Návštěvník Eternaowner Odesláno 18. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2005 Zdědil jsem je po pradědovi, jsou to zlaté kapesní hodinky eterna s 20 kameny, zajímalo by mě jakou mají hodnotu, předpokládám že velkou, vzhladem k tomu že se nové prodávají pěkně draho, fungují jak za mlada jsou asi 80 let staré. průměr 50mm. Poslal bych i foto kdybych věděl jak
kubson Odesláno 18. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2005 jsem laik, tak se mozna pletu, ale problem s "cibulema" je, ze jich koluje obrovske mnozstvi a kazdy kdo vystracha hodinky po dedovi si hned mysli ze nasel poklad, ale je fakt ze skutecne exkluzivnich je dost malo.. kazdopadne jestli jsou to kvalitni svycarske hodinky, navic zlate, tak urcite svou hodnotu mit budou, a navic prakticky neomezenou zivotnost, pokud se cas od casu dostaly k dobremu hodinari, ale asi bych od toho necekal buhvi co.. co se tyka ceny tak urcitym voditkem mohou byt aukce na ebay.com - mam pocit ze se nakonec ukaze ze "sentimentalni" hodnota je vetsi nez hodnota vyjadrena penezi, ktere byste za hodinky mohl dostat. ad vkladani fotek: http://forum.chronomag.info/viewtopic.php?id=339
Návštěvník Eternaowner Odesláno 18. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2005 to je jasný že né každé hodinky jsou bůh ví co, eterna ale není žádný ořezávátko, neprodávám je a cibulí značky eterna mám pocit že není mnoho.
Návštěvník Eternaowner Odesláno 18. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2005 proč je vkládání obr takový opruz:-( a ještě mi to nefachá
odklizec Odesláno 18. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2005 Ja v tom zaden opruz nevidim? Uploadnes fotky na nejaky free image hosting a sem vlozis link..v cem je problem? Nekdy tyhle osamele vykriky do vzduchu nechapu.. BTW, myslim si, ze opravdu neni nutne zakladat stejny dotaz v jinem threadu. Nadbytecny jsem smazal. Jinak k dotazu, moc kapesnich Etern se opravdu neprodava, ale neco preci jen. Tady se muzs mrknout, za kolik se tak bezne prodavaji na ebay.. http://search-completed.ebay.com/search/se...alic=-15&fhlc=1
Návštěvník Eternaowner Odesláno 18. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2005 stejně se mi to nefachá dělám to tak jak říkáš, asi si udělám nějaký stránky a tam hodim obr a dám sem link. A na ebayi jsou ty ceny zkreslený, asi počáteční cenou na aukci, tyto ceny jsou nesmyslný protože 18k zlaté hodinky nemají cenu jen 20usd
odklizec Odesláno 18. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2005 Kde jsi tam videl 18k zlate eterny za 20USD? To co vidis jsou koncove ceny a je to tak, ze pokud neni poptavka, muzes se ti podarit koupit i zlate hodinky za par supu. Rozhodne necekej, ze Eterny, ktere nejsou kompletne zlate prodas vic nez za 150USD, spis min. Neni to IWC, nebo tak Jaky link sem davas ze ti to nechodi? Kdyz pridas fotku na xs.to, zobrazi ti to seznam linku. Proste vyberes ten, ktery ma tagy a tagy proste smazes. Nic na tom neni..
