Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Možné je vše, ale nepravděpodobné. Jak je uvedeno výše, obchoduješ s portálem, který peníze drží na svěřeneckém účtu do převzetí/ověření pravosti a následnému uvolnění samotnému prodejci.

Odesláno

DPH je DPH, clo je clo...

Odesláno

Osobní zkušenost s prvním nákupem na Chrono24 následující: v sobotu 6.4.2024 po XXX pivech a kořkách odvážně zaplaceny kvarcky Edox, v pondělí odesláno z Tokia, včera doručeno na depo Ostrava (DHL předala PPL... a zde se ztrácí přesnost trasování zakázky - předběžné info o doručení na úterý 16.4.2024...) a dnes, tedy 12.4.2024 kurýr volá, že je za minutu u nás doma... bez komentáře. 

Nicméně s obchodem absolutní spokojenost nejen ohledně rychlosti, ale hlavně kvality - balík špica, obsah naprosto v pořádku - velký box, malý box, polštářek, hodinky, cedulky,... všechno čistý - prostě: u mě dobrý! 

*Cena hodinek lehce pod 7.000 CZK včetně dopravy, poplatek za službu proclení, clo a DPH do 1.900... takže asi tak 😉

• po 2 týdnech...
Odesláno

Ano

Odesláno

Vše ok, zadas trasování balíku po odeslání, kupující potvrdí převzetí s doručením, Chrono uvolní peníze ze svěřeneckého účtu. Akorát mám dojem že nově díky novým směrnicím EU, už musí mít prodávající DIČ.. 

Odesláno

Prosím vas, pri kúpe POUZITYCH hodiniek mimo EU krajiny od obchodníka (nie súkromnej osoby ) sa platí clo a DPH? Aký vzorec sa uplatní na výpočet? Ďakujem

Odesláno

Já mám zkušenosti s tím, že nejlepší je zavolat na Celní správu a tam Vám poradí. Řekněte co je to za zboží a navedou Vás jak to spočítat. Já jsem chtěl pásek k hodinkám a když jsem přičetl DPH a clo tak se to nakonec vůbec nevyplatilo.

Odesláno

Ďakujem. Žil som v ilúzii ze použitý tovar osobnej spotreby bude mať nejaké úľavy na dani, ale to bola zrejme moja naivita  :)

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)
  V 8. 4. 2024 v 10:44, nizkotucnytvaroh napsal:

Možné je vše, ale nepravděpodobné. Jak je uvedeno výše, obchoduješ s portálem, který peníze drží na svěřeneckém účtu do převzetí/ověření pravosti a následnému uvolnění samotnému prodejci.

Rozšířit  

To převzetí/ověření by si zasloužilo trochu rozvést: dle mé zkušenosti v některých případech pouhé potvrzení převzetí balíku dopravci uvolňuje peníze. Pak máte 14 dnů na případnou reklamaci. Stalo se mi to pouze u prodejců s vysokými počty hodnocení, což asi spíše znamená, že jsou z hlediska chrono24 prověřené či pod nějakou smlouvou (nevím) a u velkých dopravců typu FedEx nebo DHL. Každopádně to (pro mě) dobře korelovalo s mou představou, kde žádné problémy nečekám a kde bych si měl dat pozor, takže jsem to moc neřešil :) Na stránkách Chrono24 by se možná dálo dohledat více. Sorry, jestli nosím sovy do Athén 😊

Upraveno uživatelem parnistroj
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Ahoj, ja som momentálne prvý krát predal hodinky na Chrono24, a chcel by som sa na niečo spýtať. Keď predám hodinky napr. Za 200€ + 20€ za dopravu, tak ten človek zaplatil celkovo 220€ na sverenecky účet a za poštovné mám zaplatiť  ja na pošte keď to budem posielať ? A peniaze sa mi vrátia keď mi Chrono24 prevedú peniaze ? 

Odesláno
  V 2. 6. 2024 v 5:07, Srnec2456 napsal:

Ahoj, ja som momentálne prvý krát predal hodinky na Chrono24, a chcel by som sa na niečo spýtať. Keď predám hodinky napr. Za 200€ + 20€ za dopravu, tak ten človek zaplatil celkovo 220€ na sverenecky účet a za poštovné mám zaplatiť  ja na pošte keď to budem posielať ? A peniaze sa mi vrátia keď mi Chrono24 prevedú peniaze ? 

Rozšířit  

Jo, postu platis na poste. Chrono24 ti posle penize, jakmile kupujici potvrdi doruceni

Odesláno

A kde je v tejto kalkulácii poplatok Chrono24 za sprostredkovanie predaja? (commision fee 6,5%) - v tomto kontexte mi niekedy uniká v predajnom vlákne také obľúbené porovnávanie s najlacnejšou ponukou na CH24, ktoré má dokázať ako výhodne ich predávajúci ponúka. V realite takéto porovnanie cien nedáva veľký zmysel, keďže provízka na chronomagu je 0. 

Príklad:

chcem predať Submariner za 12 000 eur, na chronomagu preto nastavím cenu na 12 000 eur s tým, že aj tak si ich niekto príde vziať osobne = z predaja dostanem 12 000 eur. Ak chcem rovnakých 12 000 eur zarobiť predajom tých istých subov na chrono24, potrebujem cenu nastaviť na zhruba 13 000 eur - teda zohľadniť poplatok a kvalitnú zásielkovú službu s poistením. Na prvú to potom vyzerá že ako výhodne tu hodinky ponúkam, v reále za ne dostanem to isté ako predajcovia tých "na porovnanie výrazne drahších" alternatív na chrono24.

Vlastne ani neviem čo som tým chcel povedať, v skratke asi len toľko že predajná sekcia chronomagu je výborná vec, díky @Bert  a že nie každé porovnanie s drahšími alternatívami je také jednoznačné :) 

Odesláno (upraveno)

@baza to je jasné, ale každý kupujúci si vie aj sám zrátať či je cena dobrá alebo nie, nepotrebuje na to porovnávanie s inou predajnou platformou kde sú ceny samozrejme a úplne logicky vyššie, keďže podmienky predaja na chronomagu sú oveľa výhodnejšie :)

alebo takto: to že sú hodinky na chronomagu lacnejšie ako na CH24 by mala byť úplne samozrejmá vec, keďže si tu pri predaji oslobodený od ďalších výdavkov súvisiacich s predajom. 

Upraveno uživatelem furo
  • Dát hlas 2

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...