".
spineshank Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 Nebude Ti vadit nákup v zahraničí ? Pokud ne, posílám několik kandidátů. Zodiac Astro Racer Zodiac ZO6903 All-Star Chronograph tak tyhle dvoje jsou parádní,cena luxusní asi bych moc neváhal do nich jít
bornholm Odesláno 13. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 K té fyzické dispozici - obvod 15cm, průměr 5cm a kloníš se k velikosti 42mm... Po letech zkoušení jsem došel k obdobnému stavu (42-44), ale to mám obvod 21, no skoro 22cm! Uvařuj o tom že ty hodinky, hlavně v divers looku budou mít výšku kolem 10mm, spíš něco přez.. Což je +20% k tvému průměru. Vzhledem k tomu, že to budou denní hodinky, nevím, jestli je to to pravé. Ta výška je už znát. Proto bych k průměru přihlédl i k výšce, tady trochu opomíjenému parametru. Napadá mě Skaagen ( či jak se to píše), tenké hodinky, co ti dovolí větší průměr. Jde hlavně o to, jak moc tě bude sr.át potkávání hodinek s futrama a jiným obvykle tvrdším okolím. A abych jen neplácal - koukni Seiko, v této ceně stačí klidně i u nás ( čili internacional kolekce). Já v nich jedu a ještě mě nezklamaly. V každé cenové hladině u nich dostaneš něco navíc.. Díky, přesně toho jsem si vědom. Proto jsem v prvním příspěvku psal, že průměr hodinek 42 mm je maximální rozumný. Tzn. výš už to skoro jistě nemá cenu. Nicméně mám pocit, že to hodně záleží na designu hodinek - půjčil jsem si na zkoušku kolegovy hodinky, které sice mají průměr 42 mm, ale sklíčko zasahuje až k okraji pouzdra a nemají korunku. Celkově působí velmi kompaktním dojmem a na ruce nevypadaly nějak děsivě. Každopádně chápu, že bych se měl poohlížet po menších rozměrech a těch 42 mm je opravdu nejzazší hranice. To s tou výškou je velmi přínosná poznámka, budu si na to muset dát pozor.
bornholm Odesláno 13. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 Nebude Ti vadit nákup v zahraničí ? Pokud ne, posílám několik kandidátů. Swiss Military Hanowa Men's Sealander Zodiac Astro Racer Zodiac ZO6903 All-Star Chronograph Zodiac ZO5527 Titanium Speed Dragon VICTORINOX SWISS ARMY OFFICER'S 1884 CHRONO Děkuji za odkazy! Na prvních hodinkách se mi líbí, že mají nějakou kontrastní barvu (i když by to mohlo být usedlejší). Ze Zodiaků se mi docela dost zamlouvá ten Speed Dragon. Většina chronografů má pro mě příliš přeplácaný ciferník. Jinak nákupům v zahraničí se obecně nebráním, ale zrovna u hodinek bych preferoval možnost vyzkoušení na ruce, už jen kvůli těm rozměrům.
spineshank Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 obávám se že u nás moc možností Zodiac vyzkoušet moc nebude
bornholm Odesláno 13. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 obávám se že u nás moc možností Zodiac vyzkoušet moc nebude Hm, vypadá to tak. Každopádně bych uvítal tipy na další (třeba méně známé, ale slušné) značky, kde bych mohl v dané cenové kategorii najít něco splňující požadavky. Ono za tuhle cenu např. to safírové sklíčko není zrovna standard, zdá se.
spineshank Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 no na rovimu,pokud chceš za tuto cenu nové tak to budeš muset dělat kompromisy,možná by stálo za úvaha mrknout po nějakejch zánovních třebas tady nebo na ebay
tmoris Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 ja jsem zacal trasery, takze ti je taky doporucuju, vyber napr zde
dusajed Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 To jste mě s tou velikostí celkem potěšili. Já chci jít do Archimede pilot chrono - 42mm a mám obvod zápěstí 20,5 cm - už jsem hledal všude možně na fóru jestli to nebude málo a až tady jsem našel odpověď. Omlouvám se, že to nepatří sem do tohoto vlákna....
Návštěvník Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 hele, tady máš se safírem.... hamilton . Máš klasickou značku za velice slušný prachy 50M není moc, ale na nějaký stříkanec v laborce a umytí rukou podle mě v pohodě. Švihni na ně nylonový NATO strap a jseš největší švihák mezi chemiky v širokém okolí Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
bornholm Odesláno 13. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 no na rovimu,pokud chceš za tuto cenu nové tak to budeš muset dělat kompromisy,možná by stálo za úvaha mrknout po nějakejch zánovních třebas tady nebo na ebay Jak jsem psal - jsou to první hodinky po letech a nerad bych kupoval něco na dálku (chápu, že na tom finančně prodělám). Jinak pozoruju, že např. Seiko do levnějších modelů cpe hardlex, zatímco např. Certina má i v této cenové kategorii safír. Co třeba http://www.hodinky-koscom.cz/cz/certina-260-7198-42-56 nebo http://www.hodinky-koscom.cz/cz/certina-c001-610-11-047-00? Jen u těch prvních nemůžu najít rozměry. Má cenu nějak řešit strojky, nebo je to v této cenové hladině fuk?
Návštěvník Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 To jste mě s tou velikostí celkem potěšili. Já chci jít do Archimede pilot chrono - 42mm a mám obvod zápěstí 20,5 cm - už jsem hledal všude možně na fóru jestli to nebude málo a až tady jsem našel odpověď. Omlouvám se, že to nepatří sem do tohoto vlákna.... malý, vysoký a bude to vypadat blbě....
Návštěvník Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 Jak jsem psal - jsou to první hodinky po letech a nerad bych kupoval něco na dálku (chápu, že na tom finančně prodělám). Jinak pozoruju, že např. Seiko do levnějších modelů cpe hardlex, zatímco např. Certina má i v této cenové kategorii safír. hrozně nudný hodinky
bornholm Odesláno 13. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 hele, tady máš se safírem.... hamilton . Máš klasickou značku za velice slušný prachy 50M není moc, ale na nějaký stříkanec v laborce a umytí rukou podle mě v pohodě. Švihni na ně nylonový NATO strap a jseš největší švihák mezi chemiky v širokém okolí Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Viz výše. Ale jinak jsou samozřejmě pěkný. I když by mohly být o chlup výraznější.
bornholm Odesláno 13. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 13. ledna 2011 To jste mě s tou velikostí celkem potěšili. Já chci jít do Archimede pilot chrono - 42mm a mám obvod zápěstí 20,5 cm - už jsem hledal všude možně na fóru jestli to nebude málo a až tady jsem našel odpověď. Omlouvám se, že to nepatří sem do tohoto vlákna.... Hele, já jsem procházel celé vlákno s fotkama hodinek na rukách a stejně nejsem o moc moudřejší - je to strašně individuální. Záleží i na tvaru a typu hodinek jak to bude vypadat na ruce.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se