Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nějak mi tady na fóru chybi rubrika kutilů, neboli návody a HOWTO.

Teda poraďte někdo jak šetrně sundavat rucicky a sundat sklicko, Díky předem za rady zkušených horologu.

Odesláno

No takhle všeobecně položená otázka je nezodpověditelná. U každý hodinek je to trochu jinak, hlavně to chce pořádné nářadí a některé nářadí je určené jen přímo pro určité značky. Myslím, že bys to měl raději ponechat na odborníky.

Odesláno

Špatně se díváš. Ty návody tady jsou. Jen jsou rozesety po mnoha vláknech.

Ručičky se dají šetrně sundat speciálním nástrojem. Našel jsem ho třeba v tomhle vlákně, viz. příspěvek vložený Toljou. Já, tohoto nástroje nemaje, používám kouskem papíru podložený šroubovák.

Sklíčko, to je vyšší dívčí. to jsem nikdy nedělal. Nicméně v tomtéž vlákně najdeš fotku lisu, který se na sklíčka používá. Taky na to existuje jiný nástroj, jsou to do kruhu seřazené lamely, které se nasadí na sklíčko, šroubem se stáhnou k sobě a deformují sklo, které se dá vytáhnout. Jsem líný to hledat, ale fotky tady taky najdeš.

Odesláno

Rubrika na to tady je a bylo by vhodne tam premistit i toto vlakno... a Jendovi doporucuju pouzivat fci hledat a krapet trpelivosti, dela to neskutecne moc ;)

JInak ten stahovak lamelovej je Bergeon Nr.4266

Odesláno

Stačí se podívat na nepřebernou nabídku www.ofrei.com. Stálo mě to už asi 20 tisíc a ještě jsem toho moc nezvádnul :)

Odesláno

moc díky za odpovědi a dávám za pravdu, že funkce hledat je v dnešní době asi ta nejdůležitější.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...