Návštěvník Eternaowner Odesláno 19. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2005 Děláš si srandu že na tom ebayi jsou to konečný ceny? to by bylo super a máš ebayem zkušenosti že bys mi řekl jak to tam chodí a tak
kubson Odesláno 19. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2005 ebay je aukční server... pokud nevládnete angličtinou raději na ebay zapomeňte
odklizec Odesláno 20. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2005 Presne jak rika kubson, bez minimalne slusne ctene a psane anglictiny je lepsi na ebay zapomenout. Konecne ceny jsou v tom linku, co jsem uvedl. V probihajicich aukcich jsou ceny za ktere se da koupit bez prihazovani (teda konecne) oznacene tlactikem "BuyItNow". Ostatni ceny nejsou konecne, ale aktualni cena po poslednim prihozeni. Tato cena se zpravidla vyrazne meni v poslednich vterinach aukce (lidi pouzivaji aukcni managery, protoze neni v lidskych silach prihodit v posledni vterine aukce )
Návštěvník Pámbíček Odesláno 28. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2006 Dobrý den, reaguji na zadání tohoto fóra. Kapesních hodinek zn. Eterna skutečně není mnoho, tedy zejména na našem území. V jiných zemích jsou hned po Doxa nejběžnějším typem cibulí, ale ne ve zlatém provedení. Většinou bývají pozlacené, ale to je snadno rozpoznatelné. V současné době se prodávají nové cibule, ale to je raritativní zboží, čemuž také odpovídá cena. Jde téměř výhradně o mechanický strojek, který se do těchto hodin skládá ručně, což je finančně náročné (dříve jiný typ pohonu nebyl, takže cena nebyla tak vysoká, i když na poměry...). Také je to zboží, které se prodává zcela mimořádně (nikdo to nechce) nejen kvůli ceně, ale také kvůli stylu a problémům z nošení cibulek vyplývajících. Pokud se podíváte na Longines, tak náramkové mechanické pod sto tisíc (akční modely) nenajdete, cibule s mechanickým strojkem máte za polovic (i méně dle doby a modelu). Podobné je to i s vašimi Eternami. Dvacetikamenové zlaté hodinky ve velmi zachovalém stavu se pohybují v cenových relacích kolem 15-20 tisíc. Pak se hraje na detailní stav, kde u perfektních hodinek může cena sahat do XXXXX (co je kdo v aukci ochoten dát), ale přes 50 tisíc nikdy. Tato cena se překračuje velice rychle zejména u výročních modelů, nebo zakázkovýc prací (oblíbené jsou Remontoir na zakázku různých panovníků, či hrabat, polesných a podobně) kde cena šplhá do milionů za kus. Pokud vám mohu poradit, vůbec ty hodinky neprodávejte v současné době. V nedaleké budoucnosti bude lépe, ale ztratí se KUS historie. Mám několikery cibulky a byl bych ochoten je prodat pouze v případě, že by šlo o život. Držím palce a přeji hodně štěstí.
FranaD Odesláno 4. října 2010 Nahlásit Odesláno 4. října 2010 Dobrý den, dnes se mi do ruky dostaly stříbrné kapesní hodinky zn. Eterna a jejich majitel mě požádal, abych se na zdejším fóru pozeptal znalců, zda by se dal vypátrat alespoň částečně jejich původ, rok výroby nebo alespoň přesný typ a zda mají hodinky sběratelskou hodnotu. Děkuji za případnou odpověď. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Karlos Odesláno 4. října 2010 Nahlásit Odesláno 4. října 2010 Každá věc má svoji sběratelskou hodnotu. Jednou jsem viděl pořad o člověku, který sbírá porcelánové izolátory ze sloupů VN. A tyhle hodinky jsou náhodou moc pěkný. Jen teda škoda, že nejsou ve své sekci Kapesní hodinky. Jinak nevím co přesně jsi myslel tím zjištěním původu. Stáří si určitě dokážeš odhadnout sám podle věnování na vnitřním plášti (staré hodinky by přece nikdo nikomu nevěnoval). No a přesný typ? Jsou to přesně tyto: kapesní hodinky pánské stříbrné. No fakt
FranaD Odesláno 4. října 2010 Nahlásit Odesláno 4. října 2010 Jsou to přesně tyto: kapesní hodinky pánské stříbrné. No fakt Díky za odpověď... já si to myslel..))
Karlos Odesláno 4. října 2010 Nahlásit Odesláno 4. října 2010 Není zač Tenkrát si na nějaký přesně značený typy nehráli. Prostě vyráběli kapesní hodinky. Asi je měli pro vlastní potřebu nějak značený, aby ve výrobě neměli guláš, ale jinak ne. Snad jen dělení na dvou a tříplášťové. A taky se nic nechrlilo po tisících denně, jako dnes.
Karlos Odesláno 4. října 2010 Nahlásit Odesláno 4. října 2010 No a teď to tu máme dvakrát Takže prosím požádej některého moderátora, ať tohle přesune do sekce Kap. hodinek a tamto smaže, nebo obráceně
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se